Dog.bg Форуми : За или против кастрирането на котки?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (10 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

За или против кастрирането на котки?

#181 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 February 2008 - 09:10 AM

Кой ви каза, че котките се разгонват само 2 пъти годишно?  :o
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#182 Потребителят е офлайн   Liv_Tyler1812 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 March 2008 - 11:16 PM

Нем, аз не бих си кастрирала котките. Поне не засега. Но и аз смятам, че да се грижиш за 15 котенца на година не е лесно. Моята котка обаче ражда само по 2-3 котета. Затова досега не съм имала такъв проблем.

#183 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 March 2008 - 08:11 AM

Проблемът е , че тези 2-3 котета отнемат шанса на 2-3 бездомни да си намерят дом.Имаш ли представа каква бройка са бездомните и какво се случва с тях ежедневно
Гледай това клипче и може да ти стане по- ясно http://www.youtube.c...it.bg/Video.htm

Като се сетя , че идва пролет и котките вече започват да раждат  направо се ужасявам, защото знам че се започва с подхвърлените кашончета, сгазените, разкъсаните и умрели от болести котета.И разбира се по всички закони оживяват женските котета, които догодина продължават с размножаването.

Нямам нищо против домашните котки да раждат стига да нямаше такъв проблем с бездомните.

Цитат

Моята котка обаче ражда само по 2-3 котета. Затова досега не съм имала такъв проблем.

Може досега да е раждала по толкова , но това не значи, че следващият път няма да роди 6-7.
Хубаво си помисли дали искаш да помагаш за увеличаване на броя на котките в България .Аз мисля, че те са достатъчно много , за да допускаме и домашните ни котки да раждат.Според мен това е много безотговорно отношение.
User's Signature

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]Качена снимка

#184 Потребителят е офлайн   suzinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2008 - 01:08 PM

Моите котки са кастрирани, защото не искам да се занимавам със задомяване на котенца. Но задомяването на уличните е едно, а задомяването на домашните друго. Има твърде много хора, които биха си взели домашно, но не и улично. Трябва да има и домашни котки, иначе всички вие ще трябва да си купите породиста/ не всички имат пари/ или да си вземете улична. От друга страна прекомерните раждания съсипват котката и тя се състарява и умира рано, както всички животни, които раждат безконтролно.
User's Signature

Обичам котенцата и кученцата, дори когато пораснат и почват да правят бели. Имам 2 котенца Том и Джери и едно кученце Арни.

#185 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 March 2008 - 01:35 PM

Цитат

Моите котки са кастрирани, защото не искам да се занимавам със задомяване на котенца. Но задомяването на уличните е едно, а задомяването на домашните друго. Има твърде много хора, които биха си взели домашно, но не и улично. Трябва да има и домашни котки, иначе всички вие ще трябва да си купите породиста/ не всички имат пари/ или да си вземете улична. От друга страна прекомерните раждания съсипват котката и тя се състарява и умира рано, както всички животни, които раждат безконтролно.

E това вече ме уби :'(Не мога да разбера с какво уличните котета са по различни от домашните и по- лоши.Котката няма нужда да бъде учена на хигиенни навици, а като е обезпаразитена и ваксинирана какво й е .Не веднъж ни се е случвало като задомяваме някое коте да ни се обадят в последния момент и да ни се ,,похвалят,, , че няма да вземат нашето родено на улицата , защото са си намерили домашно родено.А сега въпросът , който много пъти е коментиран-от къде са се взели уличните котета?

Цитат

Трябва да има и домашни котки, иначе всички вие ще трябва да си купите породиста/ не всички имат пари/ или да си вземете улична

Това звучи така все едно бездомните котки са някакъв непотребен боклук, който се полага само на най -големите бедняци, защото нямали пари за нещо по- добро.

Когато спасиш едно животинче от глада, студа и големият ужас на улицата то ще ти бъде вечно благодарно и ще бъде най- верният ти приятел.
А да забравих уличните животни не заслужават втори шанс, те са мръсни гнусни и пълни със зарази.По- добре си вземете породисто или поне домашно родено, а тия уличните да ги избиваме.
User's Signature

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]Качена снимка

#186 Потребителят е офлайн   Liv_Tyler1812 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 March 2008 - 04:54 PM

Цитат

Може досега да е раждала по толкова , но това не значи, че следващият път няма да роди 6-7.
Хубаво си помисли дали искаш да помагаш за увеличаване на броя на котките в България .Аз мисля, че те са достатъчно много , за да допускаме и домашните ни котки да раждат.Според мен това е много безотговорно отношение.

Дам, може би си права. Наистина като се замисли човек, кастрирането е решение на проблема с нарастващите бездомни котки.. Би трябвало да си кастрирам котките... да си кажа право - убеди ме. Наистина, това, което казваш е истина. Ще говоря с ветеринар, и до 2 седмици ще ги кастрирам.

П.П: Мерси, че ме убеди.

#187 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2008 - 10:10 PM

Кастрацията има и друг момент, който също не трябва да бъде пренебрегван, пък и изобщо не бива да се поставя на второ или ... нататък място. Това е свързано с грижата ни за котките! Веднъж заплодил (или заплодена) котаракът (котката) живее управляван/а единствено и само от хормоните. Така че рано или късно настъпва моментът, когато РАЗУМНИЯТ човек следва да си зададе въпроса не е ли време за кастрация? И да си отговори утвърдително. Обикновено, на възраст 6-8 години (човешки), котката трябва да бъде кастрирана (котаракът също  ;)), за да изживее спокойна и необезпокоявана нормален котешки живот, който да не бъде подчинен неспасяемо на хормоните!
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

• (10 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни