Какво разбираме под агресивна порода/куче?
Публикувано: 16 February 2007 - 10:42 AM
Породната дискриминация нищо не решава. Обсъждали сме темата многократно, ако желаеш да се изкажеш по въпроса, намери някоя от предишните теми.
Тук говорим за дефиниция на понятието агресивно куче.
Публикувано: 16 February 2007 - 11:20 AM
Втори случай пак кокера искаше да изяде една баба, която ми е съседка. Но аз я заподозрах, че когато той е прескочил в нейния двор тя го е била и затова като я срещнахме на улицата той се спусна на нея.
Пекинезката, който не е влязъл - него не е изяла. Там няма какво да коментирам. Каракачанката само на територията си яде хора, ако му навлизат (в двора), както по-горния случай с 5-те шева.
Единственото куче, от което още не съм видяла агресия е пойнтерката, която си намерих лятото. Но тя беше толкова смазана психически, че едва ли би си и помислила да проявява агресия. ouu

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]
Публикувано: 16 February 2007 - 11:58 AM
Цитат
r) Според теб това ли е решението на въпроса - като не могат да се тестват бъдещите собственици дали са "психически уравновесени", дайте изобщо да забраним отглеждането на някои породи.
Ти чел ли си предложението на руските депутати за забрана на "агресивни" породи кучета в Русия??? По-лесно е да се изброи колко породи ги няма, отколкото колко са включени в него - ретривъри, колита, болонки-молонки - всичко под ножа!!!!
С това не се решава въпроса. Ако моето куче - Английски Бултериер, никога не е хапало човек или животно на какво основание ще ми го вземат/забранят/глобят???
В нашия си закон е дефинирано най-добре - "доказано" агресивно куче. Значи всеки един гражданин на България, ако е бил нападнат, или неговият любимец е бил нахапан от куче да съобщи за това на съответните органи и те да вземат установение мерки - конфискуване на животното, глоба, затвор и т.н. спрямо вече "доказаното" агресивно жовотно и собственика му.
П.С. Това не е спор, а дискусия r)
Публикувано: 16 February 2007 - 12:43 PM
Mmouse, за мен е спор, защото не съм съгласен с много неща. В по-предишния си пост те попитах нещо на което още не си ми отговорил (разбира се не е задължително само напомням). Не съм съгласен да си затваряме очите и да страдаме от скрупули за сметка на истината. Защото на първо място в моята ценностна система стои човека, а не кучето.
Mmouse, моля те честно да ми отговориш: Истина ли е това, че при кучетата от породата бултериер при схватка, понякога получават спазъм на челюстите и не могат сами без чужда помощ да ги разтворят? Моля те не давай за пример твоето куче, отговори ми по-принцип.
Публикувано: 16 February 2007 - 12:43 PM
Цитат
Петре ти явно не си виждал рязярен кокер.При последното сбиване на моя кокер с един лабрадор/и то доста агресивен защото преди това се беше бил с доста по-големи кучета от него и беше "победител"/лабрадора си тръгна с разпрана устна и го водиха да го шият така че не разчитай че като е по-малко куче е по безопасно.а пък и в такива случай когато проявят агресия всички захапват доста силно.породната дискриминация не е решение на върпоса.а относно разрешаването за носене на оръжие ти предлагам да се осведомиш малко повече b)
Публикувано: 16 February 2007 - 01:51 PM
Цитат
Ооо, това го има в разни варианти, за спазъм не бях чувала, но има преинтересни версии.
Казах ти, че вярваш в градски легенди твърде много.
Тук има тонове информация за тези породи, Сизър Милан също се занимава с тях. Прочети и тогава приказвай.
Публикувано: 16 February 2007 - 02:34 PM
Цитат
Mmouse, не се сърди, не искам да се карам с теб, но смятам, че е честно да ти кажа какво мисля.
Което и да е куче, независимо от породата, ако бъде тренирано и възпитавано за бой и злоба към хора или животни, то ще стане агресивно, злобно, куче-убиец, както искаш го наречи! В това число влиза и булдога b)
Съвременните кучета се различават с това: "в резултат на дълга селекция и внимателно подбираните кръстоски са се превърнали в уравновесени компаньони, готови винаги да защитят стопанина си при опасност". Нали се сещаш, че при клубните връзки се правят един тон изследвания и проучвания и агресивни екземпляри не се допускат до разплод?
Колкото до спазъма и захапката, трябва да проуча въпроса, от теб го чувам r)
И както вече казах ние не спорим и не се караме - това е дискусия!
Публикувано: 16 February 2007 - 04:52 PM
Преди 10-на години познавах в Южния парк в София един бултериер с изтрити долни кучешки зъби. Стопанина му ми обясни, че ходили на ски и през цялото време, докато се спускал със ските кучето ги хапело отдолу. Едва накрая той осъзнал последствията. Е, кажете ми мазохизма нормално явление ли е и има ли връзка с категорията идеален боец?
Публикувано: 16 February 2007 - 05:04 PM
Цитат
Отговорът е по-скоро, защото изброените от теб, като "агресивни" кучета са много по-издръжливи и по-смели в боя. Ако една овчарка би избягала, усещайки смъртта, то един Пит не би. Май това е атрактивното в тези породи за така наречените "главорези". Но не е зле да правиш разлика между агресия и способност за бой.
Аз лично, от кучетата на полянката, на която извеждам моето куче, като най-злобен бих могла да определя един пинчер, който щом ме види се закача за крачола ми (не само за моя, да не решиш, че съм го малтретирала) и не пуска, докато не почнеш да го тръскаш нагоре надолу, докато падне. b) bl) Ходи все на повод, защото има и по-истерични хора, които няколко пъти насмалко да го смачкат горкия. Е, никой не е седнал да обсъжда агресивен ли е пинчера, просто защото той може най-много една дупка в крака да ти направи. Не защото не е агресивен.
Да, истина е, аз заобикалям непознатите хората с АСТ, ПИТ, бултериери, немски овчарки, дого но само защото, ако са агресивни, биха могли да навредят сериозно на моето куче. Не заобикалям пинчера, не защото не е агресивен, а защото не е заплаха. Разликата е огромна!

Прави каквото трябва, да става каквото ще!
Публикувано: 16 February 2007 - 05:08 PM
Публикувано: 18 February 2007 - 02:22 PM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 20 February 2007 - 04:38 PM
Съжалявам за глупостите, които написах и се извинявам на собствениците на тези кучета. А това, че никой от тях не се нахвърли срещу мен, показва мъдрост и липса на комплекс от това, което пишех за кучетата им. Това именно доказва каква е истината, защото те най-добре знаят каква е тя.
Опитах се да изтрия предишните си постове, но не успях. Моля модераторите да сторят това.
Публикувано: 20 February 2007 - 04:47 PM
петър няма проблем всички са тръгнали от там,и всички които не са имали такова куче и не са запонати с породата имат такова мнение.поздравление за последният ти пост.трудно е човек да си признае че е сгрешил. b)
Публикувано: 20 February 2007 - 05:30 PM
Цитат
Съжалявам за глупостите, които написах и се извинявам на собствениците на тези кучета. А това, че никой от тях не се нахвърли срещу мен, показва мъдрост и липса на комплекс от това, което пишех за кучетата им. Това именно доказва каква е истината, защото те най-добре знаят каква е тя.
Опитах се да изтрия предишните си постове, но не успях. Моля модераторите да сторят това.
Виж сега, истината е някъде по средата.
Повечето материали за породите са леко сладникави, истината се вижда когато общуваш с кучета от тези породи.
Всяка порода си има своите особености. Не бива и да се казва, че те са като всички останали, защото не са.
Обикновено са агресивни към себеподобни и супернеагресивни и лоялни към хора и всеки евентуален стопанин трябва да е наясно с това.
Но митовете са лошо нещо.
Публикувано: 01 March 2007 - 01:41 PM
Цитат
1super 1super 1super
Точно това прави НКР (Национален Клуб Ротвайлер) на изпитите за развъдна годност- преценява дали кучето е агресивно,плашливо и има лабилна психика.Ако има такова не го допускат за разплод, защото това се предава на поколението му n)
Публикувано: 01 March 2007 - 03:04 PM
Искрено се надявам някой ден да се харесате с някой собственик на "лошите" според теб кучета, за да се убедиш отблизо че те всъщност не са толкова лоши, колкото пишат по вестниците....
1super
Публикувано: 12 March 2007 - 10:59 AM
П.С.
Не се заяждам, а само споделям какво чувствам.
В парка идва едно момче, което води черна питбулка на каишка и постоянно предупреждава хората да си дръпнат кучетата. Ами не е ли по-сигурно и намордник да и сложи?! А според мен тя е много нещастно куче - върви с клюмнала опашка на къс повод. Ей на такива хора трябва да се забранява да имат кучета, защото ги използват за бой( това го знам от другите - че този въпросният има 2-3 кучета, които ползва за това).
Оф, малко объркано стана и се извинявам на тези, които са имали спокойствието да го изчетат до край.
Публикувано: 12 March 2007 - 12:12 PM
НО, това, че гореизброените породи са смятани за ОСОБЕНО ОПАСНИ, не означава, че другите породи кучета са защитени от агресия - срещнат ли се двама мъжки екземпляра, ако ще и пинчери да са, винаги има опасност от сбиване. Следователно поведението на ВСЯКО куче трябва да се контролира от СТОПАНИНА му , защото ТОЙ носи отговорност за действията на любимеца си.
Пресен случай от вчера - разхождаме със съседите кучетата си - бултериер на 7 месеца и стаф на 1,7 години на плажа в Слънчев бряг. Нашите кучета са пуснати, защото бягат и си играят, а наоколо няма жива душа по това време на годината. Изведнъж иззад една дюня изскача доста голямо за моите разбирания хъски и идва при нашите. Бултериера, нали си е бебе, почва да му се радва и да играе, стафа го гледа подозрително, душат се, разбират, че всички са мъжкари и почва кавгата...Аз си дръпнах бебето и си го вързах, докато стафа и хъскито ръмжаха и си показваха зъбите. Вързахме и стафа, но се оказа , че човекът води кучето си БЕЗ ПОВОД и го сурка 30 метра по земята, защото то страшно се опъваше...
На въпроса"Ма вие нямате ли повод?", отговора беше"Ми не ни трябва, той си ходи до мен и слуша" bl) bl) bl) Не е ли това безотговорно - да разхождаш такова голямо куче без повод????
Публикувано: 13 March 2007 - 09:46 AM