Dog.bg Форуми : Хигиенни навици - обучение

Към съдържанието

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хигиенни навици - обучение Оцени темата: ***** 9 Гласове

#721 Потребителят е офлайн   Gloria Lyubenova Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 February 2011 - 10:53 PM

Показване на мнениетоlagunano1, в 06 February 2011 - 10:55 AM, написа:

колко е голямо кучето?

на 1 месец и 20 дена
User's Signature

Качена снимка Весела Коледа
Качена снимка

#722 Потребителят е офлайн   crime Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 February 2011 - 07:57 AM

На 1м и 20 дена, то просто 90% от случаите е залисано в игра или сън и не се усеща кога му се пишка или като се усети е твърде трудно да прекоси апартамента, за да отиде до банята. Все едно човешко бебе да си казва кога пишка! Вие трябва да знаете, че 100% след ядене и спане, то пишка или ака горе долу през 2-3 часа прави едното или другото ;)

Вашият проблем би бил такъв ако кучето е на 3-4 месеца, а сега просто му е рано. Нашето сам само на 8 месеца се научи като ни няма за разходка да си ходи до каналчето в банята. Ние никога не сме го учили там, а пред вратата на банята (аз лично не исках в банята). Така, че просто се занимавайте с него и постоянството е спасението.
User's Signature

Качена снимка

#723 Потребителят е офлайн   Gloria Lyubenova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 February 2011 - 08:05 AM

Показване на мнениетоcrime, в 06 February 2011 - 08:02 PM, написа:

На 1м и 20 дена, то просто 90% от случаите е залисано в игра или сън и не се усеща кога му се пишка или като се усети е твърде трудно да прекоси апартамента, за да отиде до банята. Все едно човешко бебе да си казва кога пишка! Вие трябва да знаете, че 100% след ядене и спане, то пишка или ака горе долу през 2-3 часа прави едното или другото ;)

Вашият проблем би бил такъв ако кучето е на 3-4 месеца, а сега просто му е рано. Нашето сам само на 8 месеца се научи като ни няма за разходка да си ходи до каналчето в банята. Ние никога не сме го учили там, а пред вратата на банята (аз лично не исках в банята). Така, че просто се занимавайте с него и постоянството е спасението.

Знам, че 10-15 мин след игра или сън си "върши работата" четох мн...но прочетох и че, би трябвало до 12 дни да се научи и аз за това се притесних
User's Signature

Качена снимка

#724 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2011 - 09:38 AM

Посочете къде прочетохте,че за 12 дни трябва да се научи?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#725 Потребителят е офлайн   crime Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 February 2011 - 10:19 AM

Много зависи от кучето, от породата, от похвата и отношението и времето което му се отделя на кучето. Не трябва да очакваме чудеса от бебе ;) То за това е сладко и невинно.... после като стане на 9 месеца като моето, вече знаеш, че белите ги прави нарочно и напук някой път и тогава трябва да те е яд, че не си успял да го научиш.

При нас успешно научихме кучето да пишка на точно определено място в къщи, да идва като го викаш навън, да сяда, да дава лапите, да ляга, да разбира от "не", но то просто понякога си прави каквото иска макар да знае, че не трябва... има чар и в това все пак! Само с хигиената не можахме да се справим. Пишка навън, но и вътре си пишка... ама мисля, че все пак има надежда да се оправи някога :db_046:

Но мисля, че точно защото му показахме къде е позволено в къщи да пишка, то вече го има за даденост и знае, че там може и там си и ходи (нещо като мястото на паничката и водата). Като му се скарам и сякаш ме гледа "Нали можеше тука"... и просто и до сега не е разбрало какво всъщност искаме от него. Незнам кое е по-лошо в случая! Тя толкова е свикнала къде може и къде не, че не идва да ме пита "Ще ме изведете ли, че ми се пишка" ами просто като й се приходи си отива и си кляка където трбва и след това завърта опашката от радост, че го е направила на правилното място и че не се е изложила ;) Душичка, в такива моменти дори и да не искаш това, като виждаш, че те уважава и слуша му прощаваш всичко!

И това за 10-15мин след игра или ядене и спане при нас винаги е било 30сек. след тези 3 неща. Дори някой път и сега както и много пъти преди ... докато си играе просто му се прихожда и кляка независимо къде е :0) 100% след спане пишка и 100% след ядене ака, за другото време когато му дойде музата :db_046: Като цяло нашата Марта се оказа голяма "пикла" :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#726 Потребителят е офлайн   Gloria Lyubenova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 February 2011 - 03:02 PM

Показване на мнениетоlagunano1, в 06 February 2011 - 09:43 PM, написа:

Посочете къде прочетохте,че за 12 дни трябва да се научи?

http://forum.lubimci...%B8%D1%86%D0%B8
User's Signature

Качена снимка

#727 Потребителят е офлайн   sortilegio Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 07 February 2011 - 08:09 PM

Показване на мнениетоGloria Lyubenova, в 07 February 2011 - 02:07 PM, написа:

Това доколкото виждам човека е казал как е станало при него а не,че ще стане при всички :ab_041: при мен се получи за около три седмици :ae_085: нз пробвай да смениш лакомството само тези бисквитки :ab_041: аз на моя Демон му давах месо нарежа го на малки късчета и слагам в паничка в банята без вестници :md_064:

#728 Потребителят е офлайн   elll Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 February 2011 - 05:01 PM

Показване на мнениетоJared, в 21 October 2007 - 11:21 AM, написа:

Взех си 6 месечна Боксерка,много красива.Когато съм, вкъщи няма проблем,стиска не прави бели дори и да не и обръщаш внимание почва да се занимава с някоя нейна играчка.Обаче когато изляза пишка,ака,събаря покирвки и ако прибара нещо кото е на масата го прави на праченца....какво ли непробвах но никаква промяна.Дайте съвет,защото ще се принудя да я махна и това изобщо не го искам

Аз имам горе долу същия проблем. Гледам 7 месечна голдънка. Имаме я от 5 месеца. Не пишка никога вкъщи докато има някой от семейството с нея, обаче като остане сама задължително се изпишква в къщи. Даже, ако е веднага след разходката и е останала сама само за 30 мин пак го прави... По голяма нужда ходи само навън, поне с това нямаме проблеми. Другото странно е, че се случва вече два пъти да се изпишка на леглото си, след което си ляга отгоре :dh_188: Това някакъв психологически проблем ли е? Как да го преодолеем, защото не може винаги да има някой с нея? Между друогото доста рядко се е случвало да остане сама и когато се случи е за малко - 2-3 часа макс.

#729 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2011 - 05:04 PM

Вижте съседната тема: Кучето само у дома
User's Signature

Качена снимка

#730 Потребителят е офлайн   elll Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 February 2011 - 09:21 PM

Показване на мнениетоironic_, в 16 February 2011 - 02:09 PM, написа:

Вижте съседната тема: Кучето само у дома

Мерси! Изчетох я. Доста информация има

#731 Потребителят е офлайн   Cocktail Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 February 2011 - 03:20 PM

От 2 дена имам бебок,30-31 дни. Ясно ми е ,че е мн малък. За това време постоянно го наблюдавам и вече разбирам кога му се ходи. Лошото е ,че като го видя да прикляка го хващам и търчим към банята,когато го оставя там само квичи гледа милно и жално и драпа да излезе,но не се облекчава там.Да пренебрегна ли квиченето му? Трябва ли да съм много настоятелна. Например: Събужда се след няма и мунута се изпишква,значи когато се събуди го водя в банята и стоим там докато не се изпишка.

#732 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 17 February 2011 - 03:43 PM

опитай с вестник или тренировъчен памперс за кученца да слагаш в банята
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#733 Потребителят е офлайн   elll Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 February 2011 - 04:05 PM

Показване на мнениетоCocktail, в 17 February 2011 - 12:25 PM, написа:

От 2 дена имам бебок,30-31 дни. Ясно ми е ,че е мн малък. За това време постоянно го наблюдавам и вече разбирам кога му се ходи. Лошото е ,че като го видя да прикляка го хващам и търчим към банята,когато го оставя там само квичи гледа милно и жално и драпа да излезе,но не се облекчава там.Да пренебрегна ли квиченето му? Трябва ли да съм много настоятелна. Например: Събужда се след няма и мунута се изпишква,значи когато се събуди го водя в банята и стоим там докато не се изпишка.

Милото бебоче :) То сигурно се плаши и не знае какво става когато го носиш в банята, стряска се и забравя да пишка. Аз не съм специалист, но мога д ати предложа да го слагаш върху памперс или нещо подобно, което е по-наблизо. Мойто куче го взех на 2 месеца и още първия път като се изпишка на паркета намокрих един памперс с пишканото и тя започна да ходи само върху памперса (до момента, в който не се научи да го разкъсва, към 4месечна беше). Тогава вече памперса не се задържаше за дълго и нямаше как да разчитам на него, но пък тя по това време започна да пишка и ака навън.

#734 Потребителят е офлайн   Cocktail Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 February 2011 - 04:19 PM

Не съм с вестници или памперс,но сложих в банята няколко хавлиение кърпи с ,който изтърках първите бели.

#735 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2011 - 08:19 PM

не чакайте да клекне,а го водете веднага като се събуди.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#736 Потребителят е офлайн   itkaspace Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2011 - 08:45 PM

Показване на мнениетоМил@, в 29 November 2010 - 10:29 PM, написа:

Показване на мнениетоmiss_headshot, в 29 November 2010 - 11:06 AM, написа:

Здравейте,
аз имам въпрос относно препаратите за почистване след като кучо е направил белята. Тук виждам "препарати с ензими" , но на мен това нищо не ми говори. Ще може ли да ми дадете конкретни примери с изпитани препарати ? Моят основен проблем е напишкването на килима и напишкани 2 легла :( Изпирала съм многократно кувертюрите на тези легла, но въпреки миризмата на прах и омекотител явно още се усеща кучешкото, тъй като упорито ги препишкваме.Знам,че основната грешка е моя, че съм позволила на кучето да се качва по мебелите - моля не ме съдете за това :)

Ако мислиш, че причината кучето да пишка върху мебелите е само миризмата, която кучето усеща, ще изразя съмнение... Работи върху това да "обясниш" на кучето, че да пишка по леглото е нежелано поведение. Щом е възможно, когато кучето върви по тротоар и пишка по плетовете, като се ориентира по миризмата, да можеш да го накараш да не пишка изобщо, а да върви до теб - значи е възможно същото да се постигне и вкъщи. Водачът на глутницата казва кое кога и къде ще се прави.

Иначе, по повод препаратите, за съжаление, не мога да ти помогна. Знам само, че не трябва да се ползват препарати с белина, защото става точно обратното - остатъчната миризма била привличала кучетата.

probwaite s venish za moketi i kilimi,pri men ima6e efekt,po magazinite nqma da nameri6 preparat s enzimi ima preparati v zoo magazinite az kupih no barzo svar6i.sega polzvam veni6 i sam dovolna
User's Signature

Little Daizy doggie!

#737 Потребителят е офлайн   itkaspace Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2011 - 08:55 PM

Показване на мнениетоitkaspace, в 26 December 2010 - 03:36 PM, написа:

Здравейте,нова сам тук и се радвам че имам възможност да споделя и аз някои от моите тревоги.От 2 седмици гледаме пинчерка,вече е на 2 месеца,проблема и при нас е навиците за хигиена.Прочетох доста по темата,но проблема е че е зима и стои само в хола на топло и прави всичко на мокета знам че не е хубаво да има мокети и килими но няма как да стане.Взехме постелки и капки но само ги души и я дебна за да я сложа на постелката с акането е по лесно да я дебна но с пишкането е трудно защото пишка много често.Вчера и направих заграждение кадето е постелката и леглото,но сяда върху нея,дарпа я,а да не споменавам,че постоянно ни хапе по рацете казвам не,но това е друг въпрос не по темата.Късно ли е вече да прилагам метода с клетката,тя още не е разбрала че пелената е мястото за нуждите.И тъй като нямам такава клетка за кучета й заградих само малко място но е върху мокета и пак си прави бели ако не я забележа,ако сложа балатум или нещо друго дали ще започне да ходи на постелката?И ако можете да ми помогнете с някакъв съвет за препарат с ензими ще е супер.
Благодаря предварително,весели празници!

zdraveite na vsi4ki,moqta Deizy we4e ima golqm napredak,hodi samo na postelkata bez propusk.Iskam da pitam trqbva li da barzam da q izvejdam na van ili da iz4akam da se postopli na van,tq ve4e ima vsi4ki vaksini,mislq da i vzema takova pleteno ele4e dali 6te i topli?
User's Signature

Little Daizy doggie!

#738 Потребителят е офлайн   celevra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2011 - 01:44 PM

Здравейте!И аз се вмъквам тук с едно въпросче.Имам женски булмастиф на 7 месеца.Взех я на 5 и се научи изключително бързо на хигиенни навици.Само че вече 2 дни прави бели в къщи и не мога да си ги обясня.Ето вчера например след предпоследната разходка,която продължи повече от час и през това време си е свършила всичко даже няколко пъти навън ,се прибрахме тя се заигра с една топка и както дивееше просто клекна на килима сви ушите назад и се изпишка.Изобщо незнам как да реагирам .Няма смисъл да се карам ,защото тя знае и се чувства виновна даже.Какво да предприема?На какво може да се дължи това?

#739 Потребителят е офлайн   ocollonel Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 February 2011 - 10:27 AM

Здравейте.
Айра е немска овчарка на 8 месеца. От 3 седмици е при мен и е изградила хигиенни навици. През деня бели не прави, обаче вечер щом си легна се изпишква в средата на стаята. Видгам и паничката с вода, извеждам я преди лягане но резултат - няма. Дайте ми съвет..

#740 Потребителят е офлайн   NaDeNcEtOo Икона

Публикувано: 09 March 2011 - 12:35 AM

Здравейте !!! И аз да се включа- първо едно голямо БРАВО за всички, които се опитват да помагат на нас- новаците в отглеждането на малките сладури. Моята Тара е сибирско хъски и е на няма и два месеца- месец и 20 дена и май тук не е правилното място за моя въпрос, но съм много притеснена и ще се радвам, ако някой успее да ми помогне. Когато я взех и двете й ушички си бяха изправени и наострени, типично за тяхната порода, но от няколко дена съм забелязала, че едното й ухо е клепнало. Ако някой може да ми каже каква е причината ще съм много благодарна.............И още един път се извинявам, че задавам въпроса си тука...............Иначе и ние още се мъчим с хигиенните навици и понякога имаме успех. Благодаря предварително

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни