Дратхаар
Публикувано: 25 January 2008 - 04:11 PM
Това вече е друга бира. Браво. Аз лично харесвам този тип космена покривка. Дядото на твоето куче даваше в поколенията си загладени с брада дратове. Едно такова остана при нас в града, което за жалост преди година го ухапала змия и кучето умряло. Ако си спомняш градската изложба в Попово през 2004г., кучето беше там и Гичев не спря да го хвали, а той разбира от дратове. Освен това беше много възприемчиво и изпълняваше изключително много команди. В полето и водата се справяше блестящо. Така, че "кръвта вода не става" ;)
Поздрави!
Поздрави!
Публикувано: 25 January 2008 - 07:35 PM
Няма защо приятелю. Аз трябва да ти благодаря, че обогатяваш форума с тези снимки и информация, които са приятни и образователни за мен. Виждаме как може да избие брада и косъм дори, когато излглежда невъзможно ;)
Публикувано: 26 January 2008 - 12:09 PM
Цитат
а такова скоро време виждал ли е някой?
Преди няколко месеца в Добрич при бат Желю ;D
Негова е тази циганка ;)
Публикувано: 26 January 2008 - 12:11 PM
Има и такива странни дратхаари в Немция :blink:

Публикувано: 27 January 2008 - 02:51 PM
Може ли малко повече инфо за тази Грета и собственика и, някой може ли да даде,щот ако питам него ...нали...там приказката занаете си я...Шегувам се естествено. За Желю мустакатия от Добрич ли става дума?Интересувам се щот искам малко такова?Млад ловец съм и през изминалия сезон ловувах без птичар,да разбира се мъка голяма,ловец без куче сам става куче,е имам други, но не са птичари.По начало ми харесва Дратхара щот си е ''грозник''А мойто правило в лова е, че манекени не вършат работа.Та хареса ми ''нестандартната'' окраска.
Публикувано: 19 February 2008 - 11:46 AM
Здравейте,
Имам страхотен мъжки дратхаар. Но не като повечето, които се срещат в България. А като тези в немските сайтове. :wub: Баба му всъщност е немска шампионка. Родителите са потомство на немски кучета. Родословно дърво и документи нямаме, защото когато взехме майка му (наскоро почина), все още се крадяха чистокръвните кучета. :'( Та Рекс е уникален. Работи на птичарски лов. Извеждали сме го и на едро. Луд е! Но както сигурно знаете, заради големите им размери е опасно да не ги докопа дивата свиня, така че не го пускаме.... :- снимки за съжаление нямам, но ако някой прояви интерес, нека ми пише на мейла, ще му пратя. Ако някой има истинска :->) добра дратхаарка моля да се свърже с мен. Да не прекъсваме рода... :sos:
Имам страхотен мъжки дратхаар. Но не като повечето, които се срещат в България. А като тези в немските сайтове. :wub: Баба му всъщност е немска шампионка. Родителите са потомство на немски кучета. Родословно дърво и документи нямаме, защото когато взехме майка му (наскоро почина), все още се крадяха чистокръвните кучета. :'( Та Рекс е уникален. Работи на птичарски лов. Извеждали сме го и на едро. Луд е! Но както сигурно знаете, заради големите им размери е опасно да не ги докопа дивата свиня, така че не го пускаме.... :- снимки за съжаление нямам, но ако някой прояви интерес, нека ми пише на мейла, ще му пратя. Ако някой има истинска :->) добра дратхаарка моля да се свърже с мен. Да не прекъсваме рода... :sos: