Dog.bg Форуми : Хигиенни навици - обучение

Към съдържанието

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хигиенни навици - обучение Оцени темата: ***** 9 Гласове

#1061 Потребителят е офлайн   ikea Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 20 December 2012 - 12:20 AM

Имам чихуахуа от два месеца но сега когато вали сняг ходи до тоалетна но и пишка в нас . Миналата вечер даже два пъти а тя е на 5 и има навици , сега съм купила спрей против пишкане , проблема е че ходя на работа и я извеждам сутрин в 8 и вечер между 8 и 22 . и когато почивам по често . Какво да правя ?

#1062 Потребителят е офлайн   fena_01 Икона

Публикувано: 20 December 2012 - 09:29 PM

Здравейте! Прочетох темата свързана с хигиенните навици,но никаде не можах да намеря сходен с моя проблем :dh_188: А тои е такъв, че 8 месечното ми хъски не може или не иска да стиска малката нужда повече от 5 часа.Незнам какво да правя.Дайте ми съвет моля ви :re_037:

#1063 Потребителят е офлайн   Деян Василев Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:фотография

Публикувано: 24 December 2012 - 05:05 PM

Здравейте, от събота имам малко хъски и се опитваме да се нача на хигиенни навици. Знам че е прекалено рано да изисквам да пика и ака на определеното от мен място (банята) върху весник. Притесняваше ме факта че като пика стъпва върху него и го разнася навсякъде, дори и в леглото си,в което се научи от първия ден че там спи и там са му играчките.Поводът да пиша е, че току що моят малък сладур се изпика в леголото си, което на снимките в профила ми. Мисля че от прекалените ми усиля и това да го дебна къде и какво прави е решил,че това вече не е неговото място. И си намери ново местенце на което е и в момента пред един фотиол на който и в момента стоя и той ми е в краката и спи.

Моля ви посъветвайте ме какво да направя сега и как да процедирам.

П.П. Естествено леглото му в момента е в пералнята на 90 градуса без никакъв препарат.

Ще съм ви много благодарен да ми отговорите колкото се може по-скоро.

Благодаря и Весели Празници

#1064 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 December 2012 - 05:39 PM

Ако кученцето е стъпало с мокри от напишканото лапички върху леглото си, е нормално това, което прави. Миризмата на пипи го провокира.

#1065 Потребителят е офлайн   Деян Василев Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 December 2012 - 06:54 PM

Показване на мнениетоjujkavn, в 24 December 2012 - 05:39 PM, написа:

Ако кученцето е стъпало с мокри от напишканото лапички върху леглото си, е нормално това, което прави. Миризмата на пипи го провокира.

Разбирам, че е нормално и аз така си помислих, и все пак как да процедирам от тук нататък? Ужким му бърша лапите с навлажнена кърпа, а и тои сам си ги облизва и все пак си се изпика в леглото. Другото което искам да питам е с какво да неутрализирам миримата там където е пишкал за да не повтори. Четох че е хубаво дори и да се е изпишкал където не трява - да го забърша отгоре и после да слойа весник, който да поеме от миризмата и после да го занеса там където искам да си върши нуждите докато дойде време за разходки (той сега е на 53 дни).

Имам и още един въпрос въпреки че не е тук мястото...... Както написах в предния пост, той си хареса едно местенце пред фотиола на който седя когато съм в стаята (те всъщност са два, един до друг и между тях има радиатор) Предполагам си е определил, че това ще си е неговото място на теракота. Та въпроса ми е дали да оставя нещата така както са..... в смисъл без да му слагам постелка или легло или да му намеря по закътано местенце където на ново да го науча че там е неговто място?

#1066 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 December 2012 - 07:24 PM

Защо не се хванеш да прочетеш някоя друга тема, току-виж сам си си отговорил на въпросите ;)
Весели празници и честито кученце.

#1067 Потребителят е офлайн   Деян Василев Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 December 2012 - 08:07 PM

Показване на мнениетоjujkavn, в 24 December 2012 - 07:24 PM, написа:

Защо не се хванеш да прочетеш някоя друга тема, току-виж сам си си отговорил на въпросите ;)
Весели празници и честито кученце.

Повярвай ми прочетох доста от темите във форума още преди да си взема кученцето.... и се опитвам да правя това което колегите са написали......, но явно нещо бъркам.... Благодаря още веднъж за отговорите... Ако може да ме насочиш по-конкретно към някоя от темите, които малко или много са свързани с моя проблем ще съм много Благодарен.

Весели празници и на теб!:) и БЛАГОДАРЯ!!!!!

#1068 Потребителят е офлайн   dey_zmey Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 December 2012 - 05:45 PM

Здравейте, попаднах на този форум, сайт по причината, че вчера за Коледа ми подариха кученце... породата е кавалер кинг чарлс шпаньол. на 2 месеца и 2 дни е и много умна. Вече си научи името нищо, че е за 2ри ден тук. Научи и командите: седни и ела тук. Но ето го проблема: тати ми каза, че докато не се научи да пишка в памперс няма да спи в моята стая и затова през нощта си прекарва самотно в тоалетната. На сутринта го гледам цялата баня опикана с 4 бомби в нея. Пикитата са навсякъде, но не и на памперса. седнах и зачаках симптомите за санитарните нужди, когато започна да души навсякъде въртейки се в кръг я преместихна памперса. Поседя 2 минути след това стана отиде на 2 крачки от памперса и се изпика. Казах й не, но не помогна. След това пак я сложих на памперса. Тя си легна все едно че й е легло. След 15-20 минути стана и се изпика до памперса. Приложих и метода с тясното пространство. 3 часа я пазех саммо на памперса, а когато я пуснах мислейки си, че не и се ходи по нужда тя застана до памперса и направи 2 бомби. Разрових се още в нета и направих нещо такова: натрупах лентички от вестници на памперса и пишеше, че като се изпикае махам най- горния слой, най- омазания и оставам долните и че така хем й миришело както трябва хем не й било много мокро. И аха един път се изпика сам самичка, но последвалите 20 пъти отново до памперса. Тъй като през деня е неотлъчно до мен съм й сложила памперс и в моята стая и през деня, когато й се изхожда да ходи да си върши работата на него. Ама уви, ползва го за легло. Пробваме и със специални капки дето уж ги привличат, ама нея като че ли я отблъскват. четох също и че като се изпишка на неправилно място се избърсва, пикнята, с оцет и така ги отблъсквало да пишкат там. Е, незнам дали при други ще работи, но аз лично омазах цялата баня с оцет, освен памперсите, но тя си продължава. няма как да я поощрявам с наградки тъй като още въобще не е пикала там. Понякога я хващам по средата на действието и я водя на памперса, но тя стиска все едно че ще я накажа ако се изпикае там. А за командата "пиш" аз даже не знам как да й обясня, че това е команда... ПОМОЩ???

#1069 Потребителят е офлайн   pesov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2013 - 08:31 PM

Докато то възприема памперса като легло, няма да се получат нещата. Пробвахте ли да напоите памперса на кученцето с урината му? Би трябвало това да свърши работа :)
Поздрави!

#1070 Потребителят е офлайн   Mira_sf Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 January 2013 - 12:51 PM

Здравейте отново,
Честита нова година!
И сега по темата.Моя дребос вече е на 9 месеца и се беше научил да стиска когато няма памперс сложен на пода.Даже издържаше по 7 часа от пиш до пиш, настъпиха обаче някои промени с моята работа и имам чувството че от тогава започна пак да не стиска.Просто отказва, има или не пелена си пишка където си е решил.И днес отново проблеми, пишка си в 7 сутринта както преди и в 11 вече си е бил пишнал, когато мъжа ми е влязъл при него.Вечер се изпишква 10 мин преди да го изведем, и дърпах времето с десет минути и пак избързва с 10 мин.Между вечерната разходка, която е към 8 и последното сваляне за пиш в 23, отново се изпикава.
Вече си мисля, че никога няма да спре да пишка вкъщи, а още по-лошо чувство ми създава и мисълта, че скоро ще почне да вдига крак и ще стане страшно....
Моля някой ако може да помогне със съвет.

#1071 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2013 - 12:27 AM

Ето ви съвет на всички : изкарвайте ги по-често !! Искате от кучета които нямат дори годинка дс стискат по 8-10 часа, е нема как да стане!! Я се напии с вода, наяж се и стискай 5-6 часа, да не говориме за 10! А девойката с кавалера - по-добре да не ти го бяха подарявали това куче щом го затваряте в банята през нощта.

#1072 Потребителят е офлайн   Mira_sf Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 January 2013 - 05:08 PM

Показване на мнениетоVGAlexandrov, в 04 January 2013 - 12:27 AM, написа:

Ето ви съвет на всички : изкарвайте ги по-често !! Искате от кучета които нямат дори годинка дс стискат по 8-10 часа, е нема как да стане!! Я се напии с вода, наяж се и стискай 5-6 часа, да не говориме за 10! А девойката с кавалера - по-добре да не ти го бяха подарявали това куче щом го затваряте в банята през нощта.

Съвета е чудесен и сама стигнах до този извод.Но нямам как да го вадя повече от 5 пъти на ден.Сутрин в 6 и 30, преди тръгване за работа 9 и 40, в обедната почивка 14, като се прибера от работа в седем и половина, и преди лягане в 23.Според мен има друг проблем при положение, че е доказал че може да стиска.Днес се е изпишкал, когато мъжа ми е излязъл за малко по работа.В крайна сметка се мъчим да му отделяме достатъчно внимание, но и за да осигурим всичко необходимо както за нас така и за него трябва да работим...
П.П.Искаше ми се някой, който познава повече псхиката на кучетата да каже дали и на него му прилича на някакъв страх породен от промяната в графика ми.Защото аз с това си го обяснявам.

Благодаря!

#1073 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 January 2013 - 05:23 PM

От объркване на графика не се получава страх, а ... объркване на графика. Това е, което се случва с вашето куче.
За хигиенните навици графикът е от голямо значение.

#1074 Потребителят е офлайн   Mira_sf Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 January 2013 - 08:57 PM

Показване на мнениетоmil_, в 04 January 2013 - 05:23 PM, написа:

От объркване на графика не се получава страх, а ... объркване на графика. Това е, което се случва с вашето куче.
За хигиенните навици графикът е от голямо значение.

Реално неговия график не е променян, само моя.И преди така ни бяха разходките, просто аз не бях всеки ден на работа...

#1075 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2013 - 09:35 PM

Извинете, но в това няма никакъв смисъл.
Промяната на вашето ежедневие се отразява като стрес на кучето.
Но ако говорите за разлика в режима на разходки/хранене/спане, не виждам как да гадаем какво точно се случва при вас.
Каквото и да е то, кучето ще свикне с новия режим, просто е добре да има ритъм в живота ви, най-зле е днес да правите едно, утре - друго.

#1076 Потребителят е офлайн   Mira_sf Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 January 2013 - 01:07 PM

Показване на мнениетоmil_, в 04 January 2013 - 09:35 PM, написа:

Извинете, но в това няма никакъв смисъл.
Промяната на вашето ежедневие се отразява като стрес на кучето.
Но ако говорите за разлика в режима на разходки/хранене/спане, не виждам как да гадаем какво точно се случва при вас.
Каквото и да е то, кучето ще свикне с новия режим, просто е добре да има ритъм в живота ви, най-зле е днес да правите едно, утре - друго.

Извинете ме в такъв случай.Явно съм преексопонирала ситуацията и съм почнала да си въобразявам разни неща.
Благодаря!

#1077 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 January 2013 - 02:12 PM

Няма за какво да се извинявате.
Отделете един уикенд и направете така, че през него да нямате инцидент. Почистете добре с вода и оцет, защото остатъчната миризма може да кара кучето да продължи да си върши работата на дадено място. Продължавайте разходките в определен ритъм, който да не затруднява ежедневието ви и нещата ще се наредят.

#1078 Потребителят е офлайн   verdji_mailo Икона

Публикувано: 08 January 2013 - 10:45 AM

Здравейте, наскоро си купих джак ръсел териер,мъникът е много игрив но ме влудява :) Извеждам го навън като го видя,че започва да души ,но той се стиска и като го прибера вкъщи веднага се изпишква ! Казвам му тука НЕ попивам го с вестник и го слагам в банята и когато го наблюдавам ходи да пишка там, но вечер пишка където му падне а навън като го изкарам само си играе и бяга като лудо :) но не иска да се изхожда там !Какво да правя? Моля помогнете

#1079 Потребителят е офлайн   zetko Икона

Публикувано: 10 January 2013 - 10:53 AM

Здравейте! Проблема ми е следният- имам женски Ротвайлер на 10 месеца и до преди месец всичко си беше нормално. От няколко седмици обаче кучето не иска да върши голямата работа навън при сутрешната разходка. Всяка сутрин седим по 1 час навън и не иска и не иска! Съответно закъснявам за работа и имам проблеми с шефа ми! След като се прибера заварвам огромните купчинки в спалнята ми! Трябва да отбележа, че съм по 8 часа на работа и през това време "Рея" е затворена в спалнята ми! Доказвала ми е, че може да стиска но отскоро това се промени! Какво ли не опитах но не помага! Ще съм благодарен на каквито и да било съвети!Благодаря предварително и хубав ден!

#1080 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2013 - 09:55 PM

Може ли да попитам verdji_mailo дали е от Плевен? Понеже кучето ми си играеше с едно джакче на име Майло, на собственика името не знам. Ако това сте ви, значи най-вероятно проблема е, че не го изкарвате достатъчно често. Или поне съм виждала да го изкарвате само сутрин (по-точно към обед) и вечер. Кучето е малко и не може да стиска между тези 2 разходки, най-много 3 да са. Като чета май няма и изградени хигиенни навици. Тоест разходката не я свързва с това. Започнете да ги изграждате отначало. Моя го научих само за седмица, като просто го изкарвах през 2, 3 часа и правих дълги разходки, тоест не го прибирах докато не свърши поне една от нуждите си. Ако не сте вие, съжалявам.
User's Signature

Качена снимка

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема