За или против кастрирането на котки?
Публикувано: 06 February 2008 - 04:30 PM
Цитат
Koгато пишеш мнение - отдолу, под полето за писане виждаш темата, избираш цитата, който искаш и натискаш "Вмъкни цитат" - той автоматично се появява в мнението ти.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 06 February 2008 - 04:32 PM
Цитат
Снежанка не си въобразява, а е виждала как превозни средства премазват котета. А ти чети малко между редовете и не се хващай буквално за думите. Има си едно нещо, наречено метафора, ма явно не си чувал за нея щом не можа да вденеш какво съм искала да кажа.
Обяснявам го повторно с думи прости, дано го разбереш тоя път:
Котките не си носят специално котенцата под трамвая, ама трамвая ги гази, нали. Примера, който дадох с децата е че детето (пеленаче) няма как да отиде самичко до трамвая, освен ако не бъде занесено, но това не значи че няма да бъде прегазено. Идеята в цялото това обяснение е, да проумееш колко много животни загиват от нещастен случай като застрелване, прегазване, разкъсване от кучета и т.н. И в двата случая - дете под трамвай и коте под трамвай имаме едно и също като краен резултат - загуба.
Понеже ти твърдиш, че котките били като децата (или май обратното беше) то щом не ти дреме за загубата на някое коте, не би трябвало да ти дреме и за загубата на дете.
Ако искаме да не се случват подобни трагедии, начина е да предпазваме децата и да не позволяваме на малките котенца да щъкат свободно насам-натам неориентирано. Но за да ги озаптим (стотиците такива) трябва по някой човек да клечи до всяко котило и да го събира. И тъй като това е невъзможно, начина да се спре това масово изтребване е какъв - като кастрираме майките и не им дадем възможност да раждат нещастничета, които после ще бъдат убивани по един или друг начин. Това по отношение на бездомните.
А за домашните - няма какво да го обяснявам. Говорено е по-нагоре по този въпрос. Трябва само да се направи ясно разграничаване кое коте е "домашно" и кое свободно скитащо. Не мога да се съглася че, ако някоя котка периодично преминава през двора ти, ти й подхвърляш 1 кремвирш, изяжда го и си заминава, то това е твоята домашна котка. На домашните мястото им е в дома. Тези преминаващите са дворни скитащи котки. От онези, които всяка година се котят по два пъти и допринасят за увеличаване на популацията от бездомни животни.
Публикувано: 06 February 2008 - 06:37 PM
Цитат
Цитат
Koгато пишеш мнение - отдолу, под полето за писане виждаш темата, избираш цитата, който искаш и натискаш "Вмъкни цитат" - той автоматично се появява в мнението ти.
Публикувано: 06 February 2008 - 07:28 PM

Обичам котенцата и кученцата, дори когато пораснат и почват да правят бели. Имам 2 котенца Том и Джери и едно кученце Арни.
Публикувано: 06 February 2008 - 11:17 PM
Публикувано: 06 February 2008 - 11:29 PM
Цитат
Еееее, ако излиза - къде може да се сравнява с домашните трътльовци, дето само се чудят на коя страна да се обърнат върху парното. :blink:

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 07 February 2008 - 07:19 PM
Публикувано: 08 February 2008 - 04:53 PM
Цитат
Като си толкова съгласен с това предположение, защо продължаваш да твърдиш, че домашните котки не бива да се кастрират, а пък кастрираните такива страдат от това.
Нещо не мога да ти разбера логиката.
И още веднъж да повторя- кастрираните котки НЕ стрдат от липсата на потомство.

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]

Публикувано: 08 February 2008 - 06:00 PM
Цитат
Ми че кажи тогава какво включва де?
Публикувано: 08 February 2008 - 06:12 PM
Цитат
Ама така едносрично отговаряш, че въоще не се разбира какво имаш предвит.Значи вътрешното ти разбиране не вкючва потомство, ама твоята котка си излиза на вън и със сигурност, т.к. не е осакатена, ще има такова многократно.И не ми отговори на въпроса какво мислиш за пиометрата и туморите.Не даваш нито едно точно, обосновано и добре формулирано обяснение, защо да му се незнае си толкова против кастрирането и какво друго може да се направи за намаляване на броя на бездомните, които твърдиш, че обичаш и ти е мъчно как страдат по улиците.

#175 Guest_ivan23_*
Публикувано: 08 February 2008 - 07:18 PM
Публикувано: 08 February 2008 - 07:23 PM
Независимо какво решите, това, по което мисля няма спор, е че не можете да се грижите за 10 нови котенца на година. Всяка година.
И на хората им е отредено да раждат, едно време са имали по 15 деца, раждат докато могат. Сега е различно. Защо?

Публикувано: 08 February 2008 - 07:57 PM

Публикувано: 08 February 2008 - 08:32 PM
Цитат
Колебаеш се? И въпреки това си позволяваш да поведеш един спор, в който твърдиш че ти си прав, а ние кривите. Ма нали се колебаеш, сигурен ли си, че си прав? :rolleyes:
Цитат
Хубаво поне, че си го признаваш. Защото ако твърдеше обратното, че си наясно - е тогава прощавай, ама изказванията ти звучат несериозно. Не че и сега няма такава нотка в тях на моменти.... И не са единствено туморите опастност, има и други неща.....
Цитат
Да, добре е да се чете. И не една статия. Много статии. Дано тогава си промениш разбиранията.

Вход

Горе
Цитиране +