Как да си науча котката да пие от поилка?
Публикувано: 02 January 2007 - 10:45 PM
Имам следния проблем, една от котките ми не пие вода като нормална котка от средата на паничката, а винаги ближе отсрещния край на паничката, в резултат на което жабото и е винаги мокро ouu Накрая реших че ще махна паничките и ще ги науча да пият от поилки за зайци. Е да ама не.. Другите горе-долу се научиха, кой сам, кой с обяснения и помощ от моя страна, но въпросната котка изобщо не иска да пробва поилката a) Показвах и как другите котки пият, мазах поилката със сок от маслини, със сос от консерва, даже накрая и аз лично и демонстрирах за какво служи поилката, но ефект никакъв! ouu От няколко дни си играеме на нерви, тя ме гледа жално и мяука и аз най-накрая не издържам и и давам паничката за малко, но днес вече ми свърши всичкото търпение. Как така всички котки се научиха да пият от поилките а само тя не се сеща s) Някои има ли някакви идеи какво друго мога да направя?
Публикувано: 02 January 2007 - 10:49 PM
Публикувано: 02 January 2007 - 10:53 PM
Публикувано: 02 January 2007 - 10:57 PM
Публикувано: 02 January 2007 - 11:01 PM
Цитат
Това наистина е добра идея! Ще взема да купя и такава поилка, пък дано най-накрая има резултат. А как по-точно изглежда поилка за бройлери че нещо не се сещам? Подобна на тези дето са за папагали и канарчета ли е?
Публикувано: 02 January 2007 - 11:13 PM
Но ако и е трудно да си побере огромната главичка до малкият отвор на поилката за птици в клетка, трябва да видиш някакви подръчни матеряли. Например едно шише от минерална вода с маркуче като от система или по широко, потопено в много тясто съдче и пак с малка дупка на принципа на бройлерната поилка. Но маркучето трябва да е по дебело ,за да изтича капката и да е вързано ,че ще му играят някоя лапа за спорта на мама l)
Да кажеш после какво е станало
А , намерих едни поилки. Последната е подобна на тези за бройлери, но по нашите магазини има друг много по удобен вариант.
Поилки
Публикувано: 02 January 2007 - 11:16 PM

Има ги на пазара на Подуене в неделя.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 02 January 2007 - 11:20 PM
От горните аз си харесах тези

Публикувано: 02 January 2007 - 11:24 PM
Публикувано: 02 January 2007 - 11:24 PM
Тази на Анчето е доста малка, май ще й стигне само за езичето, така че би трябвало да стане. r)

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 02 January 2007 - 11:26 PM
за да се ориентирате си представете вие дали може да си заврете главата до водата. и техните са сплескани като човешките.
Жади, все има нещо на което малката да не може да устои. сложи й го (дори залепено с каноколит) до топчето на поилката така че докато се опитва да си го вземе да го бута и да види че от там излиза водата. пък като ожаднее ще го намери. предполагам проблема идва от там че си е твое производтво и си те управлява както си иска l) ще се оправите 1super
Публикувано: 02 January 2007 - 11:26 PM
Цитат

Има ги на пазара на Подуене в неделя.
Не съм убедена... познавам си котката bl) Ще застане напряко по някакъв начин, и пак ще се направи на мокра кокошка! s) Ето сега преди малко пробвах номера с високата чаша, в резултат на което се наложи после да ползвам сешоар..
Публикувано: 02 January 2007 - 11:30 PM
Цитат
От горните аз си харесах тези

Това си струва да се пробва. Ще проверя на Подуене дали ги има и после ще докладвам резултата. Мерси за помощта r)
Публикувано: 02 January 2007 - 11:30 PM
Ето много тесен отвор

И понеже пишем един през друг и стават малки повторения , да те посъветвам да търсиш с максимално голям водосъдържател. или опитай първо с малка и дано да стане. Аз все пак харесвам и смятам за по -удобни първите ,които показах. На тези ми се вижда прекалено малко басейнчето с водата
Публикувано: 02 January 2007 - 11:37 PM
Цитат
Тя за виждане, много добре видя че от там идва водата, и другите котки пиха пред нея, и аз... n) И тя веднъж се опита, но и влезе капчица в носа, тя кихна възмутено и повече не иска да доближи поилката. Аз няколко пъти я подканях разнасяйки поилката след нея из къщи, но само като я доближа до главата и, тя се обръща на другата страна. Май ще взема да я оставя да поожаднее хубаво, но все ме е страх да не и стане нещо. Все пак тя е само на суха храна. Според вас колко време е разумно да я държа без вода?
Публикувано: 02 January 2007 - 11:42 PM
Публикувано: 02 January 2007 - 11:48 PM
Публикувано: 03 January 2007 - 09:15 AM
Публикувано: 08 January 2007 - 10:58 AM
Публикувано: 08 January 2007 - 11:23 AM
Прикачени файлове
-
poilka.jpg (122.73K)
Брой сваляния: 62