Dog.bg Форуми : Хигиенни навици - обучение

Към съдържанието

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хигиенни навици - обучение Оцени темата: ***** 9 Гласове

#1261 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 23 February 2014 - 03:35 PM

Показване на мнениетоlubov, в 22 February 2014 - 11:53 PM, написа:

Аз пък имам следния проблем. От скоро си имам домашен любимец. Много е сладка. И много лакома, Храня я след разходка навън. Понякога бърза много да се прибира. Свършва си работата и бегом. Друг път пък си души наоколо и търси нещо да яде. Като й се скарам и дърпам, тя се запива като магаре на мост и не мърда. Не иска да ходи на дълги разходки. А даже се хвърля да ме хапе, за да се приберем. Дали е сериозен проблем според вас. Вътре горе- долу слуша. Отучих я да ме хапе. Сяда по команда и без храна ... или може би очакава такава. Но навън никак не ме слуша и е много неприятно като се запъне или ме захапе, че да се прибира или там да направи това, което си е наумила. Страх ме е да яде това, което си намери.

Вижте къде водите кучето - отказът от следване както и ръмженето са признак на стрес заради неподходяща среда и многото "информация" затрупала сетивата му.
Това поведение се наблюдава и при бебета и при израснали кучета , така че никое животно не е застраховано .
А що се отнася до написаното от Miss Kiss за даване на награди - виждали ли сте дете изпитващо страх от вода,което въпреки че плаче и не желае да се пусне от таткото опитващ се да го потопи ,колко го интересува ,че водата не е страшна ?!?
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#1262 Потребителят е офлайн   resursna Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2014 - 04:49 PM

Необходимо е,да се изчакат 10 дни- след 3-та ваксина.Аз моето го извеждах и преди това -в дворчето на кооперацията ,но е рисковано с оглед на това да не се зарази от нещо,което може да е пагубно .

#1263 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2014 - 08:00 AM

Показване на мнениетоgabsy.naidenowa, в 23 February 2014 - 03:26 PM, написа:

четох във форума и сега ще пробваме с весници

искам само да ме посъветвате мога ли да я извеждам преди 3тата ваксина?

НЕ МОЖЕ!
Нали не искате да се зарази с болест, която води до смърт за 24ч.? След третата ваксина може да извеждате наръце, но в никакъв случай не го пускайте на земята. Това е колкото да свикне с шумовете навън. 10 дни след поставянето на третата ваксина можете да започнете разходките. До тогава кучето не трябва да има достъп дори до обувките, с които сте ходили навън, защото с тях също можете да внесете бактерии. И си мийте ръцете, като се приберете и преди да намачкате любимеца си. Хигиената за малкото кутре е като за малко бебе.

П.П.: Не е нужно да се изчита целият форум. Но форуа е много добре подреден и темите са идеално озаглавени, за да може човек да се ориентира. Темите са 10000000 защото на всеки нов му е по-лесно да пише, отколкото да чете. Не се заяждам, просто обяснявам, че без тези неща, мненията щяха да са сведени до 10 на тема, защото в останалите 9999990 мнения се повтаря едно и също.
:beer:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)

#1264 Потребителят е офлайн   gabsy.naidenowa Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 24 February 2014 - 02:54 PM

а докато е малка защото моята е на 3месеца почти по два или по три пъти да я храня? изобщо трябва ли да и създавам такъв режим?

#1265 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2014 - 03:11 PM

Показване на мнениетоgabsy.naidenowa, в 24 February 2014 - 02:54 PM, написа:

а докато е малка защото моята е на 3месеца почти по два или по три пъти да я храня? изобщо трябва ли да и създавам такъв режим?

Хранят се по 3 пъти на ден до 5тия месец. След това минавате на два пъти на ден.
Ако спазвате строг режим (под определен час) за хранене и разходки (когато ви дойде време) ще ви бъде много по-лесно с обучението.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1266 Потребителят е офлайн   gabsy.naidenowa Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 24 February 2014 - 03:27 PM

Благодаря ви много...

Просто за първи път отглеждам кученце. Имала съм котарак, но с тях е много по-лесно.

Ще се опитам да спазвам вашите съвети.

Благодаря ви още веднъж.

#1267 Потребителят е офлайн   lubov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 March 2014 - 11:45 PM

На четири месеца е кучето. Вече свикна навън, не ме ръмжи и почти успявам с командите, когато например се опитва да изяде нещо или да иде на неподходящо място. Вече по- рядко скача по мен. С храна пробвах, но не става, т.к. пък само чака да му дам. А към каква горе- долу възраст ще приключи пишкането вътре?

#1268 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2014 - 12:15 PM

Показване на мнениетоlubov, в 09 March 2014 - 11:45 PM, написа:

На четири месеца е кучето. Вече свикна навън, не ме ръмжи и почти успявам с командите, когато например се опитва да изяде нещо или да иде на неподходящо място. Вече по- рядко скача по мен. С храна пробвах, но не става, т.к. пък само чака да му дам. А към каква горе- долу възраст ще приключи пишкането вътре?

С храната идеята беше да разбере, че каквото е вътре, важи и навън. Но чесно казано и при нас ефекта беше постоянно да ме зяпа и да чака награда, да не си играе. Или заиграе ли се "боли ме фаро, че имаш храна".
Просто й е трябвало време да свикне с шумовете и "страшнте работи" навън. С времето ще става все по-добре.

Всяко куче по различно време спира да ходи по нужда вкъщи. Мъжките по правило по-бързо го правят (заради инстинкта да маркират навън). При женските се изисква повече време и търпение. Може да спре на 6-тия месец, може и до годинка-две още да й се случва да се изпусне вътре. Просто определете място, на което е позволено да ходи, ако е на зор (баня, тераса) и когато я "сварите" да отиде там по нужда - я наградете и похвалете.Това до 5-6-тия месец. След това спрете да я хвалите вкъщи, а само навън, за да направи връзката, че вече навън е по-приемливо.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1269 Потребителят е офлайн   mishe Икона

Публикувано: 08 April 2014 - 07:27 PM

Здравейте! За първи път отглеждаме кученце с приятеля ми. Осиновихме я на 2 месеца, сега е на 3. Смесена порода е. Първоначално се опитвахме да я научим да си върши нуждите в банята, след хранене я затваряхме там и тя се изхождаше и й давахме награда. Осъзнаваме, че това със затварянето е било грешка, но го прочетохме пак в някой форум и опитвахме какво ли не. Също пробвахме и с пелени, напръскани със някакъв спрей, който мирише на урина и уж трябваше да се сети да пишка там, но изобщо не й направи впечатление. Тя си реши, че ще се изхожда в коридора и си продължава и до сега, преди я пошляпвахме със вестник, карахме й се, но нищо. Сега вече я извеждаме навън от 1-2 седмици, тя продължава да си върши работите в коридора, дори и пред нас (а преди се криеше и дебнеше да не я гледаме) . Вече гледаме да не й се караме, когато се случи да се изходи навън я награждаваме, но много често се случва да сме навън по 4-5 часа и тя да стиска и веднага след като се приберем ака или пишка в коридора. Разбираме, че трябва много търпение и няма да стане толкова бързо, но днес направо се отчаях, когато след като се прибрахме от разходка тя се изпишка в леглото си.. Това не го е правила никога до сега, дори когато беше по-малка, а и нали имат инстинкт да не вършат тези неща близо до мястото, където спят и се хранят.. Вече не знаем как да процедираме, за това се обръщам към вас за съвет.
:dh_188:

#1270 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2014 - 10:36 AM

Здравей!
Май няма друг да ти отговори, надявам се да не ти пиша твърде късно.
В началото сте допуснали ужасно много грешки с възпитанието на хигиенните навици. Добре, че вече сте спрели да затваряте и биете с вестник хайвана. Мислете за кучето като за бебе на 6 месеца. Никой не си бие бебето, че се е наакало в гащите... Още е малка вашата госпожица. При женските е много по-трудно обучението на хигиенните навици и трябва да имате много търпение. Повечето женски до една годинка още се изпускат вкъщи, затова не очаквайте чудеса. Единственото, което правите както трябва е награждаването, ако се изходи навън. Другите глупости ги забравете.
Колко често си играе с други кучета? Възможно е и самата социализация да й повлияе добре. Събирайте я с повече кучета ежедневно. Направете разходките начесто. По-добре 5 разходки по половин-един час, отколкото една разходка за 5ч. Извеждайте я веднага, щом се приберете вкъщи. Така ще избегнете изпускането "от кеф", че сте се прибрали, което е също често срещано при женските. След сън и след ядене я извеждайте за по 10мин. за да може да облекчи нуждите си. Ако не можете да го направите (ако сте на работа и няма кой да я извежда начесто) се постарайте разходките да са в един и същи час всеки ден. Не променяйте часовете за разходка! Това е важно, за да се създаде режим и след време ще чака часът, за да се изходи.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1271 Потребителят е офлайн   desdem0na Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 October 2014 - 07:56 PM

Малкият от повече от месец не е пишкал и акал у дома. Вчера обаче пишка 3 пъти, а днес 1. Скоро стана на 6 месеца. Може и да е пубертет и да си прави оглушки или нещо друго. Не дава признаци, че му се излиза нито нищо. Просто кляка и си свършва работата. Бяхме стигнали до 3 разходки на ден, а сега на ново излизаме по 6-7 пъти само и само да не прави бели
User's Signature

Качена снимка

#1272 Потребителят е офлайн   Tzirko Икона

Публикувано: 07 November 2014 - 02:58 PM

Здравейте,
Имаме следния проблем:
Купихме си кученце порода Немски мини шпиц който кръстихме Голди. Страшен сладур и много умно кученце. Вече ставаме на годинка, обаче все още имаме проблем с пишкането. С голямата нужда няма проблеми - само на вън и понякога на терасата когато няма кой да го изведе. Взехме го на нямаше още и 40дни. Ваксини, паспорт, обезпаразитяване всичко е ок. Проблема е че докато беше мъничък с приятелката ми работехме на смени и нямаше как да му осигурим достатъчно разходки, разхождаше се по 1-2 пъти на ден и то в различни часове. Докато беше топло използваше за тоалетна и двете тераси на апартамента и нямаше проблем. Сега стана студено и му ограничихме достъпа до едната тераса и използва само другата. Когато му се приходи отива пред вратата и почва да драска да излезе, отваряме му и си върши работата. Проблеме е, че когато тръгнем да го разхождаме навън и най - вероятно от превъзбуда се изпуска и почва да пика докато му слагам каишката. Днес сутринта например, след като се прибрах от нощна смяна той си спинкаше в спалнята на леглото. Отворих вратата и му казвам: хайде Голди на разходка, а той седи свил ушенцата и неможе да мръдне, всъщност го е страх да мръдне защото знае, че ще направи белята. Гушнах го да го изнеса на терасата и той започна да пишка. Аз му казвам не, не, и той миличкия се опитва да стиска, но пишна малко на леглото докато го дигах. Отнесох го на терасата и си свърши работа. Работата е там, че той знае и усеща какво е направил и, че не правилно и не трябва така, но явно все още неможе да стиска хубаво, Когато се изпусне в коридора докато слагаме каишката гледа ужасно виновно и знае, че е направил беля и се срамува. Имам приятел който 15дни след нас си взе същата порода и ми сподели, че и неговата Лея която също ще направи годинка скоро все още понягога прави беля вътре. Ако има други хора с нашия проблем, и мисля по скоро със същата порода куче да сподели дали има подобен проблем. По принцип никога не е бит сериозно или нещо такова, като изключим няколко пошляпвания по дупето със цел да спре да пишка. Интересното е, че очаквах до към 6тия месец да си изгради навиците а той вече става на 1годинка. Моля за съвет какво да предприема. За сега процедирам по следния начин с изключение на сутринта когато той знаеше миличкия, че ще се изпусне и не смееше да мръдне... Като се прибера и доиде при мен в коридора, защото се радва ужасно много като се прибера аз или приателката ми, започнах да му говоря: Хайде Голди на разходка, ама стискай сега да сложим кайшката, няма да пишкаш нали и такива работи. Пусне по някоя точица но общо взето се въздържа. Когато излезем навън не прави като другите кучета да вдигне лапата и да се изпишка, ами прикляка и почва да пишка вървейки .... Много е интересен. Понякога го прави и както трябва но ....
Моля за съвет и ако има някой със същата порода дали е имал подобен проблем. Знам, че до голяма степен вината е и във нас заради сменито, но просто нямаше начин.
Благодаря на всички отзовали се предварително.
Поздрави и приятен ден.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1273 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 08 November 2014 - 01:21 AM

Защо не пригодите една вратичка за кучета и да я сложите на вратата? Така ще може да излиза на терасата когато ви няма и да пишка там щом е свикнал и не ви пречи.

#1274 Потребителят е офлайн   bootman Икона

Публикувано: 19 November 2014 - 09:52 AM

Здравей те, имам следните проблеми със женско дого аржентино на 3м:
1) Пишка и а*ка навсякъде из стаята.Има памперси и вестници но без особен резултат.
2) Ляга в пиканото когато е на памперс или вестник като в последствие при игра ги разкъсва на парчета.
3) Когато е на разходка се радва на всеки и се напикава при което.
А вчера дори се изпишка в леглото си но беше малко.
За да избегна бъдещи въпроси да понякога когато направи беля яде "бой" и и се караме.Живее за сега само в една стая защото само тя е с плочки и се чисти лесно,а да, имам и котка :)

#1275 Потребителят е офлайн   principesa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 November 2014 - 02:00 PM

Здравейте,
От миналата сряда имам осиновено куче, на около 10 месеца е. Като директно си избра кухнята за нейно място и тъй като е доста уплашенка от външния свят, я оставих с този й избор. Не ходи никъде другаде. Съответно там се изхожда, има си една постелка и извън нея всичко е тоалетна..:) Ходи и навън до тоалетна, като я разхождам 4 пъти, но успява и да свърши нещо и вкъщи между разходките....Не искам да я стресирам допълнително, но, ако я изолирам от кухнята, дали ще спре да пишка и ака вкъщи?

#1276 Потребителят е офлайн   Nero14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 November 2014 - 08:34 AM

Здравейте,не успях да прочета всичко,за което съжалявам. Имам следните въпроси.
Кучето ми е на вече 8 месеца и нещо. Осиновено,средна големина,мъжко и с много градски характер:))) (обича да стои на терасата и да гледа другите кучета,а най-добре-ако може да играе с тях нон стоп) Това не знам до колко е важно за самият въпрос,но за всеки случай.
Кучето до скоро пишкаше на памерс-вътре. Винаги оцелваше и всичко беше ок. Решихме да минем на следваща стъпка. Без памеперс,когато ни няма. Първите дни издържа повече от 8 часа без да прави бели. След това обаче се започна с огромните локви. Препиква бутилките с вода,растенията....А сме сигурни,че може да издържи. Извеждам го в 12 вечерта(втора вечерна-върши всичко) и ако не станем в 6 да го изведем,а в 7:30-8 той вече се е напикал. Нормално ли е това? Ще го кастрираме скоро и ни казаха,че това може и да помогне. Няма ни понякога и повече от 8 часа вкъщи и не можем да го научим толкова бързо,но той от малък знае,че навън се пишка. Другото което е важно-пие понякога по 3-4 купички с вода-малки,а вече не е толкова топло.
Друг въпрос,който не е свързан с хигиената,но кой знае-може да имам късмет да ми отговорите:))) Нощем го пускаме да спи в хола,на неговото си легло. Когато сме заедно,той не смее да се качи на дивана,защото знае,че не може. Нощем слагам какво ли не на него-фолио-шумящо,неудобни неща,само и само да не спи там. Той обаче е хитър-маха ги и се качва. Спи на дивана до сутринта,когато следва наказание и караници. И така всяка нощ...

#1277 Потребителят е офлайн   Exile Икона

Публикувано: 12 February 2015 - 12:53 AM

Здравейте!
От 3 седмици имам малка далматинка. На 6-ти февруари направи 2 месеца. Имаме голям проблем с ходенето по нужда. Не иска да ходи на мястото, на което трябва (в банята). Купих ѝ от тези спрейове, които привличат кучетата, но в момента, в който напръскам в някой ъгъл тя го изблизва, излиза и се изпикава където реши. Като ѝ се скараш изръмжава, вирва глава и в момента, в който седнеш е готова друга локвичка. Карам се постоянно, даже ѝ търках носа на съответното място ... без резултат. Днес се стигна и до хубав пердах защото в рамките на 30 минути след като пи вода се изпика 7 пъти на 7 различни места на пода и за капак на всичко за пръв път ( 8 подред) реши, че трябва да сефтоса и дивана. Сега купих репелентен разтвор, с който да напръскам местата и мебелите, където не трябва да ходи, но се съмнявам в резултата. От 2-3 дни забелязвам, че както си играе така сяда и прави белята без никакъв сигнал и другата новост от няколко дни е, че като ѝ повиша тон става и агресивна ... Нямам идея какво да направя вече ...

#1278 Потребителят е офлайн   estrella Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2015 - 04:48 PM

Кучето ви е бебе и няма да ви помогнат караниците, пошляпванията, навирането на муцуната в урината и нищо което да наранява животното! Това е така защото то е твърде мъничко за да осъзнае белята си.
Като за начало вие трябва да му покажете къде трябва да върши работите си. Малките кучета пишкат след храна, игра, спане и общо взето през 3 часа. Това означава, че тайната за приучаването му е във вашите ръце. Бъдете винаги готови да вземете кучето и да го заведете там където искате да пиша след всяка една от неговите процедури (игра, спане, хапване и др.) Стойте винаги нащрек за да реагирате бързо.
Ако спипате кученцето да пишка не го прекъсвайте и не го удряйте. Това е много вредно. Просто почиствате и все едно нищо не сте видели. Ако се приберете и заварите локва някъде почистете все едно е нещо нормално, без да се карате на кучето. Това само ще го уплаши и обърка.
Много е важно често да го изкарвате да пишка защото бебетата не могат да се сдържат. Ако се придържате към това и намалите пишканията в къщи (до изчезването им ) след още малко време ще сте готови да намалите свалянията и да забележите дали кучето ще подаде сигнал, че иска да излезе за да се облекчи.
Успех и не му се карайте няма никакъв смисъл- само ще попречи да изградите доверие с кучето.
User's Signature

По-добре да подраниш три часа, когато ще е твърде рано, отколкото да закъснееш и минута, когато ще е твърде късно.

#1279 Потребителят е офлайн   Татяна Иванова Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2015 - 08:32 PM

Кученцето ви е на 2 месеца. Какво очаквате?!?! Това е бебе и както човешките бебета не могат да се сдържат и пишкат и акат където ги свари. Свикнете, че ще чистите известно време и се опитайте да приучите през това време кученцето къде е позволено и къде не. Награждавайте го когато върши работата там, където искате и както каза estrella, когато направи белята изчистете, все едно нищо не се е случило. Не го бийте, то не разбира, защо му се карате и защо му тикате муцунката в урината. За бога, бихте ли натикали лицето на човешко бебе, защото се е напишкало? Прочетете темата за хигиенните навици, има толкова писани неща, които биха помогнали.

#1280 Потребителят е офлайн   elena. Икона

Публикувано: 20 February 2015 - 02:28 PM

Здравейте,
От началото на февруари си имам кученце - лабрадор ретривър, женско на 2 месеца. Но имам проблем с изхождането . Четох отново тук във форума за методите на привикване на кучето към мястото на което да се изходи, купих и памперси слагах я на тях, следя я постоянно когато души и я викам за да стъпи на тях, но няма ефект за една секунда ако я изпусна от поглед и отива и свършва работата другаде. Друг път я държа там няколко минути и говоря за да свърши работа и когато я пусна веднага отива другаде да се изходи. Купих и привличащи капки които са 18 лева и трябваше да я привличат пръскам на пелените и търкам нослето и, все още я дебна но не желае да се изходи там. Никога не повтаря мястото из стаята винаги е на различно място.
Нова съм във форума, както и нова в отглеждането на куче и се притеснявам да не я науча на грешни навици, защото си позволих да я ударя веднага след като се изходи. Но това не е начина и моля за съвет дали съм нетърпелива или греша някъде. Малка ли е още за тези лакомства и те дали ще помогнат ? Благодаря :)

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни