Хигиенни навици - обучение
Публикувано: 20 October 2008 - 01:31 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 29 October 2008 - 09:22 AM
Публикувано: 29 October 2008 - 02:35 PM
Цитат
Публикувано: 29 October 2008 - 07:47 PM
Публикувано: 02 November 2008 - 05:45 PM
Публикувано: 02 November 2008 - 10:20 PM
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 03 November 2008 - 09:38 AM
[/quote]
tochno tova iskah da popitam za6toto do sega ne sam gleda ku4e v ka6ti i sega se opitvam da go nau4a na ne6to....mersi vse pak za otgovora
Публикувано: 15 November 2008 - 01:32 AM
mm imam edno pitane...> ;) m predi 4 dni si vzeh sreden shpic...na 3 meseca.! :blink: pro0blema e,che se izhojda i na vestnika koito mu postelqm i na kilima.. :angry: kak moga da go naucha samo na vestnika... :'( ;)
[/quote
Има два начина за това:
1. продават едни капки в зоомагазините, с които може да накапваш по 2-3 капки докато свикне. Тяхната миризма привлича кученцето да ходи именно там.
2. когато 'усетиш', че му се ходи до тоалетна или веднага след сън. след ядене го слагаш там, то само ще азбере, че там е 'мястото'- и обезателно награждаваш, когато се изходи на нужното място.
Публикувано: 16 November 2008 - 09:06 PM
Кога и колко често пише на опаковката. За куче с тези показатели вероятно между 1 и 2 дози дневно (стиска се шишето в основата, течността пълни дозатор-капачката и тва се излива в храната) Дозаторът на мегадерм е наистина удобен, но докато го разбера как работи се полях от глава до пети с олио и изхвърлих първата опаковка, след това ми хрумна да действам кротко.
Публикувано: 23 November 2008 - 02:40 PM
Пиша по молба на приятелско семейство, което иска съвет за следното:
Преди седмица си взеха две прекрасни кучета, които обаче досега са живяли на улицата и нямат изградени хигиенни навици. Мъжкото е на около 3 години, а женската на около 5 (според ветеринарите).
Въпреки, че е по-възрастна, женската за 2 дни е свикнала да не се изхожда вътре, но с момчето имат проблеми. Навън изобщо не ходи по голяма нужда и много рядко пишка - всичко си прави вътре :(
Приятелите ни са твърдо решени да задържат и двете кучета и молят за съвет - Как да създадат хигиенни навици у възрастно куче?
Благодарим ви за съветите :blink:
Публикувано: 27 November 2008 - 05:49 PM
Имам пинчер вече почти на 7 месеца е.Много трудно се научи да ходи до тоалетна на вън - доста зор видях.И проблема ми е,че ака вътре - ака и на вън но се случва и често да е вътре.Искарвам го вечер на обяд сутрин и пак е така.Незнам дали е проблем че има ядене винаги в купичката.Гледам винаги когато свърши яденето в купата да има.И по добре ли е да го храня само 3 пъти на ден и през другото време да няма ядене.Незнам.Който може да ми помогне ще му бъда много благодарен