Може ли кучетата да имат психични проблеми? Аз имам куче, което нещо не е наред. Когато види други кучета или хора, започва да пищи много силно и става страшно нервно. По същия начин реагира, когато остане само. Имам чувството, че е психично болно(колкото и смешно да звучи). Ако някой знае нещо по въпроса и може да ми помогне, ще съм му благодарен! d)
психика при кучето
Публикувано: 28 December 2006 - 04:06 PM
Въобще не е смесно даже!!! Проблемите със психиката са много сложни при кучетата, а и по принцип. За да се излекува трябва да изчетеш доста литература и много много ТЪРПЕНИЕ. Кучето тормозено ли е някога?
Публикувано: 28 December 2006 - 09:07 PM
Имам кучетo от малко, още от първия ден след раждането. Вече е на две години и половина. Никога не е тормозено. Още когато беше малко, имаше някакви такива симптоми, обаче ние просто си мислехме, че се проявяват, защото е малко. Обаче вече 2.5 години живеем с този проблем.
Публикувано: 30 December 2006 - 12:38 PM
Да, майката също е наше куче. Породата на майката е болонка, а бащата е лайка. Живеем в къща с голям двор и двете кучета се чувстват много добре там, тъй като имат пространство да бягат и да играят.
Как реагираме на писъците-когато кучето изпадне в такова състояние, се успокоява единствено, когато го погалиш или го гушнеш. Тогава застава мирно, без да помръдне и така може да седи цял ден.
Как реагираме на писъците-когато кучето изпадне в такова състояние, се успокоява единствено, когато го погалиш или го гушнеш. Тогава застава мирно, без да помръдне и така може да седи цял ден.
Публикувано: 31 December 2006 - 12:09 PM
Ситуацията е напълно ясна.
1. Сигурно ще ми се обидите, но не сте избрали най-добрия вариант на кръстоска. Ловна с декоративна порода. Би могъл да се прогнозира нестабилен темперамент.
2. Не казахте срещате ли се с други кучета. По описанието предполагам, че не ги водите на разходка = липса на социализация.
3. С постоянното показване на одобрение на това поведение (галене и гушкане) сте затвърдили проблема.
Много сме писали по този въпрос, ще се опитам да дам няколко линка тук.
Примерно тук
Има още доста теми по въпросите на страха, прочетете назад.
Много е важно да осъзнаете грешките си и да промените поведението си.
1. Сигурно ще ми се обидите, но не сте избрали най-добрия вариант на кръстоска. Ловна с декоративна порода. Би могъл да се прогнозира нестабилен темперамент.
2. Не казахте срещате ли се с други кучета. По описанието предполагам, че не ги водите на разходка = липса на социализация.
3. С постоянното показване на одобрение на това поведение (галене и гушкане) сте затвърдили проблема.
Много сме писали по този въпрос, ще се опитам да дам няколко линка тук.
Примерно тук
Има още доста теми по въпросите на страха, прочетете назад.
Много е важно да осъзнаете грешките си и да промените поведението си.
Публикувано: 10 January 2007 - 11:39 PM
Благодаря много на Мил за съветите, които ми е дал/а относно кучето ми. Надявам се да ми бъдат полезни.
Относно това дали кучето се среща с други кучета- да, среща се и независимо от това, че имаме голям двор, всеки ден го извеждам на разходка.
Относно това дали кучето се среща с други кучета- да, среща се и независимо от това, че имаме голям двор, всеки ден го извеждам на разходка.
Страница 1 от 1