Dog.bg Форуми : Прясно сготвена храна

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Прясно сготвена храна Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 January 2007 - 11:04 PM

http://groups.yahoo.com/group/rawpaws/

#22 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 January 2007 - 12:44 PM

Джуди, настояваш за нещо, което би отнело цяла книга. Не мисля, че можем да ти помогнем във форум, защото:
1. Трябва да знаеш кои продукти какъв състав имат. Това можеш да намериш в разни сайтове за диети и хранене и не е по силите на никого да преписва тук тонове информация.
2. Не винаги продуктите в бг отговарят на описа на съдържанието и състава си, защото не се дават пари за лабораторни анализи. Кой ти гарантира дали е вярно? Интересувайки се от диети разбрах, че лютеницата се прави от тиква, напълно е възможно, но на буркана пише чушки. От месо ли са кренвиршите? Също така не се доверявам за качеството им. Знаеш ли с какво са хранени бройлерите и прасенцата и колко антибиотици са изхрускали? Веднъж на 3 години като ми попадне домашно яйце направо се чудя какво е това дето купувам от магазина, та то въобще не прилича ни на вкус, ни на цвят. Знаеш ли колко химия има в т.нар. натурални продукти? Много ветеринарни лекари споделиха, че са намирали тения в купен от супермаркета черен дроб.
Другояче стоят нещата за хората, които разполагат с продукти собствено производство и натурално стопанство, но колко от нас са такива?
3. Това са причините повечето от нас да хранят с гранули от западноевропейски и американски производители, където смятаме, че контролът е по-строг и описанието на състава - по-надеждно. btw, в гранулираните храни няма консерванти, консервирането се постига чрез изтегляне на влагата и екструдиране, процеси, извършвани чрез високо налягане и висока температура, не чрез химия.
Не на последно място ще спомена за споделеното преди време от Furia_S, която има алергично чау-чау, това е тук във форума, но беше отдавна, трудно ще го намеря. Тя беше върл привърженик на натуралното хранене, а BARF й беше нещо като библия. Прекарваше часове в четене, подбиране, мерене и кълцане на продукти. Но кучето й вечно имаше проблеми и се оправи от алергиите чак когато започна за проба да го храни с качествени гранули.
Поне аз не се наемам да дам пукнат съвет за натурално хранене просто защото не ми е по силите.

ПП: И моля те, недей да ме обвиняваш в рекламиране на нещо си, аз храни не продавам, само купувам.

#23 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2007 - 11:00 PM

Цитат

Джуди, настояваш за нещо, ...

Благодаря за отделеното време Споменаваш- Не винаги продуктите в бг отговарят на описа на съдържанието и състава си, защото не се дават пари за лабораторни анализи. Кой ти гарантира дали е вярно? Интересувайки се от диети разбрах, че лютеницата се прави от тиква, напълно е възможно, но на буркана пише чушки. От месо ли са кренвиршите? Също така не се доверявам за качеството им. Знаеш ли с какво са хранени бройлерите и прасенцата и колко антибиотици са изхрускали? Веднъж на 3 години като ми попадне домашно яйце направо се чудя какво е това дето купувам от магазина, та то въобще не прилича ни на вкус, ни на цвят. Знаеш ли колко химия има в т.нар. натурални продукти? Много ветеринарни лекари споделиха, че са намирали тения в купен от супермаркета черен дроб.Също то може би е и при готовите d) храни Някаде тук не си спомням в коя тема прочетах публикация на американски лекар които изнасяше фрапиращи неща меко казано нещо както съдържанието на лютеницата която даваш за пример Кажи ми какво да правя от една страна противоречиви те оценкси на готовата храна от друга страна прясно приготвена храна но с 100 процента сигурни продукти не мисли че ми е много лесно това решение не опира въпрос до пари важно е да харесва на d) и да е здравословна За това ще съм благодарен на вас и на всички за мнение и съвети w) w) w)
User's Signature

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ

#24 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 January 2007 - 12:57 AM

Джуди, ти как определяш какви продукти да използваш за своята храна?! Никой не може да ти даде гаранции за здравословност или суперкачество. За съжаление, през всичките хилядолетия в историята на човечеството всичко е опирало до метода "опит-грешка". Допреди десет години всеки педиатър щеше да ти дава съвет как от 2-3 месец на бебето трябва да му се дава плодово пюре, днес вече половината от педиатрите отхвърлят това и казват, че майката трябва да кърми бебето докато може и да не добавя дори вода или чай. И ако слушаш всички - всички имат основателни и много задълбочени научни доводи в полза на своята теза. Така е и с храненето и отглеждането на кучетата. През целия ХХ в. кинологията се е оформяла като наука за кучето. Допреди десетина години въобще не се говореше за психология на кучето, сега вече е дисциплина в реномирани университети. Има многобройни изследвания на тема хранене и отглеждане - всички изключително задълбочени и верни сами по себе си. Всички тези изследвания дават обща характеристика на проблема или вече изпробвани решения, но ти си човека, който ще реши как да храни своето куче, коте, папагал, хамстери и т.н. Може да се окаже, че точно твоето куче има нужда от приспособяване на определен тип хранене или гледане, от комбиниране или преиначаване на известен вече метод, но това ще решиш ти въз основа на твоите наблюдения и обсъждането им с компетентно лице (лекар, развъдчик).
Аз храня смесено своите кучета, но съм намерила определено решение, което е добро за тях. Не спазвам безкрайно точно всичко, което пише за домашно приготвента храна нито се увличам по популярни марки гранули. Качествената храна винаги се познава - тя дава съответното отражение върху нашите любимци.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#25 Потребителят е офлайн   gulev_1991 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2007 - 01:25 AM

И аз смесвам храните!Давам и гранули-Royal Canine и домашно приготвена храна! b) victoryVVV b) Кучето ми е игриво и палаво,винаги заредено с енергия-това показва,че храната му се отразява добре!Успех на всички с храната! super best

#26 Потребителят е офлайн   Dogo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 January 2007 - 01:40 AM

Живеем в България все пак, така че абсолютно нищо натурално и екологично чисто няма. Има само надрусани плодове, зеленчуци и животни. Изключвам това да отида да си скъсам доматки и краставички от градината на баба или да заколим някое животинче което се знае какво е яло и какво е пило.По принцип се предполага, че контрола на храните в другите държави е по строг, като гледам на какво приличат американците например не мога да кажа, че тяхната храна е по добра от нашата.Всичките са дебели, мазни хипопотами. А относно за евтиното със сигурност излиза по евтино да си храниш кучето с "натурална" храна отколкото с качествени гранули. Та 1кг пилешко е 3лв. , а 1 кг качествени гранули 7-8-10лв. Специално ще погледна в една енциклопедия за кучето дали имаше някакви рецепти за "натурално" хранене и ако има ще ги напиша тук (само да не ме осъдят после r) ).

Да спомена само, че и аз не сам дистрибутор на никакви храни за кучета.... даже и нямам куче, но от всичко което съм изчел определено в бъдеще кучето ми ще бъде хранено с гранули ! Някой ще кажат "Нямаш куче, а изказваш мнения" е доста чета и се интересувам и така според мен трябва..... Парво се чете после се прави крачката за вземане на куче която никак не е малка. Не сам като повечето хора Вземат си куче и после "Ами сега какво да правя !!!" Спасявай се ! a)

П.п. Нищо лично към никой. w) w) w)

#27 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2007 - 07:39 AM

Цитат

Живеем в България все пак, ...

Благодаря за отделеното време СПОМЕНАВАШ По принцип се предполага, че контрола на храните в другите държави е по строг, като гледам на какво приличат американците например не мога да кажа, че тяхната храна е по добра от нашата. Смятате ли че щом е така при хората е по различно при животни те Продъл жавам с цитат от по горе написаного А относно за евтиното със сигурност излиза по евтино да си храниш кучето с "натурална" храна отколкото с качествени гранули. Та 1кг пилешко е 3лв. , а 1 кг качествени гранули 7-8-10лв Незнам при другите но при мен нестои въпроса до по евтино или по скъпо Важно за мен е здравето на d) Също така да допълня d) отказва да яде гранули опитвал съм с всички възможни единствено на Педигрии понякога хапва но не винаги Продължавам с цитат от по горе написаното Първо се чете после се прави крачката за вземане на куче която никак не е малка. Не сам като повечето хора Вземат си куче и после "Ами сега какво да правя !!!" Ще отговоря на този въпрос с въпрос Престави си следната ситоация срещаш човек от срещуположния пол влюбваш се били мислил пъво дали ще се омъжиш/ожениш каде ще живеете и тем подобни При мене се случи точно така нямах намерение да имам куче до като не я видях дори незнаех каква порода е дори че е женско Благодаря за следното обещание Специално ще погледна в една енциклопедия за кучето дали имаше някакви рецепти за "натурално" хранене и ако има ще ги напиша тук w) w) w)
User's Signature

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ

#28 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2007 - 07:56 AM

Цитат

Джуди, ти как определяш какви продукти ..

Точно за това ДА НЕ СЕ ПОВТАРЯТ ГРЕШКИ И ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАМЕ ОТ ОПИТА НА МНОГОТО ОТ НАС ЗАПОЧНАХ ТАЗИ ТЕМА Цитирам от по горе написаното Има многобройни изследвания на тема хранене и отглеждане - всички изключително задълбочени и верни сами по себе си. Всички тези изследвания дават обща характеристика на проблема или вече изпробвани решения, но ти си човека, който ще реши как да храни своето куче, коте, папагал, хамстери и т.н. Може да се окаже, че точно твоето куче има нужда от приспособяване на определен тип хранене или гледане, от комбиниране или преиначаване на известен вече метод, но това ще решиш ти въз основа на твоите наблюдения и обсъждането им с компетентно лице (лекар, развъдчик).
Аз храня смесено своите кучета, но съм намерила определено решение, което е добро за тях. Не спазвам безкрайно точно всичко, което пише за домашно приготвента храна нито се увличам по популярни марки гранули. Качествената храна винаги се познава - тя дава съответното отражение върху нашите любимци.Опитал съм всякакъв вид гранули но d) не ги иска храня я с паучовете/пликчетата от 100 грама на Педигрии но тук в темите прочетах негативно отношение към консервираната храна и тъи като отпадат гранулите защото не ги харесва остана прясно приготвената храна Бих ве помолил ако е възможно да споделите своя опит
User's Signature

#29 Потребителят е офлайн   Dogo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 January 2007 - 08:54 AM

Ееее то ясно аз до сега не познавам някой който да си е признал, че проблема е в парите. Джуди как така ще отказва l) и аз ям салам от 5лв ама като ми падне луканка от 15лв не я отказвам. Няма такова нещо като "не иска" остави му в купичката само хляб ако щеш, колко време няма да го изяде 1-2-3 дена после ще видиш, че паничката ще е празна. Естествено това е само пример, а колкото от един вид храна към друг се преминава плавно не "Днеска тва ще му дам утре савсем друго" и после да казваш, че не искало да яде. r)
А колкото до влюбването доста барзо след като си се влюбил разбираш дали с този човек имаш бадеще или не. w) А ти щом мислиш за кучето и неговото здраве и не са проблем парите, купи му хубави гранули слови му ги в купичката и да видим дали няма да ги изяде. Хващаме ли се на бас ? r) super best

#30 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2007 - 09:57 AM

Цитат

А относно за евтиното със сигурност излиза по евтино да си храниш кучето с "натурална" храна отколкото с качествени гранули. Та 1кг пилешко е 3лв. , а 1 кг качествени гранули 7-8-10лв.

Е да обаче има една малка подробност кучето ти с един килограм гранули ще изкара
3-4 дни докато един килограм пилешко ще му бъде само едно хранене. Кажи сега пак как е по-евтино. Да не говорим че само пилешко не може. Трябват и витамини и минерали. За България гранулите са най-доброто решение (мое мнение) поради простата причина че са много малко хората които ще седнат да пресмятат съдържанието на продуктите които влизат в натуралното хранене. Колкото за рецептите подходяща рецепта за едно куче може да е неподходяща (да не кажа вредна) за друго. Ето ви една примерна за сибирско хъски:

Понеделник:
Сутрин: сурови кости с месо - пилешки крила(?!), фенери или шийки
Вечер: телешко, зеленчуков микс, рибено масло, водорасли, яйце

Вторник:
Сутрин: сурови кости с месо - агнешки ребра или врат
Вечер: нарязан черен дроб, микс от зеленчуци и плодове, рибено масло, водорасли

Сряда:
Сутрин: сурови кости с месо: голям кокъл с месо
Вечер: сурови кости с месо: пилешки крила, фенери или шийки

Четвъртък:
Сутрин: сурови кости с месо: агнешки или свински вратове
Вечер: риба, витамин Е, водорасли

Петък:
Сутрин: сурови кости с месо: пилешки крила, фенери или шийки
Вечер: телешко с нарязано сърце, ленено семе, витамин Е, рибено масло

Събота:
Сутрин: сурови кости с месо: голям кокъл с месо
Вечер: пуешко, зеленчуков микс, рибено масло, яйце, витамин Е

Неделя:
Сутрин: сурови кости с месо: агнешко, свински врат или говежди опашки
Вечер: говеждо, микс-плодове и зеленчуци, нарязани бъбреци, витамин Е, растително масло

Е ако мислите че можете да се справите - моля. Пак казвам това е за хъскита и е хранителната програма на американски развъдник.
User's Signature

In Life only Death is certain.

#31 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2007 - 10:43 AM

Каквото и да си говорим, по-лесно е храненето с гранулирана храна. Преди време и аз хранех с натурална, но от близо 1 месец храня с качествена гранула и определено виждам положителна промяна в състоянието на кучо. Самата аз повярвах в гранулите, а това е първата крачка, която трябва да се направи, защото ако ти не вярвах в гранулите винаги ще търсиш алтернатива 1super
User's Signature

...Дай му сърцето си и то ще ти даде своето...
from Марли&me
http://www.greenbalk...u...8&cat_id=35

#32 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2007 - 11:43 AM

Цитат

Ееее то ясно аз до сега не познавам някой който да си е признал, че проблема е в парите. Джуди как така ще отказва  l)  и аз ям салам от 5лв ама като ми падне луканка от 15лв не я отказвам. Няма такова нещо като "не иска" остави му в купичката само хляб ако щеш, колко време няма да го изяде 1-2-3 дена после ще видиш, че паничката ще е празна. Естествено това е само пример, а колкото от един вид храна към друг се преминава плавно не "Днеска тва ще му дам утре савсем друго" и после да казваш, че не искало да яде.  r)
А колкото до влюбването доста барзо след като си се влюбил разбираш дали с този човек имаш бадеще или не. w) А ти щом мислиш за кучето и неговото здраве и не са проблем парите, купи му хубави гранули слови му ги в купичката и да видим дали няма да ги изяде. Хващаме ли се на бас ? r)  super best

Приемам баса Не мисли че съм предлагал днес едни утре други Преминал съм с какви ли не Може да гладува дни но не иска Единствения начин е било ако 30 процента гранули са смесени с 70 процента месо,риба,зеленчуци но и тогава подбира всичко др но не и гранулите Верен е израза които цитираш и аз ям салам от 5лв ама като ми падне луканка от 15лв не я отказвам Преведено d) яде гранули но като му падне месце забравя за салама от 5 лева в случая гранулите w) w) w)
User's Signature

#33 Потребителят е офлайн   gulev_1991 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2007 - 03:49 PM

Веднъж гледах по Дискавъри как се приготвят кучешките храни и от тогава гледам да ги ограничавам!!!Но все пак давам една от наи скъпата храна в Бургас-17лв кг. на Royal Canine!Е давам,й но се притеснявам все пак!По добро от домашно приготвената храна според мен няма!
п.с.-не искам мнението ми да оказва влияние върху някои!

#34 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2007 - 04:06 PM

Цитат

Веднъж гледах по Дискавъри как се приготвят кучешките храни и от тогава гледам да ги ограничавам!!!Но все пак давам една от наи скъпата храна в Бургас-17лв кг. на Royal Canine!Е давам,й но се притеснявам все пак!По добро от домашно приготвената храна според мен няма!
п.с.-не искам мнението ми да оказва вличние върху някои!

Не може да се обобщава така. От гранула до гранула има разлика от земята до небето. Има гранулирани храни, които са със био сертификати за използваните продукти и се прилагат всички хигиенни протоколи заложени в европейските директиви. Така че моля, гледали или не по Дискавъри, не може да се обощава. Както може да купиш месо от био производител, така можеш да купиш и нахакано с антибиотици, стероиди и какви ли не още боклуци вътре, да не говорим пък за болестите.

Правете каквото си искате, ама поне информацията трябва да е коректна :)

#35 Потребителят е офлайн   gulev_1991 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2007 - 04:13 PM

#36 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2007 - 04:16 PM

Цитат

Аз не казвам, че мнението ще повлияе или не, а оспорвам изнесената информация wink , просто се обощава от "гледано по Дискавъри", а не е правилно и който чете тези мнения трябва да знае, че от гранула до гранула разликата е голяма.

#37 Потребителят е офлайн   gulev_1991 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2007 - 04:19 PM

Все пак запазвам дискретност!!!И в мнението ми се уточнява....ако не можеш да го разчетеш...твои проблем!

-Но все пак давам една от наи скъпата храна в Бургас-17лв кг. на Royal Canine!Е давам,й но се притеснявам все пак!.... cl)

#38 Потребителят е офлайн   Dzaki Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 January 2007 - 04:38 PM

Цитат

Цитат

Ееее то ясно аз до сега не познавам някой който да си е признал, че проблема е в парите. Джуди как така ще отказва  l)  и аз ям салам от 5лв ама като ми падне луканка от 15лв не я отказвам. Няма такова нещо като "не иска" остави му в купичката само хляб ако щеш, колко време няма да го изяде 1-2-3 дена после ще видиш, че паничката ще е празна. Естествено това е само пример, а колкото от един вид храна към друг се преминава плавно не "Днеска тва ще му дам утре савсем друго" и после да казваш, че не искало да яде.  r)
А колкото до влюбването доста барзо след като си се влюбил разбираш дали с този човек имаш бадеще или не. w) А ти щом мислиш за кучето и неговото здраве и не са проблем парите, купи му хубави гранули слови му ги в купичката и да видим дали няма да ги изяде. Хващаме ли се на бас ? r)  super best

Приемам баса Не мисли че съм предлагал днес едни утре други Преминал съм с какви ли не Може да гладува дни но не иска Единствения начин е било ако 30 процента гранули са смесени с 70 процента месо,риба,зеленчуци но и тогава подбира всичко др но не и гранулите Верен е израза които цитираш и аз ям салам от 5лв ама като ми падне луканка от 15лв не я отказвам Преведено d) яде гранули но като му падне месце забравя за салама от 5 лева в случая гранулите w) w) w)

Няма куче което доброволно да умре от глад!
Не иска да яде това което му даваш защото то е "водача на глудницата" а именно той решава кога какво ще се ловува респективно яде.... също така мисля че не караш кучето да заслужи храната си по някакъв начин като започне да върши някаква "работа" и чак след това получи храна ще я яде с удоволствие независимо каква е...
Израснал съм с кучета но си признавам че научих доста неща от "The Dog Whisperer" и видях някои свои грешки при отглеждането на предишните ми кучета които сега няма да повторя....
Най ценното което разбрах е че лафа старо куче на нови номера не се учи НЕ Е ВЕРЕН !

#39 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2007 - 05:40 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Няма куче което доброволно да умре от глад!
Не иска да яде това което му даваш защото то е "водача на глудницата" а именно той решава кога какво ще се ловува респективно яде.... също така мисля че не караш кучето да заслужи храната си по някакъв начин като започне да върши някаква "работа" и чак след това получи храна ще я яде с удоволствие независимо каква е...
Израснал съм с кучета но си признавам че научих доста неща от "The Dog Whisperer" и видях някои свои грешки при отглеждането на предишните ми кучета които сега няма да повторя....
Най ценното което разбрах е че лафа старо куче на нови номера не се учи НЕ Е ВЕРЕН !

Не отричам,че е водача на глутницата но от друга страна защо трябва да налагам какво трябва да яде Не съм привържаник на КОИТО НЕ РАБОТИ НЕ ТРЯБВА ДА ЯДЕ w) w) w)
User's Signature

#40 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2007 - 05:49 PM

Джуди написа

Цитат

Не отричам,че е водача на глутницата но от друга страна защо трябва да налагам какво трябва да яде  Не съм привържаник на КОИТО НЕ РАБОТИ НЕ ТРЯБВА ДА ЯДЕ   w)  w)  w)

Джуди, имаш работа с куче, не с човек! r)
User's Signature

прочети правилата за подписите

• (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни