Хигиенни навици - обучение
Публикувано: 17 April 2011 - 08:43 PM
Публикувано: 18 April 2011 - 01:15 PM

[img]http://a1272.
Здравейте! И аз имам този проблем с пишкането.Моето кученце е хъски и е на 2 месеца и половина.Това с парцала е ежедневие ,но сега ще пробвам с вестника и ще кажа дали се получава.Опитвам се да я извеждам на вън ,но се стиска и като се върнем в къщи прави белята там.

Аз съм най-хубавото кученце.
Публикувано: 18 April 2011 - 05:25 PM
Когато се приберете кученцето може да се изпишква от радост, често правят така. Между другото пишеш, че я поощрявате, когато се изпишка на вестниците. Може би тя не осъзнава, че похвалата е за това, че се е изпишкала точно на вестниците. Може да мисли, че самото изпишкване ви радва и затова да го върши вечер и пред вас. Помисли и в тази посока. Кученцето е твърде малко, не се дръж много строго с него и се опитай да погледнеш света през неговите очи. Иначе според мен е достатъчно да му се скараш, когато го хванеш да прави белята извън вестниците и да го сложиш на вестниците.
За леглото - моето куче също се изпишкваше на леглото си, когато е на зор. И на мен ми беше много чудно защо го прави там, може би защото знаеше, че на пода е забранено. С времето и възрастта проблема изчезна.
Публикувано: 28 April 2011 - 01:45 PM
Имам мъжко йорки, което още като малко бебе бързо научих да ходи в банята да пишка (на кучешки памперс). Сега вече сме на 8 месеца и пишкаме цял живот в банята или навън. От окол две седмици, всеки ден като се прибера от работа намирам поразията в хола, всеки път на едно и също място. Когато съм си вкъщи, се изхожда в банята. И пак започнах отначало да му обяснявам, къде е правилно и къде не. Този път не иска да разбере.
Чудя се какво обърках. Някой бил ли е в подобна ситуация? Помогнете, моля ви!
Публикувано: 28 April 2011 - 09:18 PM

Публикувано: 29 April 2011 - 01:56 PM
Имам един такъв въпрос. В зоо- магазина много ми хвалят някакви специални постелки за кучета. Нещо като памперс, има спрей към него - напръскваш постелката и кучето свиква там да си върши работата. Въпроса ми е следният - дали после същият този спрей ще върши работа и навън - да пръснеш по тревичката и то да се угади, че там е мястото за пишкане? И въобще - какви са ви отзивите за тези ...постелки?
Аз купих от тия постелки без шпрея имаше в магазина капки но и тях не купих казаха ми че самите постелки са ароматизирани.Ефект нямаше никакъв(поне при мене)освен кучето да ги къса и да си играе с тях нищо друго не постигнах.
Струват оклоко 10лв капките също са някаде там.
Незнам но при мен имаше още на другия ден но трябва да се ползват хем капките хем и памперса за сега съм мн доволна капките са 9 лв. а една постилка е 1 и нещо като капките ще ги ползвате доста време защото се капва само по 4 капки

Публикувано: 29 April 2011 - 02:33 PM
s7el4etoo, в 29 April 2011 - 01:56 PM, написа:
Имам един такъв въпрос. В зоо- магазина много ми хвалят някакви специални постелки за кучета. Нещо като памперс, има спрей към него - напръскваш постелката и кучето свиква там да си върши работата. Въпроса ми е следният - дали после същият този спрей ще върши работа и навън - да пръснеш по тревичката и то да се угади, че там е мястото за пишкане? И въобще - какви са ви отзивите за тези ...постелки?
Аз купих от тия постелки без шпрея имаше в магазина капки но и тях не купих казаха ми че самите постелки са ароматизирани.Ефект нямаше никакъв(поне при мене)освен кучето да ги къса и да си играе с тях нищо друго не постигнах.
Струват оклоко 10лв капките също са някаде там.
Незнам но при мен имаше още на другия ден но трябва да се ползват хем капките хем и памперса за сега съм мн доволна капките са 9 лв. а една постилка е 1 и нещо като капките ще ги ползвате доста време защото се капва само по 4 капки

Имаме и капки и памперси - в магазина не са казали, че са ароматизирани, а и не пише на опаковката такова нещо, затова ги замених с вестници. А капките - освен, че ми миришат лошо - никакви чувства не събудиха в моята пакостница.
Публикувано: 03 May 2011 - 12:05 PM
Горд собственик съм на мъжки немски дог на 33 дни. Дали мога сега да започна обучението му по отношение на хигиенните навици или да го изчакам да навърши някаква възраст на която да възприема повече. Знам, че колкото е по-малко толкова е по-добре да го научиш. Мисля да започна с капки в банята и висене по 2-3 часа с него в нея ( да не скимти). Отворен съм за всякакви предложения, та ако някой има да дава опит ще съм му много благодарен.
Публикувано: 06 May 2011 - 04:33 PM
Едно от нещата които забелязах е, че ако е ходила да ака през ноща или много рано сутринта, не отива да си свърши работата втори път там, ами търси друго място (примерно след закуска). Имайте го предвид.
Примирете се, че няма да мине без чистене и белички, ако имате скъпи килими, по-добре ги махнете. Иначе тези памперси се оказаха доста ефикасни при нас. Даже сега като се стопли още малко ще я учим да ходи на балкона или на терасата.
Публикувано: 08 May 2011 - 04:29 PM
* А и още нещо я ми препоръчайте какво да му давам за поощрение като си свърши работата на правилното място?
Публикувано: 09 May 2011 - 10:07 PM
Имам нужда от съвет - мои приятели си осиновиха кученце миналата събота, кучето е изтърпяло много - от Сеславци, в няколко приемни семейства, в Богров и накрая в Холандия при новото си любящо семейство!
Хората не гелдат за първи път куче, имат опит, но при всяко животинче е напълно различно!
Та кучето е почти на годинка, но има проблем с пишкането - пишка от страх!
Още опознава новата среда, живее с три маци, на който не им пука особено за него, още е доста стресиран, но си пишка от страх и това е!
Също така има страх от мъже о.О и от минавищете хоа по улицата, в началото е трудно!
Може ли да ми дадете съвет, какво да предприемат?
Благодаря много!
Публикувано: 10 May 2011 - 10:26 AM
Hello, в 06 May 2011 - 04:33 PM, написа:
Едно от нещата които забелязах е, че ако е ходила да ака през ноща или много рано сутринта, не отива да си свърши работата втори път там, ами търси друго място (примерно след закуска). Имайте го предвид.
Примирете се, че няма да мине без чистене и белички, ако имате скъпи килими, по-добре ги махнете. Иначе тези памперси се оказаха доста ефикасни при нас. Даже сега като се стопли още малко ще я учим да ходи на балкона или на терасата.
Да, наблюдавам го ,но като забележа, че иска да отиде до тоалетна (главно души наоколо) се опитвам да го накарам само да отиде до банята, а не да го нося....

Публикувано: 25 May 2011 - 11:05 AM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 27 May 2011 - 07:24 AM
shrekky, в 09 May 2011 - 08:07 PM, написа:
Имам нужда от съвет - мои приятели си осиновиха кученце миналата събота, кучето е изтърпяло много - от Сеславци, в няколко приемни семейства, в Богров и накрая в Холандия при новото си любящо семейство!
Хората не гелдат за първи път куче, имат опит, но при всяко животинче е напълно различно!
Та кучето е почти на годинка, но има проблем с пишкането - пишка от страх!
Още опознава новата среда, живее с три маци, на който не им пука особено за него, още е доста стресиран, но си пишка от страх и това е!
Също така има страх от мъже о.О и от минавищете хоа по улицата, в началото е трудно!
Може ли да ми дадете съвет, какво да предприемат?
Благодаря много!
Здравей,
аз не мога да ти помогна, тъй като не съм гледала малтретирано куче, но погледни в тази тема. Там ще намериш доста отговори. Виж и това - социализацията на две кучета от сеславци.
Публикувано: 30 May 2011 - 12:24 PM

Публикувано: 12 June 2011 - 06:57 PM
Благодаря

bugsy-jack russel terrier