Цитат
като чета поредната тема за родословията ми направи нещо впечатление. всички казват: аз и без родословие си го обичам, не държа на изложби, искам само да си ми е здравичко и да се радваме един на друг. така, това добре, ама нещо пропускат момента, в който точно, за да са здрави и са им се радваш, трябва да им се знае произхода, гаранция, че кученцето наистина ще е здравичко и ще му се радваш. пък според моите скромни знания, това в голяма степен важи за голдените, които често страдат от дизплазия. а забавните изложби, са просто бонус, за развлечение, удоволствие, спорт, хоби, титли, развъждане, кой, каквото му е на душата. още повече след като купиш куче с родословие, получаваш документ за собственост. след като ти си собственикът, как е възможно някой да те задължава да правиш каквото и да е било с кучето ти?
П.П. днес за пореден път станах свидетел на случка: малко,сладко, пухкаво за 200 лв. ейеееееееее, давай за децата едно занимание. пет дни по-късно: ама то вече три дни не яде и е с разстройство и нещо взе да слабее....
Айде моля ви се! Омръзна ми да се повтаря, че родословно куче не може да има наследствени болести! Затова сигурно знам много такива случаи нали? Дори ние имаме съмнение, че Роксана има дисплазия от висока степен /това беше предположението на лекарите от института в Стара Загора! Всъщност този който обаче подписва документите за клуба беше в отпуск и сега трябва да се е върнал, ще звъннем и дано да е била лекарска грешка :'(/ като майка и и баща и са шампиони и тя има родословие :mazohist:
Според мен то е само за доказване на произхода и гаранция, че кучето ти наистина е от съответната порода...
Цитат
Zdraveyte, izklyu4itelno mn mi haresva porodata. Nadqvam se nqkoy da mi kaje ot kade moga da si vzema ili ot kade ste si vzeli vie i za kolko (za6toto ne mi se davat pove4e ot 200lv)
Като не ти се дават сега, и после няма да ти се дават за отглеждането, няма да ти се разхожда...