Най-логичният начин май е да се карат хората да спрат, докато кучето не се успокои

, но това е все едно да пожелаеш реката да потече наобратно, образно казано... някои ще спрат, други ще се обидят, трети няма да спрат напук...
Преди време с едното ми едро куче, взето на възраст над година, реших проблема с хвърлянето по хора посредством халтер (наносник), но тя се хвърляше еднократно, със замах и опънати напред лапи... и след това се успокояваше. Тъй като моите играят с много деца пред блока, естествено 50 кила куче да цапне с ноктеста лапа дете... не е добра идея.
По принцип уча кучетата си да стоят мирно (с команда), когато някой им обръща внимание. Искам ги изправени (не седнали) и без резки движения, именно за да могат малки деца да ги галят, без опасност да бъдат треснати с муцуна; а и в последствие съдия на ринга да може да ги опипа от единия до другия край без да се въртят. На началните етапи държа кучето за главата, командвам меко (и няколко пъти по време на галенето), а децата насочвам съответно да пипат не главата, а да галят по тила, шията и гърба. В последствие кучето стои спокойно и не се върти, даже обратното - спира се неподвижно, ако го пипат чужди хора.
Като цяло, лекото придържане и въвеждането на съответна команда са ми вършили работа при (да сметна на пръсти) общо 8 много едри кучета в течение на годините; включая и две агресивни иначе, които в момента, в който ги хванеш за главата и им наредиш, се препарираха добросъвестно и се оставяха да бъдат докосвани от непознати, пипани, галени, мачкани и т.н. ...
Не знам доколко при боксера би свършила работа същата техника (не халтера, а успокояването и ученето да стои неподвижна), но бих предложила да пробвате при по-добронамерени и издържливи нападатели-погалители

; както и "обратната" техника с клякане на нивото на кучето... при което вероятно боксерът обаче ще събори клекналия в пристъп на радост и целувателност...