Dog.bg Форуми : Боксер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (164 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Боксер

#241 Потребителят е офлайн   boxer4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 September 2005 - 10:40 AM

да ако може
User's Signature

Ако искаш верен приятел вземи си куче!

#242 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 19 September 2005 - 01:25 PM

Виж си личните бележки...
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#243 Потребителят е офлайн   gani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2005 - 10:14 PM

Успех в търсенето и дано си намериш хубав 4-ти 4лен на ку4ешкото семейство
User's Signature

°¤«_Golden_Retriever_Best_Fan_«¤°[br]Качена снимка

#244 Потребителят е офлайн   dasha Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 September 2005 - 01:57 PM

Здравейте:) хайде и аз да си разкажа историята и по-точно историята на моите кученца, ще се опитам да го направя накратко, макар че все не успявам:) Преди година и половина намерихме Шара, която беше изгубена. Прибрахме я с мисълта, че някой ще си я потърси, пробвахме с обяви в интернет, зоомагазини и квартала, но така и никой не я потърси. За което днес съм повече от доволна:) В началото малко се притеснявах, първо защото не бях гледала куче, второ защото живеем двама с мъжа ми, и двамата работим по много и т.н., обичайното. И най-много ме притесняваше фактът, че кучето си беше голямо, според лекарите на около три години, т.е. вече си е оформено като характер и поведение, а аз не знаех какви са хората, които са го гледали и как са го възпитавали. Но още в момента, в който дойде в апартамента, това супер изплашено същество, измръзнало и гладно - беше март месец и кучешки студ, а тя беше изкарала поне два дни навън, и като се сгуши до мен вече знаех, че няма как да го оставя. Седмица по-късно вече се молех да не си го потърсят:) Шара е прекрасна боксерка, адски добра и дори глуповата в добротата си:) иначе много интелигентна, никога не съм имала никакви проблеми с нея, освен това е много красива - за щастие са й оставили ушите, само опашката й е купирана - ние й викаме чуканче, много е смешна, като я "маха":) Не е толкова възпитана, колкото е умна, но пък покрай изгубването/изоставянето беше развила големи комплекси и страхове, с които се справихме с много търпение и любов. А тя има нужда от страшно много любов, но в началото само при висок тон, дори не насочен към нея, да не говорим за рязко движение и се свиваше, ако пък й се скарам за нещо, веднага почва да трепери. Беше я адски шубе от други кучета, изобщо много беше стресирано животното, радвам се, че днес вече е добре и че минахме най-трудното.
Та така, отглеждахме си я Шара и много я обичахме, естествено първото, което направихме, беше да я заведем на лекар, още повече, че беше разгонена, когато я намерихме, и много се опасявахме от бебета:) Обаче въпреки всичко, два месеца по-късно една сутрин Шара се "разболя", ние се притеснихме, заведохме я на лекар и какво се оказва - водите й изтекли:) Смешното беше, че точно два дни преди това я водихме на лекар, и "нямаше опасност" - Шара нямаше никакви външни признаци, чее бременна. За сметка на това имаше много тежко разждане, два дни пордължи, през които само ме гледаше с тъжнитге си очи и я болеше, аз само можех да я държа за лапичката, и след като не успя да изкара бебето, се наложи да роди с цезарово сечение. Бебето, за всеобщо учудване, беше живо и само едно, и мноого грозновато:)
Шара пък не искаше да се грижи за него, абе бяха мъки големи, ние не знаехме какво да го правим, защото две кучета вече са си голяма отговорност, но нямаше как да го извърлим - то си беше наше бебе, никой не го искаше, и така си и остана, Бегемот. Бегемот е името му, и който е чел Майстора и Маргарита, ще разбере защо:) от малко даваше заявки, че ще е разбойник. Най-странното, е че Бегемот е същински риджбек с тигровите шарки на Шара. След като разгледах всички снимки в темата за риджбека тук във форума, и изчетох материалите, мога да твърдя, че и на характер, не само на външен вид страшно много прилича. Мога само да се надявам баща му да е наистина риджбек, а не обикновен помияр:) Това обаче не е важно, исках просто да си споделя историйката, както и радостта си, че имам две прекрасни същества, независимо от всички грижи и проблеми, още повече че стреса при Шара се засече с израстването на Бегемота и доведе до всевъзможни пакости и пълни мизерии - слава Богу, този период вече е отминал и двете са съвсем нормални кучета. Странното беше, бе вместо майката да учи детето, беше обратното и Бегемот научи Шара на страшно много неща, включително и да лае, което пък не е толкова хубаво.
Единственият им проблем е непрестанния глад - ядат поне два пъти повече, отколкото според всякакви норми, и все едно никога не са яли, отвратителни прасета са.
И винаги ще ми е любопитно каква е историята на Шара, дали наистина се е изгубила или са я изоставили, но как някой може да остави такова прекрасно животно? Все пак страшно се радвам, че е дошла при мен, макар че съм станала толкова досадна с моите кучешки истории, че със сигурност всичките ми приятели са достатъчно оттегчени от мен:)
това е в общи линии и сори, че малко надълго:)
при първа възможност ще пусна снимки, за да се убедите колко е красива Шара и колко прилича на риджбек Бегемота:)

#245 Потребителят е офлайн   gani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2005 - 09:23 PM

Историята е страхотна!Много малко са хората като теб,които биха прибрали горкото животно,а още по-малко и бебето му,което е не породисто!Радвам се ,4е са останали такива!Нямам търпение да ги видя
User's Signature

°¤«_Golden_Retriever_Best_Fan_«¤°[br]Качена снимка

#246 Потребителят е офлайн   boxer4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2005 - 09:42 PM

СТРАХОТНА Е
User's Signature

#247 Потребителят е офлайн   _insane_girl_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2005 - 07:48 PM

ИСТОРИЯТА Е МНОГО ХУБАВА
User's Signature

I love dogs more than everything[br]

#248 Потребителят е офлайн   boxer4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2005 - 09:46 PM

оле хора красота боксер в бяг
Качена снимка
User's Signature

#249 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2005 - 02:28 PM

boxer4eto, какво стана,нали имаше идея за бяло боксерче?
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#250 Потребителят е офлайн   denialis Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 October 2005 - 02:32 AM

Pomognete, molq vi! Imam bokserka na 3 meseca...Tigrova! Neveroqtna e (no mai trqbva da q nazovavam v sreden rod vse o6te, za6toto e su6tinsko tornado;))! Vzeh q bez opa6ka, no ne znam kakvo da pravq s u6ite. Predi godini imah dog... No kakto i dqa e. Ne sum zapoznata s boxer4etata mnogo dobre i izob6to nalaga li se da se kupirat u6ite i ima li nqkakvo zna4enie (za u6ite) tova, 4e e kupirana opa6kata?

#251 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2005 - 07:32 AM

Ако няма да водите кучето на изложби това няма значение, можете да си я гледате както поискате. Ако искате да излизате на изложби в чужбина обаче в някои страни пречат копираните уши и опашки. Има тема за това във форума.
П.С. Моля ви пишете на кирилица.
User's Signature

#252 Потребителят е офлайн   ралица Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 October 2005 - 12:23 PM

здравейте всички, казвам се Ралица и съм очарована от обичта, с която разказвате и споделяте историите на своите кучета. Аз също имам боксерка на два месеца и половина - една невероятна красавица и в същото време страхотна глезанка. Исках да ви помоля да споделите някои по-големи проблеми, които сте имали с подрастващите боксери.

#253 Потребителят е офлайн   denialis Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 October 2005 - 11:30 AM

Цитат

здравейте всички, казвам се Ралица и съм очарована от обичта, с която разказвате и споделяте историите на своите кучета. Аз също имам боксерка на два месеца и половина - една невероятна красавица и в същото време страхотна глезанка. Исках да ви помоля да споделите някои по-големи проблеми, които сте имали с подрастващите боксери.

Здрасти:) Проблеми ли? bl) Трябва да си доста търпелив май с тази порода:) Моята е много, ама много игрива и палава. А когато прави бели и трябва да я порицая, се сърди и ме лае s) Всичко върви добре все някак, но наистина трябва да имаш търпение и време, за да я обучиш с любов, а не с бой и викане r) . Моят най-голям проблем е, че когато си играем, хапе много силно с острите зи зъбки. Понякога до кръв! Опитвам се да я отуча, но за сега безуспешно. Дори ми е трудно да я погаля. Мога да го направя само докато спи или е сънена... Някой ако може да ме посъветва как да постъпя в случая, ще съм му много благодарна! Твоята как се държи? Разкажи b)

#254 Потребителят е офлайн   boxerfan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2005 - 04:47 PM

Цитат

Цитат

Здрасти:) Проблеми ли? bl) Трябва да си доста търпелив май с тази порода:) Моята е много, ама много игрива и палава. А когато прави бели и трябва да я порицая, се сърди и ме лае s) Всичко върви добре все някак, но наистина трябва да имаш търпение и време, за да я обучиш с любов, а не с бой и викане r) . Моят най-голям проблем е, че когато си играем, хапе много силно с острите зи зъбки. Понякога до кръв! Опитвам се да я отуча, но за сега безуспешно. Дори ми е трудно да я погаля. Мога да го направя само докато спи или е сънена... Някой ако може да ме посъветва как да постъпя в случая, ще съм му много благодарна! Твоята как се държи? Разкажи b)

Здрасти на всички фенове на боксера

За хапането, не се опитвайте да го откажете да хапе. Играйте си с играчки за хапане, не с голи ръце. И така докато му омръзне или се умори. Тогава вече можете да опитвате (с успех) да се наложите над характера му. Давайте му възможност да ви гризне и го скастряйте за врата и така всеки път след игра! Ще се научи, малко бавно "стоплят" миличките, обаче като запалят.... са номер 1

Хайде успех

между другото на Български боксер клуб също има форум... чака ви!!! Сайта е все още в процес на разработка ама като гледам така и ще си бъде ... постоянно в разработка

#255 Потребителят е офлайн   Vess Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2005 - 07:24 PM

здравейте и от мен:)
сега гледах новия сайт и форум на ББК, поздравления!
само едно леко бъгче:) опитах да се регистрирам в форума, обаче сайта упорито твърди че ме няма, независимо че получих username i password на е-мейла си.
по принцип не пиша много по форумите, предимно чета написаното от другите, и се извинявам за критиката, но да си кажа:)

#256 Потребителят е офлайн   ралица Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 October 2005 - 09:39 AM

здравейте отново, и нашата хитруша хапе като за световно. от мъжа ми има известен респект и като я вземе той, се кротва, но аз съм редовната жертва. все още няма мярка за хапането и ми прави страхотни дупчи по пръстите. Имаме си десетки играчки, включително от тези кокали, които се продават в зоомагазините. Но тя повече предпочита "да се бори" с нещо живо и мърдащо. oo
аз толкова умно куче досега не съм виждала. изумена съм от нея. все още няма 3 месеца, обаче сама се научи, че "възпитаните хора" ходят в тоалетната. действително поне веднъж на ден си ходи в тоалетната. абсолютно съм сигурна, че разбира какво й се говори. знае, че "не" значи "не", макар и понякога да си прави оглушки.

#257 Потребителят е офлайн   boxerfan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2005 - 09:49 AM

Цитат

здравейте и от мен:)
сега гледах новия сайт и форум на ББК, поздравления!
само едно леко бъгче:) опитах да се регистрирам в форума, обаче сайта упорито твърди че ме няма, независимо че получих username i password на е-мейла си.
по принцип не пиша много по форумите, предимно чета написаното от другите, и се извинявам за критиката, но да си кажа:)

разбрах за бъгчето... номера е в това, че юзърите на сайта стават юзъри на форума а не обратното. Ще помисля как да го реша

#258 Потребителят е офлайн   boxerfan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2005 - 09:59 AM

Цитат

здравейте отново, и нашата хитруша хапе като за световно. от мъжа ми има известен респект и като я вземе той, се кротва, но аз съм редовната жертва. все още няма мярка за хапането и ми прави страхотни дупчи по пръстите. Имаме си десетки играчки, включително от тези кокали, които се продават в зоомагазините. Но тя повече предпочита "да се бори" с нещо живо и мърдащо.  oo
аз толкова умно куче досега не съм виждала. изумена съм от нея. все още няма 3 месеца, обаче сама се научи, че "възпитаните хора" ходят в тоалетната. действително поне веднъж на ден си ходи в тоалетната. абсолютно съм сигурна, че разбира какво й се говори. знае, че "не" значи "не", макар и понякога да си прави оглушки.

Естествено че иска да се бори и хапе нещо живо, по-интересно е b) аз имах предвид въже с възли, палка за хапане, между другото май не съм ги виждал тези палки в Бг, те са направени от естествен материал и са пълни с вата. Имат една или две дръжки. Кучето хапе палката, вие я дърпате.... и става любимата му игра. Умират да играят така, да висят на палката... без изключения. Може и с такива памучни въжета с възли, тях вече съм ги виждал, вършат почти същата работа.

Успех... а ако имате време да играете заедно никога не го пропускайте, играта върши страхотна работа при боксера, той е като дете... по време на игра най-много научава r)

#259 Потребителят е офлайн   dido Икона

Публикувано: 18 October 2005 - 10:48 AM

Здравеите интересуваме дали ниякои може да ми продаде мажко пиясачно боксерче.Обичам тази порода w)

#260 Потребителят е офлайн   ралица Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 October 2005 - 11:15 AM

не знам за другите, но нашата дребосъчка няма страх почти от нищо. хвърля се като лъв когато си играем и доста често се цели направо в гърлото. толкова е захитряба, че като си играем с топка или с кокъл се цели с китката ми, в най-слабите места. нямам идея дали това е инстинкт или мисли.
искам да ви питам и нещо друго. става дума за зърнената храна за подрастващи бебешори. не знам какво слагат в нея, но като ходи до тоалетна мирише ужасно. не я обичаме много много, но пък от нея растем като гъба

• (164 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни