Цитат
Цитат
Вярно... какво става с любителите на голдъни?
Само да ви подразня малко - ние с Арчи (на аватара) вече няколко пъти си се къпем в морето... b)
А вие? ;)
Ние в Искъра !!! r) d) Много се радвам, че Кевин обича вода. Красен, имам въпрос - как влияе солената вода на козината ? Ползваш ли някакви омекотители след това ? Къпеш ли го след морска баня ?
Dog.bg... виж мнението на Topsi - по принцип съм съгласен с нея, но... ще говоря и от личен опит. Това е третото лято на Арчи и понеже сме си на морето, може да се каже, че "морските му бани" започват да гонят 100-ина... b) Къде ли не сме се къпали с него - предимно на юг от Бургас, та чак до Китен... Арчи, като всеки голдън, обожава водата и плуването и е способен да седи часове в морето, като понякога просто се излежава и прилича на крокодил, щото му се виждат само ушите, очите, носа и края на опашката. n)
Личното ми мнение е, че морската вода има преди всичко почистващо въздействие върху козината на кучетата... комбинацията от солена вода и търкаляне по пясъка ;) изчиства всички наслоени нечистотии като прах, кал, мазнина и прочее глупости, т.е. козина "светва"!!! (спомнете си как едно време доста хора възвръщаха отдавна загубените цветове и блясък на килимите си - заравяха ги в пясъка близо до брега и след 24 часа - килимът е направо като нов). Определено Арчи е малко по-светъл след плаж... е, и с малко по-бухнала козина, но това се оправя лесно. l) А, и още един полезен факт - когато е погълната (случайно или нарочно), морската вода действа като разхлабително на кучето, така че може с 99% сигурност да се очаква то да се изходи "по голяма нужда" след 5 до 10 минути след излизането си от морето... bl)
Никога досега не съм го къпал след плаж с "нормална" сладка вода, като досега не съм забелязал това да е увредило по какъвто и да е начин козината му... предполагам, че все пак има значение и от самата текстура на косъма. Единствените неприятни последици са сравнително бавно съхнещата козина в абдоминалната (коремната) област, както и голямото количество пясък, което той пренася до колата, а и у дома... a)
Предлагам ти да пуснеш Кевин да си поплува на Камчия и после сам да прецениш как му действа солената вода и дали се налага да го "переш" след това... Може при него и да има нужда, знам ли... ;)