Dog.bg Форуми : Голдън ретривър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (135 Страници) +
  • « Първа
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Голдън ретривър

#2612 Потребителят е офлайн   alice_goldness_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs

Публикувано: 03 May 2011 - 05:39 PM

ХОРА ! Аз тъкмо се зарадвах , че темата потръгна и какво - спорове и караници ... Спрете , моля ви се . На тая тема всички сме спорили хиляди пъти , а и тука само се ядосваме и в крайна сметка НИЩО не променяме . Така че какво ще кажете да спрем спора , преди модераторите да се намесят по -сериозно и да си продължим да пишем в темата по предназначението и - за Голдъните , не за борсите , приютите и развъдниците !
Пп - elena07 публикува коментара , точно когато и аз :ab_041:
User's Signature

Качена снимка
"Две неща са безгранични - Вселената и човешката глупост...за първото не съм толкова сигурен!" А.Айнщайн

#2613 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 May 2011 - 05:42 PM

Аз лично не споря и не се карам, обяснявам като нормален човек, които го е грижа за породата, все пак темата е за това.

На човека може да му е полезно това инфо, ако не на него, ще е полезно за следващия, който наистина иска да си вземе породно и до колкото е възможно здраво куче.
User's Signature

Качена снимка

#2614 Потребителят е офлайн   kino Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 05:45 PM

Показване на мнениетоelena07, в 03 May 2011 - 05:42 PM, написа:

Аз лично не споря и не се карам, обяснявам като нормален човек, които го е грижа за породата, все пак темата е за това.

На човека може да му е полезно това инфо, ако не на него, ще е полезно за следващия, който наистина иска да си вземе породно и до колкото е възможно здраво куче.

:ba_025: Съгласна! И още нещо - в която и да е тема е недопустимо да се псува и обижда, да спорим -да, но с ругатни, не е редно!Даже е отвратително!тук всички обичаме животните си, кучетата си и е нелепо да си позволяваме цинично поведение спрямо останалите пишещи. :ea_103:

#2615 Потребителят е офлайн   alice_goldness_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs

Публикувано: 03 May 2011 - 05:56 PM

elena07 , вие не спорите , но други съфорумници да , и то до степен Ценцура , това имах предвид .
kino , вие сте в пълното си право , не трябва тук да се срещат ругатни и обиди , нека това спре .
User's Signature

Качена снимка
"Две неща са безгранични - Вселената и човешката глупост...за първото не съм толкова сигурен!" А.Айнщайн

#2616 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 03 May 2011 - 06:07 PM

Показване на мнениетоelena07, в 03 May 2011 - 05:36 PM, написа:

не за друго, а защото дори и майката и бащата да са здрави, това са болести, които се предават в пет поколения (и тук пак стигаме до важността на родословието).

Тези с петте поколение от къде се появи не помня, но се превърна в много разпространен мит. Няма точно определена схема/модел, който да определя по какъв начин се предава конкретно дисплазията, няма пет, шест, десет поколения. И в това отношение родословието с нищо не помага, ама с абсолютно нищо, освен да ти даде информация че примерно, че бабите и дядовците са здрави. До толкова, чиста проба информация. Всичко опира до съвестта на развъдчика. Изобщо не може да се разчита на породните клубове и правилниците в България. Всеки може да си развъжда каквото иска и контролът е много слаб. В крайна сметка важен е развъдчикът - дали наистина го е грижа за породата, дали парите са важни за него или това да има здрави и с типичен темперамент голдъни :ae_085:

#2617 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 May 2011 - 06:17 PM

Колкото и да е слаб контрола, с което не съм много съгласна, поне го има, защото Пешо с трите породи в двора не е правил нито снимка за ТД, нито изследвания на очи, за Бруцелоза да не говорим.

Не мисля, че е редно по този начин да се омаловажава труда на клубовете и развъдчиците.

На мен поста ти ми прозвуча, като "Купувайте от където ви падне все ще е жълто и може и да прилича на нещо"!

Няма да споря в колко поколения се предават, но е факт, че не е само от родителите на бебетата или бъркам?
User's Signature

Качена снимка

#2618 Потребителят е офлайн   Melina_i_Artemida Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 May 2011 - 06:18 PM

Да, Валя, изобщо не може да се разчита на породните клубове, точно така. Ние за красота съществуваме... :dry:
User's Signature

Качена снимка

#2619 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 06:48 PM

Показване на мнениетоelena07, в 03 May 2011 - 06:17 PM, написа:

Не мисля, че е редно по този начин да се омаловажава труда на клубовете и развъдчиците.

На мен поста ти ми прозвуча, като "Купувайте от където ви падне все ще е жълто и може и да прилича на нещо"!

Къде пък го прочете това, че насърчавам хората да си купуват голдън ретривъри от където им падне? Моля, да не ми слагаш в устата думи, които не съм казала. Писах, че човек трябва да си взима бебета от развъдчици, които ги е еня за породата и че сред развъчиците има читави и НЕчитави хора, толкоз. Хич не е гаранция, че членуват в клуб и този клуб има правилници.

Показване на мнениетоelena07, в 03 May 2011 - 06:17 PM, написа:

Няма да споря в колко поколения се предават, но е факт, че не е само от родителите на бебетата или бъркам?

По тази точка аз поспорих не за това, че дисплазия може да се предаде през няколко поколения, а за т.нар пет поколения и че родословието пълно с изследвания за дисплазия на родителите, прародители и т.н, не са нищо повече от информация. Никакви проучвания на поколенията назад не може да ти помогнат да я предвидиш.

#2620 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 May 2011 - 06:56 PM

Цитат

Хич не е гаранция, че членуват в клуб и този клуб има правилници.

Валя, аз две страници пиша за тези развъдчици, който членуват в клубовете.

Цитат

Моля, да не ми слагаш в устата думи, които не съм казала.

Цитат

Изобщо не може да се разчита на породните клубове и правилниците в България.

Прави си, каза само, че породните клубове за нищо не стават и че там едва ли не няма правила.
User's Signature

Качена снимка

#2621 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 07:10 PM

А аз пиша за това, че не трябва да се забравя, че сред развъдчиците има такива, които са с главно "Р" и такива, които макар и членуващи в клуб, уж спазващи правилници, пък са на едно ниво с фермите :af_089: Просто споделих някой неща, с които не съм съгласна и знам че съм права :md_064:
И това с цитатите, с което се манипулира мнение ми, не е особено подходящ начин за добра комуникация.

#2622 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 May 2011 - 07:13 PM

Цитатите все пак са от предната страница, не от друга тема и всеки може да ги прочете и да вникне в смисъла на написаното.
User's Signature

Качена снимка

#2623 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 07:26 PM

Tочно така, кой успял да вникне в смисъла на написано от мен, успял, който не е да продължава да дерзае :r_181:

#2624 Потребителят е офлайн   s7el4etoo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 May 2011 - 03:39 PM

Кажете ми от кой град се, ще ви кажа къде на близо скоро ще има изложба, отидете, внимателно огледайте голдъните там, после отидете на кучешката поляна и ми кажете колко разлики ще преброите :smile: на мен ми писна вече да споря с вас и кучето ми си има родословие ама такива са българите вечно невидели и незнаещи Вие вижда ли сте моето куче или родителите му не нали а ми тогава какво говорите даже родителите му не са от България ама даваите говорете си ама ми са гадни вашите обиди защото яз не съм казала нищо лично зо вашите кучета и родословието не е фалшиво що то знам какво ще напишете по отдоло

#2625 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 May 2011 - 03:42 PM

Моля цитирайте къде и с какво ви обидих!

Ако не е тайна, как се казва развъдника от който е кучето ви?
User's Signature

Качена снимка

#2626 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2011 - 07:15 AM

Здравейте!Искам само да вметна,че темата от развъдник ли и защо от него да си взимаме куче,се вихри из всички подфоруми от Парада на породите и изобщо.Да,опасно е,но всичко е на късмет.Малцина са съвестните развъдчици и...пак никой не ти гарантира доколко ще е здраво кучето ти.По-скоро,че е в стандарта на породата и има право да се явява по изложби в съответния си клас.Но аз имам един съвсем различен въпрос тук.До сега съм гледала НОК и хъски.В момента отделям грижи само за голдънката на приятеля ми и ми прави впечатление нещо-миризмата и.То е и резонно,след като северняците не излъчват собвствена такава,но..направо е като маратонки на юноша,който 10 дена не си е сменял чорапите.В момента е и разгонена и ми се струва,че миризмата е станала още по-остра.Поддържат я винаги чиста,на месец-два я къпят със подходящите за козината и шампоани,кучето не боледува от нищо,младо и с красива лъскава и здрава козина.Има само един ...проблем-с наднормено тегло е.От прехранване и недостатъчно движение.И искам да попитам-има ли значение дали миризмата на голдъна се засилва при затлъстяване,при разгонване...?Или моят нос е отвикнал просто да усеща типичната кучешка миризма.Не,когато е омърлявено,а от собствения му себум,така да се изразя.Дали се наследява,както е при хората?И последно-кучето е без родословие-плод на междусъседско развъждане-не знам това има ли значение.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#2627 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 May 2011 - 09:24 AM

Да няма кожен проблем, който не сте забелязали?
User's Signature

Качена снимка

#2628 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2011 - 04:35 PM

Кожен засега няма.Казвам засега,понеже междувременно разбрирам,че я къпят с техните си шампоани,които са им подръка.А не кучешки.И мирише най-вече в задната част на тялото сега.Но и между разгонванията си ухае доста на "партенков двуокис".Гледат я като принцеса,то и затова са я прехранили,треперят и и излючвам верноятността да е занемарена откъм внимание и грижи.Междувременно в понеделник имам работа до найния вет по друг повод и ще го попитам и за това.Но те гледат за болести,а аз не съм сигурна дали това е сиптом.Поне ще я кача на кантара.Апропо-Преди месец допуснаха тя да натежи до неприемливите 38 кг.,докато нейна сестра от общо кучило,със същата височина е 26 кила и изглежда в отлична форма.
User's Signature

#2629 Потребителят е офлайн   Lenard Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2011 - 05:09 PM

Възможно е да са й възпалени аналните жлезези.

#2630 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• PipPipPip

Публикувано: 15 May 2011 - 05:15 PM

Ариел, посъветвайте твоите познати да спрат да къпят кучето с човешки шампоан. Голдъните имат чудесна самопочистваща се козина, която няма нужда да бъде третирана често изобщо с шампоан. Както Lenard предположи, твърде вероятно е да бъде от аналните жлези (често срещан проблем). Също така, изобщо не е здравословно да е с наднормено тегло. Задължително да увеличат движението и намалят храната! По принцип голдъните не са миризливи кучета, считам че си миришат като всяко друго куче и определено не са партенково ухаещи :ab_041:

#2631 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2011 - 06:19 AM

Аз говоря на стената у тях.Нали не съм вет-какво ли разбирам.За аналните жлези непременно ще проверя,Елена също ми подсказа доста причини,за къпането-пак съм на вашето мнение принцино,не само за тази порода.Движението и го осигорявам предимно аз-те все заети извън града и само една баба инвалид у тях,която освен да и подава храна,нищо друго не прави.Сега,както е и разгонена,ме е страх да я пускам да тича свободно,че тия феромони....Дори не мога да я взема при мен,че тя изпълнява функцията на компаньон у тях.Само минавам,разхождам и връщам. :eg_033:
User's Signature

• (135 Страници) +
  • « Първа
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема