Кучето на мъжа ми беше диагностицирано с вземане на урина и ехо на коремни органи с наличие на кристали струвити и оксалати. Камъни няма. Проблемът е, че не желае да обгрижва кучето си. Докторите казаха диета, лекарства и той не прави нищо от това. Взе си кучето и заряза и специалната храна на Хил, както и лекарствата. Докторите му казаха сто пъти да си върже кучето на каишка, зАщото яде боклуци, да спре да му дава кокали и салами, защото само с това го храни, но той не слуша. Не сложи предписаните антибиотици, всичко е зарязал вкъщи. Кучето не е добре по ное мнение - отслабнало, депресирано, не много подвижно, не се храни почти и не пие много вода.
Отказа да му пусне кръвни изследвания за черен дроб.
Искам да питам, доколко е опасно да оставим кучето без лечение и диета и до какво би довело подобно безотговорно поведение. Аз не съм фактор в случая, защото всичко това съм му го казвала и аз, а не мога тайно да заведа кучето на лекар, защото те са неразделни. Освен това мисли, че всички сме луди и кучето обича месце и кокали и ще продължава да яде боклуци :(
Кучето е женско на 6 години. Като беше при мен беше 6.7 кг, а сега е 5.5. Откриха заболяването, защото често си ближеше вулвата и имаше пъпка там, няма бактерии в урината. Страх ме е и защото имаме бебе и друго куче да не ми довлачи бактерии.
Струвити и оксалати при куче
Публикувано: 12 July 2016 - 07:21 AM
Не че нещо, но струвитите се образуват в алкална урина, докато оксалатите в кисела. Наличието на едните някакси изключва възможността да има от другите.
Съветът ми е да не превръщате личните отношения в обвинения по начина на отглеждане на животното!
Съветът ми е да не превръщате личните отношения в обвинения по начина на отглеждане на животното!

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 12 July 2016 - 10:24 PM

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]
Страница 1 от 1