На какви команди искате да научете кучето?
Публикувано: 16 July 2008 - 12:04 AM
Публикувано: 16 July 2008 - 03:36 PM
Цитат
Без каишка, на оградено място, къде няма други кучета, хора и къде е спокойто и тихо.

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 16 July 2008 - 05:35 PM
При първото куче просто го завързахме за парното, сложихме купата с храна, така че да не я достига и викахме "Глас!". За около 1 мин., той се изнерви, че не може да я стигне, почна да лае и хоп...веднага купата.
С Мърфи това не подейства, защото той по принцип много малко лае!
Но подейства следното: някой чука по стена или парно с предмет, без кучето да вижда кой е, а другия му казва "Глас!" От шума Мърфи се изплаши и не му беше комфортно, така че излая и веднага 2 награди - чукането спира и лакомство. Скоро свърза лаенето и командата и лакомството и престанахме да тропаме по паното с пръчка ( :o какви ли идиоти сме изглеждали, не знам).
Проблемът е, че той се притеснява да ни лае (смята го за вид агресия срещу нас) и в момента лае, само ако си вдигнал ръка до главата, все едно имаш лакомство. Този малък дефект мен не ме притеснява.
Сега да си кажа честно, не мисля, че ще успеем да го научим да се усмихва! Дали за тях показването на зъби не е агресия - мисля че да! Той никога не ни се е зъбил и смятам, че ще се притеснява много да го прави.
За ръмженето - тези дни ще проуча как може да стане с допълнителна награда като ми "ръмжи"-"говори". Ще ви споделя веднага, ако стане нещо! И ще чета още веднъж кликер метода на Аспро.
Аз като гледам debsi, с женска боксерка не е трудна задачата - много мили и обичливи кучета и "искат" да ти угодят!
Публикувано: 16 July 2008 - 07:48 PM

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.
Публикувано: 16 July 2008 - 09:09 PM
- Здравей insomnia.
- Здравей :) - ти
- Маа----рааа-баа. - кучето ти ;D ;D ;D ;D
Това ще е, направо, нямам думи ;D
Мърфи благодаря, че ми отговори, аз чаках отговора си от Апсо, ама не го получих. Сега е разгонена Боксерката ми, ама като всичко мине - почваме обучението пак ;) Лаенето сякаш някак ще го избутаме и разберем, ама ръмженето или показването на зъби - не знам как ще стане. Виждал съм сигурно само 1 път и то не точно както правят овчарките - показване на зъби. Иначе да ми ръмжи, лае = наказание. Не й позволявам да ги прави тези 2 неща, трябва да знае кой е шефа ;)
Публикувано: 17 July 2008 - 06:10 AM
знаеш че в този свят няма две еднакови капки вода? Дори близнаците са различни. Няма еднакови кучета и еднакови стопани. А комбинации стопанин-куче още по-шарени. Това кое дава резултат при едно куче при друго води до задънената уличка.
Търпение, още търпение, и още по голямо търпение трябва кога обучаваш куче. И нямаш никакво право да кажеш -Вече нямам търпение. Ако ти стигнал до това че куче теб не разбира, Спри. Помисли и търси нов начин как това да обясниш на кучето си.
" Ако повтаряш това кое правят другите- ти си маймуна обикновена, ако мислиш как това мога да направя аз- ти си Homo Sapiens (Човек Разумен)"
Ти нямаш търпение дори да дочакаш кога аз отговоря на теб :(
А би могл да прочетеш в кликер-дресура как това всичко прави и да го пробваш и да търсиш своят път. А след това би помогл на останалите.
Кога куче се смее? Кога е щастливо. Направи своето куче щастливо- виждаш усмивка? Клик! и така няколко пъти. След това въвеждаш думата Усмихнисе! И куче вече знае за какво става думата .(основни стъпки в обучение е написани в кликер-дресура или да ги повтарям спецално за теб? кога има и други хора кои чакат отговора?)

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 19 July 2008 - 06:14 PM
Имам въпрос - кофти ли е че няма награда - аз само го похвалвах.
Сега вече пази на повод доста различни предмети.
Публикувано: 19 July 2008 - 06:48 PM
Кажи ми смисъла на тази команда?Къде искаш да я прилагаш?
Публикувано: 19 July 2008 - 08:32 PM
Цитат
Кажи ми смисъла на тази команда?Къде искаш да я прилагаш?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 23 July 2008 - 03:13 PM
Публикувано: 27 July 2008 - 04:06 PM
Малко не мога да го обясня, но нямах проблеми с тази команда нито с водачеството си пред него.
Публикувано: 27 July 2008 - 05:18 PM
Parco на теб ти е било лесно да научиш твоя кучо, защото има чувство за собственост; така да се каже. Ами какво да правят стопаните с кучетата, които нямат такова чувство? Трябва ли да развиват агресия в любимеца си и дали ще могат да спрат развитието и и да я контролират?
П.П.
Аpso подсети ме да те питам нещо за една команда като се видим, че все забравям. ;)
Публикувано: 27 July 2008 - 09:15 PM
Цитат
Малко не мога да го обясня, но нямах проблеми с тази команда нито с водачеството си пред него.
Помня още Джак Лондон описал старият трик на крадци на кучета, куче да напада своят човек (стопанин, крадец-стопанин) по сигнал. Това го правили за да полицаи нямали шанс да докажат кражбата на куче. И още по тези давни времена беще забелязано че този обучение много стресира кучето.
И имам само един вопрос, ок, куче научено да пази по тази метода -а ако забравиш че ти дал на куче тази команда и поискаш да вземеш този предмет, кой ти й наредил да пази? И изобщо ти направил сметката колко ти ще струва, ако твоето куче ухапе някого? дете? Не смятам че намериш нещо толково цено, кое ще пази твоето куче, кое би заслужало слъзи на едно дете ( да не мислим за по лошо).

училище
Публикувано: 28 July 2008 - 07:53 PM
Апсо, ако аз забравям каква команда съм дал на животното - ЛОШО за мен. По принцип не забравям, но нали аз съм водача на глутницата и мога да вземам каквото и когато искам. Имал съм ситуация в която "отпускам" командата и вземам предмета и освобаждавам кучето от задачата.
Публикувано: 28 July 2008 - 08:08 PM
Аз прилагам команда "не" ако се опита да става и тръгва, но не се ли получава малко противоречие : първо "седни" после "не" ...???
Има ли друг трик за задържане /също така и при легни и т.н./
Публикувано: 28 July 2008 - 08:09 PM
Цитат
Цитат
Как :rolleyes:
на 6 или 7 страница в "кликер-дресура" можеш да намериш всички "стъпки" за донесене, ако разбереш това, ще ти "светне" и за "търси"

училище
Публикувано: 28 July 2008 - 08:21 PM
Цитат
Аз прилагам команда "не" ако се опита да става и тръгва, но не се ли получава малко противоречие : първо "седни" после "не" ...???
Има ли друг трик за задържане /също така и при легни и т.н./
Ти си един неповторим "побърквач" на кучето! Искаш кучето да и пази от теб и да отдава това което пази веднага.
Има команда "Чакай!" аз използвам нея, това е по удобно за мен, за други може и не.
Ако куче има голям интерес към нещо, значи няма да мърда от това.
Твоето куче, разбира Седни, като "сядам и веднага бягам" или "сядам и чакам награда"?

училище