Голдън ретривър
Публикувано: 05 August 2010 - 12:35 AM
А що се касае до темата за това колко вода пият кучетата: Всичко, което съм чела по въпроса, както и съветите на лекарите, с които съм говорила, е: Кучетата винаги да имат неограничено количество прясна вода за пиене. Храната се контролира и се дава в определеното време, но вода трябва да имат на разположение непрекъснато. Още повече в тези жеги! Не е проблем, че кучетата може да не се хранят, кактое обичайно, но пък вода трябва да могат да приемат, когато пожелаят. При разходка също нося шише с вода.
Публикувано: 05 August 2010 - 06:53 AM
Цитат
Да, ама не било такова, дето трябвало. Нямало Export на него, не му бил перфориран номера, шменти капели. Тукашен един ми вика "кучето е менте", Камен Литов вика "Ок е...", и накрая аз теглих една и си казах - взех голдън, щото куче с такъв характер исках, и забравих.
В Благоевград Кая си е самичка златка, и когато стана на 2,5, я събрах с черен лабрадор. Исках да роди веднъж (е, робувала съм на това разбиране, че е хубаво да роди веднъж) . Родиха се две момичета само, със секцио, че попаднах на кофти ветеринар и сменях доктора в движение. И двете бебета бяха мангалчета, Айше и Фатме (настоящи Багира и Кая джуниър) - черни арапчета, живи лабрадорчета. Малката Кая дадох на приятелка, Багирка оставихме в къщи.
Разлика между двете не правя. Нито Кайча знае, че има тескере, ни Багирка - че няма.

http://bulgoldens.co...topic.php?t=263
И сега сигурно някой ще ми каже, че като пораснат, тези кучета ще са лабрадори,защото са едно към едно с лабрадорите, така ли?
Когато кучето няма документи за произход( родословие = акт за раждане), няма как да кажеш "То е Голдън", не за друго, ами не знаеш какви са родителите му, какви са техните родители и т.н., след като очевидно е възможно родените кученца да приличат на единия родител.
Публикувано: 23 August 2010 - 06:58 PM

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 25 August 2010 - 07:12 PM
Намерено е младо мъжко куче от тази порода (утре ще пусна и снимки). Кучето е в Пловдив. В момента е на сигурно място, прегледано е от лекар. В много добро състояние, разбира се, леко е отслабнало, но се възстановява. Вероятно е изгубено преди около две седмици. Моля ако знаете за скоро изгубен голдън в Пловдив, пишете ми на лични или съобщете на хората, които предполагате, че го търсят. Предварително благодаря на всички за съдействието.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 27 August 2010 - 01:32 PM
Публикувано: 04 September 2010 - 11:50 AM
SMitreva, в 27 August 2010 - 11:37 AM, написа:
Доста интересно... за 1ви път виждам подобен род.. обява да речем..

Публикувано: 13 September 2010 - 07:34 PM
Публикувано: 25 September 2010 - 07:12 PM
Публикувано: 25 September 2010 - 07:22 PM

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.