Dog.bg Форуми : Голдън ретривър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (135 Страници) +
  • « Първа
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Голдън ретривър

#941 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 February 2006 - 10:12 AM

А това са снимки на бебетата на Топси и Голди направени вчера в Плевен!!! b) b) b) Бебетата са супер особено женските - 4 уникални госпожици!!! Поздравления за стопаните на Топси - това е неговото първо кучило!
БЕБЕТА ТУК

#942 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2006 - 10:50 AM

Много са хубави! Живи и здрави! Ще направят много хора щастливи! w) BEER

#943 Потребителят е офлайн   gani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2006 - 11:07 PM

Цитат

Предполагам, че е тази, която се прави всяка година. w)  d)

Да,ама не знам каква е(за това питах де)!За пръв път ще ни я бият и за това питах...
Честити бебета!Много са сладки направо да ги изпапкаш пу,пу да ги наакат гаргите(да не ги урочасам w) )!Да са живи и много здрави и да порастнат световни шампиони super bravoS super best victoryVVV
User's Signature

°¤«_Golden_Retriever_Best_Fan_«¤°[br]Качена снимка

#944 Потребителят е офлайн   Nadq ampKarma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2006 - 09:08 AM

Бебетата са супер!Ох, как искам и аз голдънче! w) (love) w) (love) w) (love) w) (love) w) (love) w)

#945 Потребителят е офлайн   marti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 February 2006 - 10:50 AM

Цитат

Цитат

Предполагам, че е тази, която се прави всяка година. w)  d)

Да,ама не знам каква е(за тва питах де)!За пръв път ще ни я бият и за това питах

за ваксината , имах подобен проблем лятото /с козината на Мари-имаше алергия и мн.му падаше козината /
предполагам че става вапрос за ваксина на Virbac, но тя не е само за обикноженнно падане - смяна на козината, /защото сега пове-чето кучета си сменят козината/
ваксината се бие на 3 пати през две седници , има действие една година и е за кучета , които са предразположени към кожни алергии
/ имат такава/
сигурно и лекаря ще ти препоръча да даваш витамини , има специално за козина- на Virbac-има едни /течни/,
International Veterinary -Lipiderm- от тези ми беше дал нашия ветеринар бяха смного ефикасни

d)

#946 Потребителят е офлайн   tedi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2006 - 09:43 AM

Здравейте!
Искам да ви питам дали тази стойка е добра.. самото положение на краката на кучето и така. Тук е самичка и на съм й вдигнала опашката .
Качена снимка
А ето тук сме двете но мисля че някак си не е в добро положение..Може ли да изкажете мнението си?
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#947 Потребителят е офлайн   Красен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2006 - 02:02 PM

Теди, не е лошо като за начало... но опитай да постигнеш резултата от снимките по-долу. Задните крака трябва да се изнесат още по-назад, за да се открои добре заъгляването на ставите, гърбът трябва да е прав, а опашката да представлява естествено продължение на гърба... всичко това обаче се учи най-добре "на живо", а не по снимки...

Голдън в стойка - сам:

Качена снимка

Качена снимка

#948 Потребителят е офлайн   tedi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2006 - 02:41 PM

А как да я накарам да си изпъва опашката...? Тя я държи изправена само като е на разходка или ако много се радва..
Добре ще опитам да й опъна краката и ще побликувам тук резултата...
User's Signature

Качена снимка

#949 Потребителят е офлайн   gani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2006 - 03:04 PM

Бари като го извеждам и докато чакаме асансьора той гледа през прозореца на входа!Застава в стойка и с опашка така,както на снимките-по абсолютно същия начин!Теди иначе Кари не е чак толкова зле застанала(поне според мен)
User's Signature

#950 Потребителят е офлайн   tedi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2006 - 03:34 PM

Ох,нищо не мога да направя с неяяааааа... s)
Явно трябва следващата седмица да отида на сбирките за хендлинг които се организират от форума.....
User's Signature

Качена снимка

#951 Потребителят е офлайн   galina_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 09:48 PM

Теди, кучето ти е наистина красиво! w) Много красиво бих казала!

Сега... преди два дена дена незнам какво ми стана, погна ме маниата да си взема куче! Просто искам да се грижа за нещо.. не че нямам задължения, но...
Винаги съм харесвала кучетата. За мен това са едни много хубави и умни /повечето де :р / животни. Плюс това са много красиви. Имам зайче, но не може да ме разбере. Сега да не си помислите, че искам някое животно, което да може да ми говори. Искам куче, по-точно голдън ритрийвър! За мен те са една от най-хубавите породи, но прекалено скъпа. Тъй като не разбирам от кучета искам да ви попитам дали 500 лева е нормална цена за ритрийвърче на месец?! :)

#952 Потребителят е офлайн   gani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 10:05 PM

Ми и аз си имам голдънче!Не можах да разбера как така на месец стигат ли 500лв
User's Signature

#953 Потребителят е офлайн   galina_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 10:12 PM

Цитат

Ми и аз си имам голдънче!Не можах да разбера как така на месец стигат ли 500лв

Ми намерих ритрийвърче на 1 месец, за 500 лв.
Нормална ли е тази цена?

#954 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 10:16 PM

galina,
искаш да кажеш, че някой иска да ти продаде голдънче на 30 дни?! Моля те, обезателно прочети темите откъде се купува куче! Не го взимай от магазин и не вярвай на човек, който ще ти продаде кученце на такава възраст!
Решението ти за породата е страхотно - голдъните и лабрадорите май наистина само дето не могат да говорят. Обаче се стараят страшно... l)
Цена 500 лева е повече от нормална. Поинтересувай се обаче кои са родителите на малкото, има ли родословие, кои са собствениците на родителите, как се гледат майката и малките, ваксини, обезпаразитяване...
На всички тези въпроси ще намериш отговори тук по темите. Освен това погледни форума на dogchampions.info и bulgoldens.com. В момента има и малки голдънчета - страхотно красиви и с много добри родители. Успех!
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#955 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 10:28 PM

Цитат

Здравейте!
Искам да ви питам дали тази стойка е добра.. самото положение на краката на кучето и така.

За да успееш хубаво да и поставиш краката не я слагай в стойка директно на хлъзгавия под. така кучето няма опора да се опъне добре. За да вдигнеш опашката( когато не я държиш) застани пред кучето и му покажи любима играчка или хапка храна. Не дръж играчката или храната на едно място - движи си ръката така че да запалиш любопитството на кучето! Дори и опашката да не стои опъната назад поне трябва весело да се размахва! b)

#956 Потребителят е офлайн   galina_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 10:37 PM

@danny
Ми аз не мисля да го купя от магазин.. Тук в Ямбол, в магазините за животни продаватс само зайчета, хамстери, морски прасенца..
На един месец прекалено малко ли е? n) Сорка за тъпите въпроси, но просто, както ви казах - не разбирам.
Ако взема ще питам въпросите, които написа!

#957 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 10:49 PM

Хубаво е кучето да се вземе след 8мата седмица, което прави малко по-малко от 2 месечна възраст. В осмата седмица кучето стига в развитието си до фазата на социализация, тоест готово е да открива и опознава нови светове. Със спокойствие и любопитство ще се адаптира в новата си къща.
До тогава е хубаво да остане при майката.Още повече че в предишната (преди социализацията) фаза на развитие кученцето получава незаменими уроци от майката - нещо което ти не можеш да му дадеш!
По принцип въвъ форумите не е прието да се коментират цени на кучета, но за твое собствно инфо 500 лева даже е малко за голден. Породата сега е "модерна" и дори в зоомагазините можеш да попаднеш на много по-скъпи кучета! Виж тези бебета за които ти е писала Дани Тук има и снимчки!!!

#958 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 10:55 PM

Да, голдънче на месец (30 дни) е прекалено малко, за да го отделят от майка му. Аз минах през тези въпроси преди 7-8 месеца. Ако имаш възможност, посети сайтовете, които ти посочих. Там си пишем предимно собственици или влюбени в ретривърите - аз имам лабрадор.
Тук на dog.bg най-компетентно мнение за породата могат да ти дадат Dara, Topsi, Iglika.
Не знам откъде смяташ да взимаш мъника и с риск да се повторя - непременно се поинтересувай за родителите, за това как се гледат кученцата, какви ваксини са сложени, дали са обезпаразитени. Ако имаш възможност - свържи се (примерно на лични съобщения) с хората, които ти посочих - мисля, че те могат да ти помогнат в търсенето, а и със съвети как се гледа и възпитава един малък голдън. Освен огромна радост, мъникът е и голяма отговорност. Има много неща за учене, особено ако това ще ти е първото куче. За да ти поверят едни грижливи развъдчици малкото, трябва да ги убедиш, че наистина ще се грижиш добре за кученцето.
Не се притеснявай да питаш! Всеки е тръгнал от едното желание. Ние също започнахме от dog.bg нашето търсене. Освен за това откъде да си вземем куче, виж и темите за възпитание, хранене, ветеринарен кабинет. Сама ще се ориентираш чии общи съвети да следваш - неудобно ми е да изброявам имена. Но наистина има кой да ти даде съвет.
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#959 Потребителят е офлайн   galina_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 10:59 PM

Axa, мерси за обяснението :)
А ако е на 5 месеца ще свикне ли с мен, с новия дом? Не е ли прекалено голямо?

#960 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 11:06 PM

Поне на мен ми е малко трудно да отговоря - защо ту на месец, ту на 5?! Ако няма друг изход - ще свикне. Но защо ще чакаш от 1 месец до петия? Или става дума за различни кученца? При по-пълен въпрос и отговорът ще бъде по-точен.
User's Signature

• (135 Страници) +
  • « Първа
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни