Цитат
Цитат
Zdraveite vsi4ki vie,koito obi4ate ku4etata i po-speciqlno sladkite boxer4eta.Az su6to imam boxer i go obi4am stra6no mnogo.No imam problem s nego i se nadqvam nqkoi da mi kaje kak da se spravq,za6toto v nikakuv slu4ai ne iskam da se razdelq s nego.Tq e jenska,na 1god.i 10 mes.Problema e,4e kogato ostane sama pravi ujasni beli,kato naprimer grize i kusa mebelite i legloto.Tova se slu4va 4esto,no ne i postoqnno.Opitvala sum razli4ni metodi i s dobro,i s lo6o no ne stava.Iskam da razbera tova ot vuzrasta i li e,6te spre li nqkoga i ako moje da se napravi ne6t- kakvo e to.Gotova sum na vsi4ko samo za da q zapazq pri men.Molq vi se pomognete mi.
И аз имам абсолютно същия проблем с моята боксерка n) ....само че тя е на 10 месеца и се успокоявам че е от възрастта s)
Иначе и преди съм гледала пак женски боксер, но не съм имала подобни проблеми с нея ;)
Здрасти на всички,
Проблема с така наречения синдром "сам в къщи" е често срещан, не само при боксерите но и при други породи с експанзивен, открит и динамичен нрав.
При боксера специално се дължи на нежеланието му да си е сам в къщи докато ви няма, липсвате му, и той се изнервя, следва каквото намерите след "протеста" му. bravoS чудеса могат да направят сами!!!
А вие гледате така a) s) bl) , въобще не ти е работа!
Значи или по трудния или по лесния начин,
1. Труден начин: Бавно но настойчиво започвате да го тренирате да остава сам!!! Дори във ваше присъствие да си стои сам на мястото, дето си е само негово. Следва упражнение сам в стая, докато вие си вършете работата в другата стая, 5-10-15 минути и похвалване или отначало s) , но трябват нерви да знаете. Следват излизане от къщата, с удължаване на периодите и по същата схема 15-30-60 минути. Ако е схватлив целия процес може да ви отнеме към... 1-2 месеца b) b) b) .
2. Лесен начин: Купувате си транспортен бокс съобразен с размерите на кучето и то стои вътре докато ви няма!!!
Успех!!!