Dog.bg Форуми : Американски булдог

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (101 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски булдог

#821 Потребителят е офлайн   ambull Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 October 2009 - 09:54 PM

af_089.gif af_089.gif Хермес е станал страхотен започнал е да възмъжава супер е ae_085.gif ae_085.gif много се радвам, че попадна в добри стопани

#822 Потребителят е офлайн   anny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2009 - 12:04 PM

Ехе,този куч наистина е станал супер.Аз в какъв филм се вкарах с моита Мая,като почна една разстроиство и повращане,ходиме на лекар дават ни лекарства и си трагваме.На следващия ден,идвам аз и какво да видя,неможе да ходи,задните крака се влачат,ъкъка си изкарах,и бързо в колата при лекаря.И както предполагах беше тъпата анална жлеза.Но викам краи тва умрира,ужас.И представете си казаха ми че била дебела,а на кантара показва 31.500кг а беше 36кг.И са трябва и да напрупаме малко мускул.Та в такива филми бяхме 3 дена.

#823 Потребителят е офлайн   eraser Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 October 2009 - 10:50 AM

Цитат(anny @ Oct 13 2009, 01:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ехе,този куч наистина е станал супер.Аз в какъв филм се вкарах с моита Мая,като почна една разстроиство и повращане,ходиме на лекар дават ни лекарства и си трагваме.На следващия ден,идвам аз и какво да видя,неможе да ходи,задните крака се влачат,ъкъка си изкарах,и бързо в колата при лекаря.И както предполагах беше тъпата анална жлеза.Но викам краи тва умрира,ужас.И представете си казаха ми че била дебела,а на кантара показва 31.500кг а беше 36кг.И са трябва и да напрупаме малко мускул.Та в такива филми бяхме 3 дена.

Много гадно, но важното е , че се е оправила. А какъв е този проблем с аналната жлеза, ще обясниш ли, че не съм запознат?
Благодаря предварително!!

#824 Потребителят е офлайн   bagcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2009 - 02:34 PM

Цитат(eraser @ Oct 16 2009, 09:50 AM) <{POST_SNAPBACK}>
А какъв е този проблем с аналната жлеза, ще обясниш ли, че не съм запознат?
Благодаря предварително!!

Ето какво намерих в нета:

"Всяко куче има две анални жлези – или по-скоро торбички, защото това не са жлези в точния смисъл на думата, които се намират от двете страни на ануса. Тези жлези са много важни, защото изпускат миризма, която позволява на кучетата да маркират територия и да се разпознават, като се душат под опашките. Секретът на аналните жлези е кафеникава течност, която при възпаление обаче става гъст жълтеникав крем с много силна миризма. Аналните торбички се изпразват от съдържанието си, когато кучето ходи по нужда или когато е притеснено или уплашено. Те са носители на типично кучешката миризма.

Когато аналните жлези не се изчистват по нормалния начин – чрез дефекация на твърди изпражнения – се получава запушване и инфекция. Най-често това става при дребните породи кучета, но може да се случи на всяко. Причина могат да станат меките изпражнения, малки отвори на жлезата или нейната свръх-продуктивност.

В природата и на улицата кучетата не страдат от този проблем, защото, хранейки се нередовно и поемайки големи количества кокали произвеждат твърди изпражнения, които помагат за изчистването на жлезите.

Пречистването на жлезата става ръчно, като торбичките просто се изстискват. Някои хора го правят вкъщи, други ходят специално на ветеринар за това. Техниката е съвсем проста – с едната ръка се хваща опашката, а с другата, в която се държи кърпа или памук се стиска мястото на около 5см. от ануса в посока 5 и 7 часа. Когато жлезите са възпалени лесно ще ги усетите като твърди места под кожата. Палецът и показалецът се поставят на съответната жлеза и като се притиснат един към друг, жлезата се освобождава от съдържанието си. Ако в изстисканото видите примес на кръв, значи възпалението се е утежнило и кучето ще трябва да приема локални орални антибиотици.

За да предотвратите възпаляването на аналната жлеза трябва да съставите внимателно менюто на кучето си. При всички положения всякакви супи, бульони и попари трябва да изхвърчат от него – те са вредни не само за жлезите, но и за цялата храносмилателна система. Храненето с добре балансирана гранулирана храна е най-добрия начин да имате куче със здрави зъби и стомах, на което не му се възпаляват жлезите."

И още:

"... възпалената анална жлеза може да бъде предразполагащ фактор или причина за появата на ревматоидни признаци, куцота, екземи, алергични дерматози, косопад, остър влажен дерматит, отит, тонзилит, ендокардит"

#825 Потребителят е офлайн   anny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2009 - 11:06 AM

Багчо е дал много изчерпателна иформация,това е.Моита окуця,беше мн гадно,а така си изкарах ъкъла че щях да получа удар.

#826 Потребителят е офлайн   eraser Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 October 2009 - 11:34 AM

Цитат(anny @ Oct 17 2009, 12:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Багчо е дал много изчерпателна иформация,това е.Моита окуця,беше мн гадно,а така си изкарах ъкъла че щях да получа удар.

a сега добре ли е?

#827 Потребителят е офлайн   anny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2009 - 07:28 PM

да перфектно е

#828 Потребителят е офлайн   bagcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2009 - 11:21 PM

af_089.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#829 Потребителят е офлайн   anny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2009 - 04:11 PM

Охо,нашата топка отдавна замина.А,бихте ли споделили вашите кучета колко кила са,че тоя лекар,кво ми вика да отслабва, накъде повече като е 31,500кг.

#830 Потребителят е офлайн   neli_naskova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 26 October 2009 - 10:56 PM

здравейтееее :))))
тожа с жлезите мн гадно ми се стружа, дано на нас не ни се налага :(
а Ашра също тежи 32кг и на нас докторката ни каза че трябжа да свали 2-3 кг но няма как да стане - тя е само мускол и нищо друго - незнам какво да сваля - според мен така си е добре.
аиде пуснете малко снимкиии , някое ново бебе няма ли? мн искам да си взема още едно но май ще ме изхвърлят от нас и и най-вече Апра!
аиде чакам снимкииии

#831 Потребителят е офлайн   g_sidera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2009 - 09:17 AM

относно кил. на ам бул. 30 кл. не е много тези килограми не са опасни за ва6ите ку4ета проблема идва от липсата на движение аз имах женска 52 килограма и ку4ето бе в отли4но здраве но всеки ден тренирах по2 4аса с ку4ето . проблем може да има ку4е което е обездвиж и сърцето е затластяло (то губи еласти4ност) ам бул е с големи мускули и сърцето тласка пове4е кръв ................. затова тренираjte ва6ите ку4ета това е много важно за тази порода . raзходка в парка нееееееееееее достата4но ae_085.gif

#832 Потребителят е офлайн   simokro Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 October 2009 - 02:25 PM

Цитат(g_sidera @ Oct 27 2009, 09:17 AM) <{POST_SNAPBACK}>
относно кил. на ам бул. 30 кл. не е много тези килограми не са опасни за ва6ите ку4ета проблема идва от липсата на движение аз имах женска 52 килограма и ку4ето бе в отли4но здраве но всеки ден тренирах по2 4аса с ку4ето . проблем може да има ку4е което е обездвиж и сърцето е затластяло (то губи еласти4ност) ам бул е с големи мускули и сърцето тласка пове4е кръв ................. затова тренираjte ва6ите ку4ета това е много важно за тази порода . raзходка в парка нееееееееееее достата4но ae_085.gif

и аз съм на съ6тото мнение . не килограмите са важни при на6та порода а кондициата в коиато се намира ку4ето и дали тренира редовно ,или просто се разхожда виало насам натам . пониакога и мен ме хва6тат паранои 4е моиа ку4 е слаб или прекалено тежук, но като знам какви спринтове прави , какув отскок има и 4е дори след по-дълги преходи има желание за о6те игри и ти4ане . правиме су6то и ниакои не6та за разжитието на врата и предната 4аст като циало, но засега съобразено с възрастта tf_176.gif

#833 Потребителят е офлайн   anny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2009 - 11:35 AM

Съгласна съм с отговорите,действително на нашата кучка,движението и БЕшЕ малко,от скоро тичам с нея.Та и аз ще сваля малко.ще пусна снимки,да видите колко е нещастна с наморник,ама така се налага,много боклуци яде,многооооо.Всичко,мърша,гълаби умрели,абе ужас,даже и пликчета яде каде е имало нещо.Та с наморника си реших проблема,щото не слуша.

#834 Потребителят е офлайн   simokro Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 October 2009 - 07:41 PM

Цитат(anny @ Oct 28 2009, 11:35 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Съгласна съм с отговорите,действително на нашата кучка,движението и БЕшЕ малко,от скоро тичам с нея.Та и аз ще сваля малко.ще пусна снимки,да видите колко е нещастна с наморник,ама така се налага,много боклуци яде,многооооо.Всичко,мърша,гълаби умрели,абе ужас,даже и пликчета яде каде е имало нещо.Та с наморника си реших проблема,щото не слуша.

zz_217.gif еи с това ядене на боклуци без нержи бях останал с моиа глав4о . особенно след като разбра 4е му е забранено да го прави , тогава усе6та6е кога е на "безопасно" разстоиание , грабва6е каквото може и най демонстративно се измуква то4но в момента когато запо4вах да му се карам eg_033.gif . но напоследук се поовладя положението.

#835 Потребителят е офлайн   anny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2009 - 12:22 PM

При нас е същото,само че,пускам я да играе,тя ходи под блоковете и в тъмното не я виждам,а ако я видя даже си играеме на гоненица,бяга,с боклука в уста.

#836 Потребителят е офлайн   simokro Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 October 2009 - 07:13 PM

Цитат(anny @ Oct 29 2009, 12:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
При нас е същото,само че,пускам я да играе,тя ходи под блоковете и в тъмното не я виждам,а ако я видя даже си играеме на гоненица,бяга,с боклука в уста.

леле зна4и сте малко по-зле , боби поне не търси целенасо4ено, само ако се натъкне слу4айно. имам въпрос4е към хората от столицата . в княжево има6е бяла ку4ка с много добра крув. незнам дали е жива дори в момента, ако е , сигурно е около 12 годи6на . та знаете ли дали има останало нейно потомство . аз самиа имах кутре от жупросното ку4е преди около 7 години но за съжаление то загина .

#837 Потребителят е офлайн   Mijat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2009 - 07:08 PM

Pozdrav svima,dugo nas nije bilo,ali je bilo razloga.Evo ga naše novo štene MK SHIKANA izuzetne krvne linije,postaviću slike predaka za koji dan. af_089.gif af_089.gif af_089.gif af_089.gif

User's Signature

Качена снимка

#838 Потребителят е офлайн   дани Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:лов и ловни кучета

Публикувано: 31 October 2009 - 08:37 PM

Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Роки 6 год.64кг.син на НИКО яде предимно гранула и няма проблеми с жлезите .НИКО също беше тежко куче и до 11год.не е стъпвал в кабинет освен за ваксинаций.гледат се навън ae_085.gif
User's Signature

Дани- 0888514135 номер в Сьрбия 00381638318063
Качена снимка

#839 Потребителят е офлайн   anny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2009 - 01:18 PM

Ми то и моите кучета ядат гранули само.Ма тогава имахме разстроитсво то за това и жлезата пострада.Mijat пак показваш някакви красоти.

#840 Потребителят е офлайн   Evtim4o Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 November 2009 - 01:31 PM

Цитат(дани @ Oct 31 2009, 09:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Роки 6 год.64кг.син на НИКО яде предимно гранула и няма проблеми с жлезите .НИКО също беше тежко куче и до 11год.не е стъпвал в кабинет освен за ваксинаций.гледат се навън ae_085.gif

Данчо здрасти, това е бащата на Морати нали?!????

Снимка (и)

• Прикачена снимка

• (101 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема