Dog.bg Форуми : Какво разбираме под агресивна порода/куче?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Какво разбираме под агресивна порода/куче? Оцени темата: -----

#81 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 August 2007 - 02:03 PM

Няма агресивни породи,има отделни агресивни екземпляри.
Когато се случи повече агресивни кучета от една и съща порода,като се направи разбор на всяка ситуация,пак ще излезне,че става въпрос за грешки във възпитанието на кучете,а не на нещо заложено.Когато си вземаш куче,трябва да си наясно с особеностите му-там,където има по-голяма вероятност да развие нежелани за собственика качества,там и наблягаш във възпитанието.Примерно аз имам кавказка и зная,че е проблемно социализирането спрямо хората-именно поради тази причина наблегнах на общуването с хора,тренирахме на полянки с преминаващи,постепенно към по-шумна среда,докато накрая мога да разхождам кучето си и по време на манифестация-и сто луднали баби няма да му направят впечатление wink Но за това трябва време,много време, и голяма упоритост и последователност-с месеци съм стояла нащрек, за да предвидя реакцията на куч,даже преди него самия,карала съм се,поощрявала съм-безкрайно и отегчително дълго,повтарящо до побъркване-но усилията си струват!Сега ми е спокойно,защото имам 100%доверие в моето куче! 1super
User's Signature

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!

#82 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 29 August 2007 - 08:55 PM

PAtanasova,
разбира се, че има по агресивни породи и по неагресивни - порода с порода не си прилича, те имат различно предназначение. Агресията - било то към други животни - примерно при ловните кучета, или към хора - примерно кучетата пазачи е търсена, насочвана и е част от работните качества на кучето. Тя би могла да бъде управляема - както при вас, за което ви поздравявам - не е лесно да постегнете това, което сте написали и съм сигурен, че е е плод на не малък труд, но може да бъде и некотролируема - има и такива кучета.

Темата ни по скоро е какво разбираме под агресвно куче - за мен това е куче, което проявява необоснована и некотролируема агресия към външни дразнители. В случая бих се съгласил, че няма агресивно порода, но определено има породи, при които под въздействие на целенасочената селекция, плод на търсене на именно тези работни качества на кучето, са по лесно възбудими и склонни към агресивно поведение, било то към други кучета, животни или хора.

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни