Голдън ретривър
Публикувано: 05 December 2005 - 01:53 PM
И в двата случая никога не се храни преди да се вози в кола, и единственният начин да спре да повръща е много возене, не по 2 часа а за 20-ина минути после разходка и пак да свиква с возенето.Иначе има хапчета против повръщане за кучета.
Публикувано: 08 December 2005 - 12:07 AM
Кожата има в основата си нещо като мастна жлеза. Тя поддържа и храни косъма. Образува нещо като филм на основата на кожата. Когато миеш често с шампуан или сапун, измиваш този филм и косъма няма мазнина ... затова не е хубаво да се мие често с сапун или шампоан. Пробвай само с вода - така може да миеш всеки ден.
Иначе пробвай с катранен сапун или сапун за кучета ... продават в зоомагазините. Човешките имат ароматизатори и кучето не винаги ги понася добре. Същото е и за човешките шампоани, може да имат ароматизатори, други емулсии, които могат ... е, не че да навредят, но структурата на косъма на кучето е по различна от човешката. А и миризмата е друга ... иначе съм чувал за Хедерс Шолдърс, но не съм пробвал ... b)
Публикувано: 09 December 2005 - 01:32 PM
Ph-то на хората и кучетата е различно, за това не трябва да се ползва човешки шампоан.Ако ще купуваш кучешки то да е на Трикси , не купувай евтини кучешки шампоани(ако ще са евтини, то катранен сапун е много по добре).Преди да нанесеш шампоана трябва да го разредиш, никога не се нанася концентрат, и трябва и балсам за козината.Но иначе едно стабилно разресване помага много, козината има свойството да се самопочиства.
Публикувано: 09 December 2005 - 05:38 PM
Защото за първи път чувам че не трябва да се нанася направо а да се разрежда...По шепа някъде се изхарчва всеки път за да се разпени хубаво и козинката да й бухне после...къса е и правя всичко възможно да изглежда по-длъжка.. ouu
Публикувано: 10 December 2005 - 12:09 AM
Ето една демонстрация, която са направили на изложбата в ЗАГРЕБ - куче водач води доброволеч от публиката !
Прикачени файлове
-
buceni.jpg (25.21K)
Брой сваляния: 118
Публикувано: 10 December 2005 - 09:46 AM
И Катранения сапун наистина е по-хубав от българските шампоани, но аз лично трудно понасям миризмата му, а и от него също се получава пърхот.

Прави каквото трябва, да става каквото ще!
Публикувано: 10 December 2005 - 12:08 PM

°¤«_Golden_Retriever_Best_Fan_«¤°[br]

Публикувано: 12 December 2005 - 02:24 PM
Публикувано: 12 December 2005 - 02:58 PM
Цитат
Също ползвам масло от норка, но не е на шампоан, а на спрей. След изкъпване и подсушаване напръсквам, после разресвам ... козината става много мека и хубава, лъщи b)
За къса козина - има едни хапчета с биотин, кучешки. Ползват се като наградки, с едно йорки на опаковката. Вкусни са, давам от тях на Кевин като наградки, пробвай и ти d)
Публикувано: 13 December 2005 - 05:14 PM
щом даваш биотин, имам една опаковка ама е за хора не е за кучета вече седи повече от година в къщи и не съм дала нито една таблетка, та ако искаш да ти ги подарявам че то и срока на годност и изтича скоро.Пък ми е тъпо аз да ги изхвърля като на някой друг ще му влязат в употреба:)))))))
Публикувано: 13 December 2005 - 05:17 PM
Имам такъв шпрей на Трикси в къщи , но мерише много силно и особенно големият ако съм го пръскала , на първата разходка почва едно въргаляне че язък за труда:)Пък и от него имам чувството че на голдените се сплъстява козината , става и по мазна, не че мога да предценя добре .Нали ти казвам пръскам-разходка-стабилно измиване с вода:)
Публикувано: 14 December 2005 - 10:12 PM
Продават го в почти всички зоомагазини.
Прикачени файлове
-
SC_0004.jpg (6.7K)
Брой сваляния: 125