Публикувано: 08 November 2009 - 11:45 AM
Добър ден! Аз какво казах-за кастрацията-с две думи,с цел намаляване на свръхпопулацията на кучета-дълъг и труден процес,който ще отнеме 10-15г. Вие си вадите думи от текста,превръщате ги в ключови и не разбирам защо спорим.
Първо и най важно-категорично против евтаназията съм-не само защото съм мислещ човек,а защото преживях своята лична драма-предишното ми куче завърши живота си така!
За РЕТА-не омаловажавайте труда на толкова много хора-те не тръгват на работа смисълта колко животни ще избият
днес!Те правят история-не се доверявайте на някой драскач,търсещ сензация!
У нас-игра на думи-приют,пансион,животновъден обект-все едно ми е как се нарича. Знаете ли-моето куче го лекувах 1г.
Не знам щеше ли още да е жива,ако навреме бе диагностицирана правилно!Във водеща клиника в Пловдив платих 64лв.
за пълна кр.картина и урина.Сега да видим-взима се куче от улицата-в обекта-там се прави преглед на общото състояние,
обезпаразитяване,ваксина срещу бяс,кастрация и после-марш на улицата!Чудесно-в тези условия и това е много!Кой би
платил за изследване като моето-защото така е редно-няма как да се знае животното здраво ли е напълно.Ще вкарам
още една дума,която може пак да се превърне в ключова-ПРЕВЕНЦИЯ.Разбирате ме,нали?Тук с промяната в закона от2008
евтаназията е забранена.Прилага се само на *агресивни кучета*.За 2008г.в София са обработени 5000кучета-200 от тях
са осиновени,4200 са върнати на улицата и 600 са умъртвени. Няма да коментирам повече!
За малкита градчета-не казвам,че хората тук са по-лоши-твърдя,че тук все още не е изградена тази лична култура на
толерантност и загриженост-казано в общи линии.В личен план-от много дълги години каквото и когато мога,за да помогна на някое животно-правя го!И знаете ли-един от Вас-познат от всички и уважаван лекар от две год.ми помага-изключително професионално и напълно безвъзмездно!Нямам морално право,нито позвиление от него-иначе с гордост ще
съобщя името му! Хора,от един отбор сме-зарежете споровете!За себе си знам,че правя каквото трябва-да става каквото ще!
Сега ще скрия ръцете си-в китките ми място за пирони НЯМА!Хайде,не ме разпъвайте повече!
Искрено Ви желая един спокоен и ленив неделен ден!