Dog.bg Форуми : За или против кастрирането на котки?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (10 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

За или против кастрирането на котки?

#161 Потребителят е офлайн   queen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 February 2008 - 04:22 PM

не се справям с "цитата", за което моля да бъда извинена. Ако някой ми се притече на помощ, ще му бъда благодарна/относно това как се вмъква цитата/...Иначе знам, че ме разбирате

#162 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 06 February 2008 - 04:30 PM

Цитат

не се справям с "цитата", за което моля да бъда извинена. Ако някой ми се притече на помощ, ще му бъда благодарна/относно това как се вмъква цитата/...Иначе знам, че ме разбирате

Koгато пишеш мнение - отдолу, под полето за писане виждаш темата, избираш цитата, който искаш и натискаш "Вмъкни цитат" - той автоматично се появява в мнението ти.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#163 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 04:32 PM

Цитат

така както си въобразява Снежанка или ти си виждала нещо подобно?

Снежанка не си въобразява, а е виждала как превозни средства премазват котета. А ти чети малко между редовете и не се хващай буквално за думите. Има си едно нещо, наречено метафора, ма явно не си чувал за нея щом не можа да вденеш какво съм искала да кажа.
Обяснявам го повторно с думи прости, дано го разбереш тоя път:
Котките не си носят специално котенцата под трамвая, ама трамвая ги гази, нали. Примера, който дадох с децата е че детето (пеленаче) няма как да отиде самичко до трамвая, освен ако не бъде занесено, но това не значи че няма да бъде прегазено. Идеята в цялото това обяснение е, да проумееш колко много животни загиват от нещастен случай като застрелване, прегазване, разкъсване от кучета и т.н. И в двата случая - дете под трамвай и коте под трамвай имаме едно и също като краен резултат - загуба.
Понеже ти твърдиш, че котките били като децата (или май обратното беше) то щом не ти дреме за загубата на някое коте, не би трябвало да ти дреме и за загубата на дете.
Ако искаме да не се случват подобни трагедии, начина е да предпазваме децата и да не позволяваме на малките котенца да щъкат свободно насам-натам неориентирано. Но за да ги озаптим (стотиците такива) трябва по някой човек да клечи до всяко котило и да го събира. И тъй като това е невъзможно, начина да се спре това масово изтребване е какъв - като кастрираме майките и не им дадем възможност да раждат нещастничета, които после ще бъдат убивани по един или друг начин. Това по отношение на бездомните.

А за домашните - няма какво да го обяснявам. Говорено е по-нагоре по този въпрос. Трябва само да се направи ясно разграничаване кое коте е "домашно" и кое свободно скитащо. Не мога да се съглася че, ако някоя котка периодично преминава през двора ти, ти й подхвърляш 1 кремвирш, изяжда го и си заминава, то това е твоята домашна котка. На домашните мястото им е в дома. Тези преминаващите са дворни скитащи котки. От онези, които всяка година се котят по два пъти и допринасят за увеличаване на популацията от бездомни животни.

#164 Потребителят е офлайн   queen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 06:32 PM

направих всичко както ми го описа, но не се получава... :rolleyes:

#165 Потребителят е офлайн   queen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 06:37 PM

Цитат

Цитат

Koгато пишеш мнение - отдолу, под полето за писане виждаш темата, избираш цитата, който искаш и натискаш "Вмъкни цитат" - той автоматично се появява в мнението ти.

#166 Потребителят е офлайн   suzinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 07:28 PM

queen Аз съм за кастрацията на домашни котки (и породисти и непородисти ) ако нямаш развъдник. Как ще ги задомяваш и др. подобни. Ти как си представяш твоята идея? Къща с двор, който е БИЛ хубав и вътре стотици котки подивели, почти гладни и т.н.? Всяко нещо трябва да има граница и контрол. Котките са опитомени и хората носят отговорност за тях.
User's Signature

Обичам котенцата и кученцата, дори когато пораснат и почват да правят бели. Имам 2 котенца Том и Джери и едно кученце Арни.

#167 Потребителят е офлайн   nadiarus Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 11:17 PM

Моят котак кастриран преди 17г Сега е на повече от 18г След кастрация не стана нито дебел,нито ленив Активно участваше в улични боеве с други котаци ,дори успя да респектира не едно куче От скоро има перде,няма няколко зъба,но и възраста му е доста почтена... Трудно взехме решение за кастрация,но съм убедена,че през всички години живеем със здрав и счастлив пакостник

#168 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 11:29 PM

Цитат

Моят котак кастриран преди 17г Сега е на повече от 18г След кастрация не стана нито дебел,нито ленив Активно участваше в улични боеве с други котаци ,дори успя да респектира не едно куче От скоро има перде,няма няколко зъба,но и възраста му е доста почтена... Трудно взехме решение за кастрация,но съм убедена,че през всички години живеем със здрав и счастлив пакостник

Еееее, ако излиза - къде може да се сравнява с домашните трътльовци, дето само се чудят на коя страна да се обърнат върху парното.  :blink:
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#169 Потребителят е офлайн   nadiarus Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 February 2008 - 07:19 PM

Чико е живял 8г в апартамент като"трътльовец"Сега в къща с голям двор,но не намирам разлика нито във външния му вид,нито в поведението му Ако го гледаш като домашен любимец зашо трябва да го помпиш с хормони? Кастрирано или не всяко животинче е счастливо,когатого е здраво,обградено с много любов ,търпение и грижи :wub:

#170 Guest_ivan23_*

• Група: Гости

Публикувано: 08 February 2008 - 01:26 PM

Евала пrawq на monika93 и на всички който са против кастрирането.Толкова сам доволен че не сам сам в тази Вселена, че вече вярвам, че САЩ ще спечелят войната срещу тероризма и доброто ще възтържествува.

#171 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 February 2008 - 04:53 PM

Бъди си доволен колкото щеш и заедно с другите против кастрирането продължавайте да бълвате бездомни нещастничета.Всеко има право на мнение по въпроса, но ти не даде и един стойностен аргумент защо си против кастрацията.А какво мислиш за туморите на млечната жлеза и пиометрата?И като се вземе в предвит колко сериозен е проблема с бездомниците, кастрацията е нещо просто наложително, другия вариянт е да се действа като с кучетата преди време( на някой места все още продължава)да се избиват.Доколкото разбрах, ако не бъркам твоята котка живее навън, което значи ,че ще ражда поне 2 пъти годишно , а може и повече, което значи средно 10- 15 котета, които също ще започнат да се размножават догодина и какво правиме?Едни от нас се мъчат да намалят популацията на бездомните котки ,а пък други също толкова старателно се мъчат да я увеличат.

Цитат

верен и аргумента, че котката,която не е кастрирана би се мъчила ако не може да зачене. Съгласен съм с това предположение.

Като си толкова съгласен с това предположение, защо продължаваш да твърдиш, че домашните котки не бива да се кастрират, а пък кастрираните такива страдат от това.
Нещо не мога да ти разбера логиката.
И още веднъж да повторя- кастрираните котки НЕ стрдат от липсата на потомство.
User's Signature

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]Качена снимка

#172 Guest_ivan23_*

Публикувано: 08 February 2008 - 05:58 PM

вътрешното ми разбиране не вклчва в графата "потомство" осакатяване на котка

#173 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2008 - 06:00 PM

Цитат

Ми че кажи тогава какво включва де?

#174 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 February 2008 - 06:12 PM

Цитат

Ама така едносрично отговаряш, че въоще не се разбира какво имаш предвит.Значи вътрешното ти разбиране не вкючва потомство, ама твоята котка си излиза на вън и със сигурност, т.к. не е осакатена, ще има такова многократно.И не ми отговори на въпроса какво мислиш за пиометрата и туморите.Не даваш нито едно точно, обосновано и добре формулирано обяснение, защо да му се незнае си толкова против кастрирането и какво друго може да се направи за намаляване на броя на бездомните, които твърдиш, че обичаш и ти е мъчно как страдат по улиците.
User's Signature

#175 Guest_ivan23_*

Публикувано: 08 February 2008 - 07:18 PM

Моето вътрешно разбиране вклчва грижа за животното.Щом му е отредено да роди значи трябва да роди и аз не трява да се меся.Така е остроена природата и не аз съм този които ще взема решенията за нейното потомство. Ние хората гледаме да си осмислиме живота.Аз смятам, че животните имат чувства.За това ми е неприятно да гледам как някои стопани малтретират животните си.Забележете как собственици на кучета понякога ги удрят с нашииника.Възпитателна мярка?Как ли пак не.Вище изражението на кучето.Става ми жал.Това инстинкт ли е? Моята котка дращи всяка сутрин на вратата на стаята ми за да влезе и когато ща не ща и отворя тя изчаква да легна отгоре и се настанява варху мен.Това инстинкт ли е? Не това е лубов или може да греша и само на мен така ми се иска.Отностно това че може да се мъчи ако няма полов контакт и не е кастрирана може и да е така,ако ми го каже някои ветеринар може да му повярвам.Честно - колебая се кое е истина,но най-важното е животното да се чувства добре.За теорията за туморите не съм чел, но съм чувал че има такава възможност.Ако някои може да ми препорача статия ще я прочета с удоволствие.

#176 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2008 - 07:23 PM

http://dog.bg/forum/...pic,9454.0.html

Независимо какво решите, това, по което мисля няма спор, е че не можете да се грижите за 10 нови котенца на година. Всяка година.

И на хората им е отредено да раждат, едно време са имали по 15 деца, раждат докато могат. Сега е различно. Защо?
User's Signature

#177 Потребителят е офлайн   queen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2008 - 07:53 PM

Здравейте, аз лично силно се надявам котката на Иван_23 да е "ЯЛОВА"...милата животинка, сори за сарказма но нещо ми се "образуваха" нерви вече...айде цунки на всички

#178 Guest_ivan23_*

Публикувано: 08 February 2008 - 07:56 PM

Не трябва да приемаш всичко навътре, моята котка не го прави. Пази си нервите и разбира се целувки и от мен.

#179 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 February 2008 - 07:57 PM

Да и аз смятам , че котките чувстват.Именно защото чувстват смятам, че не им е мястото на улицата, където са убивани от коли, кучета и хора, където страдат от хиляди болести, които хванати навреме могат да се излекуват, където гладуват, студуват и т.н.Да природата е отредила на всички живи същества да се възпроизвеждат, но пак питам нормално ли е в една европейска държава да се допусне скитането на милиони бездомници.Ако говорехме за лъвове, маймуни и други диви животни щях да се съглася с написаното, но домашната котка е домашно животно и хората , които изкуствено са я опитомили и иззели от естествената й среда са отговорни за нея и популацията й е достигнала такива размери пак благодарение на хората, които я хранят.
User's Signature

#180 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2008 - 08:32 PM

Цитат

Честно - колебая се кое е истина

Колебаеш се? И въпреки това си позволяваш да поведеш един спор, в който твърдиш че ти си прав, а ние кривите. Ма нали се колебаеш, сигурен ли си, че си прав?  :rolleyes:

Цитат

За теорията за туморите не съм чел, но съм чувал че има такава възможност

Хубаво поне, че си го признаваш. Защото ако твърдеше обратното, че си наясно - е тогава прощавай, ама изказванията ти звучат несериозно. Не че и сега няма такава нотка в тях на моменти.... И не са единствено туморите опастност, има и други неща.....

Цитат

Ако някои може да ми препорача статия ще я прочета с удоволствие.

Да, добре е да се чете. И не една статия. Много статии. Дано тогава си промениш разбиранията.

• (10 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни