Dog.bg Форуми : Хигиенни навици - обучение

Към съдържанието

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хигиенни навици - обучение Оцени темата: ***** 9 Гласове

#261 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 December 2008 - 10:30 PM

Търпение.
Кучето Ви е само на 40 дни.
Хигиенни навици се създават баавно, с постоянство.
Продължавайте да упорствате!
:drugarche: :kuchence:

#262 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 December 2008 - 11:49 PM

Цитат

[tt]Ние сме с Джак Ръсел на 40 дни. Всичко е чудесно, много е любеобвилен, много игрив.. но и инатлив. Когато го забележим , че започва да търси къде да ходи по нужда го хващаме и го носиме в банята на вестниците. И от там започват мъките  :rolleyes:
Все едно не му се пика / ака . Иска да си играе или скимти за да излезе навън  :huh:
Седим по 30 минути вътре и нищо  :'( И след това както излезнем няма и 2 минути и веднага маркира някъде  :rolleyes:
За акането работата е същата . Виждаме го ,че прикляка някъде , закарваме го в банята - не. Изкарваме го и веднага започва да души и прикляка  :rolleyes:

Знаеме , че е много малък, но ако от сега не свикне в къщи ще стане като в обор с неговите темпове  :(

Идеи ?
[/tt]
                                                                                                                да при нас е същото само че кучо е на 2 месеца. одеве го хванах че нали му се пишка сложих го в банята на вестници въртя се,въртя се.и аиди пак на килима.

#263 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 December 2008 - 01:58 AM

Опитайте да направите мястото за пишкане/акане по-привлекателно. В природата кучетата често го правят на тревичка, затова някои предпочитат килима - нашето куче беше също така. Вестниците явно не миришат не това, което трябва - защо не опитате първо с онези постелки, като памперси, дето се поставят на земята и миришат на нещо, което ги привлича да пишкат там. Чистите ли напишканото с подходящ дезодориращ препарат? И друго - смятате ли цял живот кучето да пишка в тоалетната на вестници? Само тогава си струва да го учите на това. Иначе... първо ще го учите в банята, после ще трябва да го отучвате от банята и да го учите навън... трудна работа  :-  Прочетохте ли първа страница от тази тема - там има подробни съвети и указания.

За карането - не съм много съгласна. Има няколко тона на гласа, които кучето ви различава - когато му се радвате, поощрявате и хвалите, и когато се карате и сте недоволни са задължителни. Не разбира думите, но разбира тонът и енергията, с която го правите. Кучето естествено се стреми да получи одобрение. Ако прави нещо напук, значи се опитва да се налага и не трябва да му се позволява, защото не кучето, а човекът трябва да е водачът на домашната "глутница".
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#264 Потребителят е офлайн   Toppolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2008 - 08:44 AM

Цитат

Опитайте да направите мястото за пишкане/акане по-привлекателно. В природата кучетата често го правят на тревичка, затова някои предпочитат килима - нашето куче беше също така. Вестниците явно не миришат не това, което трябва - защо не опитате първо с онези постелки, като памперси, дето се поставят на земята и миришат на нещо, което ги привлича да пишкат там. Чистите ли напишканото с подходящ дезодориращ препарат? И друго - смятате ли цял живот кучето да пишка в тоалетната на вестници? Само тогава си струва да го учите на това. Иначе... първо ще го учите в банята, после ще трябва да го отучвате от банята и да го учите навън... трудна работа  :- Прочетохте ли първа страница от тази тема - там има подробни съвети и указания.
[tt]Какви са тези постелки като памперси ? Може ли малко повече подробности ?
Да, чистиме с дезодорант. Резултатът е кихане и чишкане.

Не, не смятаме цял живот да чишка в банята, но някак си не ми се иска всяка една сутрин от следващите 3 месеца да ставам и да ме е страх да стъпя, защото спалнята прилича на блато.

Прочетохме първа страница, правим това, което пише. И все пишкаме извън банята :(

[/tt]

#265 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2008 - 11:42 AM

за съжаление оплакваНИЯТА ВИ СА МИ ДО БОЛКА ПОЗНАТИ  :'( но си заслужава да се изтърпи докато се нау4ат като е погледна на6та с тия хубави жални о4и и вси4ко ми минава  :yahoo: ло6ото е 4е на6те не са на съ6тото мнение  :-

#266 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 December 2008 - 01:17 AM

Цитат

[tt]Какви са тези постелки като памперси ? Може ли малко повече подробности ?
Да, чистиме с дезодорант. Резултатът е кихане и чишкане.

Не, не смятаме цял живот да чишка в банята, но някак си не ми се иска всяка една сутрин от следващите 3 месеца да ставам и да ме е страх да стъпя, защото спалнята прилича на блато.

Прочетохме първа страница, правим това, което пише. И все пишкаме извън банята :(

[/tt]
Памперси-подложки им казват - виж тука - нещо не ми се получи линка
http://www.wings-bg....ries/28/wc_dog/
, това е само пример, в магазините за домашни любимци ще ти предложат каквото имат.

Разбирам те напълно... и аз бях с парцала начесто, но предимно, защото като са малки, кучетата не могат да стискат дълго. Ние го отглеждаме нашето куче с клетка, която му е "дома" вкъщи и която той си държи чистичка. Прибирахме се отначало на 2 до 3 часа, за да го изведем навън да пишне и да ака и така. Кучетата имат силен инстинкт да не цапат "дома си", т.е. кошарката. Та първо клетката му беше дома, после свикна на тревичка и че цялата къща му е дом. Сега е на 6 месеца и не пишка дори и в тревата в задния двор, ако не му кажа. За сметка на това като го изведем на полянката пред нас, за секунди е заел тоалетна поза  ;D

Отначало имахме "аварии" или защото не го усещахме, че му се пишка или защото отпърво мокетът също му се виждаше като тревичка, ама като се скарахме един-два пъти  и разбра. Карането е само ако се хване на местопрестъплението. Повишава се тон, за да спре да пишка и се изнася на подходящото място.  Важно е, като успеете да се изпишка на правилното място, да се похвали и да се използва една и съща дума, която кучето да запомни. Аз съм в чужбина и ползваме "чиш", защото никой не го разбира  ;) Като кажем "Шаро, чиш", той си знае, че става дума за тоалетни въпроси. Отначало, като пишкаше, казвахме думата няколко пъти, за да я запомни и да я свърже с пишкане и акане. Сега, ако се разсее да гони птици или да носи празни пластмасови бутилки, като кажем "Шаро, чиш", се отправя към мястото за акане. Е, ако не му се ака, само го обикаля  ;D

Но твоето е мъничко, приготви си огромна доза търпение и почистващи средства... Те са като бебетата - няма как да ги научиш да акат на гърне, преди определено време, трябва да узреят за това. Затова и те попитах, дали смяташ винаги да използва вашата тоалетна, защото кучетата са животни на навика. Като го свикнеш веднъж в тоалетната, после ще ти мирише, а кучето няма да разбира защо се сърдиш и искаш сега пък да се изхожда навън, като преди това толкова зор си му давала да ходи по нужда там... Веднъж създаваш навик, после трябва да го заличиш някакси, за да го заместиш с друг навик... зорна работа :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#267 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2008 - 10:46 AM

боже хора немога да разбера аз ли не разбирам или просто на мен не ми се полу4ава  :'( сега като 4ета това и ми зву4и много лесно показва6 му няколко пъти и то разбира  :yahoo: за6о оба4е при нас не е така  :'( и аз то4но това правя карам се като по4не да пи6ка не където трябва пови6авам тон водя я върху памперса и и тн. тн......... нооо.... пак съ6тото когато иска кадето трябва...но само когато иска  :o по4вам да мисля 4е не6то на мен не ми е наред на4ина на обясняване  :rolleyes: или може би и трябва о6те време? впро4ем колко време му трябва на едно ку4е да спре да се инати и да разбира????

#268 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2008 - 02:08 PM

Цитат

впро4ем колко време му трябва на едно ку4е да спре да се инати и да разбира????

За бигъла това време никога не настъпва :blink:Те са си с характер  :blink:
От моя опит в началото мога да ти кажа,че карането при бигълите не върви,само награди когато го направи където трябва.Нашата Лола след две седмици в къщи и след наградка и викове "Браво" се научи и сега много рядко имаме инциденти.Само когато много се заиграе или я домързи забравя къде да ходи,но затова като мине известно време я водя до мястото и нашата дума е "пиш" ;D Даже да не й се ходи като я чуе и пишва по малко ;D
И пак истината е в търпението и постоянството.
Поздрави и успех! ;)

#269 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2008 - 04:27 PM

мерси  :wub:

#270 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 December 2008 - 07:00 PM

Здравейте, имам мини пинчер на 7 месеца свикнахме вече с него и много го обичаме -казва се Бруно .Докато му направят ваксините по препоръка на лекаря не го извеждахме и той свикна бързо да ходи само в банята .Когато започнахме да го извеждаме (на3месеца и половина) навън вече беше привикнал в банята и сега навън се стиска дори да го държим 2 часа и докато се прибере влиза в банята .    Не може да разбере че навън трябва да я върши тая работа . Моля дайте ми съвет ,как да постъпя как га го научим да пишка навън.  :(

#271 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 December 2008 - 08:46 PM

Защо не опитате да прекратите достъпа му до банята временно? Знаете горе-долу колко издържа, без да е пишкал - извеждате го навън, когато му е дошло времето и няма да може много да се стиска и ако имате думичка за "пиш", го подканяте, докато се изпишка. После - наградки, бурни xвалби и т.н.

Гледайте да е едно и също мястото, по възможност, където и други кучета пишкат - това помага. Нашият си има едно място на поляната, доста е обширно, но е в първата трета, където е "пишкалника" ;D Гледайте да не се разсейва, да не си играе с разни работи или да xване следа и да души.
User's Signature

Качена снимка

#272 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 December 2008 - 08:56 PM

Когато е навън го оставям да души, имам чувство ,че разбира че нещо са правили там другите кучета но какво като че ли недоумява. Опитвала съм да затворя банята да се разходим ,после да се приберем веднага започва да драпа на вратата на банята и отново веднага го изкарвам, но навън пак забравя че му се е пишкало,накрая го прибирам и с едно облекчение върши работата отново в банята.  :rolleyes:

#273 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2008 - 08:43 AM

А защо не пробваш да го разхождаш 2ч наистина или колкото часа трябва да се изпикае? ЩЕ се изпикае някъде и без той да усети дори. Там сте вие наред с виковете на щастие. Просто няма второ решение, след като до 7м сте го оставили да си върши работата в банята, сега ще минете отново по пътя с приучаването навън. Ще стоите навън докато си свърши работата и се забранява в къщи. Кофтито е че кучето няма да разбере защо изведнъж не е позволено място, това на което вие сте го научили преди това, ама нейсе..

#274 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 December 2008 - 09:42 AM

Уф, то на теория е много лесно и аз се мъча всичко това да го направя ,ама нищо.  :huh: Може би трябва да започна да му се карам като ходи в банята ,но ме притеснява ,че ще се обърка и съвсем няма да разбере какво да прави .  :(

#275 Потребителят е офлайн   pivito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 December 2008 - 10:19 AM

Здравейте!Имаме 10 месечна чау-ка.Още първият ден когато я взехме се научи да си се изхожда на пелина за възрастни,след 3-тата ваксина започнахме да я извеждаме и в къщи само пишкаше и малко след това си се научи само на вънка да си върши нуждите.Сигурно вече се питате "Тогава какъв е проблема?" ;D Е проблема е в това,че когато навън вали или е валяло нашата принцеса категорично отказва да излезе.Стой на вратата на  входа,мръщи се и ме дърпа към в къщи.Не искам да се стиска и ми трябва съвет как отново да я науча да си върши нуждите освен на вън,когато вали и в къщи :huh:
Благодаря предварително!
User's Signature

Качена снимка

#276 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2008 - 01:32 PM

Бруно, ми няма как. Просто ще трябва да бъдете по-инати в началото и да стоите навън докато се изпикае. Вземете нещо върху което пикае или вестник натопете в урината му от банята и си носете такава пикантерия, за да му мирише навън. А в къщи се спира с пишкането. Така и така не става въпрос за каране, ами стоиш до него като го усетиш че му се пикае, ако застане в "позиция" казваш сериозно "не" и тичате навън с гореописания вестник. И без такива, ама то горкото, ама аз горкия, студено и т.н.- казвам превантивно.

Няма да се обърка, ако вие не го обръквате. Вътре е не, навън е радост.  :blink: Той всъщност сега е объркан.Ако всичко това не проработи, с друг мъжки пес, който да му "покаже" че всъщност се уринира предимно навън, ще стане.  ;)

pivito, за това не знам. Имахме сетерка, която щеше да се пръсне, ама навън като валеше не излизаше. Сега започвам да се чудя дали не беше манна небесна такова куче, особено като висна навън под сняг, вихър, дъж на минус кусурнайсе градуса  ;D. Така де, не знам..

#277 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 December 2008 - 05:23 PM

Благодаря много за съветите ,ще продължаваме да опитваме.  :blink:

#278 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2008 - 12:55 AM

Хайде и аз да се оплача. Както е споменато по - горе и за моят шестмесечен Спайк вън е най - студеното и ужасно място на света. Ок, излизаме и си чакаме. Позволих дори пред входната врата да си върши работите и да мия след него само и само да е навън (защото го пускам в двора без повод и той мигновено се лепва на входната врата и скимти да си влезе обратно). Върши си той работите и аз започвам с радостите викам го до мен, сяда и давам голяаама награда. Дотук всичко е идеално, но... всичко това се случва така само тогава, когато имам цял ден на разположение за да следя кога е ял, кога става нервен и му се е доходило. Ако не го изведа в точната минута се надупва на мястото, на което решава, че му се е доходило и си кара без проблем. Не е ли време вече да опитва да се стиска по малко?
User's Signature

Качена снимка

#279 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 December 2008 - 12:58 PM

както ме посаветва един потребител намалих вестниците в стаята но той пак си ходи  на балатона :-  взех един вестник натопих го в урината сложих го в банята помириса го,завартя се почна да скимти да излиза. пуснах го да вида дали  си е свършил работата и той отиде на килима и там се изчива. казах му с строг тон ''Какво е това бе.Не,Не'' /преди това му виках само НЕ ама ../ . после пак викам я да сложа чист вестник пак същата работа :-  знам че е мъничко ама.. аз исках да го свикна вънка ама то още няма 3 месеца и не мога да го извеждам /понякога го пускам на двора по 10-15 мин ама и там не иска да се чиша/ а пак за акането да не говорим ходи ама наистина където му падне :- съвети?

#280 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2008 - 05:10 PM

здрасти първо весело посре6тане на новата година  :yahoo: а сега за проблема ми... какво да ти кажа мойта съ6то е мъни4ка и немога да е извеждам и когато я купихме ми препоръчаха кучешки памперс и поне при нас деиства безотказно проблема ни е само в това е е малко своенравна и като е яд на мене или се е заиграла и прецени 4е няма вр. да отиде до памперса подпи6ква  ина4е си ходи там те моми4етата от магазина ми казаха 4е имало не6то което ги привли4а и само 1 път и го показах и от тогава си ходи там с изклю4ение на посо4ените слу4аи това е което аз мога да ти дам като съвет дано  ти помогне!!!! АААА и 1 доуто4нение....... в която стая е тя там нося и памперса но винаги на едно и съ6то място в стаята  ;) УСПЕХ!!! И да ви кажа купих си една книга за възпитание и тн. на ку4ето и там всяка втора дума е "не му се караите не го удряите,стряскаите като ви ядиса...." и НЕЗНАМ АЗ ЛОШ СТОПАНИН ЛИ СЪМ????? карам и се и е пляскам леко но е пляскам...само моите нерви ли не издържат?????

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни