Dog.bg Форуми : Голдън ретривър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (135 Страници) +
  • « Първа
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Голдън ретривър

#1741 Потребителят е офлайн   Activate Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 28 August 2008 - 12:07 AM

Откъде измислихте тази върховна глупост, че ако вземеш куче от развъдник трябва да доплатиш за родословието? Освен това не е задължително да водиш кучето си по изложби. Наложително преди заплождане на дадено куче, освен изследванията (става въпрос само за чистопородни). Взимаш куче от развъдник, за свое собствено спокойствие, че е това, за което си го взел.
User's Signature

Качена снимка

#1742 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2008 - 01:35 AM

като чета поредната тема за родословията ми направи нещо впечатление. всички казват: аз и без родословие си го обичам, не държа на изложби, искам само да си ми е здравичко и да се радваме един на друг. така, това добре, ама нещо пропускат момента, в който точно, за да са здрави и са им се радваш, трябва да им се знае произхода, гаранция, че кученцето наистина ще е здравичко и ще му се радваш. пък според моите скромни знания, това в голяма степен важи за голдените, които често страдат от дизплазия. а забавните изложби, са просто бонус, за развлечение, удоволствие, спорт, хоби, титли, развъждане, кой, каквото му е на душата. още повече след като купиш куче с родословие, получаваш документ за собственост. след като ти си собственикът, как е възможно някой да те задължава да правиш каквото и да е било с кучето ти?

П.П. днес за пореден път станах свидетел на случка: малко,сладко, пухкаво за 200 лв. ейеееееееее, давай за децата едно занимание. пет дни по-късно: ама то вече три дни не яде и е с разстройство и нещо взе да слабее....
User's Signature

Качена снимка

#1743 Потребителят е офлайн   Lub0^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 02:43 AM

Цитат

Zdraveyte, izklyu4itelno mn mi haresva porodata. Nadqvam se nqkoy da mi kaje ot kade moga da si vzema ili ot kade ste si vzeli vie i za kolko (za6toto ne mi se davat pove4e ot 200lv)
Като не ти се дават повече от 200 лв, ще си гледаш голдъна на картинка :blink:
User's Signature

Качена снимкаЦък тук :) (на картинката xD)

#1744 Потребителят е офлайн   buddygold Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 08:36 AM

Аз питах в развъдник ,за да си взема от там , и ми отговориха че трябва да го водя по изложби. Всеки си знае какво прави и от къде да си взима кученце, айде да не го обръщаме на спор за родословието , аз знам колко е важно то , но нямам намерение да давам Бъди за разплод ,а ще го кастрирам когато му дойде времето.Съгласна съм с това че от развъдник знаеш какво взимаш.
User's Signature

Качена снимка

#1745 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 28 August 2008 - 08:52 AM

Не знам с кой развъдчик си говорила, но в едно кучило винаги има кученце, които могат само да са домашни любимци. Те не трябва да се водят по изложби, те не стават и за развъждане, просто им се намира семейства, в които да бъдат гледани и обичани.

Цитат

Всеки си знае какво прави и от къде да си взима кученце, айде да не го обръщаме на спор за родословието , аз знам колко е важно то , но нямам намерение да давам Бъди за разплод ,а ще го кастрирам когато му дойде времето.

Искрено се надявам да си решила това сериозно, а не по-късно да решиш, че ще е много хубаво той да си има малки.

#1746 Потребителят е офлайн   buddygold Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 09:57 AM

Не съм малка и виждам какво става в реалния живот с кръстоски и изхвърлени животинки, няма да допринеса за това  ;)  :blink: .
User's Signature

Качена снимка

#1747 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 10:04 AM

Цитат

като чета поредната тема за родословията ми направи нещо впечатление. всички казват: аз и без родословие си го обичам, не държа на изложби, искам само да си ми е здравичко и да се радваме един на друг. така, това добре, ама нещо пропускат момента, в който точно, за да са здрави и са им се радваш, трябва да им се знае произхода, гаранция, че кученцето наистина ще е здравичко и ще му се радваш. пък според моите скромни знания, това в голяма степен важи за голдените, които често страдат от дизплазия. а забавните изложби, са просто бонус, за развлечение, удоволствие, спорт, хоби, титли, развъждане, кой, каквото му е на душата. още повече след като купиш куче с родословие, получаваш документ за собственост. след като ти си собственикът, как е възможно някой да те задължава да правиш каквото и да е било с кучето ти?

П.П. днес за пореден път станах свидетел на случка: малко,сладко, пухкаво за 200 лв. ейеееееееее, давай за децата едно занимание. пет дни по-късно: ама то вече три дни не яде и е с разстройство и нещо взе да слабее....

Айде моля ви се! Омръзна ми да се повтаря, че родословно куче не може да има наследствени болести! Затова сигурно знам много такива случаи нали? Дори ние имаме съмнение, че Роксана има дисплазия от висока степен /това беше предположението на лекарите от института в Стара Загора! Всъщност този който обаче подписва документите за клуба беше в отпуск и сега трябва да се е върнал, ще звъннем и дано да е била лекарска грешка :'(/ като майка и и баща и са шампиони и тя има родословие :mazohist:
Според мен то е само за доказване на произхода и гаранция, че кучето ти наистина е от съответната порода...

Цитат

Zdraveyte, izklyu4itelno mn mi haresva porodata. Nadqvam se nqkoy da mi kaje ot kade moga da si vzema ili ot kade ste si vzeli vie i za kolko (za6toto ne mi se davat pove4e ot 200lv)

Като не ти се дават сега, и после няма да ти се дават за отглеждането, няма да ти се разхожда...
User's Signature

#1748 Потребителят е офлайн   Joana* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 11:26 AM

Goldroks родословието ти дава гаранция, че на родителите на твоето куче са му направени необходимте изследвания, и са отговаряли на изискванията за допускане до разплод(както и на техните родители, и така доста назад)! Това дава известна сигурност - аз за моя Рей какво знам , даже не съм виждала баща му, а за прегледи,снимки и т.н. да не говорим... Да ми е жив и здрав, но аз никога повече няма да повторя тази моя грешка - куче от междусъседско развъждане  :huh: !
Така че родословието показва, че е направено всичко възможно , за да се родят здрави кученца, отговарящи на стандарта на породата и т.н. - но имай предвид, че ТД се предава през 14 поколения...
Защо имате съмнения за ТД, какво й има на Роксана?

#1749 Потребителят е офлайн   Activate Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 August 2008 - 11:34 AM

Йоана, родословието няма нищо общо с изследванията за тазобедрена дисплазия! Това дали родителите са здрави го доказва един друг документ. Не се заблуждавай.  ;) Още едно доказателство против твоето твърдение е, че не на всяка порода й се прави изследване за ТД.
User's Signature

Качена снимка

#1750 Потребителят е офлайн   Joana* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 11:40 AM

Не си ме разбрала - имах предвид, че за да получи едно куче родослови, неговите родители трябва да покрият изискванията за допускане до разплод, нали така? Е изследванията за ТД са едни от тях! До разплод не се допускат кучета с по-висока степен на дисплазия, следователно, ако твоето куче има родословие, неговите родители са покрили тези изисквания ! Разбра ли ме сега?

#1751 Потребителят е офлайн   taira_lora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 11:54 AM

Моята Тайра е без родословие ,защото ми е подарък от човек ,който не държи и не е наясно с тези неща просто е искал да ме зарадва. Обаче що се отнася до мен предпочитам кучето да е с родословие, породата ни е прекрасна (това го знае всеки един собственик на такова куче) и трябва да я запазим. Не че обичам Тайра по-малко защото е без родословие,напротив не бих я заменила за нито едно куче на света,характера и типично златен,а и е голяма красавица обаче много ми се иска да тича вкъщи с още една прекрасна златна красавица. Аз съм луда на тема животинки вкъщи ги има всякакви обаче Тайра ми е първото куче. С други думи планирам да си взема още една голденка на пролет обаче с родословие. Не бързам за никаде искам да попадна на кученцето което да ми спре дъха и да не мога да отлепя очи от него,както стана с Тайра когато ми я подариха,чела съм много за тази порода обаче не сам предполагала, че наистина са толкова прекрасни :wub:

#1752 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 01:14 PM

Цитат

Goldroks родословието ти дава гаранция, че на родителите на твоето куче са му направени необходимте изследвания, и са отговаряли на изискванията за допускане до разплод(както и на техните родители, и така доста назад)! Това дава известна сигурност - аз за моя Рей какво знам , даже не съм виждала баща му, а за прегледи,снимки и т.н. да не говорим... Да ми е жив и здрав, но аз никога повече няма да повторя тази моя грешка - куче от междусъседско развъждане  :huh: !
Така че родословието показва, че е направено всичко възможно , за да се родят здрави кученца, отговарящи на стандарта на породата и т.н. - но имай предвид, че ТД се предава през 14 поколения...

Цитат

Според мен то е само за доказване на произхода и гаранция, че кучето ти наистина е от съответната порода...

А като се предава през 14 поколения, от къде да съм сигурна, че кучето ми дори и с родословие няма да има ТД? Вероятността е почти същата както ако кучето е без родословие... То преди 14 поколения, сигурно дори ренгени е нямало! :(
Аз съм ЗА родословията за да докажат произхода на кучето ти, за да си сигурен, че ще е породисто, но това за мен не е гаранция, че кучето ти ще е здраво, без наследствени болести :(

Цитат

Цитат

/това беше предположението на лекарите от института в Стара Загора! Всъщност този който обаче подписва документите за клуба беше в отпуск и сега трябва да се е върнал, ще звъннем и дано да е била лекарска грешка Cry/

User's Signature

#1753 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 02:07 PM

Йоана, изискванията за получаване на родословия зависят от правила на отделните клубове в страните. В Сърбия няма задължение на родителите да се правят снимки за дисплазия, за да получи кученцето родословие. В Англия също е така, но там няма уважаващ себе си разввъдчик, който да ти продаде кученце, без да е направил снимки за дисплазия. В България, за да получи кучето родословие, трябва да има всички необходими изследвания за наследствени заболявания.
goldroks, надявам се Рокса да е добре, стискам палци! За дисплазията, за съжаление в България много от скоро се правят изследвания за тази наследствена болест. В Швецив се правят изследвания от 70-те години на миналия век и на родословията на кучетата е написано под всеки родител с коя степен на дисплазия е. С дисплазията няма 100% сигурност и при изследванията, че кучетото не е болно. Поне е направено всичко възможно от развъчика и всичко друго зависи от твоите грижи и съчетанието на гени.

#1754 Потребителят е офлайн   taira_lora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 02:12 PM

На каква възраст може да се направят изследвания за дисплазия?

#1755 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2008 - 02:15 PM

аз може ли да попитам нещо? абе хора, не ви ли писна да се ядете само за една и съща тема и все едно и също да си пишете? аз вече тия постове на изуст ги научих. когато дойде някой нов -дайте му линкове да чете, ако има акъл ще си промени мнението,ако не, само ще се карате и си разваляте темичка за прекрасните кутрета. не виждате ли,че на българина акъл не се дава? през 5 страници спорите и пишете едно и също...
User's Signature

Качена снимка

#1756 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 02:38 PM

Цитат

На година и половина, а при признаци на дисплазия трябва и по-рано да се направи снимка.

#1757 Потребителят е офлайн   veronika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 02:42 PM

Цитат

То преди 14 поколения, сигурно дори ренгени е нямало!  
;D
да и аз знам поне 2 родословни голдъни с дисплазия!!!според мен родословието не ти е никаква гаранция за тея работи все пак в Бг. нищо не е невъзможно като подкупване на лекари например да ти завери документа че кучето не е болно без дори да го е погледнал срещу някаква "скромна сума" Така че.......!!и не ми казвайте сега че не е невъзможно да се случи такова нещо ,защото това което не става с пари става с много пари!!

#1758 Потребителят е офлайн   Melina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 02:45 PM

А, винаги ми е било много интересно, как си представят някои хора, че ще могат да отделят по минимум 100лв. месечно за храна, добавки, ветеринари, играчки и прочие основни нужди, при положение, че не могат да си позволят повече от 200лв. (примерно), еднократна сума, за куче. Това е нещо, за което си заслужава да се помисли сериозно.
User's Signature

Качена снимка

#1759 Потребителят е офлайн   tedinceto_96 Икона

• *Фен*
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 02:49 PM

Незнам, наистина е странно.Аз например искам бобтейлче (а те са скъпички) и родителите ми са съгласни да дадат до 1500-2000лв., но за хубаво кученце с родословие.

#1760 Потребителят е офлайн   taira_lora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 02:51 PM

Цитат

Цитат

На година и половина, а при признаци на дисплазия трябва и по-рано да се направи снимка.

мерси за информацията   :blink:
много се притеснявам от тази болест като чета колко е разпространена до година и половина(още година и 2 месеца) направо ще изстръпна,а си правя и планове за друго голдънче и много  ме е страх.
Ако някой може да ми препоръча походящ развъдник ще съм му много благодарна

• (135 Страници) +
  • « Първа
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема