Dog.bg Форуми : Какво разбираме под агресивна порода/куче?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Какво разбираме под агресивна порода/куче? Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 15 March 2007 - 04:38 PM

От една година не смея да си разхождам кокерката в парка, ако съм без мъжа ми. Тя по принцип в 98% от случаите дори в парка е на каишка, пускам я само ако съм убедена, че около нас няма никого, не защото е толкова агресивна, а от страх за нея. Няколко пъти кучета я "биха" в парка. Хъски, булонки, пинчер, сдави се с един дакел bl) Пак подчертавам кучето ми е на каишка. Е питам аз по закон не трябва ли всички кучета да са на каишки? Особено в парк предназначен главно за хора? Трябва. Обаче няма кой да го спазва /даже и аз понякога, но никога покрай други кучета и хора/. А ще стане много смешно ако попитам кой следи дали "агресивните" кучета са на каишки.
Аз в никакъв случай не поставям някои породи под агресивни, други не. Най-доброто другарче на кокерката ми за игра е дого, чудесно се разбираме и с един стаф от квартала. Но в никакъв случай не мога да бъда убедена, че следващото голямо куче, което срещнем /пък защо и само голямо, най-много ни нахапа дакела/ ще бъде дружелюбно настроено към нас. И какво се получава, големите и агресивните си се разхождат безнаказано, а ние с по-дребните кучета обикаляме паркинга.
И пак казвам, тук не става дума за агресивни породи, а за агресивни индивиди.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#62 Потребителят е офлайн   polenium Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 March 2007 - 11:23 AM

Здравейте! Всяко куче може да стане агресивно и да напада, но това в 90% от случаите е по вина на стопаните. За мен това са хора избиващи комплекси.
Никога няма да забравя как ПРЕДИ 11 години ме захапа едно куче от тъй наречените "болонки" и то защото стопанина му го пусна нарочно. Оттървах се с един голям белег на крака, но и сега заобикалям такива кучета. Тогава ме спаси от по-големи поражения НОК на моя приятелка. Той директно го сграбчи за гръбнака в мига, в който изпищях, и го метна на няколко метра. Трябва да уточна, че двете кучета по принцип живееха заедно. Собственика на "болонката" беше дядо на приятелката ми. А той беше страшно злобен човек! КАКЪВТО СТОПАНИНА, ТАКОВА И КУЧЕТО!!!
Преди година ме захапа и то жестоко едно хъски, което се опитах да хвана, че не искаше да се върне при стопанката си. Тогава беше на не повече от 4 месеца още с млечни зъби, но ми раздра ръката. Повече не ме е хапало, но си имам едно на ум, когато се видим.
И за другите 10% мога да ви дам пресен случай от преди 10 дни. Голдън ретривър (невероятен глезльо) се скара с горепосоченото хъски. И двете са много доминиращи кучета и независимо, че почти всеки ден са заедно от бебета се скараха. Чувствах се виновна, защото разправията стана заради кучето, с кето бях аз (женски самоед). Във началото на всяка война стои все пак жена. b) Хъскито си тръгна с дупка над окото. Не мога да кажа, че стопанитена голдъна са виновни. Те имат още едно куче но по-малко на възраст и знам, че ги гледат с невероятна любов. Във всяка глутница има Алфа мъжки и явно не могат да се разберат.
User's Signature

Качена снимка

#63 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2007 - 11:48 PM

Виж сега - ако някое куче е пуснато, моето е на каишка и онова ми го нападне - въпреки любовта ми към животните ама никак няма да се замисля да му тегля такъв шут в главата, че да види свети Петър. Ако стопанина не е някоя мутра може и той да получи същото. Отвратителни хора

#64 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2007 - 12:03 AM

"Мен не можете да ме накарате да си връзвам кучето, само защото вашите са зли, невъзпитани и неконтролируеми. Не се безпокойте - ако кажа на моето куче - то няма да дойде до вашето."Гениална последователност,БРАВО!Поклон и аплодисменти! worthy bravoS

#65 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2007 - 08:33 PM

Много хора мислят така и именно за това стават белите. Не всеки може да контролира на сто процента кучето си. Абе какви ги говоря... "не всеки", просто са много малко хората, които изобщо могат, няма какво да се заблуждаваме.
Много по лесно е, като видиш, че ма друго куче, да си вържеш твоето и да ви е мирна главата. Ако някой не си енаучил кучето да се поразходи и малко вързано, това е отделен въпрос. Вярно, че и аз предпочитам моите да са пуснати и те уж не създават проблеми, но все съм "попадала в приключения" и аз знам за толкова куриозни случаи, че много добре разбирам ситуацията с лош питбул и мое дружелюбно хъски, което тича да се запознават и да му се радва, щото онова от далече сумти.... айде няма нужда от експерименти викам аз.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#66 Потребителят е офлайн   yoki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2007 - 05:55 PM

Снощи излизаме със съпруга ми да разхождаме кучетата и минаваме покрай двама старци ,бабка и дядко с 2 болонки.Като ни видя едната от болонките се спусна към нас с лай и се наложи да се развикам за да благоволят да си я приберат.Много се ядосах ,защото бабата най-спокойно подвикваше на кученцето си нещо от рода:"Ела бе мама, че тия кучета са лоши ще те ухапят"Няма агресивни породи, има прости и безотговорни стопани.Извинете ме за израза,обаче много съм си патила за това ,че гледам ротвайлери,а не пудели например.

#67 Потребителят е офлайн   shnorhi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2007 - 06:49 PM

И аз имах подобно приключение, догото ми е още бебе и като всеки мъник търси играта навсякъде, та затича се един прекрасен ден към една болонка, а тя започна да лае и да се зъби имах усещането че ще и изхвръкнат очите. На пейката седяха няколко баби и дядовци като между тях явно беше и собственика на кучето. Ето какъв беше коментара :
-"Ей момче махно това лошото куче от тук, че виж го как се нахвърля bl) "
-"Ама той е малък и просто си играе"- обяснявам аз
-"Махай го, махай го, знам ги аз тези породи. Гледал съм по телевизията, те са убийци
Какво да му кажа oleeee отдалечихме се спокойно с моето дого на фона на лаещата, озверяла болонка
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
www.infidance.com

#68 Потребителят е офлайн   Jokera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2007 - 02:49 PM

И аз реших да ви се пооплача...миналата седмица докато се разхождаше нашето малко стадце(2 бултериера и една БОК) беше нападнато от питбул.Човека с питбула незнайно как го изпуснал ''случайно'' докато минавал покрай нас и...лоша работа... s) какво да ви кажа първия който докопа беше дечко Джоко...а като едно бебе на 10 месеца как да се защити...беше жестоко изпохапан и уплашен a) a) a)
Възмущавам се от такива хора...впоследствие разбрах че момчето се чудело с кого да го сбие...а ние сме били на неподходящото място в неподходящия момент.
Няма лоши кучета,има лоши стопани!
fow

#69 Потребителят е офлайн   Varna staff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2007 - 11:35 AM

Първото ми куче беше доберман, нямах голям поглед над него, бях малка, баща ми се занимаваше с него, но в действителност аз прекалено много го лигавих и стана като една плюшена играчка, него го откраднаха на 6год... След това имах ( имам все още r) ) Кавказка овчарка тя вече е на 7год., от малък не сме го сабирали с други кучета и определено не е социална порода... Вече имам поглед и върху АСТ той е на 2год. Като малак постоянно си играеше с кучетата, няма значение от каква порода са те....но след 1год, някак си се опитва да доминира сред другите кучета, неможе да става и дума за някое боричкане с кученце, защото и
килограмите са му множко, играта стана по-груба. Никога не се е сбивал с други кучета, не езаядлив, а към хората е толкова любвеобливен Все пак немога да говоря от името на всички, но АСТ за мен не е социална порода...

#70 Потребителят е офлайн   mmouse Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2007 - 11:48 AM

Цитат

дечко Джоко...а като едно бебе на 10 месеца как да се защити...беше жестоко изпохапан и уплашен a) a) a)

Joker, sorry за Джоко, миличкия w)
Дано да се съвземе бързо r)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#71 Потребителят е офлайн   odin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2007 - 09:25 PM

varna tova e otli4itelna 4erta na stafa osobeno ako e mujki kato tvoq koito mi e lubim i bih go iskal za mujki na moitev malki ako nqmah problem s izdavaneto na rodoslovie na malkite no tova e druga tema .na6ata poroda e sas silno izrazen dominanten harakter osobeno mujkite ,no tova vaji i v pulna sila za jenskite ku4eta ot tazi poroda i dori kato si igraem nie trqbva da sme 6efovete prosto takuv im e gena . vku6ti imam i dve pitbulki i poznai koi komandva?prosto iskat vinagi da se nalagat nad vseki nezavisimpo 4ovek ili jivotno, no kato razberat koi e 6efa izpulnqvat bezpekuslovnoi sa nai stahotnata poroda ku4eta ,koqto sam sre6naldosega ,a sam se zanimaval s mnogo

Пишете на кирилица! За целта има кирилизатори - например тук както и над "кутийката" за създаване на ново съобщение. Трудно се разбира какво искате да кажете.

Мод

#72 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 March 2007 - 09:46 PM

Утре в сутрешния блок на Нова ТВ щяло да има тема "Да се убиват ли агресивните кучета" и според рекламата ще покажат кучешки боеве.. oo и щели да коментират експерти...

п.п.Съжалявам, ако не бива да пиша това ,но мисля,че трябва да гледаме.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#73 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2007 - 01:44 PM

Кучешките боеве са си развит хазартен бизнес в София

#74 Потребителят е офлайн   Broker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2007 - 03:27 PM

Цитат

Цитат

Мише, ти отново не се опитваш да ме разбереш. Не давай кокера за пример, защото той е от кучетата, на които им е достатъчен един единствен чембер, за да разберат грешката си.

Петре ти явно не си виждал рязярен кокер.При последното сбиване на моя кокер с един лабрадор/и то доста агресивен защото преди това се беше бил с доста по-големи кучета от него и беше "победител"/лабрадора си тръгна с разпрана устна и го водиха да го шият така че не разчитай че като е по-малко куче е по безопасно.а пък и в такива случай когато проявят агресия всички захапват доста силно.породната дискриминация не е решение на върпоса.а относно разрешаването за носене на оръжие ти предлагам да се осведомиш малко повече b)

евала за кокера! :)
Според мен без мнг мнг да се отклонявам от темата-най агресивни са хората все пак всички селекции не ги правил никой друг а ние,и също така нек'фи балъци дето се разкарват с некъф 50-60 килограмов мифкар и гонят котките по улиците, и ако евентуално стане някаква спойка с друго сериозно куче стоят нещасниците гледат пищят реват и дигат олелия повече от кучетата.
Според мен всеки трябва да си прецени възможностите за обучение на дадена порода която му подхожда и която ще може да контролира на 100%! Не като тръгне кучето след нещо собственика му да се влачи зад него по очи!
Проблема с пумярите по улиците и сбиванията с тях са си изцяло друга тема.
Друга тема са и провокаторите който като те видят,че водиш пит или друга бойна порода умишлено се бутат срещу теб.
Бил съм свидетел на много от горните ситуации,ето една от преди два дни ходи си една мадама на около 25 години с ланците по вратлето пръстенчетата и води двойка кавказци та както и да е подгониха кучетата едно дете,което се оказа бая бързоходно :) а стопанката лежеше малко по назад по трасето весела картинка,но това мисля не прави породата агресивна...
Също така съм бил в следната ситуация озлобявано с бой куче лудогорец налита да ме хапе без да обърне никакво внимание на седящия до мен пит и какво правим разпрано ухо врат и бягащ собственик,а който е делил пит без клик знае каква е тръпката и честно казано нямаше и да го отключвам ако ме беше захапал лудогереца!
Извода е следния поне за мен като не можеш да отделяш време внимание и необходимите грижи за кучето което взимаш и неговото възпитание.И нямаш физическата възможност да го спреш ми НЕ ГО ЗИМАЙ това куче ве балък!
А да и за такива питмени който се чудят с кое безащитно кутре да го "сдавят"
и после да си хвалят много боеспособното куче шампион на улицата... спокойно могат да се застрелят някъде заедно със бойците си!
п.с. Някъде по нагоре четох за някакви закони за всички кучета да са вързани...та ХаХ какви закони в България ве алоо.Тук може да застреляш някой и като нищо след 3 години да излезнеш да гръмнеш още някой закони ... тук пф
ПОЗДРАВИ.

#75 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2007 - 07:29 PM

Никоя порода не трябва да бъде забранена. И вълците са агресивни, но не ги избиват всички, нали? Акулите убиват хиляди животни и хора, но никой не е организирал акция за избиването им. ДОРИ ЛОВЪТ ИМ Е ЗАБРАНЕН!
Има толкова по-опасни животни от едно питбулче. И съм на мнение, че никое същество не бива да изчезва от земята или да бъде забранено или тн. Единственото, което трябва да се забрание е продажбата на кученца НЕ НА МАЛОЛЕТНИ, а на безотговорни хора. И определено има начини да се разбере кой е отговорен и кой не.
Между другото имам още много да кажа по темата, но сега нямам време- довечара ще довърша.
User's Signature

В приятелството няма породи!

#76 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2007 - 08:59 PM

Вчера след вечерната разходка седя на площадката пред блока и чакам вратата да "бръмне", за да си вляза. Идват три-четири дечица - около осем-девет годишни. Едно момиченце водеше бяло дребно рошливче, а едно момченце - голямо черно куче като НОК. По-скоро кучето го водеше.

Първата реакция на децата като ме видяха с Кора на площадката беше "О-Оооо, е сега стана лошо". Момчето наби спирачки и стискайки повода на кучето си викна: "Моето е женско и е разгонено". Усмихнах се и казах, че и моето е женско, но пък не е разгонено. Добре, но черното куче започва да тегли с проточен нос към нас, а детето се плъзга след него сграбчило повода с две ръце и забивайки пети в плочките. Казвам "Май не е много послушно", "А послушно е", "Добре, ама защо те влачи така", "Ами, малко дърпа". Кучето вече ни наближи при което започва злобно да хрипти и ръмжи и да се опитва да ни докопа. попитах "А като е възпитано, какво прави в момента?", "Ами послушно е, но е малко лошо". Другите деца вече бяха отминали, а за мой късмет вратата се отвори и аз си влязох.

Щях да хвана кучето, ако беше налетяло, но по-нататък? И какво прави 40 килограмово неконтролируемо куче в ръцете на малко дете, което дори не може да ходи нормално с него, а камо ли да се справя с агресията му. Дори се чудя родителите знаят ли, че детето е извело това куче. Пък и разгонено!!!

Аз ли нещо не разбирам. Определено тук кучето няма вина, че не е социализирано, че проявява агресия при вида на друго куче, че не слуша изобщо малкият си стопанин. Къде са питам родителите и що за безумие е това. На една изложба под вещото наблюдение на десетки хендлери, кучкари, зяпачи, съдии, кинолози едно куче за миг уби друго и толкова шум се вдигна около въпроса за невниманието, когато се поверяват кучета (дресирани, възпитани, внимателно отглеждани) на малки деца, а тук говорим за едно абсолютно неубуздано и агресивно животно с поне десет-петнадесет кила по-тежко от детето, което го влачи из улиците без никакъв възрастен наоколо. Кой родител го е позволил? И какво би последвало, ако вратата не се беше отворила навреме? Кучето ли е виновно или хората за за съд?

#77 Потребителят е офлайн   Broker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2007 - 08:44 PM

Цитат

Никоя порода не трябва да бъде забранена. И вълците са агресивни, но не ги избиват всички, нали? Акулите убиват хиляди животни и хора, но никой не е организирал акция за избиването им. ДОРИ ЛОВЪТ ИМ Е ЗАБРАНЕН!
Има толкова по-опасни животни от едно питбулче. И съм на мнение, че никое същество не бива да изчезва от земята или да бъде забранено или тн. Единственото, което трябва да се забрание е продажбата на кученца НЕ НА МАЛОЛЕТНИ, а на безотговорни хора. И определено има начини да се разбере кой е отговорен и кой не.
Между другото имам още много да кажа по темата, но сега нямам време- довечара ще довърша.

Ловът на хищници е цялогодишно разрешен даже се поощрява ... иначе съм съгласен с теб

#78 Потребителят е офлайн   Ерика Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2007 - 08:16 PM

Цитат

Все още не е ясно коя е агресивната порода,която трябва да се забрани?
Ами то е повече от ясно-комплексарите с куче ,взели го защото всички имат и ако е по-якичко,по-добре ще плаши бабите,децата ще яде всички пумияри и като му каже дръж всички въобще-това е агресивната порода,която трябва да се забрани.За съжаление обаче това няма да стане защото за много хората за които това е прехрана и лесни пари.Защо да не продават кученца,без значение от породата,на кой да е,че то е важно бизнеса да върви.А какво става с тях като порастнат,как и къде живеят,как се грижат за тях и що за човек ги взима...
Е аз такива бебета при хора не проверени по мои си начини нямам,но аз не бълвам 10 кучила на година,а само едно както е по правилник.А колко животини се раждат продавани за нещо,а се оказват нищо,стоят жадни и гладни в аквариуми по магазините.Минава някой и купува подарък,красива вещ от магазин централен,точно като конфекция за 5лв и тъй като бебето яде,прави бели-това са все разходи,а и иска време,я марш в мазето или в гаража,там да полудяваш,я пердах че плачеш жално.И на финала кучето пораства нещо му става-прещраква,лошо било,даже стопанина си захапало една вечер след като подпиинал прилично отивал да го нахрани да речем и му бил два три шута,че се било напишкало след да речем два дни стоене в банята или на балкона.....
и сега кучето е агресивно,от която и да е порода нали...

Аз имам един случай на нападение от пит-бул върху предишната ми далматинка, и в паниката си да й опазя врата, хващам първо него, а скапания питбул я изпохапа по краката, та после се поду цялата и сумати гнойна кръв изтече (бяха и сложили чак и дренажи). поне 10 дни не можеше да ходи.А веднъж, 3 години след нападението го засякохме със Съни същото това куче и тя веднага си спомни какво и беше причинали, питбула беше женски

А с Ерика (преди 5-6 месеца) имам друг случай - прибираме се към 21ч от парка е от блока да моя изкача един мъжки питбул.Ерика докато и викна да дойде при мен, се затича да играе, ама ония тръгна да я напада (добре че навреме го хванаха)
Викам му:
-може ли такива кучета без каишка да ги водите
--ама аз за първи път гледам такова куче, стана зло, какво да правя
-еми само факта, че си взел такова куче, говори достатъчно, питбулите по принцип са си такива (казах му че предишното ми куче беше жестоко изпохапано от питбул)Пък и надали само е станало зло...
User's Signature

Качена снимка

#79 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 August 2007 - 07:26 PM

Цитат

Аз имам един случай на нападение от пит-бул върху предишната ми далматинка, и в паниката си да й опазя врата, хващам първо него, а скапания питбул я изпохапа по краката

Ерика, разбирам ,че си бясна от инцидента и че при твоята възраст е повече от нормално да се настройваш срещу кучето.Аз мога да ти разкажа поне 2-3 истории ,в които примерно НОК са нападали вързаният ми стаф ,в едната от тях той беше на милиметри да загуби окото си ...но никога не бих казала или написала "скапаната овчарка" !ясно е кой е скапан - скапаният им стопанин.
Каракачанските кучета, които нападнаха и едва не убиха момичето в Банкя - и за тях не бих казала "скапаните КК".Нито за хрътките ,че са скапани защото се случи онази ужасна история на изложба.И т.н. и т.н.- примери хиляди и все грозни за съжаление.
Говорим си от години ,нищим го все едно и също е то.Обществото ни е разделено на обичащи и на мразещи кучетата .Първите - на отговорни стопани които правят каквото е редно и на такива ,за които кучето е нещо, което яде спи и се извежда ,за да не цапа в къщи ( понякога и това не). Едните мразят другите, третите мразят чуждите кучета ...Така ,че нещата зависят от нас самите и ако всеки прави каквото трябва - да има възпитано куче ,да обезопасява и да контролира - няма да има скапани кучета и породи.Противното може да ни доведе до недоразумението на , да кажем италиянския закон ,където списъкът с "опасните" е с цифра 39 дискриминирани породи и глупости ,ама не че като го имат това са цъфнали и си живеят в човешко -кучешки рай...
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#80 Потребителят е офлайн   Ерика Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2007 - 09:29 PM

Е, все пак тогава бях на 19г., специално това куче много го намразих, не че всички мразя, мразя тези от който по една или друга причина съм пострадала аз или кучето ми.
User's Signature

Качена снимка

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни