Dog.bg Форуми : ЗА ИЛИ ПРОТИВ КОНСЕРВИРАНАТА ХРАНА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ЗА ИЛИ ПРОТИВ КОНСЕРВИРАНАТА ХРАНА Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 January 2007 - 09:07 AM

Цитарах заключението от аутопсията, естествено, предадено ми от стопаните. Недвусмислено са им казали, че причината е храненето на толкова едро куче само с консерви (по-точно консервантите в тях), което би значило около 1.5-2 кг консерви на ден.
Възможно е да е било предположение, но все пак e изказано от ваш колега. Със сигурност знам, че те хранеха само с консерви. Доколкото помня, правиха и анализ на храната.
Кучето е имало многобройни злокачествени тумори на хранопровода и стомаха, някои огромни. Не помня дали са установени метастази в други органи, това беше отдавна. Мен ме шокира, но не съм специалист да оценявам казаното, само го предавам, а пък пред деца от детската градина изобщо не бих го споменавала.

Не изключвам възможността тази индустрия да се е развила и променила оттогава. Чета тук-там за естествени консерванти като някои витамини, сол и др. Повечето производители твърдят, че не използват изкуствени консерванти. Все пак е ясно, че бактериите се развиват във влажна среда и консервацията стои като по-сериозен проблем именно при влажните храни.

#22 Потребителят е офлайн   shnorhi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 January 2007 - 10:56 PM

Ако някой държи да дава на кучето си храна различна от гранулите,то вместо консерви по добре ако има възможност сам да му готви някаква храна.Трудно се постига обаче баланс на веществата при домашно приготвената храна.Аз лично съм приел следната схема на хранене на тримесечното ми куче.От четирите хранения дневно,три са с гранули (не става дума за педигри,чапи и подобни), а едното е с нещо приготвено от мен: ориз+яйце+дроб ; риба или някаква мръвка.Последно време,благодарение на приятелството ми с доста ловци,бебока си хапва и доста дивеч.
Относно повдигнатата по горе тема от Джуди за оцветители в гранулите: Ако се целим във високия клас гр.храни там разбира се няма наличие на оцветители.Производителя залага на качеството и съставките,а не на формата и цвета.Не е важно дали гранулата е с форма на кокалче или пъстра като мозайка.Някой да е виждал роял канин,пурина или друга качествена храна шарена като дъгата? s)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
www.infidance.com

#23 Потребителят е офлайн   mommo.vet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2007 - 12:12 AM

Защо според вас няма нито една фирма, произвеждаща суха храна за животни от премиум или супер премиум клас, която да произвежда консервирана храна от същия клас????
Не е защото не могат, а защото една такава консерва от килограм би струвала около 25-30 лв и съответно би била непродаваема навсякъде по света да не говорим за у нас.
Следователно в консервите за по 3-5 лв за килограм, няма как да има нещо с хранителна стойност по-висока от да речем кренвирши на същата цена....

#24 Потребителят е офлайн   Jadi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 12 January 2007 - 12:33 AM

Цитат

Защо според вас няма нито една фирма, произвеждаща суха храна за животни от премиум или супер премиум клас, която да произвежда консервирана храна от същия клас????

В същност има. Хилл'с например r)

http://www.hillspet.com/

Прикачени файлове

• Прикачен файл  1049.jpg (38.36K)
    Брой сваляния: 133

#25 Потребителят е офлайн   zyzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2007 - 12:54 AM

Да, а също така в сухата им храна единственото което използват като консервант е розмарин.
Имах страхотни проблеми с храненето на моето куче. Откакто минах на хилс нещата се оправиха.
Надявам се, че поста ми няма да се приеме като реклама, тъй като храната няма внос в България.

Ето пълно описание какво е съдържанието на произвежданите от тях храни.

Прикачени файлове

#26 Потребителят е офлайн   Jadi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 12 January 2007 - 11:01 AM

Цитат

Надявам се, че поста ми няма да се приеме като реклама, тъй като храната няма внос в България.

Чух че скоро Хилл'с ще се внася в България r) Моите котки с нетърпение я очакват. Няколко пъти съм си поръчвала да ми носят от Гърция и определено много я харесват! c)

#27 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 August 2007 - 10:27 PM

и ние откакто сме на Хилс,кучовци като,че ли станаха по жизнени,а бебока расте с часове и не е дебел b)
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#28 Потребителят е офлайн   Husky Lara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2007 - 05:57 PM

Тъй като темата е за или против .. включвам се и аз ...
Аз съм против консервираната и суха храна. И съм против откакто в Северна Америка преди няколко месеца обявиха, че на пазара има отровна кучешка храна.
Изтеглиха невъобразими количества от ВСИЧКИ марки. Причината беше отровен царевичен гултамат, внесен от Китай. Какво се оказа, че всички компании, висок, среден, нисък клас използват един и същи продукт ... каква е идеята тогава, мислех си, че купувайки най-скъпите гранули, купувам най-доброто, но не ... разочарование и учудване как може да съм била така наивна ...
Друга тема е, че после негодната за кучета храна продадоха на птицефермите, та изтровиха и пилетата, а покрай пилетата .. знаете кой е последен на хранителната верига пак a)
Та понеже и Роял канин и Пурина бяха в този списък спрях да купувам гранули, а кучо трябва да яде ... започнах да му готвя. Пие комбинирани витамини и бирена мая (както и аз). За баланса, смятам че го има, не ходя с лист да изчислявам калории и мазнини, не го правя и за мен, но има разнообразно меню ... козината и е чудесна, жизнена е, яде с голям апетит ... и най-вече знам какво яде. Трудоемко е, готвиш през ден, миеш мазни тенжрери, преди си беше песен, сипваш му дозата топчета и забравяш ...
Това са моите мисли, нищо не твърдя, споделям опит ...

Темата за храната ми е безкрайно интересна, както за кучешката, така и за човешката. Все пак от храната в голяма степен зависи и здравето, и формата, и мислите ....

cheers
User's Signature

Aurora@Vabank
[br]
Качена снимка
Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2007 - 08:32 PM

Цитат

Тъй като темата е за или против .. включвам се и аз ...
Аз съм против консервираната и суха храна. И съм против откакто в Северна Америка преди няколко месеца обявиха, че на пазара има отровна кучешка храна.
Изтеглиха невъобразими количества от ВСИЧКИ марки. Причината беше отровен царевичен гултамат, внесен от Китай. Какво се оказа, че всички компании, висок, среден, нисък клас използват един и същи продукт ... каква е идеята тогава, мислех си, че купувайки най-скъпите гранули, купувам най-доброто, но не ... разочарование и учудване как може да съм била така наивна ...
Друга тема е, че после негодната за кучета храна продадоха на птицефермите, та изтровиха и пилетата, а покрай пилетата .. знаете кой е последен на хранителната верига пак a)
Та понеже и Роял канин и Пурина бяха в този списък спрях да купувам гранули, а кучо трябва да яде ... започнах да му готвя. Пие комбинирани витамини и бирена мая (както и аз). За баланса, смятам че го има, не ходя с лист да изчислявам калории и мазнини, не го правя и за мен, но има разнообразно меню ... козината и е чудесна, жизнена е, яде с голям апетит ... и най-вече знам какво яде. Трудоемко е, готвиш през ден, миеш мазни тенжрери, преди си беше песен, сипваш му дозата топчета и забравяш ...
Това са моите мисли, нищо не твърдя, споделям опит ...

Темата за храната ми е безкрайно интересна, както за кучешката, така и за човешката. Все пак от храната в голяма степен зависи и здравето, и формата, и мислите ....

cheers

Случая в Северна Америка преди няколко месеца НЕ Е ИЗОЛИРАН за колко други случаи не знаем .А ми и 20 годишното месо вкарано в българия и др.Смятаате ли че продукти те които купувате отговарят на нормите, не разбирасе
User's Signature

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ

#30 Потребителят е офлайн   Husky Lara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2007 - 08:49 PM

Цитат

Смятаате ли че продукти те които купувате отговарят на нормите, не разбирасе

Както казах, с гранулите са нахранили пилетата, а с пилетата са нахранили хората ....
Всичко се върти в омагьосан кръг, дори и сам да отглеждаш храната си, ще трябва да дишаш общия въздух и да поливаш с общата вода и т.н. "Чистотата" е останала в митологията..... Темата отива отвъд гранулите и консервите след това. ;)
А Джуди има интересен подход към учасниците в "нейната" тема l) bash
User's Signature

Aurora@Vabank
[br]
Качена снимка
Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2007 - 05:27 AM

Цитат

Цитат

Смятаате ли че продукти те които купувате отговарят на нормите, не разбирасе

Както казах, с гранулите са нахранили пилетата, а с пилетата са нахранили хората ....
Всичко се върти в омагьосан кръг, дори и сам да отглеждаш храната си, ще трябва да дишаш общия въздух и да поливаш с общата вода и т.н. "Чистотата" е останала в митологията..... Темата отива отвъд гранулите и консервите след това. ;)
А Джуди има интересен подход към учасниците в "нейната" тема l) bash

На истина омагьосан кръг,как може да се излезе от него?
User's Signature

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ

#32 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2007 - 10:23 PM

Бих искал да внеса малко яснота около консервите или наричани още "мокра храна".
1. Около 80% от световните продажби на готова храна за домашни любимци се падат на консервите.
2. Консервираната храна (поне повечето вносни храни) не е смлени меса и зеленчуци, а е екструдирана по специална технология. Т.е. тя по-принцип не се различава съществено от сухата храна на съответната марка.
3. По принцип консервата е по-скъпа заради водата - по-големи транспортни разходи, по-скъпа опаковка и т.н.
4. Известно изключение са българските консерви, които се произвеждат от субпродукти, зърно и др. Жалко е, че малко производители са надеждни в гарантиране на постоянно качество.
User's Signature

Качена снимка

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни