Голдън ретривър
Публикувано: 05 February 2006 - 10:12 AM
БЕБЕТА ТУК
Публикувано: 05 February 2006 - 11:07 PM
Цитат
Да,ама не знам каква е(за това питах де)!За пръв път ще ни я бият и за това питах...
Честити бебета!Много са сладки направо да ги изпапкаш пу,пу да ги наакат гаргите(да не ги урочасам w) )!Да са живи и много здрави и да порастнат световни шампиони super bravoS super best victoryVVV

°¤«_Golden_Retriever_Best_Fan_«¤°[br]

Публикувано: 06 February 2006 - 10:50 AM
Цитат
Цитат
Да,ама не знам каква е(за тва питах де)!За пръв път ще ни я бият и за това питах
за ваксината , имах подобен проблем лятото /с козината на Мари-имаше алергия и мн.му падаше козината /
предполагам че става вапрос за ваксина на Virbac, но тя не е само за обикноженнно падане - смяна на козината, /защото сега пове-чето кучета си сменят козината/
ваксината се бие на 3 пати през две седници , има действие една година и е за кучета , които са предразположени към кожни алергии
/ имат такава/
сигурно и лекаря ще ти препоръча да даваш витамини , има специално за козина- на Virbac-има едни /течни/,
International Veterinary -Lipiderm- от тези ми беше дал нашия ветеринар бяха смного ефикасни
d)
Публикувано: 07 February 2006 - 09:43 AM
Искам да ви питам дали тази стойка е добра.. самото положение на краката на кучето и така. Тук е самичка и на съм й вдигнала опашката .
А ето тук сме двете но мисля че някак си не е в добро положение..Може ли да изкажете мнението си?
Публикувано: 07 February 2006 - 02:02 PM
Голдън в стойка - сам:

Публикувано: 07 February 2006 - 03:04 PM

°¤«_Golden_Retriever_Best_Fan_«¤°[br]

Публикувано: 11 February 2006 - 09:48 PM
Сега... преди два дена дена незнам какво ми стана, погна ме маниата да си взема куче! Просто искам да се грижа за нещо.. не че нямам задължения, но...
Винаги съм харесвала кучетата. За мен това са едни много хубави и умни /повечето де :р / животни. Плюс това са много красиви. Имам зайче, но не може да ме разбере. Сега да не си помислите, че искам някое животно, което да може да ми говори. Искам куче, по-точно голдън ритрийвър! За мен те са една от най-хубавите породи, но прекалено скъпа. Тъй като не разбирам от кучета искам да ви попитам дали 500 лева е нормална цена за ритрийвърче на месец?! :)
Публикувано: 11 February 2006 - 10:16 PM
искаш да кажеш, че някой иска да ти продаде голдънче на 30 дни?! Моля те, обезателно прочети темите откъде се купува куче! Не го взимай от магазин и не вярвай на човек, който ще ти продаде кученце на такава възраст!
Решението ти за породата е страхотно - голдъните и лабрадорите май наистина само дето не могат да говорят. Обаче се стараят страшно... l)
Цена 500 лева е повече от нормална. Поинтересувай се обаче кои са родителите на малкото, има ли родословие, кои са собствениците на родителите, как се гледат майката и малките, ваксини, обезпаразитяване...
На всички тези въпроси ще намериш отговори тук по темите. Освен това погледни форума на dogchampions.info и bulgoldens.com. В момента има и малки голдънчета - страхотно красиви и с много добри родители. Успех!

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 11 February 2006 - 10:28 PM
Цитат
Искам да ви питам дали тази стойка е добра.. самото положение на краката на кучето и така.
За да успееш хубаво да и поставиш краката не я слагай в стойка директно на хлъзгавия под. така кучето няма опора да се опъне добре. За да вдигнеш опашката( когато не я държиш) застани пред кучето и му покажи любима играчка или хапка храна. Не дръж играчката или храната на едно място - движи си ръката така че да запалиш любопитството на кучето! Дори и опашката да не стои опъната назад поне трябва весело да се размахва! b)
Публикувано: 11 February 2006 - 10:37 PM
Ми аз не мисля да го купя от магазин.. Тук в Ямбол, в магазините за животни продаватс само зайчета, хамстери, морски прасенца..
На един месец прекалено малко ли е? n) Сорка за тъпите въпроси, но просто, както ви казах - не разбирам.
Ако взема ще питам въпросите, които написа!
Публикувано: 11 February 2006 - 10:49 PM
До тогава е хубаво да остане при майката.Още повече че в предишната (преди социализацията) фаза на развитие кученцето получава незаменими уроци от майката - нещо което ти не можеш да му дадеш!
По принцип въвъ форумите не е прието да се коментират цени на кучета, но за твое собствно инфо 500 лева даже е малко за голден. Породата сега е "модерна" и дори в зоомагазините можеш да попаднеш на много по-скъпи кучета! Виж тези бебета за които ти е писала Дани Тук има и снимчки!!!
Публикувано: 11 February 2006 - 10:55 PM
Тук на dog.bg най-компетентно мнение за породата могат да ти дадат Dara, Topsi, Iglika.
Не знам откъде смяташ да взимаш мъника и с риск да се повторя - непременно се поинтересувай за родителите, за това как се гледат кученцата, какви ваксини са сложени, дали са обезпаразитени. Ако имаш възможност - свържи се (примерно на лични съобщения) с хората, които ти посочих - мисля, че те могат да ти помогнат в търсенето, а и със съвети как се гледа и възпитава един малък голдън. Освен огромна радост, мъникът е и голяма отговорност. Има много неща за учене, особено ако това ще ти е първото куче. За да ти поверят едни грижливи развъдчици малкото, трябва да ги убедиш, че наистина ще се грижиш добре за кученцето.
Не се притеснявай да питаш! Всеки е тръгнал от едното желание. Ние също започнахме от dog.bg нашето търсене. Освен за това откъде да си вземем куче, виж и темите за възпитание, хранене, ветеринарен кабинет. Сама ще се ориентираш чии общи съвети да следваш - неудобно ми е да изброявам имена. Но наистина има кой да ти даде съвет.

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 11 February 2006 - 11:06 PM