Dog.bg Форуми : Голдън ретривър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (135 Страници) +
  • « Първа
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Голдън ретривър

#2481 Потребителят е офлайн   grisha72 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 July 2010 - 09:36 PM

Показване на мнениетоalice_goldness_, в 02 July 2010 - 08:19 AM, написа:

Аз щях да взимам кученце от там , но се оказа , че всички са купени и следващото кучило няма да е скоро.

В момента в развъдник Lorindely има все още свободни кученца както от едното кучило,така и от другото!
Незнам от къде имаш alice_goldness_ спомената информация,но не е от нас!
Ако някой се интересува за кученце може да ми пише лично съобщение.

#2482 Потребителят е офлайн   Spiro Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 July 2010 - 02:41 PM

Здравейте. Имам Голден на 6 месеца, но имам и някой въпроси. Учи се сравнително бързо на команди, но две работи много ни "куцат" и не иска, и не иска....

1. Като сме навън като е прихванат лудите почва да подскача да дърпа и т.н. Опитвам се да е науча на команда "До мен" (редом), но не иска и да чуе.
2. Още не иска да се научи навън да се изхожда. Виждам е, че отива към банята, но е спирам и казвам "НЕ, НАВЪН!" Тя като чуе навън и полудява от радост. Слагам каишката взимам бисквитките и тръгваме, чакам 10-20 минути... никой нищо не прави (през това време и повтарам "ключовата" дума "Хайде свърши си работата"). Прибираме се вкъщи и от вратата право в банята и се изпишква. По 5-6 пъти на ден е изкарвам навън и пак не иска да привикне. От от 8ч. сутринта до 8ч. вечерта. Случва се и навън да си свърши работата, докато го прави повтарям и думите "свърши си работата" и и давам награда след това радвам и се и е хваля. Но тя изяжда наградата и пак почва да се дърпа, даже и не помни защо съм и дал награда явно.

Моля за съвети.

п.с. Ето една снимка с ноовия й кокал. :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2483 Потребителят е офлайн   Bellboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2010 - 05:17 PM

Здравейте ,spiro.Много ви е сладко момичето.Още е кутре все пак,ще я научите да ходи навън.Да ви кажа честно,според мен е грешка,че сте я научили да ходи в банята,защото така свикват и по мое мнение е по-трудно после.Но с много разходки и търпение ще стане.Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка
П.п:Успех и на вас в открива нето на буквичката ЯКачена снимка

#2484 Потребителят е офлайн   Spiro Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 July 2010 - 05:49 PM

Какво имаше предвид с това "буквичката Я". Не го разбрах нещо.

Само да добавя, че сега като излизахме се указа, че знае какво значи "до мен", и го изпълнява, но взима наградата и потегля... :D

Още двавъпроса.
1. По колко пъти би трябвало да се изхожда 6 месечно голденче. Мойто куче 2 пъти от сутрин до вечер, ама масивно "пупи" излиза.

2. Случвало ли ви се е кучето ви да пие неограничено вода? Да пие по 500мл на едно пиене примерно. Моето куче няма мярка за това и лекаря е изумен и не знае какво да ме посъветва, освен да и наливам постоянно вода (както всъщност правя от 3-4 месеца вече) и трябва всеки ден да смятам колко вода трябва да изпие и т.н., а не просто да си и сипя и тя да си пие когато иска. Някой ако знае решението на тази мистерия ще се радвам да чуя отговора.

Благодаря още един път.

#2485 Потребителят е офлайн   ileto_98_kiss_dog Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 23 July 2010 - 09:12 PM

Значи и аз имам 6 месечно голденче. По принцип малките кучета трябва да се изхождат до тоалетна по 2 - 3 пъти може да е повече, ако яде много. Не трябва да се чудиш моят понякога и по 4 пъти, но при женските незнам. Според мен е нормално.
За второто, ако пие много вода след разходка нищо няма, но ако това е постоянно наистина е трудно за разбиране :zz_219: Според мен трябвада и дадеш вода да пие да и вземеш купата и след около 30 минути пак да и дадеш и така. Друго да те посъветвам незнам.

П.П. Дано да успееш да намериш решение
User's Signature

!!! Нека да подадем ръка на животните в нужда !!!

#2486 Потребителят е офлайн   Spiro Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 July 2010 - 09:58 PM

Е да и тя преди се изхождаше по 4 пъти, но сега по 2 сутрин и вечер. (даже се случва и по 1 път, тоест днес)
Иначе за водата аз колкото и да и е взимам като и е сложа почва да пие като невиждала. Не знам как ще се справим с този проблем.

#2487 Потребителят е офлайн   Melina_i_Artemida Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 July 2010 - 10:03 PM

www.bulgoldens.com

там пише много за проблемите Ви.
User's Signature

Качена снимка

#2488 Потребителят е офлайн   Bellboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2010 - 10:41 PM

Нищо особено,просто сте сложили на няколко места ''е'' вместо ''я''.Пишете не ''да я'',а ''да е''.Само това имах предвид.Качена снимка Успехи с вашето момиче.Имала съм от малка 14 години женско куче и с ''тоалетната'' са по-трудни от мъжките.

#2489 Потребителят е офлайн   alice_goldness_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs

Публикувано: 25 July 2010 - 05:05 PM

Малко съм изумена ... Моето голдънче е на почти 3 месеца , а пресушава свободно една купа 500 мл вода ...
User's Signature

Качена снимка
"Две неща са безгранични - Вселената и човешката глупост...за първото не съм толкова сигурен!" А.Айнщайн

#2490 Потребителят е офлайн   Carina_ Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 July 2010 - 02:08 PM

Хайде и тук да се запиша с моята пакостница. :re_037:
Тя се казва Карина, родена е на 18,04 тази година. Унгарка е. ;)
Вече има всички ваксини и се разхождаме активно от 2 дни. Вчера ходихме до голдънското училище, но за съжаление нямаше никой, може би сме ги изпуснали. :zz_218:
Имаме ужасен проблем с хапането по дъщеря ми, мисля я за личната й играчка и не я оставя на мира колкото и да се караме. Другият ни голям проблем е краденето на храна, при опит да й бъде взето яденето от устата, става страшно. Ръмжи, напада да хапе, ужасно е. :wacko: Последната случка е от онази вечер, сега целите ми ръце са сини и нахапани. Едва й взехме храната от устата двамата с мъжа ми, аз я хванах за козинката отзад на врата и я положих да легне настрани, докато й се карам. Тя продължаваше да се опитва да ме хапе и да ръмжи и лае. После я наказахме в коридора за известно време. И все си мисля, че това най-трудно ще изкореним. Приемам съвети всякакви. :vb_024:

#2491 Потребителят е офлайн   grisha72 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 July 2010 - 02:25 PM

Здравейте,Carina_

може би ще намерите отговор на въпросите си тук:
http://bulgoldens.co...cdays=0&start=0
ако не ги откриете постнете вашите въпроси там също.

#2492 Потребителят е офлайн   Carina_ Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 July 2010 - 02:53 PM

Показване на мнениетоgrisha72, в 26 July 2010 - 01:30 PM, написа:

Здравейте,Carina_

може би ще намерите отговор на въпросите си тук:
http://bulgoldens.co...cdays=0&start=0
ако не ги откриете постнете вашите въпроси там също.

Здравейте, усилено чета и техния форум, но за съжаление не мога да се регистрирам. Имат някакъв проблем от известно време. :(

#2493 Потребителят е офлайн   yonov Икона

Публикувано: 27 July 2010 - 12:10 AM

Здравейте спрях се на едно кученце и искам да Ви покажа снимки ,за да кажете мнението си ,на мен ми харесва много ,но не знам нищо за породата наскоро разбрах за нея.Какво бихте ме посъветвали. Сайт ,на който на заглавната страница има кученцата като малки ,както и родителите *** :) Ето и снимките :

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
hhttp://store.picbg.net/pubpic/E6/5E/480c622f23a5e65e.jpg
Качена снимка

Мод: Редакция

#2494 Потребителят е офлайн   k1champion Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 July 2010 - 01:41 AM

Аз не разбирам много, но на мен това не ми прилича на кученцата от саита или на голдънче. Малко слабичко ми се вижда на снимките, но е мого душичка, аз бих те посъветвала да си вземеш куче от развъдник не от обява, най-малко заради здравословното му състояние.
User's Signature

Качена снимка

#2495 Потребителят е офлайн   yonov Икона

Публикувано: 27 July 2010 - 01:51 AM

Да и на мен ми се вижда слабо :(
Цената му е 150 лв ,като утре ще го запазя ,като дам капаро.Моля и други да се произнесат по въпроса :)
Само да доуточня ,че на снимката където са двечките са на 3 месеца ,а снимките на самото кученце е на 4 месеца вече.
Снимка и на паспорта с ваксините

Качена снимка

#2496 Потребителят е офлайн   Todor_V Икона

Публикувано: 27 July 2010 - 09:21 AM

yonov,прочети първо тук за въпросния "развъдник":
http://www.bulgolden...opic.php?t=2237
После се поинтересувай дали родителите имат направени изследвания за наследствени болести при Голдъните-лакътна и тазобедрена дисплазия на ставите,и катаракта на очите.
Преди да си вземеш Голдън може да попрочетеш малко във форума на БГРК:
http://www.bulgolden...forum/index.php
Виж и тази тема http://www.bulgolden...ewforum.php?f=3 и потърси 3-4 месечни снимки на кучетата от там.Направи сам изводите за себе си,защо тези са толкова слабички и защо изглеждат така.
И на края прочети и тук http://www.bulgolden...opic.php?t=1257 и прецени тогава,дали да си вземеш куче от тази обява или не.

П.П. Цената е най-малкото което даваш за едно кученце когато го купуваш.

#2497 Потребителят е офлайн   Melina_i_Artemida Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 July 2010 - 09:33 AM

Здравейте.
Мога само да кажа, че кученцата на снимките нямат нищо общо с голдъните, освен цвета.
Главата в по-скоро дакелска, правете си изводите за останалото.
Може да са сладки, може да са милички, но това определено НЕ са малки голдънчета.
Внимавайте какво си купувате, за да не се окаже, че един ден ще го пратите на улицата, защото прилича на всичко друго, но не и на голдън.

П.П. Ето за сравнение снимки на ГОЛДЪН на 4 месеца:
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#2498 Guest_samoyedfan_*

• Група: Гости

Публикувано: 27 July 2010 - 10:52 AM

И аз така мисля...в русе има зоо магазин и се дава голдън за 150лв но има голяма прилика и съм сигурна че е голдън,но трябва да е болно,че да го дадат за толко пари :dh_188: :mg_062:

#2499 Потребителят е офлайн   yonov Икона

Публикувано: 27 July 2010 - 10:53 AM

Благодаря Ви , http://www.bulgolden...er=asc&start=30 в тази тема кученцето е от въпросния сайт но то приличам ного повече на голдънче за разлика от това,което се канех да взимам аз.С две думи се отказах и си търся голдънче ,после като се прибера започвам да звъня по развъдниците и ако някой има предложения моля да ги напише. Благодаря Ви за отговорите. :)

#2500 Потребителят е офлайн   Carina_ Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 July 2010 - 10:57 AM

Искам само да допълня нещо важно, не е важно дали кучето е породисто или с родословие, вие ще го обичате каквото и да е. НО! винаги има риск при нечистокръвните кучета от наследствени болести. И може да сте спестили няколкостотин лева при покупката му, но после притесненията и разходите (ако недай Боже нещо му има, пожелавам да е много здравичко) са в пъти повече.
И само искам да поясня, че това е мое мнение. :ba_025:
В горното се убедих след мнооого четене,а Кари вече бе при нас. Но дори и за миг не съжалявам за избора си. Тя расте здравичка и умничка (в повечето време ;), дано и занапред да е така. :ae_085:

• (135 Страници) +
  • « Първа
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни