По темата с родословието
Цитат
Кая купих от Лесковац, т.е. донесе ми я дилър, с родословие.
Да, ама не било такова, дето трябвало. Нямало Export на него, не му бил перфориран номера, шменти капели. Тукашен един ми вика "кучето е менте", Камен Литов вика "Ок е...", и накрая аз теглих една и си казах - взех голдън, щото куче с такъв характер исках, и забравих.
В Благоевград Кая си е самичка златка, и когато стана на 2,5, я събрах с черен лабрадор. Исках да роди веднъж (е, робувала съм на това разбиране, че е хубаво да роди веднъж) . Родиха се две момичета само, със секцио, че попаднах на кофти ветеринар и сменях доктора в движение. И двете бебета бяха мангалчета, Айше и Фатме (настоящи Багира и Кая джуниър) - черни арапчета, живи лабрадорчета. Малката Кая дадох на приятелка, Багирка оставихме в къщи.
Разлика между двете не правя. Нито Кайча знае, че има тескере, ни Багирка - че няма.
http://bulgoldens.co...topic.php?t=263
И сега сигурно някой ще ми каже, че като пораснат, тези кучета ще са лабрадори,защото са едно към едно с лабрадорите, така ли?
Когато кучето няма документи за произход( родословие = акт за раждане), няма как да кажеш "То е Голдън", не за друго, ами не знаеш какви са родителите му, какви са техните родители и т.н., след като очевидно е възможно родените кученца да приличат на единия родител.