Американски булдог
Публикувано: 13 October 2009 - 12:04 PM
Публикувано: 16 October 2009 - 10:50 AM
Много гадно, но важното е , че се е оправила. А какъв е този проблем с аналната жлеза, ще обясниш ли, че не съм запознат?
Благодаря предварително!!
Публикувано: 16 October 2009 - 02:34 PM
Благодаря предварително!!
Ето какво намерих в нета:
"Всяко куче има две анални жлези – или по-скоро торбички, защото това не са жлези в точния смисъл на думата, които се намират от двете страни на ануса. Тези жлези са много важни, защото изпускат миризма, която позволява на кучетата да маркират територия и да се разпознават, като се душат под опашките. Секретът на аналните жлези е кафеникава течност, която при възпаление обаче става гъст жълтеникав крем с много силна миризма. Аналните торбички се изпразват от съдържанието си, когато кучето ходи по нужда или когато е притеснено или уплашено. Те са носители на типично кучешката миризма.
Когато аналните жлези не се изчистват по нормалния начин – чрез дефекация на твърди изпражнения – се получава запушване и инфекция. Най-често това става при дребните породи кучета, но може да се случи на всяко. Причина могат да станат меките изпражнения, малки отвори на жлезата или нейната свръх-продуктивност.
В природата и на улицата кучетата не страдат от този проблем, защото, хранейки се нередовно и поемайки големи количества кокали произвеждат твърди изпражнения, които помагат за изчистването на жлезите.
Пречистването на жлезата става ръчно, като торбичките просто се изстискват. Някои хора го правят вкъщи, други ходят специално на ветеринар за това. Техниката е съвсем проста – с едната ръка се хваща опашката, а с другата, в която се държи кърпа или памук се стиска мястото на около 5см. от ануса в посока 5 и 7 часа. Когато жлезите са възпалени лесно ще ги усетите като твърди места под кожата. Палецът и показалецът се поставят на съответната жлеза и като се притиснат един към друг, жлезата се освобождава от съдържанието си. Ако в изстисканото видите примес на кръв, значи възпалението се е утежнило и кучето ще трябва да приема локални орални антибиотици.
За да предотвратите възпаляването на аналната жлеза трябва да съставите внимателно менюто на кучето си. При всички положения всякакви супи, бульони и попари трябва да изхвърчат от него – те са вредни не само за жлезите, но и за цялата храносмилателна система. Храненето с добре балансирана гранулирана храна е най-добрия начин да имате куче със здрави зъби и стомах, на което не му се възпаляват жлезите."
И още:
"... възпалената анална жлеза може да бъде предразполагащ фактор или причина за появата на ревматоидни признаци, куцота, екземи, алергични дерматози, косопад, остър влажен дерматит, отит, тонзилит, ендокардит"
Публикувано: 17 October 2009 - 11:34 AM
a сега добре ли е?
Публикувано: 26 October 2009 - 10:56 PM
тожа с жлезите мн гадно ми се стружа, дано на нас не ни се налага :(
а Ашра също тежи 32кг и на нас докторката ни каза че трябжа да свали 2-3 кг но няма как да стане - тя е само мускол и нищо друго - незнам какво да сваля - според мен така си е добре.
аиде пуснете малко снимкиии , някое ново бебе няма ли? мн искам да си взема още едно но май ще ме изхвърлят от нас и и най-вече Апра!
аиде чакам снимкииии
Публикувано: 27 October 2009 - 09:17 AM
Публикувано: 27 October 2009 - 02:25 PM
и аз съм на съ6тото мнение . не килограмите са важни при на6та порода а кондициата в коиато се намира ку4ето и дали тренира редовно ,или просто се разхожда виало насам натам . пониакога и мен ме хва6тат паранои 4е моиа ку4 е слаб или прекалено тежук, но като знам какви спринтове прави , какув отскок има и 4е дори след по-дълги преходи има желание за о6те игри и ти4ане . правиме су6то и ниакои не6та за разжитието на врата и предната 4аст като циало, но засега съобразено с възрастта
Публикувано: 28 October 2009 - 11:35 AM
Публикувано: 28 October 2009 - 07:41 PM
Публикувано: 29 October 2009 - 07:13 PM
леле зна4и сте малко по-зле , боби поне не търси целенасо4ено, само ако се натъкне слу4айно. имам въпрос4е към хората от столицата . в княжево има6е бяла ку4ка с много добра крув. незнам дали е жива дори в момента, ако е , сигурно е около 12 годи6на . та знаете ли дали има останало нейно потомство . аз самиа имах кутре от жупросното ку4е преди около 7 години но за съжаление то загина .
Публикувано: 02 November 2009 - 01:31 PM
Роки 6 год.64кг.син на НИКО яде предимно гранула и няма проблеми с жлезите .НИКО също беше тежко куче и до 11год.не е стъпвал в кабинет освен за ваксинаций.гледат се навън
Данчо здрасти, това е бащата на Морати нали?!????

Вход

Горе
Цитиране +