Dog.bg Форуми : Голдън ретривър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (135 Страници) +
  • « Първа
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Голдън ретривър

#2192 Потребителят е офлайн   monkata95ss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:животни , музика , танци , компютър , приятели

Публикувано: 12 April 2009 - 06:38 PM

Значи майка ми е толкова твърдоглава ...... викам и : Маме , защо я имаш тая фобия :( .... Ако я нямаше щеше да е толкова хубаво.... Знаеш ли колко ми се иска да се опиташ да я преодолееш...? Отговора и беше следния : Ами и аз много искам да се промениш , ама не става . Приеми го така .....

Побърквам се . Непрекъснато нещо не е доволна и е кисела . За най-малкото нещо крещи ...... опитвам се да си намеря грешката в себе си , но не мога . при всеки опит да разбера какво и е или да я успокоя тя е някакъв непокис и изобщо не ми обръща внимание ... Не мога да разбера какво цели с това и държание . Май ще се размина с куче . :zz_219: . Няма да ви занимавам повече . Няма надежда . Незнам защо толкова време се залъгвах , че има някакъв шан , като ми беше пределно ясно , че на наще изобщо не им пука какво аз искам . Винаги е било така и ще продължава да бъде .

Успех на всички ..... радвайте се че имате такива прекрасни същества !
User's Signature

Животните са като човека , но с по-малко недостатъци !

Качена снимка

#2193 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2009 - 07:23 PM

Мнооого жалко... Макар, че като се замисля ако бях на нейно място и дъщеря ми искаше да си има терериум с хлебарки... :ab_041:
А какво ще кажеш да и пуснеш някой филм. С голдън. Бъдитата?
Какъвто и да е. Само да има кучета.
User's Signature

#2194 Потребителят е офлайн   monkata95ss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2009 - 07:27 PM

И това ми идва вече на главата , но тя не иска да гледа :( .... мислех да и пусна Флюк или Марли и аз , но тя не иска . Ако и казвам изненада , веднага се сеща какво съм си наумила .... :(
User's Signature

Качена снимка

#2195 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2009 - 08:07 PM

Добре де нали имаш гонче,нищо,че бащати е ловец,а него как го приема?
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#2196 Потребителят е офлайн   dishef Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2009 - 08:27 PM

Аз ако съм на твое място взимам кучето и каквото стане пък ако почне да ти писка и да иска да изхвърли проваи номера с сълзите расплачи се тръшкаи се малко дано помогне .

Които не рискува не печели ;)
User's Signature

LOf Fif ~~!~~
Качена снимка

#2197 Потребителят е офлайн   monkata95ss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2009 - 09:15 PM

Показване на мнениетоshrekky, в Apr 12 2009, 07:07 PM, написа:

Добре де нали имаш гонче,нищо,че бащати е ловец,а него как го приема?

Ами как го приема , то милото е вързано , независимо , че напоследък през деня му обръщам много повече внимание . Не става да е нон-стоп пуснато , защото живеем на центара и покрай нас минават много хора , варианта някой да го открадне е огромен . Приема го пищейки , както всички останали животни . Ако Джими е пуснат тя не взлиза в двора , докъто не го вържеме . Един ден не беше ходила на работа , защото нямало кой да върже кучето , а нея я било страх . Та заради това вдигна чичо ми от работа да дойде да го върже (баща ми на работа - пожарникар ; аз на училище ; съседа го няма и тя три часа си "чакала" ) . Ако послучайност кучето тръгне към нея почва изтерично да пищи . Абе напълно се побърква ....
dishev , мислиш ли , че това не ми е минавало през главата ? И аз го обмислям този вариант , но проблема е ,че съм материално зависима от наще ( едва на 14 съм ) и ми трябват пари за ваксини, храна , играчки и ДА ГО КУПЯ . Голдъните не са малко пари не само за закупуване , но и за отглеждане ...... и незнам .... варианта да си взема голдън без сагласието е = изобщо да не се прибирам вкъщи с куче ... направо да се изнасям ..... Не е лоша тази идея , НО (пак това гадно голямо НО ) . Не искам да пускам поредната обява за "подарява се " или "продава се " . Та така стоят общо взето нещата в нашето "задружно" семейство :)
User's Signature

Качена снимка

#2198 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2009 - 11:03 PM

Много е гадно така ... наистина .. извинявай,че ти го казвам,но явно ще трябва да си караш за сега с гончо!Изчакай още мало време и пак започнете с преговорите.
От мен Успех и поздрави :)
User's Signature

#2199 Потребителят е офлайн   monkata95ss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2009 - 09:54 AM

:( За съжаление е така а, но важното е да нее се отказвам :)
User's Signature

Качена снимка

#2200 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2009 - 02:21 PM

Точно така (:
User's Signature

#2201 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2009 - 06:08 PM

Показване на мнениетоdishef, в Apr 12 2009, 09:27 PM, написа:

Аз ако съм на твое място взимам кучето и каквото стане пък ако почне да ти писка и да иска да изхвърли проваи номера с сълзите расплачи се тръшкаи се малко дано помогне .

Мерси за гениалните съвети. Тя да го вземе, пък каквото стане. Като не стане... ем на улицата. Все ще преживее. Куче е. Нали?! :bo_014: :bp_099:
User's Signature

#2202 Потребителят е офлайн   dishef Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2009 - 07:04 PM

Нямам предвит на улицата ,смятам че за тоя период тяхните ще харесат кучето :mad: :excl:
User's Signature

LOf Fif ~~!~~
Качена снимка

#2203 Потребителят е офлайн   psiharche_93 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 April 2009 - 07:43 PM

Показване на мнениетоgoldroks, в Apr 13 2009, 04:08 PM, написа:

Показване на мнениетоdishef, в Apr 12 2009, 09:27 PM, написа:

Мерси за гениалните съвети. Тя да го вземе, пък каквото стане. Като не стане... ем на улицата. Все ще преживее. Куче е. Нали?! :bo_014: :bp_099:

Чакай сега.. не с този тон.. в крайна сметка момичето толкова пищи, че иска голдън, че ще се грижи за него, че едва ли не кучето ще е в Рая, ако е при нея, а в следващ момент мрънка колко е безпомощна, колко е зависима от техните и как нищо не зависи от нея... желание уж има огромно апък в следващ момент се спира "щото мама била кисела". Ми я за момент да се поспре и да помисли.. майка й може би влиза в критическата, може да си има лични проблеми, може да имат финансови затруднения, за които милата й дъщеричка изобщо не подозира... и не на последно място.. явно има ФОБИЯ от кучета... не е страх, не е гнус, а ФОБИЯ.. то е на психична основа.. Ако въпросното момиче толкова много иска куче, колкото описва, защо не се грижи за гончето?? Защо трябва да е точно Голдън, за да го обича и каквото още там описа.. но това е донякъде друга тема.. или всъщност не е.. защо не покаже, че въпреки своите 14 години тя може да е ОТГОВОРНА... може да СЕ РАЗЧИТА НА НЕЯ и може САМА да отговаря за кучето..
А все пак каза също, че зависи финансово от родителите си.. според мен е и не само финансово.. но това е нормално.. и докато тя е зависима от тях ще й се наложи да живее според техните правила и условия.. и няма никакво право да им се сърди, ако мислят, че не могат да си позволят и да се ангажират с такова отговорно нещо като куче.. защото не е ли едно куче като малко дете? Да не би то да изисква по-малко грижи? Казва, че едва ли не е опитала всичко да ги накара да вземат кучето... еми не е.. както каза Дишев.. не е занесла кучето у тях нали? Ама ако има смелостта да поеме този риск.. да ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТ ЗА ПОСЛЕДСТВИЯТА.. то тогава, ако родителите й не го приемат (което според мен е малко вероятно, ако тя е упорита и настоятелна!), тя ще бъде така разумна да намери добър дом за кучето, което не е искано у тях!!
Е ако не може да направи това, защото мама и тати ще й се поскарат, то тогава ще й се наложи да чака... да чака докато склонят..
Аз лично чаках 12 години.. накрая толкова исках куче, че не ми пукаше дали ще е от най-любимата ми порода или поредния "пумияр" от улицата.. просто исках да имам такъв другар до себе си.. и знаете ли.. не чаках повече.. да, взех куче.. не беше "елитно".. беше от улицата.. и го заведох вкъщи - рискувах.. и най-хубавото от всичко - СПЕЧЕЛИХ! Кучето беше само и единствено мое, но това не означаваше, че родителите ми по-късно не му се радваха и дори понякога го извеждаха на разходка.. за ваксините му съм спестявала пари, които са ми давали за джобни.. не казвам, че понякога не са ми помагали и с финансите за такива работи, но това беше на по-късен етап.. и не защото е било толкова трудно да ги накарам, а защото кучето беше МОЕ.. и знаете ли какво.. убедена съм, че всеки който има или е имал куче "без порода" ще ме разбере.. никога това, че е бил безпороден не ми е пречило да го обичам с цялото си сърце и да го дарявам със същата любов, с каквато дарявам сега и чистопородната си кокерка.. за мен "марката" няма значение..
И ще кажа на госпожицата, която така лошо пренебрегва гончето (или поне по изказванията й съдя така..), че е по-добре първо да огледа какво има.. какво й е дадено и не го оценява и тогава да се тръшка и да иска нещо повече да й бъде дадено наготово.. защото ако наистина толкова иска повече.. не би помислила и за миг дали да не си даде малко зор и да се нагърби с поне някаква отговорност! Покажи на родителите си, ЧЕ ЗАСЛУЖАВАШ да склонят да ти вземат куче, макар и да не са много съгласни... това може да обърне везните в твоя полза.. друг начин за мен няма, или няма поне докато не заживееш отделно и не взимаш сама решенията за собствения си дом..
User's Signature

Ира - името на щастието с дълги уши!

Качена снимка

#2204 Потребителят е офлайн   dishef Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2009 - 07:58 PM

Напълно те поткрепям ! :friends:
User's Signature

LOf Fif ~~!~~
Качена снимка

#2205 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2009 - 08:10 PM

ЛОЛ в романо,които изписа има толкова много истина, както се казва шапка ти свалям,даже заклоних към твойто мнение!
Браво
User's Signature

#2206 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2009 - 08:25 PM

Показване на мнениетоpsiharche_93, в Apr 13 2009, 08:43 PM, написа:

С повечето неща съм съгласна, НО. Ти сама отбеляза, че фобията е много повече от гнус или страх. Ако някой слънчев ден домъкне малко сладко голдънче в къщи и рискува?! Не мисля, че ще има нещо друго освен отказ за гледането на куче в къщи. И какво ще стане тогава? Ще търси дом. Ама този дом не се намира току-така. Докато се намери? Дадения съвет беше просто нелеп.
User's Signature

#2207 Потребителят е офлайн   dishef Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2009 - 08:49 PM

Като е нелепо да си гледа гончето и толкова !
User's Signature

LOf Fif ~~!~~
Качена снимка

#2208 Потребителят е офлайн   psiharche_93 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 April 2009 - 09:09 PM

Ами не, виж сега.. аз казах, че съвета не е нелеп, ако поеме и последствията след него дори да получи отказ от родителите си.. тоест.. съвета не е нелеп ако тя е достатъчно отговорна.. ако не е помислила за последствията.. ако дори не е помислила, че може да има отказ, това само показва, че тя не е достатъчно порастнала (съжалявам, че се налага да го кажа така, защото не съм много по-голяма от нея, но това според мен не се определя само от годините..), за да притежава и да се грижи достатъчно добре за едно куче.. разбира се, извинявам се, ако съм я засегнала, защото това не е целта ми, все пак сме тук, защото ни обединява едно и също хубаво нещо - любовта към животните и това е мястото, където може да получаваме необходимите ни съвети и помощ, когато се нуждаем от такива. :aa_002:

(П.С. Само искам и да вметна, че Дишев каза няколко много важни думички "Аз ако бях на твое място"... изказва личната си гледна точка, нормално е тя да не се приема от всички, но все пак това е неговото лично мнение.. )
User's Signature

Ира - името на щастието с дълги уши!

Качена снимка

#2209 Потребителят е офлайн   monkata95ss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2009 - 11:48 PM

Аз също подкрепям много неща от мнението ти :) . Мога да упровергая обаче 80 % от нещата които написа . Не пренебрегвам гончето - грижа се ежедневно за него . Проблема е , че баща ми има станно мислене за отглеждане на ловджийски кучета . Според него кучето не трябва да се къпе, да се разхожда (освен в двора и в гората ) и да се глези . Ако имам собствен голдън , той първо няма да го прави ложджия и второ няма да ми казва как да го гледам . Отнсно това да си взимам голдън . Повярвай ми само аз си знам колко много искам такова куче . Нямаш идея колко пъти съм влизала в пререкания с родителите ми и колко много съм мислила над това "как да ги убедя ????" . Да приемем , че рискувам , защото много искам голдън . И добре спестявам пари да го купя . Кучето е в нас и думите на наще ще са : разкарай го от къщата ми!!! Кучето ще го гледаме на двора , а за да го гледаме на двора махаме Джими ( и точно , защото не искам да махнеме Джими ми се струва ,че не е удачно да взимам друго куче) . Относно проблема ,че майка ми влиза в критическата - повярвай ми не влиза ( едва на 34 е ,,, ква критическа какво чудо ??? ) . Относно финансовия проблем - не искам те да се грижат за кучето . Нито ще ги карам да го купуват , нито да му бият ваксини , нито да го хранят !!! Сама имам намерения да го отглеждам . Ако трябва няма да излизам , няма да ям и ще спестявам за кучето - готова съм на това . Да питам аз като взема кучето и като наще ми кажат да го махна какво да правя ??? Да се изнасям със все мъника ли ?? Не искам да пускам обяви за подарявам или продавам . До скоро единствения вариант беше да го гледаме в двора , но вече нее ,защото разбрах , че ако вземем голдън се маха гончето (да да..същото това-ПРЕНЕБРЕГНАТОТО) .... Защо мислиш изписах толкова много с въпроси дали кучето ще се чувства комфортно ??? Щото съм безотговорна и не ми пука за кучето .. "важното е да е на лице " af_089: Да яко кеф ... "имам си некаф помияр кадето е нежелан от всички , ама за мене в важно че го има " . Незнам мисля че си много отрицателно настроена към мен . Може и да не съм права и се извинявам ако не е така . Нямаш си идея колко силно желая да има същество за което изцяло да се грижа . Не ме интересува , че примерно фуклите от класа ще се подиграват и ще правят коментари , че примерно не идвам на училище с пари или съм задръстена щото не се влача по кафетата , важното ще е , че душевно съм стотици хиляди пъти по-богата от тях , тъй като тва същество усмисля всичко .

Поздрави ,
Мони!
User's Signature

Качена снимка

#2210 Потребителят е офлайн   monkata95ss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2009 - 11:59 PM

Показване на мнениетоpsiharche_93, в Apr 13 2009, 08:09 PM, написа:

Ами не, виж сега.. аз казах, че съвета не е нелеп, ако поеме и последствията след него дори да получи отказ от родителите си.. тоест.. съвета не е нелеп ако тя е достатъчно отговорна.. ако не е помислила за последствията.. ако дори не е помислила, че може да има отказ, това само показва, че тя не е достатъчно порастнала (съжалявам, че се налага да го кажа така, защото не съм много по-голяма от нея, но това според мен не се определя само от годините..), за да притежава и да се грижи достатъчно добре за едно куче.. разбира се, извинявам се, ако съм я засегнала, защото това не е целта ми, все пак сме тук, защото ни обединява едно и също хубаво нещо - любовта към животните и това е мястото, където може да получаваме необходимите ни съвети и помощ, когато се нуждаем от такива. :aa_002:

(П.С. Само искам и да вметна, че Дишев каза няколко много важни думички "Аз ако бях на твое място"... изказва личната си гледна точка, нормално е тя да не се приема от всички, но все пак това е неговото лично мнение.. )

Какъв е смисъла да поемам последствията , след като знам какви ще са . Няма да са добри за никого. Айде да направиме експеримент с нечие куче само за 3 часа в къщи и ще си проличат последствията . Последствиятя ще бъдат кучето да не е вкъщи , за една седмица да го ръгнат в мазето докато го разкарат . И какъв е смисъла от всичко това ??? Излишни нерви и проблеми за всички . Не сте прави с този риск . да поема такъв риск е се едно да поемеме риска : Интересно е да пробвам да си резна вените с бръснарско ножче , да видиме може па да не боли и да не стане нищо . Дай да поемеме риска ! Равносилно е да си взема голдънче . Зададох всички въпроси единствено , защото ми споменаха , че Голдън може да гледам само на двора , но в последствие разбрах , че ако донеса ново куче Джими си тръгва . Е ти ако си какво би направила ??? После отново се започна с "преговорите" за гледане в апартамента , но уви ... Какъв е смисъла да мъча едно невинно създание . Мразя да стъпвам на несигурно . Единствено заради любовта ми към животните още чакам за "ДА" от наше , защото неискам едно невинно същество да страда заради мен . Ти щом можеш и си толкова "голяма" поемай рискове . Аз НЕИСКАМ , защото няма да си простя да мъча горкото животно . Да пътува от някоя страна до България , после да дойде при нас . Да посвикне с мен , а през това време да е гледано накриво от наще , после да му търсиме нов дом , като не се знае пак на какви хора ще попадне . Еми съжалявам ... не искам да мъча животното така !

А относно това кото каза dishef да ама не е и не му и пожелавам да е на мое място защото е крайно неприятно . Няма шанс да го харесат .... не се изразих правилно да го харесат - Да . Да решат че е толкова сладко че душа не им дава да го дадът на някой друг - Няма начин . Все си мисля , че познавам по добре от вас "киселата " си майка и баща ми ;) . Има хора , които просто по характер са си малко "кисели" , но все пак каквито и да са ги ПРИЕМАШ . И ти също ми наподобяваш на майка ми :) .
User's Signature

Качена снимка

#2211 Потребителят е офлайн   AVESHKOTO Икона

• Покажи галерията
  • Interests:interesi- ku4e6ki

Публикувано: 14 April 2009 - 08:43 AM

Ох тия кучета не стават за двор :cc_012: И ние живеем в къща и имаме двор но тях си ги е страх и обичат в къщи при мама и тати! Нашето го пускаме да си щъка вечер и след десет минути ни вика да сме при него !!! Кучовците от тази порода са уникални но не стават за пазачи ! Душички са които са силно привързани към стопаните си и са най спокойни с тях :mc_200: Койъо иска такова кучи да ВЗИМА и да не се чуди!

• (135 Страници) +
  • « Първа
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни