Dog.bg Форуми : Хигиенни навици - обучение

Към съдържанието

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хигиенни навици - обучение Оцени темата: ***** 9 Гласове

#161 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 July 2008 - 01:39 PM

6 часа са много за двумесечно кученце. Ако не искате проблеми ще трябва да ставате веднъж през нощта.

#162 Потребителят е офлайн   ЙоРкИ_ФеН Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 July 2008 - 01:43 PM

Е, ще ставаме тогава! Това не е проблем :blink:
Благодаря много mil_ :wub:
User's Signature

Качена снимка

#163 Потребителят е офлайн   vani_digi50 Икона

Публикувано: 17 July 2008 - 08:39 AM

Здравейте,
Аз искам куче от много време и най-сетне ще го имам. След около 2 месеца ще имам английски сетер и откакто разбрах "полудях". Започнах да чета всякакви информации и сега съм много доволна от нещата, които разбрах от темата. Благодаря на всички, които са писали тук!
:yahoo:

#164 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2008 - 10:22 AM

Здравейте и от мен.Имам кокерче на 4мес. и избрах за начин на обучение към хигиенни навици,който mil_ е написала за приучаването на Реджи.Демек не го приучавх към баня,тоалетна,тераса и т.н.Разчитам вече на разходките.И така разхождам го по 4-5пъти дневно и той винаги си върши всички - това не му е проблем.Ясно ми е че е малък и има още време за да свикне,но главния ми проблем и съответно въпрос е следния:Сутрин го изкарвам по едно и също време (6:30-7ч),но като стана винаги има една огрооомна локва,което ме навежда на мисълта  че може да стиска.Трябва ли да започна да ставам по-рано и да го разхождам или да си продължавам по същия график?

П.С.Забравих да спомена,че не само сутрин имаме локвички.

#165 Потребителят е офлайн   bagsi_bs Икона

Публикувано: 24 July 2008 - 01:24 PM

Здравейте всички!
Имам кученце на 5 месеца и продължаваме да имаме проблеми с пишкането и акането вкъщи.
Ще приема с радост съвети от вас.
Поздрави

#166 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2008 - 03:02 PM

Цитат

Здравейте и от мен.Имам кокерче на 4мес. и избрах за начин на обучение към хигиенни навици,който mil_ е написала за приучаването на Реджи.Демек не го приучавх към баня,тоалетна,тераса и т.н.Разчитам вече на разходките.И така разхождам го по 4-5пъти дневно и той винаги си върши всички - това не му е проблем.Ясно ми е че е малък и има още време за да свикне,но главния ми проблем и съответно въпрос е следния:Сутрин го изкарвам по едно и също време (6:30-7ч),но като стана винаги има една огрооомна локва,което ме навежда на мисълта  че може да стиска.Трябва ли да започна да ставам по-рано и да го разхождам или да си продължавам по същия график?

П.С.Забравих да спомена,че не само сутрин имаме локвички.

Колкото по-малки са, толкова по-често ходят по нужда. Когато и ние бяхме на същата възраст я извеждахме по 3-4 пъти на ден, а през останалото време ако и се приходеше я бяхме свикнли да си ходи на терасата. Когато порасна достатъчно спряхме да държим отворена вратата за балкона и ще, не ще - стиска ;)
User's Signature

#167 Потребителят е офлайн   sanelii Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 July 2008 - 08:32 AM

Здравейте,
и аз искам да споделя за нашето померанче макс ,който е на 6 месеца.Не иска да ходи на вън ако е с кайшка ,без нея вдвора на къщата се облекчава но с кайшка не! Иначе щом се приберем от разходка веднага тича в банята и там си върши работата.Надявам се с времето да се приучи и на вън.Забелязвам че вече устисква до сутринта , като беше по-малък снавах нощем поне веднъж и го водя в банята ,веднага писка и пок заспива. :blink:

#168 Потребителят е офлайн   kamkata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2008 - 12:44 AM

Здравейте от мен!Имам среден шпиц на 4 месеца и  не мога да го науча вобще да ходи по нужда нито навън,нито поне да е само на вестник... :( Като излиза на вън не си върши работат,а стиска дукато се приберем.Взела съм му и специялни капки,които да му показват каде е ,,мястото,, но той само пишка там, а другата работа си я върши където му падне в коридора  :huh:
User's Signature

Качена снимка

#169 Потребителят е офлайн   Didka_puppy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2008 - 10:51 AM

Здравей kamkata моя шпиц също е на 4 месеца. Беше научена преди третата ваксина да ходи в банята по нужда толкова добре и затвърдено, че където и да беше чакаше да влезе в нея, та да се облекчи. Така затвърдения навик се оказа голям проблем за мен, тъй като висях поне по 4- 5 часа навън без да свърши нищо. Няколко дена подред е била навън по цели следобеди чак до тъмни нощи и пак нищо- влезем ли вкъщи- банята и край. Всичко се оправя с търпение и висене по полянките. Опитай се да я извеждаш на точно определена полянка и място за да го опознае. Свърши ли работата там няколко пъти няма да имаш такива проблеми. Направи ли го- хвали много, давай наградки, прави се на клоун с една дума. И знай, че дори и да посвикне навън винаги ще се изпуска вкъщи до момента в който реши, че повече няма да ходи по нужда у дома. Това става когато поотрасне малко, обикновенно на около 6- 7 месечна възраст, зависи много от честотата на разходките. Не се притеснявай, всяко куче се научава, поразрови се и назад в темата- там ще откриеш сходни проблеми и други съвети. Успех!

#170 Потребителят е офлайн   malote Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 August 2008 - 12:39 PM

моя герой на два месеца и половина с непрекъснато наблюдение и подканване се научи да ходи в банята или пред вратата на банята + от време на време където си поиска докато лудува из стаята. като си свърши работата където трябва получава награда, даже започна да хитрува, ходи уж да пишка и после сяда пред хладилника за награда. а когато го прави не където трябва и го хвана на местопрестъплението му се поскарвах и пошляпвах по дупенцето. така беше докато се зачетох в тази тема че не трябва да го потупвам за да не го стресирам, защото ми се стори че взе да се плаши и да гледа виновно като свърши работата. обаче откакто не му се карам и пошляпвам вече няколко дни взе да пишка и ака където се сети, много рядко на място при това съвсем демонстративно, гледа ме в очите и после си ляга кротко. да ставам ли отново по-строг или да го оставя и да го чакам да порасне още малко и сам да разбере каде е правилно и къде не?

#171 Потребителят е офлайн   malote Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 August 2008 - 09:07 AM

Цитат

Взела съм му и специялни капки,които да му показват каде е ,,мястото,, но той само пишка там, а другата работа си я върши където му падне в коридора  :huh:

kamkata , какви са тези капки, някой друг има ли впечатление от тях, да му взема и аз на моя?

#172 Потребителят е офлайн   kamkata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2008 - 06:00 PM

Това са капки ,които ги капеш на вестник или памперс за кучета за да може животинката да си върши работата там.Чесно казано обаче моя сладур ходи и ги ближе и когато му е кеф пишка там,друг път кадето му падне.Незнам дали при всички е така,но при мен не помагат особенно...има локвички от Рори навсякаде :)
User's Signature

Качена снимка

#173 Потребителят е офлайн   malote Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 August 2008 - 01:05 AM

мерси за инфото камката ;), както казваш най-вероятно са като спрейовете които взех, един с който да пръскам мебелите за да не ги хапе и другия да не пишка там където пръскам, и двата с нулев ефект. чудя се как в "класни" зоо-магазини набутват клиентите с такива измами  :o ама както и да е ... по важно е че героя днес е много примерен и така е още по-сладък 
:kuchence:

#174 Потребителят е офлайн   Рот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2008 - 10:14 AM

Здравейте,имам бебе Голден на 2.5 месеца. За сега е много кротък и добър.Пишка и ака навсякъде,общо взето,повечето пъти тортичките са на терасата,но пишкането е без ограничения.Аз съм по цял ден на работа и не мога да го чакам да се наяде или наспи и да го изнасям на терасата.Имала съм куче порода коли с нея ми беше много лесно,като почнахме разходките с времето се научи да ходи само навън.Е малко се изпускаше и вътре до към една година и половина.Но после стискаше много.Надявам се и сега голдена да го науча  така.Исках да ви попитам дали са достаъчни 4-5 пъти на ден да се извежда,за да се научи?Примерно сутрин след ядене,наобяд след ядене,следобяд 1-2 пъти и вечер след ядене.
User's Signature

Качена снимка

#175 Потребителят е офлайн   Мъни Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2008 - 05:28 PM

Рот, кученцето е много малко за същински хигиенни навици. Трява да мине още около месец, за да започне наистина да се сдържа. Иначе колкото по-често се извежда, толкова по-добре. Но пък твоето кученце едва ли има трета ваксина, т.е. извеждането е нежелателно ...
User's Signature

- Докторе, кучето ми постоянно гони колите...
- Нормално е, всяко куче го прави.
- Да, но моето ги хваща и ги заравя в градината...

Пише се ПОМИЯР - идва от помия. Не пумияр, нито пумяр...

#176 Потребителят е офлайн   Рот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 September 2008 - 07:35 PM

Цитат

Рот, кученцето е много малко за същински хигиенни навици. Трява да мине още около месец, за да започне наистина да се сдържа. Иначе колкото по-често се извежда, толкова по-добре. Но пък твоето кученце едва ли има трета ваксина, т.е. извеждането е нежелателно ...

Няма трета ваксина и си седи само вътре.Сега на 10 е третата ваксина и мисля седмица след това да почнем да излизаме.Не знам дали е рано?! Зная,че е рано,хубавото е че напоследък повечето пакости ги върши на терасата,дано така да продължи,но за мен е удоволствие да му чистя.  ;D
User's Signature

Качена снимка

#177 Потребителят е офлайн   Мъни Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2008 - 07:50 PM

;D
Предполагам, че до две седмици ще схване, че се ака само на терасата и навън. С пишкането става малко по-бавно.
User's Signature

- Докторе, кучето ми постоянно гони колите...
- Нормално е, всяко куче го прави.
- Да, но моето ги хваща и ги заравя в градината...

Пише се ПОМИЯР - идва от помия. Не пумияр, нито пумяр...

#178 Потребителят е офлайн   Рот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 September 2008 - 08:10 PM

:kuchence:
ахх тези сладки животинки.... :wub:
User's Signature

Качена снимка

#179 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2008 - 11:25 AM

Всичко с времето си ;)Моята голдънка като беше малка /на 2 месеца/ прз 15 минути пишкаше и през половин час по голяма нужда ;D
User's Signature

#180 Потребителят е офлайн   momo1974 Икона

Публикувано: 10 September 2008 - 08:22 PM

Моята Айда е немска овчарка на 3 месеца и вече се разхождаме навън веднъж сутрин и веднъж вечер преди лягане. Като бебе се научи въпреки усилията ми да ака на терасата и да пикае за нещастие на паркета в празната ни стая кочто е входа към същата тераса. Когато обаче започнах да я извеждам навън започна безразборно да пикае навсякъде включително и до храната си на леглото и върху възглавниците моля понеже ми е първо куче и чмам опит някой да ми даде съвет какво да правя. Опитвам се да следвам съветите ви но без успех

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни