Публикувано: 14 April 2012 - 05:20 PM
Здравейте,
Темата вече е 47 страници, ако се повтарям с някой, моля да ме извините, но не мога да ги прочета всичките!
Имаме вече 6-месечно женско кученце (кръстоска между питбул и бул териер). Вкъщи сме трима - с приятеля ми сме по 8 до 12 часа на работа, съквартиранта ни е свободен електрон. Когато има хора вкъщи нямаме проблем. Който има възможност я извежда и като цяло й се осигуряват достатъчно излизания за да се облекчава нормално. Когато остава сама обаче, дори да е за час, погромът е страхотен. Когато ни няма я затваряме в коридора (тя спи в спалнята при нас), в единия край са и купичките й за храна и вода. Целият коридор е омазан, дори по стените, често и до купичките. Досега имахме проблем с чистенето, понеже беше изяла голяма част от балатума и не можехме да го чистим добре и аз реално не й се сърдя, че продължаваше да пишка и ака там - то си й мирише на нейно... Днес сменихме настилката в целия коридор, купих специален препарат за почистване, от който би трябвало да няма остатъчна миризма. Опитвам се й да я науча да ходи в банята (която е далеч от храната и водата), купих дори капки специално за тази цел. Сутрин като станем веднага я извеждаме, но вчера я заведох в банята, накапах вестниците и чаках около час и половина - два. Тя само фиксира вратата, дори по едно време легна. Не съм сигурна дали не приема банята за място за наказание защото като малка като е пишкала в къщата съм я водила в банята (макар и рядко с каране, а никога с бой). Понякога докато изчистя съм я затваряла там и тя скимти и драска по вратата. Също там й мия лапичките като се приберем от разходка. Приемливо е да ползва и друго място в къщата, просто да е на вестниците, но не се справям с възпитанието. Вчера седяхме много време, дори на мен ми писна, пуснах я - лежа в хола половин час, после пак я заведох в банята... пак нищо... А знам, че й се ходи и стиска... Като излязохме се изстреля като ракета, дори ме заби в едно дърво от зор. Уж капките трябва да й подскажат какво да прави? (:
Имам и друг проблем - тя спи в краката ни, на нашето легло. Вече е на 6 месеца и досега 3 пъти е правила беля на леглото - и трите пъти съзнателно и във възраст, в която вече може да стиска. Два пъти се изпишка и веднъж се изака посреднощ. И двете пишкания са били докато приятеля ми не я е наблюдавал - тя е спала в хола, станала е, минала е през коридора, който вони на "подходящо място", качила се е на леглото (което все още не й е лесно упражнение) и си е свършила работата там. Как да тълкувам това?.... Аканото беше посреднощ докато сме спали, точно на мястото, където спи тя. Не мога да разбера причината. Не я свързвам с никакво лошо поведение от наша страна, за което да си "отмъщава", никаква промяна в ежедневието или отношенията ни с нея, нито нейни физиологични проблеми.
Благодаря за вниманието (: Весели празници на всички!