Dog.bg Форуми : Голдън ретривър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (135 Страници) +
  • « Първа
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Голдън ретривър

#2652 Потребителят е офлайн   monkata95ss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:животни , музика , танци , компютър , приятели

Публикувано: 02 May 2012 - 12:14 AM

Здравейте :) Все още нямам голдън, но много искам от около четири години. Най-сетне цялото семейство се съгласи и сега търся кученце. За тези години съм изчела адски много по форуми. Много искам да си купя куче с родословие, но уви не си изкарвам парите сама и завися от родителите си. Както и да го погледна 1000 лева е много нагло да искам от тях (може би някой ден, когато сама имам възможността). Много съм наплашена от болестите (естествено най-вече дисплазия) и незнам от къде да си взема кученце за по-малко пари, за което обаче да знам, че не е хранено с котешки консерви, не е отбито прекалено рано, да е със здрави родители и хубаво гледано. Моля ви за съвет :)

Поздрави, Мони!
User's Signature

Животните са като човека , но с по-малко недостатъци !

Качена снимка

#2653 Потребителят е офлайн   bateniki Икона

Публикувано: 08 May 2012 - 12:20 PM

Здравейте,

От вчера вечерта сме щастливи стопани на бебе голдънче, казва се Ара :) Мнооооооого е игрива и е уникално сладка :) Родена е на 1.04., прекрасен ден :)

#2654 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 May 2012 - 12:34 PM

Показване на мнениетоmonkata95ss, в 02 May 2012 - 12:14 AM, написа:

Здравейте :) Все още нямам голдън, но много искам от около четири години. Най-сетне цялото семейство се съгласи и сега търся кученце. За тези години съм изчела адски много по форуми. Много искам да си купя куче с родословие, но уви не си изкарвам парите сама и завися от родителите си. Както и да го погледна 1000 лева е много нагло да искам от тях (може би някой ден, когато сама имам възможността). Много съм наплашена от болестите (естествено най-вече дисплазия) и незнам от къде да си взема кученце за по-малко пари, за което обаче да знам, че не е хранено с котешки консерви, не е отбито прекалено рано, да е със здрави родители и хубаво гледано. Моля ви за съвет :)

Поздрави, Мони!

Мони, аз те съветвам да си купиш родословно кученце от лицензиран развъдник към клуба на породата! Не зная цените какви са там, но можеш да попиташ, ако трябва да почакаш, ако трябва да поработваш след училище няколко месеца, за да прибавиш към сумата, определена от твоите родители паричките и да си купиш здрав домашен любимец, за който е сигурно, че е от тази порода. Има и кученца, т.нар "пет клас", които развъдчиците продават по-евтино, но задължително в добро здравословно състояние. Прочети повече за дисплазията и какво се случва, когато случайни хора развъждат неизследвани кученца. А и твоите родители ще трябва впоследствие да финансират разходите по лечението на евентуално проявилите се наследствени болести - това също трябва да се има предвид

#2655 Потребителят е офлайн   monkata95ss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:животни , музика , танци , компютър , приятели

Публикувано: 08 May 2012 - 03:16 PM

Арина (ако така е името ти :) ) , наясно съм с дисплазията, знам колко по-добре е кучето да е от развъдник, но родителите ми не са съгласни. Прочела съм достатъчно какво се случва, когато псевдно развъджий се опитват да си изкарат парите, като кучките им раждат на всяко разгонване. Ако не ги знаех всички тези неща, може би щях вече да имам "голдън" за 40 лв. от някоя обява в интернет. За това пиша тук за съвет, различен от родословен голдън (ако изобщо е възможно :( ). Дали ще може да ми разясниш за кученцата "пет клас", тъй като съм ги чувала, но в голдънския сайт никога не съм попадала на информация за тях :(
Мерси предварително!
User's Signature

Животните са като човека , но с по-малко недостатъци !

Качена снимка

#2656 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 May 2012 - 03:25 PM

Да, кученцата "пет клас" са родословни кученца, здравички, с някакъв екстериорен недостатък, който предполага, че въпросното куче няма да има изложбена кариера и ще бъде единствено домашен любимец. Те се продават на цена, много по-ниска от кученца "шоу клас". Много е важно, че те са напълно здрави и прекрасни същества, но имат отклонения в екстериора и по тази причина не бива да бъдат развъждани в бъдеще. Та аз отново бих те посъветвала все пак да си вземеш родословен голдън като гаранция за липса на здравословни проблеми след време. Потърси контакт с развъдници, поговоретете за цената, може би ще се споразумеете. Имай предвид, че ако са неродословни, може да са резултат на близкородствено развъждане, което пък носи много голям риск от наследствени болести. Има и голдънчета, които търсят дом - помисли и за този вариант. Просто потърси контакт с развъдчиците и хора, които също като теб обичат породата. Много е хубаво, че знаеш за ужасиите във връзка с комерсиалното развъждане без спазване на регламенти, но ако си вземеш кученце без родословие, на практика подкрепяш дейността на тези хора, помисли.

#2657 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 04 June 2012 - 01:47 PM

Възрастен голдън ретривър оставен за евтаназия си търси дом.
Ето тук е темата му:
https://www.facebook...05875160&type=1

http://forum.dog.bg/...0&#entry1049238
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2658 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 27 July 2012 - 12:28 PM

Молба за помощ - в Княжево на булевард Цар Борис трети и горнобански път е изгубено мъжко куче, младо, добродушно, голдън ретривър. Кучето е видяно малко по-навътре в квартала за последно, игриво, дружелюбно, аз лично съм връщала този глупак на стопанина веднъж.

Моля ви, помогнете да се върне животното у дома. Княжовци и тези в Павлово - обявите са разлепени, голдъна е златист, по-тъмен на цвят, мъжки, много дружелюбен, млад, около две-три годишен. Моля ви, оглеждайте се и разхвърляйте инфо, ако някой го е прибрал да можем да го върнем.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2659 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 28 July 2012 - 12:40 PM

Показване на мнениетоMusic Box, в 20 April 2012 - 09:44 PM, написа:

Здравейте. Аз също съм горд собственик на Голдънче. Казва се Жизел и е обучено куче водач. Обучавана е в София и много ми помага. Следя отдавна темата с голям интерес и срещам винаги много полезни съвети тук за което благодаря. Ето и снимка на моя водач.
Поздрави.

Познавам Жизел. Бе ми предложено за приемно семейство на времето, още когато връщах Енджъл в училището.
Работи ли кучето? Как се справиха нашите инструктори? Помага ли ви?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2660 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 September 2012 - 07:27 PM

http://kazickennels.com/?page_id=83

Sammy and Shala are desperate for a new, loving home because their British owners are unable to take them when they return to the UK. They are four years old, have lovely gentle natures and are good with children and other dogs. They both have full passports and are microchipped.

The dogs are free to a good home and if possible would be better remaining together. The owners would be more than happy to deliver them anywhere in Bulgaria

Please contact Andy andym.brooks@yahoo.co.uk
User's Signature

Качена снимка

#2661 Потребителят е офлайн   Nick3 Икона

Публикувано: 03 October 2012 - 10:38 AM

Здравите и аз съм вече горд собственик на малак сладур ! Много съм щастлив само ме притеснява това че постоянно ме яде по рацете на 70 ДНИ е доволен съм много е умна сяда ляга възприема добре за малко кутре Ето и снимки на красавицата ми ! :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2662 Потребителят е офлайн   rosko1996 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 October 2012 - 04:13 PM

Всички кучета ръфат като са малки не се притеснявай ,но не и позволявай карай и се.
User's Signature

Качена снимка

#2663 Потребителят е офлайн   i_love_goldens89 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 June 2013 - 03:23 PM

Айде и аз тук след 2-3 дни и аз собственичка на ето тази бонбонкаКачена снимка
User's Signature

Обичам голдъни

#2664 Потребителят е офлайн   i_love_goldens89 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 23 June 2013 - 10:08 AM

Ето ни и нас : Качена снимка Качена снимка
User's Signature

Обичам голдъни

#2665 Потребителят е офлайн   Bellboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2013 - 02:24 PM

Кукла! Качена снимка

#2666 Потребителят е офлайн   kris200 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 July 2013 - 08:37 PM

Здравейте искам да ви попитам дали това е чистокръвен Голдън Ретрийвър.На 3 месеца е взехме я за 250лв.Ето и снимки.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2667 Потребителят е офлайн   Bellboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2013 - 11:15 AM

Изглежда съвсем като прекрасно бебе голдън.Не са лоши кучетата от тези места,а самите места и хората,които използват прекрасните животни..Поради припряност и неинформираност,и моето момче е от подобно място,за него не съжалявам за миг.Само за начина.. Качена снимка Да ви е жива и здрава,изглежда ще е голяма хубавица.

#2668 Потребителят е офлайн   i_love_goldens89 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 July 2013 - 03:04 PM

Показване на мнениетоBellboy, в 30 June 2013 - 02:24 PM, написа:

Кукла! Качена снимка

Благодаря :smile:
User's Signature

Обичам голдъни

#2669 Потребителят е офлайн   christinne Икона

Публикувано: 17 July 2013 - 03:45 PM

Здравейте,
имам голдънка на 3 месеца и половина вече:) Храня я с хубава храна каквато ми препоръча ветеринарят /Eukanuba/. Спазвам ежедневната доза /разделям я на два пъти/ въпреки това ми се струва слабичка. В момента тежи 10 кг. Не знам и калций дали не трябва да й давам. Затова се обръщам към хората от форума минали по същия този път за съвет.
Благодаря!

#2670 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 July 2013 - 04:28 PM

Колко грама храна и давате за целия ден?
След като храните с висок клас храна, какъвто е Еукануба, не е необходимо да давате никакви добавки като калций, витамини и т.н.

От къде сте взели кученцето? На тази възраст трябва да е с малко по-високо тегло.
User's Signature

Качена снимка

#2671 Потребителят е офлайн   i_love_goldens89 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 August 2013 - 03:34 PM

А колко трябва да тежи голдънче на 2 месеца ?
на 20.08.става на 3 месеца ,в момента е около 4-5 кг

User's Signature

Обичам голдъни

• (135 Страници) +
  • « Първа
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема