Голдън ретривър
Публикувано: 15 April 2009 - 09:48 PM

Публикувано: 19 April 2009 - 05:05 PM
Христос воскресе! Нека светлината на Неговото воскресение озари живота Ви! Много здраве и благополучие!
Публикувано: 19 April 2009 - 07:26 PM

Публикувано: 19 April 2009 - 07:31 PM
bela_leo, в Apr 19 2009, 05:08 PM, написа:
В тази тема, разбира се, че ще ти кажем, че голдън ретривърите са по-хубавите кучета!
А относно цената мисля, че не е добра идея да се казва "без родословие" еди каква си сума, "с родословие" такава. Ако наистина искаш голдън ретривър ще си вземеш с родословие, защото всичко друго е компромис със здравето, външния вид и характера на кучето.
Публикувано: 19 April 2009 - 07:43 PM
Публикувано: 19 April 2009 - 07:49 PM
Valia And Kara, в Apr 19 2009, 05:31 PM, написа:
bela_leo, в Apr 19 2009, 05:08 PM, написа:
В тази тема, разбира се, че ще ти кажем, че голдън ретривърите са по-хубавите кучета!
А относно цената мисля, че не е добра идея да се казва "без родословие" еди каква си сума, "с родословие" такава. Ако наистина искаш голдън ретривър ще си вземеш с родословие, защото всичко друго е компромис със здравето, външния вид и характера на кучето.
Не съм убедена, че това е точно така. По-скоро искам да попитам, ако родителите са родословни, но скачката стане без присъствие на член на клуба.. или там който трябва да присъства, за да се изкара родословие на кучето, то палетата ще са без родословие, но от родословни родители, което означава, че може би цената им ще е по-ниска, но това не означава, че ще се прави компромис за здравето или характера на кутретата... или бъркам? А иначе и според мен не може да се каже кое е по-хубаво от голдън и лаб. Лично аз съм пристрастна, понеже обожавам голдъни! Но и лабовете са чудесни кучета, човек трябва сам да прецени кое е по-подходящото куче за него самия!

Публикувано: 19 April 2009 - 08:07 PM
psiharche_93, в Apr 19 2009, 07:49 PM, написа:

В правила на клуба по породата е записано, че се подписва документ(акт за заплождане) между собственика на мъжкия и женската, че скачката е между това и това куче. Скачката се фотодокументира и се изпраща на отговорника по развъдна дейност. Има още много други условия, които трябва да се изпълнят, за да получат бъдещите малки родословия.
Ако се осъществи връзка между два родословни родителя и бебета останат ще са без родословие, защото:
-собствениците на кучетата не знаят правилата за развъждане
-искат да заобиколят правилата
Така че, за мен пак се прави компромис.