Боксер
Публикувано: 22 September 2005 - 01:57 PM
Та така, отглеждахме си я Шара и много я обичахме, естествено първото, което направихме, беше да я заведем на лекар, още повече, че беше разгонена, когато я намерихме, и много се опасявахме от бебета:) Обаче въпреки всичко, два месеца по-късно една сутрин Шара се "разболя", ние се притеснихме, заведохме я на лекар и какво се оказва - водите й изтекли:) Смешното беше, че точно два дни преди това я водихме на лекар, и "нямаше опасност" - Шара нямаше никакви външни признаци, чее бременна. За сметка на това имаше много тежко разждане, два дни пордължи, през които само ме гледаше с тъжнитге си очи и я болеше, аз само можех да я държа за лапичката, и след като не успя да изкара бебето, се наложи да роди с цезарово сечение. Бебето, за всеобщо учудване, беше живо и само едно, и мноого грозновато:)
Шара пък не искаше да се грижи за него, абе бяха мъки големи, ние не знаехме какво да го правим, защото две кучета вече са си голяма отговорност, но нямаше как да го извърлим - то си беше наше бебе, никой не го искаше, и така си и остана, Бегемот. Бегемот е името му, и който е чел Майстора и Маргарита, ще разбере защо:) от малко даваше заявки, че ще е разбойник. Най-странното, е че Бегемот е същински риджбек с тигровите шарки на Шара. След като разгледах всички снимки в темата за риджбека тук във форума, и изчетох материалите, мога да твърдя, че и на характер, не само на външен вид страшно много прилича. Мога само да се надявам баща му да е наистина риджбек, а не обикновен помияр:) Това обаче не е важно, исках просто да си споделя историйката, както и радостта си, че имам две прекрасни същества, независимо от всички грижи и проблеми, още повече че стреса при Шара се засече с израстването на Бегемота и доведе до всевъзможни пакости и пълни мизерии - слава Богу, този период вече е отминал и двете са съвсем нормални кучета. Странното беше, бе вместо майката да учи детето, беше обратното и Бегемот научи Шара на страшно много неща, включително и да лае, което пък не е толкова хубаво.
Единственият им проблем е непрестанния глад - ядат поне два пъти повече, отколкото според всякакви норми, и все едно никога не са яли, отвратителни прасета са.
И винаги ще ми е любопитно каква е историята на Шара, дали наистина се е изгубила или са я изоставили, но как някой може да остави такова прекрасно животно? Все пак страшно се радвам, че е дошла при мен, макар че съм станала толкова досадна с моите кучешки истории, че със сигурност всичките ми приятели са достатъчно оттегчени от мен:)
това е в общи линии и сори, че малко надълго:)
при първа възможност ще пусна снимки, за да се убедите колко е красива Шара и колко прилича на риджбек Бегемота:)
Публикувано: 10 October 2005 - 02:32 AM
Публикувано: 10 October 2005 - 07:32 AM
П.С. Моля ви пишете на кирилица.

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 10 October 2005 - 12:23 PM
Публикувано: 16 October 2005 - 11:30 AM
Цитат
Здрасти:) Проблеми ли? bl) Трябва да си доста търпелив май с тази порода:) Моята е много, ама много игрива и палава. А когато прави бели и трябва да я порицая, се сърди и ме лае s) Всичко върви добре все някак, но наистина трябва да имаш търпение и време, за да я обучиш с любов, а не с бой и викане r) . Моят най-голям проблем е, че когато си играем, хапе много силно с острите зи зъбки. Понякога до кръв! Опитвам се да я отуча, но за сега безуспешно. Дори ми е трудно да я погаля. Мога да го направя само докато спи или е сънена... Някой ако може да ме посъветва как да постъпя в случая, ще съм му много благодарна! Твоята как се държи? Разкажи b)
Публикувано: 17 October 2005 - 04:47 PM
Цитат
Цитат
Здрасти:) Проблеми ли? bl) Трябва да си доста търпелив май с тази порода:) Моята е много, ама много игрива и палава. А когато прави бели и трябва да я порицая, се сърди и ме лае s) Всичко върви добре все някак, но наистина трябва да имаш търпение и време, за да я обучиш с любов, а не с бой и викане r) . Моят най-голям проблем е, че когато си играем, хапе много силно с острите зи зъбки. Понякога до кръв! Опитвам се да я отуча, но за сега безуспешно. Дори ми е трудно да я погаля. Мога да го направя само докато спи или е сънена... Някой ако може да ме посъветва как да постъпя в случая, ще съм му много благодарна! Твоята как се държи? Разкажи b)
Здрасти на всички фенове на боксера
За хапането, не се опитвайте да го откажете да хапе. Играйте си с играчки за хапане, не с голи ръце. И така докато му омръзне или се умори. Тогава вече можете да опитвате (с успех) да се наложите над характера му. Давайте му възможност да ви гризне и го скастряйте за врата и така всеки път след игра! Ще се научи, малко бавно "стоплят" миличките, обаче като запалят.... са номер 1
Хайде успех
между другото на Български боксер клуб също има форум... чака ви!!! Сайта е все още в процес на разработка ама като гледам така и ще си бъде ... постоянно в разработка
Публикувано: 17 October 2005 - 07:24 PM
сега гледах новия сайт и форум на ББК, поздравления!
само едно леко бъгче:) опитах да се регистрирам в форума, обаче сайта упорито твърди че ме няма, независимо че получих username i password на е-мейла си.
по принцип не пиша много по форумите, предимно чета написаното от другите, и се извинявам за критиката, но да си кажа:)
Публикувано: 18 October 2005 - 09:39 AM
аз толкова умно куче досега не съм виждала. изумена съм от нея. все още няма 3 месеца, обаче сама се научи, че "възпитаните хора" ходят в тоалетната. действително поне веднъж на ден си ходи в тоалетната. абсолютно съм сигурна, че разбира какво й се говори. знае, че "не" значи "не", макар и понякога да си прави оглушки.
Публикувано: 18 October 2005 - 09:49 AM
Цитат
сега гледах новия сайт и форум на ББК, поздравления!
само едно леко бъгче:) опитах да се регистрирам в форума, обаче сайта упорито твърди че ме няма, независимо че получих username i password на е-мейла си.
по принцип не пиша много по форумите, предимно чета написаното от другите, и се извинявам за критиката, но да си кажа:)
разбрах за бъгчето... номера е в това, че юзърите на сайта стават юзъри на форума а не обратното. Ще помисля как да го реша
Публикувано: 18 October 2005 - 09:59 AM
Цитат
аз толкова умно куче досега не съм виждала. изумена съм от нея. все още няма 3 месеца, обаче сама се научи, че "възпитаните хора" ходят в тоалетната. действително поне веднъж на ден си ходи в тоалетната. абсолютно съм сигурна, че разбира какво й се говори. знае, че "не" значи "не", макар и понякога да си прави оглушки.
Естествено че иска да се бори и хапе нещо живо, по-интересно е b) аз имах предвид въже с възли, палка за хапане, между другото май не съм ги виждал тези палки в Бг, те са направени от естествен материал и са пълни с вата. Имат една или две дръжки. Кучето хапе палката, вие я дърпате.... и става любимата му игра. Умират да играят така, да висят на палката... без изключения. Може и с такива памучни въжета с възли, тях вече съм ги виждал, вършат почти същата работа.
Успех... а ако имате време да играете заедно никога не го пропускайте, играта върши страхотна работа при боксера, той е като дете... по време на игра най-много научава r)
Публикувано: 18 October 2005 - 11:15 AM
искам да ви питам и нещо друго. става дума за зърнената храна за подрастващи бебешори. не знам какво слагат в нея, но като ходи до тоалетна мирише ужасно. не я обичаме много много, но пък от нея растем като гъба