Голдън ретривър
Публикувано: 01 July 2005 - 12:14 AM
Цитат
Цитат
Вярно... какво става с любителите на голдъни?
Само да ви подразня малко - ние с Арчи (на аватара) вече няколко пъти си се къпем в морето... b)
А вие? ;)
Само да ви подразня малко - ние с Арчи (на аватара) вече няколко пъти си се къпем в морето... b)
А вие? ;)
Ние в Искъра !!! r) d) Много се радвам, че Кевин обича вода. Красен, имам въпрос - как влияе солената вода на козината ? Ползваш ли някакви омекотители след това ? Къпеш ли го след морска баня ?
Dog.bg... виж мнението на Topsi - по принцип съм съгласен с нея, но... ще говоря и от личен опит. Това е третото лято на Арчи и понеже сме си на морето, може да се каже, че "морските му бани" започват да гонят 100-ина... b) Къде ли не сме се къпали с него - предимно на юг от Бургас, та чак до Китен... Арчи, като всеки голдън, обожава водата и плуването и е способен да седи часове в морето, като понякога просто се излежава и прилича на крокодил, щото му се виждат само ушите, очите, носа и края на опашката. n)
Личното ми мнение е, че морската вода има преди всичко почистващо въздействие върху козината на кучетата... комбинацията от солена вода и търкаляне по пясъка ;) изчиства всички наслоени нечистотии като прах, кал, мазнина и прочее глупости, т.е. козина "светва"!!! (спомнете си как едно време доста хора възвръщаха отдавна загубените цветове и блясък на килимите си - заравяха ги в пясъка близо до брега и след 24 часа - килимът е направо като нов). Определено Арчи е малко по-светъл след плаж... е, и с малко по-бухнала козина, но това се оправя лесно. l) А, и още един полезен факт - когато е погълната (случайно или нарочно), морската вода действа като разхлабително на кучето, така че може с 99% сигурност да се очаква то да се изходи "по голяма нужда" след 5 до 10 минути след излизането си от морето... bl)
Никога досега не съм го къпал след плаж с "нормална" сладка вода, като досега не съм забелязал това да е увредило по какъвто и да е начин козината му... предполагам, че все пак има значение и от самата текстура на косъма. Единствените неприятни последици са сравнително бавно съхнещата козина в абдоминалната (коремната) област, както и голямото количество пясък, което той пренася до колата, а и у дома... a)
Предлагам ти да пуснеш Кевин да си поплува на Камчия и после сам да прецениш как му действа солената вода и дали се налага да го "переш" след това... Може при него и да има нужда, знам ли... ;)
Публикувано: 01 July 2005 - 12:26 AM
Наистина плуването е много полезно - развива много добре мускулатурата на цялото тяло, включително и опашката b) .
А и със сигурност ще му е доста приятно да се разхлади във водата... мога да си представя как ще се чувства един самоед на плажа ;) . И не забравяй да си вземеш един галон с вода за пиене... най-вече за кучето де... а става и за поливане, ако видиш, че започва да изнемогва от жегата.
А и със сигурност ще му е доста приятно да се разхлади във водата... мога да си представя как ще се чувства един самоед на плажа ;) . И не забравяй да си вземеш един галон с вода за пиене... най-вече за кучето де... а става и за поливане, ако видиш, че започва да изнемогва от жегата.
Публикувано: 01 July 2005 - 09:50 AM
Като каза че развива мускулатурата на тялото и опашката се сещам за един случай.
Отиваме с Топси и Баркли на Искъра и там се мята играчка и понеже са двама има състезание кой пръв ще стигне и така около 40-50 мин. непрекъснато.Това не беше нормално лежерно плуване и плицикане а състезание .Тръгва се с максимално дълъг скок във водата и след това яко набиране:)))))
Прибирам се Топси е гроги и си полягва , минава около 1ч. и той тръгва да се мотка из къщи , но гледам опашката е в задника като сяда то е на забавен кадър.
Излизаме на вечерна разходка , ходи радва се ама не бърза за никъде което е доста не типично за него и опашката пак е в задника. Прибираме се давам да яде , има си апетит ама повече гледа да полегне.
Аз понеже съм шаш и паника и за какво ли не ходя на лекар, го товаря и отиваме на ветеринар.
Лекарката го гледа опипва го и пита"да сте го натоварвали физически " и аз ми даааааа.
Диагнозата беше мускулна треска:)))))) Лекарката каза че до 2-3 дни ще си държи опашката нормално и така стана.
Преди тази случка не мислех че кучетата могат да имат мускулна треска:)))))))
Отиваме с Топси и Баркли на Искъра и там се мята играчка и понеже са двама има състезание кой пръв ще стигне и така около 40-50 мин. непрекъснато.Това не беше нормално лежерно плуване и плицикане а състезание .Тръгва се с максимално дълъг скок във водата и след това яко набиране:)))))
Прибирам се Топси е гроги и си полягва , минава около 1ч. и той тръгва да се мотка из къщи , но гледам опашката е в задника като сяда то е на забавен кадър.
Излизаме на вечерна разходка , ходи радва се ама не бърза за никъде което е доста не типично за него и опашката пак е в задника. Прибираме се давам да яде , има си апетит ама повече гледа да полегне.
Аз понеже съм шаш и паника и за какво ли не ходя на лекар, го товаря и отиваме на ветеринар.
Лекарката го гледа опипва го и пита"да сте го натоварвали физически " и аз ми даааааа.
Диагнозата беше мускулна треска:)))))) Лекарката каза че до 2-3 дни ще си държи опашката нормално и така стана.
Преди тази случка не мислех че кучетата могат да имат мускулна треска:)))))))
Публикувано: 04 July 2005 - 12:23 PM
Не,той няма родословие(това много ли пре4и s) ,за6тото аз си го оби4кам такъв и не бих си го сменила и за най-красивото ку4е с родословие w) ).Донесаха ми го от Унгария.Да ви се похваля,ве4е нямам проблеми с хапането(а той ве4е не се катери на масата).Остана само и на леглата да го отту4им.Съжалявам,4е не ви писах по-рано,ама бях за малко на село.

°¤«_Golden_Retriever_Best_Fan_«¤°[br]

Публикувано: 07 July 2005 - 07:03 PM
На етория въпрос не мога да ти отговоря, Грита не прави така. Но колкото за първия - споко. Като почнеш да го извеждаш след време ще се научи. Може да отнеме време, ама ще свикне. Май всички мъжки кученца пишкат така, докато са малки. r)

Прави каквото трябва, да става каквото ще!
Публикувано: 08 July 2005 - 09:19 AM
Цитат
Здравейте!Имам въпрос-защо ку4енцето ми(мъжко е)пишка като женските(тои е на 2 месеца)?Моля ви кажете ми!
около 7 месечна възраст мъжките започват да вдигат крак b) d)
Публикувано: 08 July 2005 - 10:50 AM
От моят опит с голдени започват да вдигат крак от 7м натам , може и да започне да пишка с вдигнат крак и на 1 г. и на повече.Това не би трябвало да те притиснява.
Когато кучето е малко и много се радва подпиква , просто от радост се отпуска мускулатурата и така се случва, това ще престане като поотрасне още малко.
Теди предполагам че не оставяте Грита за дълго време сама може би за това не прави така.
Но и това не е задължително при всички кучета.
Гани , какво стана с леглата и качването.Разкажи нещо за малкият ако имаш дай и снимки да видим .
Защото аз като чуя голден лабрадор и едно неистово любопитство като ме затресе:)
Когато кучето е малко и много се радва подпиква , просто от радост се отпуска мускулатурата и така се случва, това ще престане като поотрасне още малко.
Теди предполагам че не оставяте Грита за дълго време сама може би за това не прави така.
Но и това не е задължително при всички кучета.
Гани , какво стана с леглата и качването.Разкажи нещо за малкият ако имаш дай и снимки да видим .
Защото аз като чуя голден лабрадор и едно неистово любопитство като ме затресе:)
Публикувано: 08 July 2005 - 11:13 AM
Ами моя съвет е вече определено да му купиш повод и нашийник и да слагаш първо нашийника, а след това и повода за малков къщи, за да свикне. Едни приятели тази седмица за пръв път си извеждат лабрадорчето. Не направиха така и сега ако знаеш какво дърпане пада. Съседите се попикават от смях, като го гледат от терасата. А Грита, незнам. Май наистина не седи за дълго сама. Аз съм си все в къщи, въпреки че се опитвам да я оставям за около час в една стая, че да свиква. Животи здраве се надявам на есен да ходя на лекции и няма да е добре ако имам ревящо куче:), което отгоре на всичкото е гръмогласно. А колкото за ровенето в саксията - Грита пък си рови паницата с вода (тя е на два месеца и мноооого малко:)). просто я дебнеш да го направи и се караш, като всичко останало.

Прави каквото трябва, да става каквото ще!