Боксер
Публикувано: 16 March 2006 - 10:18 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 31 March 2006 - 09:26 AM
Цитат
Благодаря предварително
За това обучение се започва от рано. До сега не е взимала нищо от земята . Веднъж бяха разхвърляни кокали аз я пуснах да видя как ще реагира. Тогава ме погледна и като казах НЕ ги отмина. Но си помислих ,ако аз съм по-далече и не видя кокалите тя дали ще вземе от тях ? Затова се стремя да не я изпускам от поглед какво прави и какво души. d)
Ето я и нея в дива игра с мечока. d)
Прикачени файлове
-
Sani_i_Pux.jpg (114.49K)
Брой сваляния: 271

milena
Публикувано: 07 April 2006 - 02:49 PM
Цитат
Благодаря предварително
Сложно е, защото те по принцип са добряци. Мисля, че не го пиша за първи път но важното при боксера е пълното му подчинение на водача. По такъв начин ще си спестите изблиците на видима радост към всеки. Като се каже в крак или място толкова. В такава ситуация много малко неподзнати биха понечили да му дадат храна или например да му се радват. Насърчаването на агресия за мен е табу, даже бих се карал жестоко с хора който култивират агресията в кучето си. Кучетата обичат да хапят и дърпат играчки, ако свикнат да чуват кодова дума напр. "дръж", докато трае играта научават и останалото (като при Павлов b) ) заедно обаче със всичко това трябва да има и "пусни".
И тъй представи си ситуация в която в твое присъствие някой посяга на кучето , подаваш команда дръж, въпросния се прощава с един ръкав... или се отказва да напада и агресия от страна на кучето няма то си играе и ако кажеш пусни то ще пусне защото разбира, че играта е свършила. super best
Дано да съм помогнал

Публикувано: 14 April 2006 - 11:55 AM
Прикачени файлове
-
post_29_1145008522.jpg (20.46K)
Брой сваляния: 274

milena
Публикувано: 17 April 2006 - 01:45 PM
0888218813 - Карагьозов
0889854444 - Г.Минчева
Прикачени файлове
-
IMG_5121.jpg (37.06K)
Брой сваляния: 277
Публикувано: 04 May 2006 - 07:42 PM
MODL: Моля, пиши на кирилица не слагай снимки по-широки от 500 пиксела.
Прикачени файлове
-
post_29_1146764542.jpg (62.27K)
Брой сваляния: 228
Публикувано: 11 May 2006 - 04:37 AM
Прикачени файлове
-
elmaz1.jpg (60.65K)
Брой сваляния: 243
Публикувано: 11 May 2006 - 01:39 PM
Няколко думи за боксерите:

ВИЖ МЕ! АЗ СЪМ ТВОЯ ПАЛЯЧО!
Боксерът се обучава лесно и е великолепно домашно куче разбира се с другите кучета, търпи котките, обича и се грижи за малките деца. Все му е едно дали е в града или на село той има нужда само от семейството си. Е, и от много занимания, игри, разходки и приключения, но това се подразбира.
Ако някой ви каже, че има кротък и сънлив боксер - не му вярвайте. Такова нещо като мързелив и спокоен боксер още не се родило, а и едва ли ще се роди някога, защото това невероятно куче е всичко друго, но не и допълнителен детайл към холната ви гарнитура. Идиот и диване това да. Клоун? Определено. Първокласно работно куче също истина. Боксерът е кучешкия вариант на едно симпатично 10-годишно хлапе, което никога не пораства.
Родината на боксера е Германия, първоначалната му професия е охранител на семейството и дома. Може да се каже, че той е охранител по природа, отнася се с подозрение към непознати, но не е враждебен. Като всеки, който осъзнава своето превъзходство, боксерът никога не напада първи, но пък защитава честта си с цялата мощ, която му е дала природата, или в случая селекционерите, а тя е много. Първите боксери са били изведени от кучета, използвани за бой с бикове, а след това били преквалифицирани на пазачи.
Като охранители на дома и семейството едно от най-важните качества на боксерите е тяхната всеотдайност те са смели до безумие, когато дойде време да защитят своите хора.
Освен, че са безкрайно привързани и лоялни към стопаните си, боксерите са и много любвеобилни. И то по енергичния начин, който едва ли би се харесал на всекиго. Може да се каже, че боксерът никога не остарява, той е весел и енергичен от ден първи до ден последен това е неговата същност и той заслужава всяка капка обич, която може да му бъде отделена. Хората, които са гледали боксер никога не сменят породата те твърдят, че боксерът е изключително умно куче с чувство за хумор.
Като всеки дисциплиниран германец, боксерът е немногословен. Той лае рядко, но винаги с причина, и то важна. И въпреки, че чуждите хора му се виждат подозрителни, той не е куче на един стопанин носи в сърцето си достатъчно любов за всеки член от семейството. Симпатичният пес обича да си общува и да го хвалят, освен това е адски лаком, което го прави чудесен обект на дресировка. В Германия дори го използват за водач на слепи.
Неукротимия апетит на боксера кара човек да мисли, че може да яде до пръсване, като че е кух отвътре. По улиците често се срещат тумбести боксери, да не говорим, че много от тези чудесни кучета страдат от газове (всъщност, страдат не те, а околните).
Хората често асоциират боксера с лиги може да се каже, че този неприятен момент е останал в миналото, тъй като селекционерите от години работят по оформянето на по-правилна глава и днес боксерите с пяна на уста са рядкост.
Боксерът не се нуждае от много грижи. Късата му лъскава козина е лесна за поддръжка, една мека четка по време на разходката и е готов. Неприятен момент е, че често развиват рак, склонни съм към аномалии на сърцето и настиват лесно. Не бива да се държат на студено и влажно, още по-малко да бъдат оставяни сами.
За да бъде един такъв красавец в добра форма му трябват колкото се може повече игри и разходки. Всяка минута вложена в движение и упражнения е минута повече в живота на боксера, който иначе живее средно около 12 години.
Боксерът е винаги готов за общуване. И най-стария пес си остава кутре по душа игрив, весел и смешен.
Публикувано: 13 May 2006 - 11:25 PM
MOD: За пореден път:
1. проверявайте си мненията за правописни грешки - понякога просто не може да се разбере какво искате да кажете;
2. не качвайте снимки по-широки от 500 пиксела.
А кучетата са големи симпатяги. r)
Прикачени файлове
-
post_29_1147555546.jpg (109.45K)
Брой сваляния: 228
Публикувано: 18 May 2006 - 06:51 PM
Публикувано: 18 May 2006 - 06:59 PM
Прикачени файлове
-
Graphic1.jpg (63.24K)
Брой сваляния: 242
Публикувано: 18 May 2006 - 07:57 PM
Можеш да започнеш с това четиво, а после и да питаш, ако има нещо неясно.
Поздрав!
Публикувано: 18 May 2006 - 10:14 PM