Dog.bg Форуми : Прясно сготвена храна

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Прясно сготвена храна Оцени темата: -----

#101 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 January 2007 - 09:27 AM

Цитат

Няма храна,която усигурява всичко за кучето!Ако например даваме само гранули трябва да добавяме и други продукти като месо,риба,пиле и мн.др.!Ако гранулите имаха всичко дали трябваше да добавяме друго?

Това са пълни глупости. Няма нищо вярно.
Изобщо винаги съм се учудвал как можете да подвеждате хората. Като не разбираш нещо, по добре е да замълчиш.
Адски досадна тема в стил чат, изпълнена с грешни съвети.

#102 Потребителят е офлайн   Dogo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 January 2007 - 09:27 AM

sheltie - благодаря за оценката на коментара ми, радвам се, че го одобряваш.
За царевица или соя не споря. Сега гледах някакви цени на царевицата и соята и май соята е по скъпа. r)

#103 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2007 - 09:59 AM

Едно голямо БРАВО за постовете на Dogo и Sheltie cheers
User's Signature

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!

#104 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 January 2007 - 10:22 AM

Ако някой се интересува, ето как точно се произвежда екструдираната суха храна:
http://www.veterinar...x?P=A&A=650&S=2
А ето и за консервираната:
http://www.veterinar...A&S=0&C=0&A=497
Тук не става дума за съставките, а да процесите, на които се подлага. На мен ми беше любопитно.

#105 Потребителят е офлайн   Dogo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 January 2007 - 08:25 PM

Хмммм гледам, че май на повечето не им е интересна темата a) Като сте решили да храните кучето си С прясно сготвена храна какво очаквате да вземе всеки да ви дава готови рецепти със сметнати всички необходими вещеста до милиграмчето. a) Не че разбирам много, ама все пак това съм учил и знам как се изчисляват тези неща. Еееее няма да стане поне от моя страна. Да вземе тука всеки да смята и да изчисля и после само да погледнете и хайде хоп готово .."те баламите са сметнали давай сега ще ги хранем с тази "манджа"". Не искате ли и да дойде някой да ви я приготви храната и да ви нахрани кучето ? a)

#106 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2007 - 10:08 PM

Цитат

Роял Канин се отразява благоприятно и това го твърдя от ЛИЧЕН опит !!!!

Щом исказваш такова мнение за ROYAL CANIN значи я познавате отговорете ми садържали консерванти и овкосители w) w) w)
User's Signature

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ

#107 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2007 - 10:14 PM

Незнам, можете да се обърнете към тях и да попитате. Аз мога да изкажа мнение въз основа на моя опит. Другото не е от компетенцията ми l) w) w) w)
Сайта им е www.sambs.bg
User's Signature

...Дай му сърцето си и то ще ти даде своето...
from Марли&me
http://www.greenbalk...u...8&cat_id=35

#108 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 January 2007 - 03:18 PM

джуди,кога ще престнеш да задаваш едни и същи въпроси на няколко места във форума? и не че това е голям проблем, но когато задаваш върпос и искаш съвет се вслушай в него.вместо това ти питаш-отгоаря ти се и ти веднага започаваш да търсиш и излагаш контрааргументи.все пак по-голяма част от постовете публикувани в темата ти са от хора с опит.а пък ако все пак знаеш толкова много не питай ами прави каквото си си решила.ти така или иначе май правиш така

#109 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2007 - 04:01 PM

Цитат

Незнам, можете да се обърнете към тях и да попитате. Аз мога да изкажа мнение въз основа на моя опит. Другото не е от компетенцията ми l) w) w) w)
Сайта им е www.sambs.bg

То не е куче,, а ИНАТ на четири лапи

sanita Публикувано на: Jan 10 2007, 10:10 PM

Повече от потребител

Група: Members
Съобщения: 189
Потребител # 2944
Дата на регистрация: 16-May 06

Опитвам се да науча кучето ми да яде гранули от купичката си. Вече 5-ти ден - от събота, или не яде нищо или само съвсем малко. Определено е гладен, но не иска да яде гранули. До преди време го хранех с натурална храна, после преминах на гранули. Кучо се хранеше само и единствено от ръка, но не мога да му давам гранулка по гранулка..... и реших да го превъзпитам. Все си мислех, че до 3-4 дена и ще прояде, но уви... Вече 5-ти ден. Не знам какво да правя. Гладуването може да му се отрази много зле, понеже преди време имаше и гастрит, което беше още една от причините да искам да преминем на гранули. Пък и като е дребно куче - пекинез, ме притеснява загубата на тегло, ако не прояде нормално, но се съмнявам. Скоро ще измършавее. Какво ли не добавях към гранулките за овкусяване- пастет, кисело мляко, настърган кучешки шоколад. И резултата все един - хапва 5-6 гранулки - в най-добрия случай, или пък подушва и заминава. Предлагам му да се храни в точно определени часове, оставям купичката за известно време и я прибирам, така че няма постоянен достъп да храната.
Приемам съвети. Това ми е първо куче и нямам никакъв опит. Моля помагайте !!!! Какво да правя? Да се откажа ли от мисълта да го храня с гранули, защото усещам, че ако му сложа някаква друга храна всичко ще си изяде. Аз самата искам да яде гранули, защото ще ми е по-лесно, а и за него те са по-добрия вариант. Незнам какво да правя !
пс. Храната е качествена, от висок клас
sanita Нали го хранеше с гранули Royl cdkin Как да разбирам горе написаното Получавах съвети от вас колко са добри колко сте доволни
User's Signature

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ

#110 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2007 - 04:08 PM

Цитат

...но не мога да му давам гранулка по гранулка...

но съм го правила ! Чети по внимателно ! Тъпо е да се заяждаш. bash Прави каквото си искаш с твоето куче, твоя си работа, но не се прави на интересен. Забрави да моите съвети, то акъл не може да се налее с фуния. 1super
Знам какво пиша във форума. super best l) l) l)
User's Signature

from Марли&me

#111 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2007 - 04:19 PM

Цитат

джуди,кога ще престнеш да задаваш едни и същи въпроси на няколко места във форума? и не че това е голям проблем, но когато задаваш върпос и искаш съвет се вслушай в него.вместо това ти питаш-отгоаря ти се и ти веднага започаваш да търсиш и излагаш контрааргументи.все пак по-голяма част от постовете публикувани в темата ти са от хора с опит.а пък ако все пак знаеш толкова много не питай ами прави каквото си си решила.ти така или иначе май правиш така

Задавам въпроси за да получа огтовор Вслушвам се в отговори като на Vabank д-р Ангелов и други които дават компетентни отговори но как да се вслушвам в отговори които са ми дадени например Възхваляват гранолираната храна и имат опит с нея а в друга темаТо не е куче,, а ИНАТ на четири лапи молят за помощ да приучат d) да се храни с неяЗатова нека се придържаме кам наши те познания а не да цитираме прочетено или чуто oo ЗАДАВАМ ВЪПРОС В ГРАНУЛИТЕ ИМА ЛИ КОНСЕРВАНТИ И ОВКУСИТЕЛИ ouu w) w) w)
User's Signature

#112 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2007 - 04:25 PM

и ти се отговори неколкократно-НЕ!, поне в тези от висок клас.
а за опита да дискредитраш Санита, неуспешен е. става въпрос за това че нейното куче е доста злоядо и САМО не яде суха храна, а иска да му се подава в устата, което сама разбираш е доста ВРЕМЕЕМКО и нездравословно. и пак прочети въпросаната тема, където ще видиш че и с готвено е хранено кучето но е получило гастрит, излекуван след преминаване на суха храна.

#113 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2007 - 04:27 PM

Нито цитирам мненията на другите хора, нито пък е моя работа с какво ще си храните кучето. Съжалявам, че писах въобще в тази тема. Тя се оказа доста скучна, както не само аз смятам. Дали кучето ще поема храната от ръката ми или от купичката няма значение по отношение на отражението и върху кучето. Така че мнение имам от личен опит, защото до преди 6 дена го хранех от ръка с ГРАНУЛИ, но нали се сещате, че това е изнервящо. Така че.... четете по-задълбочено и не бъдете толкова мнинетен/на
[I]Manus, благодаря за подкрепата и разбирането
За мен тази тема е заключена super best
User's Signature

from Марли&me

#114 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2007 - 04:31 PM

Цитат

Цитат

...но не мога да му давам гранулка по гранулка...

но съм го правила ! Чети по внимателно ! Тъпо е да се заяждаш. bash Прави каквото си искаш с твоето куче, твоя си работа, но не се прави на интересен. Забрави да моите съвети, то акъл не може да се налее с фуния. 1super
Знам какво пиша във форума. super best l) l) l)

Не се заяждам в спора някои път искачат такива решения които не си предполагал/а За това задавам наи различни въпроси на които в повечето склучаи знам отговопра надяваи ки се на поглед от друг ъгал СЪЧУСТВАМ ТИ за проблеми те с d) в момента и ние не сме се хранили от 1 ден Ако искаш може да се опитаме заедно да нанерим решение Но да не занимаваме др с нашите d) можеш де ми пишеш лично cheers
User's Signature

#115 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 January 2007 - 04:46 PM

джуди или чети внимателно темите и постовете в тях или не знам ouu .не става върпос за възхваляване на тази или онази марка храна а за принципни положения .1 хората споделят мнение тъй като ти задаваш ? 2. как може всички имащи домашни любимци да ги хранят по-този начин и това да е добре за тях,само за теб не е .ти как мислиш дали някой от нас обича по-малко кучето си от теб и би му давал нещо което би му навредило.
да в спора се ражда истината ,но споровете с теб не са конструктивни.
sanita имай малко повече търпение всичко ще си дойде на мястото и не се ядосвай на хора който четат постовете като дявола евангелието cheers

#116 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2007 - 04:54 PM

Цитат

и ти се отговори неколкократно-НЕ!, поне в тези от висок клас.
а за опита да дискредитраш Санита, неуспешен е. става въпрос за това че нейното куче е доста злоядо и САМО не яде суха храна, а иска да му се подава в устата, което сама разбираш е доста ВРЕМЕЕМКО и нездравословно. и пак прочети въпросаната тема, където ще видиш че и с готвено е хранено кучето но е получило гастрит, излекуван след преминаване на суха храна.

ПОПАДНАМИ ОПАКОВКА НА ОТ500Г Royal canin Sensible MINI dogs НА КОЯТО ПИШЕ ПОЗВОЛЕНИ ОТ ЕС КОНСЕРВАНТИ И АНТИОКСИДАНТИ КОИТО ИСКА МОГА ДА МУ Я ПРЕДОСТАВЯ Недеи да бъдеш адвокат на Санита само за папагалите които повтарят това което са чули може да изглежда дескридитация Но не и за хората надявам се че е от тях които търсят свое решение, решение което са проверили и истрадали w) w) w)
User's Signature

#117 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2007 - 05:08 PM

а ти какво наричаш прехвърлянето на мнение от друга тема, нямаща общо с тази тук? какво целеше с него?
и да те светна-витамин Е е антиоксидант, а витамин Ц е консервант oleeee я да видим какво ще кажеш по този въпрос.

#118 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 January 2007 - 05:32 PM

Мда, а бабите ни слагат сол, оцет и аспирин в туршията. Тези неща също са консерванти.
Овкусител, например, е захарта.
Принципно опасни са изкуствените консерванти, естествено, опасността зависи от количеството им.
За да се развият бактерии е нужна влага. Съответно нуждата от консерванти при сухи и влажни храни е различна.
Но ти така разхвърля проблема в няколко теми, че вече не знам къде какво писахме. По-конкретни съвети няма да намериш, никой от нас не работи в проучвателен център по хранене и никой не експериментира нон-стоп с приятелчето си, тъй че да ти направи систематизирани извадки.
Това, което можем, и мисля, направихме - казахме ти всеки за себе си какво е избрал и защо.
Пожелавам ти успех в търсенето на ултра-мега-най-доброто за твоето куче, но наистина силно се отегчавам от безкрайното дъвчене на едно и също.

#119 Потребителят е офлайн   Dzaki Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 January 2007 - 12:13 AM

Джуди,
Ще се повторя
1.Няма куче което доброволно да умре от глад!
2.То ТЕ ДОМИНИРА! (след като ТО ти налага нещо значи ТО е водача на глудницата а ти си в най добрия случай номер 2 b) )
3.Когато не караш кучето да заслужи храната си ти му влияеш зле (нищо което идва наготово не е така сладко както това за което си се трудил) пък и да не говорим че в природата няма нещо такова като готова храна l)
4.Ако се опиташ да ме убедиш че кучето е по хитро от теб или по умно няма да ти повярвам!
Има много начини ти да наложиш какво то ЩЕ яде, най лесния за теб ще е с доувкосяване на гранулите с нещо което обича пример пастет за капризни кучета!
5. Ако не искаш или не можеш да си позволиш да храниш с гранули си кажи тва си е твой избор и никой няма да те упреква но да казваш че кучето ти НАЛАГА с какво да го храниш и да твърдиш че не обичаш да си доминиран(а) е смешно ;)
6. Ако искаш да ти правя предложиния на лични е добре да си жена и да пратиш снимка ;)

#120 Потребителят е офлайн   ksanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2007 - 08:30 AM

Извиняваите много скъпи вносители на гранулирани храни но искам да ви попитам:как според вас са оцелели и са се развивали породите през вековете като не са си хапвали ГРАНУЛКИ????И защо вълците не са изчезнали като не са взимали хранителни добавки,не са хрупали моркови и чушки а само от едното МЕСО са били в добра кондиция да преследват и улавят дивеч? oleeee worthy И как може хора гледащи куче 5кг. да се чудят с какво да го хранят... Защо като седнете на масата с паржолки и кюфтета не се питате с какво са хранени а само когато трябва да ги дадете на кутрето а.така е,така е тровете се вие защо да ги давате на кучо вие го обичате и не може да му причините това. bravoS bravoS bravoS

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни