Американски булдог
Публикувано: 16 September 2013 - 09:45 AM
Здравейте отново,
Преди да си взема ам.бул-а бях чел, че може да се отглежда от Южна Африка до Аляска без никакъв проблем и че понасял добре студ и жега(за последното се смънявам), та искам да задам въпрос на по вещите стопани:
Как се справят булдочетата през зимата?
Искам да знам дали мога да я гледам навън през зимата - в клетка с дървена колиба(има изолация от стереопор както и второ помещение което слагам зимата пред входа и става нещо като "къща с антре" за да не влиза директно вятър в къщичката.
През ноември ще стане на 5 месеца и ме интересува дали мога да я оставя зимата навън или да си я прибирам вечер в къщи на топло(което по принцип ще доведе до международен скандал, но ако се налага ще се оправяме по дипломатически път .. демек с подкупи :)))
Шегата настрана наистина искам да знам дали издържат зимата навън на студен(тук при нас зимите не са така студени, като изключим вятърът)? Досега всички кучета са ми били гледани в клетката навън без да имат проблеми.
Преди да си взема ам.бул-а бях чел, че може да се отглежда от Южна Африка до Аляска без никакъв проблем и че понасял добре студ и жега(за последното се смънявам), та искам да задам въпрос на по вещите стопани:
Как се справят булдочетата през зимата?
Искам да знам дали мога да я гледам навън през зимата - в клетка с дървена колиба(има изолация от стереопор както и второ помещение което слагам зимата пред входа и става нещо като "къща с антре" за да не влиза директно вятър в къщичката.
През ноември ще стане на 5 месеца и ме интересува дали мога да я оставя зимата навън или да си я прибирам вечер в къщи на топло(което по принцип ще доведе до международен скандал, но ако се налага ще се оправяме по дипломатически път .. демек с подкупи :)))
Шегата настрана наистина искам да знам дали издържат зимата навън на студен(тук при нас зимите не са така студени, като изключим вятърът)? Досега всички кучета са ми били гледани в клетката навън без да имат проблеми.
Публикувано: 21 September 2013 - 08:29 PM
Привет на всички.Ето малко лоши снимки (само телефона имах под ръка),на синовете на Арко.Точно на четири месеца,25-26кг,мерени са заради обезпаразитяването.Не знам колко са високи,но показват добър характер,стопаните им когато ги доведоха за да ги видя,веднага започнаха една борба..За сега показват добър хватателен рефлекс,дано го запазят в бъдеще.Имат си и кусури,разбира се.За мое съжаление ги хранят само със суха храна,и то не кой знае каква,вероятно.Явно не съм добър фотограф,но ето снимките.Хайде,специалистите,стреляйте.
Публикувано: 23 September 2013 - 06:36 PM
В интерес на истината Барут на снимката ми изглежда по-едър от тях.Но пък може те да са по-плътни,и да тежат повече при по-малки габарити.Има го и при хората това.Майка им е по- финна на вид,обикновенно женските които съм срещал изглеждат по-широки.Но иначе е атлетична и мн.твърда на пипане.А и по характер е коравичка.Абе к'вито станат...,живи и здрави да са,пилците се броят на есен..Твоят колко тежи сега?Какъвто е злояд,не чакай,взимай друго куче и ще започне да яде като обезумял.Първата ми азиатка каквото и да правех изяждаше само месото,другото изхвърлях,мн. ме беше яд,когато си взех и гл.к.фокстериерка,се биеха за корите от диня.Ето и малко снимки на амбул от някъде около Лондон,харесва ми.Като се загледаш в "пейзажа" и чорбаджията можеш да си помислиш че е някъде в БГ.И аз така се зарадвах първоначално...
Публикувано: 23 September 2013 - 06:58 PM
Wolfpack, моите кучета,включително.и късокосместите(ам.булдог и дого аржентино),ги гледам навън.Имат добри колибки,но без изолация и предверие.Смятам че са по- здрави и по-кондиционни от тяхни събратя гледани вътре.Важното е през зимата да НЕ са на течение,и да имат възможност да са на слънце.Изобщо течението е противопоказно за вс.животни -коне,добитък,птици и пр.Също така през студено време храната трябва да съдържа от един път и половина до три пъти повече мазнини,като всичко е индивидуално разбира се.В Русия гледат много булдоци навън,а там през зимата е страшно в сравнение с тук.Просто ги хранят да са дебели и при гореизложените условия.Покажи ни снимки на твоето куче,разкажи повече за него?А защо смяташ че не издържат на топло?
Публикувано: 24 September 2013 - 11:05 AM
Откакто се разхлади времето почна да си яде екстра Барута,и трябва да ти кажа че свинското му се отразява супер,бая е наедрял от последния път когато ги събирахме,като глиган е станал,ама за да го меря трябва да го водя до някой ветеринар а нямам много време.Така на око ми се вижда 50+.И имам чувството че от свинското и козината му е станала по добре и пада много по малко
Публикувано: 24 September 2013 - 01:33 PM
Teddy BG, в 23 September 2013 - 06:36 PM, написа:
В интерес на истината Барут на снимката ми изглежда по-едър от тях.Но пък може те да са по-плътни,и да тежат повече при по-малки габарити.Има го и при хората това.Майка им е по- финна на вид,обикновенно женските които съм срещал изглеждат по-широки.Но иначе е атлетична и мн.твърда на пипане.А и по характер е коравичка.Абе к'вито станат...,живи и здрави да са,пилците се броят на есен..Твоят колко тежи сега?Какъвто е злояд,не чакай,взимай друго куче и ще започне да яде като обезумял.Първата ми азиатка каквото и да правех изяждаше само месото,другото изхвърлях,мн. ме беше яд,когато си взех и гл.к.фокстериерка,се биеха за корите от диня.Ето и малко снимки на амбул от някъде около Лондон,харесва ми.Като се загледаш в "пейзажа" и чорбаджията можеш да си помислиш че е някъде в БГ.И аз така се зарадвах първоначално...
Чорбаджията е ебати тюлена верно,може като нищо да го сбъркаш че е наше момче:)

Вход

Горе
Цитиране +