Dog.bg Форуми : ЗА ИЛИ ПРОТИВ КОНСЕРВИРАНАТА ХРАНА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ЗА ИЛИ ПРОТИВ КОНСЕРВИРАНАТА ХРАНА Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 January 2007 - 11:24 PM

Моето d) харесва паучовете от 100 грама на Педигрии различни отзиви прочетох затова реших да създам тази тема Интересевам се полезни ли са и ако да то ЗАЩО Ако ли са вредни пак Защо Какво да правят такива като мен на които d) отказват каквито и да са гранули Само моля без съвети от сорта КАТО ПОГЛАДУВА ЩЕ ПРОЯДЕ 3 дни сам я държал гладна и не съм постигнал нищо w) w) w)
User's Signature

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ

#2 Потребителят е офлайн   kaizer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2007 - 12:51 AM

според мен в тея консервираните храни има много много вода и не са кои знае колко хранителни. а щом не яде гранулки защо не му правиш месо със ориз примерно или нещо подобно ?
User's Signature

Качена снимка[br][br][br]http://www.petitiono...ed.cgi?bulgaria - за нашите медици...

#3 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2007 - 08:00 AM

Цитат

според мен в тея консервираните храни има много много вода и не са кои знае колко хранителни. а щом не яде гранулки защо не му правиш месо със ориз примерно или нещо подобно ?

Споменаваш голямото съдържание на вода -може би но това не е довод за ЗА или ПРОТИВ w) w) w)
User's Signature

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ

#4 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2007 - 08:51 AM

Много прост отговор: водата на консервите не е проблем r) , проблем са консервантите, овкусителите и оцветителите, които се слагат. И, разбира се, съдържанието. Ако "извлеци от животински остатъци" означава смлени пера - това никак не е добре... n) (много интересни неща се включват в състава на кучешките храни, да си кажем честно)
Още по-просто казано: то и децата си умират за Макдоналдс, но никой няма да седне да им съставя пълноценно меню от техните неща. Въпреки че, чисто теоретично, съдържат горе-долу това, което е полезно за човешките същества като състав и че имат прелестен аромат и вкус по мнение на 90% от децата и на поне 60% от възрастните.
Между другото, накрая ще взема да я преведа тази статия... та един американец си направил труда да състави смес, която според изследванията съдържа точно същите проценти вещества - въглехидрати, мазнини, пепел и т.н. - както и известна марка храни за кучета. Само дето въпросната смес била съставена от кълцана кожа за обувки, талаш и разни други напълно несъедобни продукти.
--
Джуди, това, което те питат в другата тема, е валидно и за тази: проблемът с естественото хранене е как може човек да е сигурен, че това, което яде, е годно за ядене. Казаното три реда по-горе важи и за човешките салами, хляба... важи и за месото, защото няма начин да се докаже колко антибиотици, анаболи и други чудеса е поело животното преди да го заколят; нито с какво е хранено.
Едно тъжно, но любимо примерче...
Навремето ми почина цяло кучило от 12 кавказчета, всичките с малформации. Кучката е раждала и преди, и след това, и не е имало мъртви бебета... Бащата на това кучило живееше в един месопреработвателен цех и го хранеха с това, което произвеждат там n)
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#5 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2007 - 01:31 PM

Цитат

Моето  d) харесва паучовете от 100 грама на Педигрии различни отзиви прочетох затова реших да създам тази тема Интересевам се полезни ли са и ако да то ЗАЩО Ако ли са вредни пак Защо Какво да правят такива като мен на които  d) отказват каквито и да са гранули Само моля без съвети от сорта КАТО ПОГЛАДУВА ЩЕ ПРОЯДЕ 3 дни сам я държал гладна и не съм постигнал нищо w)  w)  w)

Vabak Цитирам-1. Проблемът с естественото хранене е как може човек да е сигурен, че това, което яде, е годно за ядене. Казаното три реда по-горе важи и за човешките салами, хляба... важи и за месото, защото няма начин да се докаже колко антибиотици, анаболи и други чудеса е поело животното преди да го заколят; нито с какво е хранено. 2. Проблем са консервантите, овкусителите и оцветителите, които се слагат. И, разбира се, съдържанието.Тук искам да попитам в гранулите липсват ли оцветители и овкосители зашо притях това можеби не е вредно а при консервирането е Знаем ли от какво са направени.Споменаваш за статия в която един американец си направил труда да състави смес, която според изследванията съдържа точно същите проценти вещества - въглехидрати, мазнини, пепел и т.н. - както и известна марка храни за кучета. Само дето въпросната смес била съставена от кълцана кожа за обувки, талаш и разни други напълно несъедобни продукти.Това ме претиснява По точка 1.Неможем да сме сигурни защото няма начин да се докаже колко антибиотици, анаболи и други чудеса е поело животното преди да го заколят; нито с какво е хранено.Но можем да сме сигорни че е месо идр продукти докато при кучешките храни наред с антибиотици, анаболи и други чудеса които е поело животното преди да го заколят може вместо месо да има "извлеци от животински остатъци" смлени пера - това никак не е добре... (много интересни неща се включват в състава на кучешките храни, да си кажем честно)Въртим се в омагьосън кръг Никакво доверие както на d) храни така и на продуктите с които можем да приготвиме сами храна какво да правим моля без глупави съвети от рода на храни с качествени гранули за някои тук качествено тук е скъпото без да се замисля от какво и как е приготвеноМен ме интересува наи доброто независимо от цена или трудоемкост Още веднъж моля за помощ какво да правя w) w) w)
User's Signature

#6 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 06 January 2007 - 01:34 PM

Джуди, изключително ми е трудно да чета постовете ти. Къде започва цитата и къде свършва?
Така е по-лесно за четене, за това има и бутон "Цитирай":

Цитат

Моето  d) харесва паучовете от 100 грама на Педигрии различни отзиви прочетох затова реших да създам тази тема Интересевам се полезни ли са и ако да то ЗАЩО Ако ли са вредни пак Защо Какво да правят такива като мен на които  d) отказват каквито и да са гранули Само моля без съвети от сорта КАТО ПОГЛАДУВА ЩЕ ПРОЯДЕ 3 дни сам я държал гладна и не съм постигнал нищо w)  w)  w)

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#7 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2007 - 01:36 PM

Цитат

Джуди, изключително ми е трудно да чета постовете ти. Къде започва цитата и къде свършва?
Така е по-лесно за четене, за това има и бутон "Цитирай":

Цитат

Ще се постарая Извинявам се w) w) w)
User's Signature

#8 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2007 - 02:14 PM

Джуди, това което хората ти казват е че всичко си има и плюсове и минуси. всеки е взел решението за себе си и своите любимци и го прилага. направи и ти същото след като вече в толкова теми толкова много хора ти излагат своите доводи в зависимост от техните знания. дадени са линкове към статии също така, които съм сигулен че не си прочела. направи го а след това задай конкретни въпроси.
ама да не са от типа на "кучето ми харесва Педигри и нищо друго, ама Педигри е гадна-какво да правя". отговора който търсиш, а именно "давай педигри", няма да го получиш.

#9 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2007 - 03:25 PM

Цитат

Джуди, това което хората ти казват е че всичко си има и плюсове и минуси. всеки е взел решението за себе си и своите любимци и го прилага. направи и ти същото след като вече в толкова теми толкова много хора ти излагат своите доводи в зависимост от техните знания. дадени са линкове към статии също така, които съм сигулен че не си прочела. направи го а след това задай конкретни въпроси.
ама да не са от типа на "кучето ми харесва Педигри и нищо друго, ама Педигри е гадна-какво да правя". отговора който търсиш, а именно "давай педигри", няма да го получиш.

Да започна от зад напред Не очаквам отговор давай педигри Прочел съм всички статии към които бяха дадени линкове дори нещо повече По въпроса което хората казват че всичко си има и плюсове и минуси. всеки е взел решението за себе си и своите любимци и го прилага. Лошото е че минусите са повече от плюсовете Лесно е да кажа тази или онази и да избягам от отговорноста с аргомента тази е столкова минуса и с торкова плюса И да последвам съвета Направи и ти същото след като вече в толкова теми толкова много хора ти излагат своите доводи в зависимост от техните знания. Явно доводите не са били достатъчни.Благодаря на Vabank Dara Mil Iglika Manus които много ми помогнаха.Днес ще имам среща с двама водещи вет. лекари с които ще опсъдя по гореизложените неща Идано стигна до отговорно решение w) w) w)
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2007 - 07:33 PM

Аз съм твърдо против всякакви консерви. Кучето може да прояде и с една шепичка попарена цаца в гранулите! Хем мирише силно, хем полезна! wink
Телешки бульон (не тия готовите, а от варено телешко месо!), ориз, кисело мляко, извара, яйце сварено... зависи и то какво обича, но това са полезни и вкусни за кучето храни, няма нужда от консервирани 1super

#11 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2007 - 10:46 PM

Цитат

Аз съм твърдо против всякакви консерви. Кучето може да прояде и с една шепичка попарена цаца в гранулите! Хем мирише силно, хем полезна! wink
Телешки бульон (не тия готовите, а от варено телешко месо!), ориз, кисело мляко, извара, яйце сварено... зависи и то какво обича, но това са полезни и вкусни за кучето храни, няма нужда от консервирани 1super

Противници те на консервираната храна излагат следните аргоменти : има консерванти,оцветители и овкусители .Все неща които ги има и в гранулите а и в човешките храни А колкото до овкусяване на гранулите с бульони и др ЗАЩО ДА ГО ПРАВИМ КАТО ИМА ГОТОВА КОНСЕРВИРАНА ХРАНА Защо смятате кучето за просто много ясно би избрало консервираната пред гранулите w) w) w)
User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2007 - 10:52 PM

Джуджи, никой не може да ти каже какво да правиш. Хората се опитват да те обедят в някои неща, но ти като не искаш да разбереш..... Най-добре храни с това, което мислиш че е най-добро за кучето ти. В крайна сметка всеки има право на избор. Не виждам защо трябва да се тъпче на едно и също място в темите за хранене oleeee
User's Signature

...Дай му сърцето си и то ще ти даде своето...
from Марли&me
http://www.greenbalk...u...8&cat_id=35

#13 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2007 - 11:24 PM

Цитат

Джуджи, никой не може да ти каже какво да правиш. Хората се опитват да те обедят в някои неща, но ти като не искаш да разбереш..... Най-добре храни с това, което мислиш че е най-добро за кучето ти. В крайна сметка всеки има право на избор. Не виждам защо трябва да се тъпче на едно и също място в темите за хранене oleeee

Само искам да попитам в гранулите нямали химия например оцветители и овкусители или това не е вредно при гранулите. Но при консервираната храна при която виждаш поне парченца месо докато при гранулите можеш само да се надяваш Това според вас е вредно .......... w) w) w)
User's Signature

#14 Потребителят е офлайн   zyzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2007 - 12:00 AM

А на мен ми е чудно, като си толкова твърдо убеден, че консервираната храна е най-доброто за твоето куче, защо изобщо пусна тези теми какво точно искаш? Явно си доволен от консервите и смяташ, че са най-доброто решение - поне аз дотук от прочетеното оставам с това впечатление.

А на въпроса ти: Не, в гранулираните храни на доказалите се с качеството си марки, няма нито консерванти, нито оцветители, нито овкусители.

На другият ти въпрос, защо кучето ти налита повече на консерви отговора е съвсем елементарен: кучетата имат изключително малко вкусови рецептори в устата, основното по което се ориентират за храната е мириса и. И тъй като една качествено произведена гранула не съдържа овкусители и есенции с миризми, кучето естествено първосигнално налита на консервата която мирише яко.
Това е и една от причините някои собственици на кучета да заливат гранулите с бульон или разтопено масло - да ухаят по-апетитно на любимците им. b)

#15 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2007 - 01:56 AM

Има гранулирани храни, които също са много апетитни, ама не говорим за това, а за КОЕ НЕ Е ПРАВИЛНО, т.е. говорим за консервите.
Давала съм консерви, да. Едното ми куче ги повръща, нищо че са от "най-скъпите" и нищо, че като ги види очите му стават на пинг-понг. Те кучетата и акита похапват принципно, ама това не значи, че са полезни l)
Висококачествената гранулирана храна е добре балансирата и за да я употребява цял свят, значи е не само годна, но и най-доброто битово решение (едно от простите логически обяснения)!
Всеки има правото да си храни кучето с каквото намери за добре. Дядо насело храни с хляб и каквото е останало от обяд например l) l)
Ето ти нещо за четене и се извинявам, че обърнахме темата за хранене на кучето, може би е добре да се прехвърли, където и е мястото 1super

#16 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2007 - 08:58 AM

Моето куче е на почти 12 год. До скоро се хранеше с варено месо/гръклян, пилешко,черен дроб , телешко и т.н./ с бульон и хляб.От около 3-4 месеца яде вече само консервирана храна и специализирана гранулирана храна за сърдечно заболяване .Чувства се добре, няма никакви проблеми , така ,че лично аз смятам ,че за него в момента е правилен избор. Точно по този начин ти прецени за твоето куче.

Почти всеки е чувал, че животните , които са за масово потребление на месо също се поддържат със специлани храни и съставки или кой знае какво, за да достигат тегло и стават годни за употреба.Така, че освен домашното месо, друго чисто няма.

След като така ти е удобно, храни си така кучето, не съм чула до сега куче да е получило необратими болестни състояния от консервирана храна. Все пак си купувай възможно най-качествената такава.
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2007 - 01:02 PM

Цитат

Има гранулирани храни, които също са много апетитни, ама не говорим за това, а за КОЕ НЕ Е ПРАВИЛНО, т.е. говорим за консервите.
Давала съм консерви, да. Едното ми куче ги повръща, нищо че са от "най-скъпите" и нищо, че като ги види очите му стават на пинг-понг. Те кучетата и акита похапват принципно, ама това не значи, че са полезни l)
Висококачествената гранулирана храна е добре балансирата и за да я употребява цял свят, значи е не само годна, но и най-доброто битово решение (едно от простите логически обяснения)!
Всеки има правото да си храни кучето с каквото намери за добре. Дядо насело храни с хляб и каквото е останало от обяд например l) l)
Ето ти нещо за четене и се извинявам, че обърнахме темата за хранене на кучето, може би е добре да се прехвърли, където и е мястото 1super

Благодаря за линка cheers
User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 January 2007 - 01:37 PM

Цитат

не съм чула до сега куче да е получило необратими болестни състояния от консервирана храна.

Познавах такова куче САО на 5 години внезапно се влоши ужасно и почина много бързо. Направиха аутопсия, защото всички - лекари и стопани бяха в шок. Заключението на лекарите беше - рак на цялата храносмилателна система вследствие хранене с консервирани храни.
Трябва да се знае, че дребните породи са по принцип по-лесни за хранене. Храносмилателната им система, отнесена към размера на цялото куче, е по-голяма.
Иначе в цял свят спорът натурална/готова храна са води нон стоп и съотношението на мненията 50/50, така че не очаквай да получиш еднозначен отговор.
За нашата държава аз преценявам, че е по-добре вносни гранули. В Щатите, например, се съдят за щяло и нещяло, държавата принадлежи в буквалния смисъл на юристите. Имам приятели, които живеят там и казват: ако си купиш бичме от магазина и то вземе, че изсъхне и се изметне - осъждаш ги веднага.
На никой не му е проблем да занесе проба от суха храна за анализ и ако не съвпада с написаното на опаковката да съди производителя, там просто имат такива навици. Нали знаеш как осъдиха МакДоналдс?

#19 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2007 - 08:21 AM

Джуди , чета ти постовете и се чудя - ти какво точно търсиш като отговор на въпросите ти или е важно за теб да сипеш въпрос след въпрос и да не се задоволяваш от дадените ти отговори!?!?
Аз и тук ще ти кажа следното:
1 - домашно сготвената храна е много хубаво нещо , но в този вид хранене винаги ще има липса на необходими съставки за кучето ти !!!!!!!!
2 - за консервите : добре е да прочетеш какво пише на етикета на консервите!!! А на етикетите не съм видял да пише съдържание на месо 70-80 % , а пише 15-18 % и то от един вид (пиле , телешко или агнешко ).Т.е. в консервите има по-малко хранителни съставки от колкото в гранулите съдържат се много оцветители и консерванти , а и самата тенекия не е добро място за съхранение на храна.
3 - в гранулираната храна от виш клас не се използват бои , аромати и консерванти ,поне така е в храната , която аз внасям. А зад производа на тази храна стоят цели институти и световно известни лаборатории. Та дори и един пример ще ти дам - при проверките на една от доставките ми от страна на ДВСК
, което се прави винаги , лаборантите и докторите се чудеха как да проверяват храната , която е със сертификат от най-добрата лаборатория в света , като те дори и епруветките им не са същите, а да не говорим за техниката!!!!

И на края - храни си кучето така , както решиш , но всяка стотинка икономия е равна на купища разходи по лечения.Помисли и ако не искаш да си на този хал - премини към правилно отношение към кучето.Ако все пак си държиш на своето - о.к. , но не ни занимавай с неща , които не са по вкуса на мнозинството пишешти и четящи .
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#20 Потребителят е офлайн   ida_vet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2007 - 08:55 AM

Цитат

[Познавах такова куче САО на 5 години внезапно се влоши ужасно и почина много бързо. Направиха аутопсия, защото всички - лекари и стопани бяха в шок. Заключението на лекарите беше - рак на цялата храносмилателна система вследствие хранене с консервирани храни.

Много интересно заключение направо ме убеди, то е същото че аналните жлези са виновни за всяко едно заболяване, или при хората че като няма причина за дадено заболяване това са цигарите или алкохола.
Как се установи това?!?!?!?!?
Какъв е този рак на цялата храносмилателна система?!?!??????????????
Когато пускате постове помислете че все пак срещу Вас не седят деца от детската градина a)
Всяка една храна си има предимства и недостатъци няма единно становище по въпроса, единствено водещо е коя фирма какви суровини ползва, а от добавките като оцеветители и т.н ги има във всички видове храни, били те консервирани или гранули, неможе да ме убедите че отворен чувал стои по един месец и кусур в зоомагазин и храната ще е годна ако няма в нея стабилизатори, антиоксиданти и други.
Всеки храни според възможностите си, моите кучета не ядат никакви гранули от най-скъпите до най-евтините, консерви обожават и си вървят твърде добре, така че четете какво купувате ако не ви хареса не го взимайте, но в повечето случай от това което пише на етикета нищичко няма да разберете.
User's Signature

Д-р Ангел Ангелов,[br]Вет. кабинет"ИДА-ВЕТ"[br]гр.Плевен[br]0898/514376

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни