Цитат
Goldroks родословието ти дава гаранция, че на родителите на твоето куче са му направени необходимте изследвания, и са отговаряли на изискванията за допускане до разплод(както и на техните родители, и така доста назад)! Това дава известна сигурност - аз за моя Рей какво знам , даже не съм виждала баща му, а за прегледи,снимки и т.н. да не говорим... Да ми е жив и здрав, но аз никога повече няма да повторя тази моя грешка - куче от междусъседско развъждане :huh: !
Така че родословието показва, че е направено всичко възможно , за да се родят здрави кученца, отговарящи на стандарта на породата и т.н. - но имай предвид, че ТД се предава през 14 поколения...
Защо имате съмнения за ТД, какво й има на Роксана?
Цитат
Според мен то е само за доказване на произхода и гаранция, че кучето ти наистина е от съответната порода...
А като се предава през 14 поколения, от къде да съм сигурна, че кучето ми дори и с родословие няма да има ТД? Вероятността е почти същата както ако кучето е без родословие... То преди 14 поколения, сигурно дори ренгени е нямало! :(
Аз съм ЗА родословията за да докажат произхода на кучето ти, за да си сигурен, че ще е породисто, но това за мен не е гаранция, че кучето ти ще е здраво, без наследствени болести :(
Цитат
Защо имате съмнения за ТД, какво й има на Роксана?
Цитат
/това беше предположението на лекарите от института в Стара Загора! Всъщност този който обаче подписва документите за клуба беше в отпуск и сега трябва да се е върнал, ще звъннем и дано да е била лекарска грешка Cry/