Dog.bg Форуми : За овесените ядки

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

За овесените ядки Оцени темата: -----

#81 Потребителят е офлайн   gulev_1991 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 January 2007 - 08:05 PM

"" И аз съм яла овесени ядки, от които обаче получавам подуване, дискомфорт, и болки в спомаха, така както и от всякякви "ядки"""

MisstressLinda,
това,че ти си имаш някакви пролеми не означава,че другите имат.Това не означава,че ти като не можеш да ги ядеш и не ги понясаш и при другите е така!!! a) Аз всяка сутрин закусвам с комбинирано мюсли,но нищо не ми става,защо ли???!!!! a) a) А и на кучето по някой път като му давам то много добре ги преработва и му действат!!! r) Така,че ти,като си имаш проблеми не можеш да претендираш,че са вредни!!! a)

#82 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 16 January 2007 - 08:23 PM

Всеки има своята гледна точка. И хората, които хранят с готвено, и тези, които хранят с гранули. Спора се види почти навсякъде, всеки има своето виждане и гледна точка.

Най важно е как се чубства кучето. Ако е свикнало или яде с удоволствие готвена храна, ако просто ви е приятно да му приготвите храна за него - правете го. Важното е да е живо, игриво, да се развива добре.

Иначе не бих си хранил кучето с овесени ядки. Може би е необходимо да започнете да му добавяте и нещо друго.

gulev_1991, MistressLinda, моля стоп.

Всяко едно куче е индивидуалност и трябва да се преценя като такава. И все пак само овесените ядки не трябва да се препоръчват като основна храна, поне аз мисля така.

#83 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2007 - 08:31 PM

Цитат

"" И аз съм яла овесени ядки, от които обаче получавам подуване, дискомфорт, и болки в спомаха, така както и от всякякви "ядки"""

MisstressLinda,
това,че ти си имаш някакви пролеми не означава,че другите имат.Това не означава,че ти като не можеш да ги ядеш и не ги понясаш и при другите е така!!! a) Аз всяка сутрин закусвам с комбинирано мюсли,но нищо не ми става,защо ли???!!!! a)  a) А и на кучето по някой път като му давам то много добре ги преработва и му действат!!! r) Така,че ти,като си имаш проблеми не можеш да претендираш,че са вредни!!! a)

Под новото ми е да водя диалог с полуграмотен потребител,
фен на "Увесените ядки", имал наглостта да ми прати следното ЛС:

Цитат

!!!!!!!!Mother fucker!!!!!!!shut the fuck up!!!!!!!!!!!!  a)  a)  a)  a)  a) Dammit,MistressLinda,
shut the fuck up!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a)  a)  a)  a)  NNN  a)

User's Signature

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!

#84 Потребителят е офлайн   gulev_1991 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2007 - 09:26 PM

Относно спорът с MistressLinda - аз го прекратявам и се надявам и тя да го стори !
Напълно съм съгласен с мнението на дог.бг !! bravoS

#85 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 January 2007 - 09:31 PM

Темата отново пътува към досадния въпрос 'С какво храните кучето си?'.А,въпросът на bushkata беше много прост:

Цитат

И изобщо нужни и полезни ли са овесените ядки за кучетата?

а,не'Какви фуражи използвате?',както някои разбраха темата.Между другото във всички гранулирани храни присъстват някакви зърнени добавки.А,кой с какво си храни кучето си е негов проблем,щом животното е с лъскав косъм и в добра кондиция.
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

#86 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2007 - 09:49 PM

Цитат

Темата отново пътува към досадния въпрос 'С какво храните кучето си?'.А,въпросът на bushkata беше много прост:

Цитат

И изобщо нужни и полезни ли са овесените ядки за кучетата?

а,не'Какви фуражи използвате?',както някои разбраха темата.Между другото във всички гранулирани храни присъстват някакви зърнени добавки.А,кой с какво си храни кучето си е негов проблем,щом животното е с лъскав косъм и в добра кондиция.

Вие сам отговорихте на въпроса, а именно, че в гранулите
/от висок и премиум клас, а не боклуците, които се рекламират /
има всичко необходимо за балансираното хранене на кучето.

Но както дог.бг каза, всеки се преценява индивидуално за своето куче.
User's Signature

#87 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 16 January 2007 - 10:24 PM

Аз харесвам да му готвя. Играя си ... казано честно, за себе си готвя трудно, но на него - с удоволствие. То е като игра - харесвам, избирам, купувам, занимавам се, той обикаля около мен, радва се, върти опашка b)

Гранулите ... храня и с гранули, бих казал основно. Но някак си ми липсва точно играта, удоволствието да го "нахраня". Липсва ми ритуала, ако мога така да кажа. b)

Иначе общия вид на кучето си показва. Факт - ако искате да качите по бързо килограмите на кучето - хранете с готвена храна. Същия ефект няма да постигнете, ако увеличите дажбата на гранулата.

Така че всеки избира. Но в повечето случаи гранулата помага на кучето да е в добра кондиция, не му позволява да качи тегло прекалено бързо, дори и да увеличите дажбата. По рационална е за хранене, за останалото - примерите са много и различни.

#88 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2007 - 10:27 PM

dog.bg super best основно гранули, всичко останало - добавка и десерт
User's Signature

In Life only Death is certain.

#89 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2007 - 10:32 PM

Цитат

dog.bg super best основно гранули, всичко останало - добавка и десерт
Yep b)
User's Signature

#90 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 17 January 2007 - 12:47 AM

bl) Лелеее, какво правите бе хора oleeee голямо дъвчене сте се задъвкали l)
Ако аз давам овесени ядки на куче нямаше да ги давам ВАРЕНИ ,а накиснати в прясно/кисело мляко поне 5 и повече часа,но да са престояли в хладилник.
Кучето е ВСЕЯДЕН хищник и минимално количество от овесени ядки няма да му навреди даже може и да е добре ,но като основно хранене и то за подрастващо....това е глупост. Който иска да си се обижда , все ми е тая ,но ми е жал за животинките s)

#91 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2007 - 09:53 AM

Цитат

На закуска яде овесени ядки,накиснати с вода или с бульон.
Тъй като е малък и редовно му събирам купчинките из къщи, днес видях, че ядките излизат във вида, в който са влезли.

Да ви върна към началото на темата. Там става въпрос за основно ядене и неусвоени ядки, което е абсолютно безумие. Не може куче да се храни с овесени ядки като основно ядене. И от 10 кладенеца вода да донесете, няма как да ме убедите в обратното.

ПС. Бушка, не виждам защо си редактирала поста ми. Първо, разчитам, че хората са достатъчно интелигентни и с чувство за хумор, за да разберат какво искам да кажа. Моля ви модераторите "Не подценявайте потребителите". Не съм обидил никого, не съм се обърнал с лоша дума към никого. Ако обичате преди да си позволявате да ми редактирате мнение свържете се с мен поне на лични бележки.
Благодаря ви предварително.

#92 Потребителят е офлайн   bis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2007 - 11:27 AM

Ето преведените материали както обещах:

Хранене на вашето куче с овесени храни
Овесът е една от най-важните съставки на флейксовете и сухата храна. Той е богат на желязо; освен това овесените флейксове (ядки) пречистват червата от всякакви нечистоти. Доказано е, че той е основна храна, както за мъжките, така и за женските животни за размножаване. Прочутите колонии в Шотландия и други планински райони на Великобритания са отглеждани с овесена каша. Кучетата са известни с тяхната издръжливост и устойчивост на студ и влага.
Овесените флейксове (ядки), които се продават в магазините, са бланширани по време на тяхната обработка. Не ги гответе повторно, само ги накиснете в студена вода през нощта; можете да използвате вода, студено мляко или стара зеленчукова супа, не местна (чудесни за целта са настъргана коприва и моркови, както и картофени люспи и зелен боб), като добавите щипка сол. Овесеното мляко е отлична напитка при болест. В приблизително 1 литър горещо мляко накиснете шепа овесен флейкс (ядки) и го оставете на престои през цялата нощ, след което изстискайте флейкса, за да извлечете млякото от него.

#93 Потребителят е офлайн   bis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2007 - 11:29 AM

От втората статия съм превела само за ядките, иначе там има за всички хранителни групи:

Зърнени храни и хляб. Тези продукти не могат да бъдат основна храна на един кокер, но могат да се дават в малки количества. Различните зърнени храни имат различна хранителна стойност. На първо място е овесеният флейкс (ядки). Може да се накисва в кисело мляко, суроватка, бульон или прясно мляко. По-добре е да не се вари, а на възрастно куче винаги давайте суров флейкс (ядки). За малко кученце можете да приготвяте каши с ориз, елда или просо. Лющеният ечемик дразни стомаха на кученцето и трябва да се дава само на малки порции или по-добре изобщо да се изключи от храната му. При приготвяне на млечната каша, можете да добавите зеле, моркови, тиква и други зеленчуци, освен картофи. Необходимо е да предлагате хрупкави ръжени бисквити на възрастите и младите кучета.
В периода на смяна на зъбите (от 3 до 7 месец) се препоръчва да давате на малкото кученце по 2-3 хапчета калциев глюконат или лактат дневно.

Примерно меню на двумесечно кученце
Първи вариант:
6.30 извара, обогатена с калций; топло мляко
10.30 каша с неконцентриран месен бульон с късчета варено месо и настъргани моркови
13.30 - 1 супена лъжица много малки късчета сурово месо, смесени с накълцани варени зеленчуци (или риба вместо месо)
17.00 - извара, обогатена с калций; топло мляко
20.30 каша със зеленчуков бульон с добавени месо и зеленчуци
24.00 варена месна и млечна каша
Втори вариант:
6.30 извара с кисело или прясно мляко. Може да се добавят мед, стафиди или жълтък
10.00 овесени ядки със зеленчукова мазнина
13.00 настъргани или нарязани на ситно зеленчуци с мазнина или заквасена сметана
17.00 сурово месо или варена риба, смесени с пресни зеленчуци
20.30 настъргано сирене с попарени овесени ядки, прясно или кисело мляко
24.00 мляко със зелени растения и зеленчуци
С порастване на кучето намалява броя на храненията и се увеличава обема на порциона. Сутрин възрастното куче може да получава извара и овесен флейкс (ядки), след обяд - сирене и зеленчуци, поднесени с зеленчукова мазнина и вечер - месо.
Разбира се, това е примерно меню. Предвид реалните условия, човек може да няма възможност да го спазва в повечето случаи. Така че, според средствата и възможностите е необходимо да се избират храни, които съдържат всички необходими съставки за поддържане на нормалния растеж и развитие на кученцето. Това е особено важно през първата година от неговия живот. Възрастното куче е по непретенциозно. Често можете за приготвяте салата от различни зеленчуци и диви треви, а останалото да се състои от шепа овесени ядки и богат на протеини продукт месо, сирене, яйца или риба. Към салата добавяйте и малко зеленчукова мазнина. Обикновено кокерите ядат тази храна с охота, ако, разбира се, са свикнали със зеленчуци от ранните си години.

#94 Потребителят е офлайн   bis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2007 - 11:35 AM

Специално в гугъл има над 100 000 статии по въпроса. Но естествено на английски. Има примерни менюта, има рецепти. Овесените ядки са полезни като добавка, а лечебни при стомашни разстройства, гастрити, язви, наднормено тегло. Видях и примерно меню на американски развъдник за добермани, в менюто на малките бяха силно застъпени.

Ткс на Джон за посочените книги и автори, ще ги потърся.

#95 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 January 2007 - 12:09 PM

Браво bis 1super !Това е много добра информация/за любознателните/!
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни