Dog.bg Форуми : За овесените ядки

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

За овесените ядки Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 January 2007 - 05:45 PM

Цитат

прочетете във всяка руска литература за отглеждане на малки кучета преди да се появи прословутата пресована царевица с костно брашно.добре че има здраво мислещи хора като john и джуди които преди да пишат четат и расъждават с главите си.

Така си е. Какво по-добро за нашите кучета от пресована царевица и руска школа в храненето?

#22 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 January 2007 - 05:50 PM

Този спор никога няма да приключи. Добре нека да направим така: всеки да каже с какво храни кучето си и какви са предимствата на това хранене. Май ще е по добре да направим нова тема (ако няма такава). Обаче не във формата: давам това, това и това а давам това - защото .... Какво ще кажете ?
User's Signature

In Life only Death is certain.

#23 Потребителят е офлайн   ksanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 05:59 PM

mil-немога да разбера след като темата е за овесените ядки защо веднага се преиначи темата.сега остава mistresslinda да каже лооооооооок и готово край.просто казвам какъв ми е личния опит с овесените ядки.пак питам защо нищо не чели и некомпетентни хора бързат да пишат какво ли не. super best super best super best

#24 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 January 2007 - 06:07 PM

ksanta, mistress linda не е мод дори тук, че да казва какво да се локва.
Защо се възпротивяваме на овесените ядки? (забрави за миг за гранулите, макар че овесените ядки са точно такъв комерсиален продукт, само че за хора)
Какви вещества съдържат те? С какво помагат на нашето куче? Вредят ли на кучето с неусвоимите си съставки?
Не забравяй, кучето не е човек, за човека те са полезни.
Глупаво е да се обвиняват хората, че не мислят, само защото са стигнали до извода да хранят с гранули. Глупаво е да се обвиняват само защото са стигнали до извода да хранят натурално.
В смисъл, ако трябва да се чете - трябва да се чете анатомия. Храносмилателна система, особености при тези и онези животни. Не руска школа по хранене на кучета, те умират да съставят менюто от 80% извара, самите те се тъпчат със сметана.
Да ми казваш, че джуди бил пионерът в мисленето .. ми ся, кво да ти кажа ... добре, щом ти харесва този начин на "мислене".

Да поясня: аз съм хранила и псевдо-натурално, споделям живота си с куче откакто успях да достигна финансова независимост, не говоря просто тъй, да си намирам приказка.

#25 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 15 January 2007 - 06:11 PM

Цитат

mil-немога да разбера след като темата е за овесените ядки защо веднага се преиначи темата.сега остава mistresslinda да каже лооооооооок и готово край.просто казвам какъв ми е личния опит с овесените ядки.пак питам защо нищо не чели и некомпетентни хора бързат да пишат какво ли не. super best super best super best

Е аз претендирам да съм чела малко повечко от някои от вас, не по отношение на храненето с овесени ядки а в областта на биологията. Както малко по-рано обясних аз лично нямам нищо против да се дава каквато и да била храна на кучетата, стига тя да е хранителна и пълноценна за тях. Тук аз изобщо не споменавам за или против гранули. Говоря за хранителна стойност. А сега, вие, като чела литература и с толкова много опит обяснете на мен, неуката биоложка как хищник разгражда целулоза и какво толкова много хранителни вещества извилича от тея прословути овесени ядки? На мен ли нещо ми куца с взиманите изпити, или това просто на вас не ви е ясно?
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#26 Потребителят е офлайн   ksanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 06:21 PM

mil-аз казвам това което сам видял върху собственото си куче.темата беше за това.защо някой не каза аз сам давал не става за това и това.за самотната-има една тема за натуралното хранене малко по надоло която беше локната прочети какво сам написал там и какъв го отнесох и тогава се нахвърляи върху мен... super best super best super best

#27 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 15 January 2007 - 06:29 PM

Не ми се търси, не ми се гледа сеир. Зададох въпрос, не ми се отговаря. Това е достатъчно нагледно за твоите знания. Аз нямам никакво намерение да опитвам да давам овесени ядки /може би освен за добавка или както му казват "пълнеж"/ след като виждам как "излизат" цели целинички накрая. Кой ще ме убеди, че овесените ядки са хранителни, след като излизат цели и организма няма метод, с който да ги преработва?
User's Signature

#28 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 January 2007 - 06:33 PM

ksanta, не се нахвърляме, спокойно.
Наддават кутретата, защото има въглехидрати.
Но има и целулоза, тя им пречи в дългосрочен план на здравото храносмилане.
Би било по-добре ориз, например, дори обикновена юфка, ако предпочиташ - паста, че и хляб.

#29 Потребителят е офлайн   bis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 06:37 PM

d) Аз давам на моите кучета овесени ядки с малко кисело мляко и вода за закуска. Започнах защото едното от тях имаше проблеми със стомаха и ходенето до тоалетна и ветеринари ми препоръчаха да я храня два пъти, като сутрин са овесените ядки. От тогава проблемите изчезнаха и ходенето до тоалетна се нормализира. Но нито веднъж не съм забелязала несмлени ядки, изпражненията са си еднакви и след ядките и след месо.

#30 Потребителят е офлайн   ksanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 06:44 PM

самотната-ако вие сте биолог аз съм главен готвач по професия. защо си мислите че хората не разбират без да ги познавате.ОВЕСЕНИТЕ ЯДКИ СЕ СВАРЯВАТ преди консумация.лично ще доида от пазарджик за да видя как изхожда ядки и аз ще ги изям след това.

#31 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 January 2007 - 06:55 PM

мда. безнадеждно е.
По времето, когато аз завършвах средно образование, трябваше да се хване занаят в ръце след тежката гимназия, т.нар. УПК, та завърших и аз с профил готвач. Да сме учили има-няма нещо за хранене, по-важно беше как се избистря бульон от пиле варено и как сос-бешамелът да не загори.
Хранете кучетата с овесени ядки, оправяйте се там.

#32 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 15 January 2007 - 06:55 PM

Вижте, това вече е хубаво уточнение, но малко късно идва. Аз говорех за първия пост, който всъщност е породил темата. Доколкото си спомням там се споменават точно ЦЕЛИ изходени ядки.
И недейте да съдите кой какъв е, ако искате станете главен готвач и на Шератон, мен това не ми пречи.
User's Signature

#33 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 07:06 PM

Цитат

мда. безнадеждно е.
Хранете кучетата с овесени ядки, оправяйте се там.

mil_ права си безнадеждно е няма смисъл повече да говорим по темата. Горките кучета. Щях да предложа всеки които дава някакъв съвет да го подкрепя с факти или поне да пише откаде е дошла информацията защото много хора четат тук и наистина ще пострадат кучета но виждам че няма смисъл.
User's Signature

#34 Потребителят е офлайн   ksanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 07:09 PM

мил-аз съм на 32г. исъм завършил ,Асен златаров"-Пловдив.а първият пост беше за накиснати ядки не за варени. worthy worthy worthy а самотната ако стана главен готвач на Шератон всяка вечер вечерята за вас и за кучето ви ще е от мен. drink 1super 1super

#35 Потребителят е офлайн   ksanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 07:13 PM

wyvern-единствено аз казах откаде ми идва информацията и че сам пробвал.сори.

#36 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 15 January 2007 - 07:22 PM

Цитат

wyvern-единствено аз казах откаде ми идва информацията и че сам пробвал.сори.

Това, че сте пробвал, не означава, че сте прав. То и кучето ми на село яде 19 години само кокали и хляб, айде да започнем и с това да си храним кучетата, а? Пак казвам, голям процент от овесените ядки не представляват никаква хранителна стойност за хищници, има малко въглехидрати и малко мазнини, но те са нищо, в сравнение с други /изброени вече/ храни. Кучетата имат нужда от много белтъчини, защото не могат сами да си ги прозивеждат. Ако не давате такива готови това не е пълноценно хранене на кучето. Пак се повтарям - ядките могат да се дават на куче, но само за пълнеж, не и като ОСНОВНО ядене, което да бъде превръщано в енергия.
Аз спирам по темата, защото няма как да докажа откъде аджеба вземам тази информация, предполагам няколко учебника няма да ви стигнат. Вие хранете с овесени ядки, с мляко, с кокали ако искате, щом смятате, че са хранителни. Ваша воля.
User's Signature

#37 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 07:24 PM

Утре ще пробвам да дам накиснати овесени ядки на шпица
/шелтито едва ли ще ги яде/, и след това ще пиша дали е акало
несмлени ядки, става ли така l)
User's Signature

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!

#38 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 07:28 PM

Цитат

Утре ще пробвам да дам накиснати овесени ядки на шпица
/шелтито едва ли ще ги яде/, и след това ще пиша дали е акало
несмлени ядки, става ли така l)

По добре недей ще вземе да ги хареса и ще откаже всичко останало b) Тогава не знам какво ще правиш.
User's Signature

#39 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 January 2007 - 07:33 PM

Цитат

По добре недей ще вземе да ги хареса и ще откаже всичко останало b) Тогава не знам какво ще правиш.

Анджък, кученца харесват и фекалии, трески от дървета, GSM-и, кабели особено ouu .
И се случва да не ги изакат, ами тогава?

#40 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 07:39 PM

Цитат

Анджък, кученца харесват и фекалии, трески от дървета, GSM-и, кабели особено ouu .
И се случва да не ги изакат, ами тогава?

Ех ако треските бяха полезни и хранителни щеше да е супер. Ами един литър прясно мляко с една купа овесени ядки ще оправят нещата смятам. (шегувам се не пробвайте това у дома).
User's Signature

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни