Публикувано: 15 February 2007 - 12:38 PM
Петър, специално за теб пействам тук един мой отговор в темата "Бултериер":
QUOTE (loriche @ Jan 21 2007, 01:15 AM)
Мерси за нормалния отговор. Извинявам се ако съм проявила невежество относно породата,но все пак гледам дакел,а също и анимал планет.Не че това значи че кучетата Ви се бият,просто ми беше интересно,защото знам че са бойни кучета.А относно излагането-задаването на въпроси,независимо какви, и интереса към нещо не смятам че е излагане.
Loriche, не се извинявай, нормално е да не знаеш ! Повечето хора, които не са гледали такова куче, смятат бултериерите, стафовете и питбулите за кръвожадни кучета-убийци. Това, поне в повечето случаи , не е вярно и смятам че всички ние, които пишем в темите за този тип кучета, се опитваме да покажем тяхната добра и красива страна!
Кучетата ни са като всички други - весели, палави, игриви, любопитни, поспаливи, смешни, умни и красиви!
Всички тези кучета са произлезли от безстрашния булдог и още по-древните молоси, които наистина са били бойни, но дългите години на генетична селекция и внимателно подбираните кръстоски са ги превърнали в уравновесени компаньони, готови винаги да защитят стопанина си при опасност (затова наричат Бултериера "белия кавалер"), изключително дружелюбни с деца (има цяла тема за снимки на деца и стафове) и т.н.
Естествено ние съзнаваме отговорността да отглеждаш такова куче, затова се занимаваме с възпитанието им от най-ранна детска възраст, за да не допуснем проява на доминантност и агресия.
Както сигурно си видял/видяла последната сензация "Йоркширски териер нападна възрастен мъж ...", (макар че медиите така и не внесоха повече яснота по въпроса), явно никой не е застрахован и няма значение дали кучето ти е "бул", йоркшир, лабрадор или дакел....
Затова, нека всички ние, без значение каква порода е кучето ни, поемем своята отговорност и ги възпитаваме така, че те да бъдат послушни, уравновесени и дружелюбни "НАЙ-ДОБРИ ПРИЯТЕЛИ НА ЧОВЕКА"
Peace!