Фотогалерия на БОК
Публикувано: 22 April 2010 - 11:12 PM

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 22 April 2010 - 11:17 PM

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 22 April 2010 - 11:27 PM

Публикувано: 22 April 2010 - 11:47 PM
Трак, в 22 April 2010 - 05:49 PM, написа:
Здравейте, господине или госпожо/ це ако сте дама. Извинявам се за незнанието. Дълги години ходя в Гела, Солеща, Широка Лъка, Стойките, Брезе, Беден и други места от тая дестинация. Много прекрасни кучета съм виждал в района, но и много съм оставил от кръвта, която развивам именно там. Природата и хората са прекрасни. При първа възможност ще се срещнем ако разбира се Ви е възможно и ще поговорим Приятел съм и с доктора бачи Мите, който е ръководител на ансамбъла в Гела. Давал съм му кучета едно от които не беше добро, но и аз тогава бях подведен. То обаче не остави никакви приплоди. Всичко друго е било повече от добро. И накрая искам да ви кажа че съм пял на много мероприятия в района и зная доста родопски песни, някои от които не чути не пяти преди мен. Доста от тях са със съдържание на овчарска тематика.

Публикувано: 23 April 2010 - 12:19 AM
Трак, в 22 April 2010 - 06:28 PM, написа:

#10034 Guest_Боритарканъ_*
Публикувано: 23 April 2010 - 01:20 PM
Публикувано: 23 April 2010 - 06:55 PM
Стефан Попов - председател НКБОК, в 22 April 2010 - 08:52 PM, написа:
Трак, в 22 April 2010 - 05:49 PM, написа:
Здравейте, господине или госпожо/ це ако сте дама. Извинявам се за незнанието. Дълги години ходя в Гела, Солеща, Широка Лъка, Стойките, Брезе, Беден и други места от тая дестинация. Много прекрасни кучета съм виждал в района, но и много съм оставил от кръвта, която развивам именно там. Природата и хората са прекрасни. При първа възможност ще се срещнем ако разбира се Ви е възможно и ще поговорим Приятел съм и с доктора бачи Мите, който е ръководител на ансамбъла в Гела. Давал съм му кучета едно от които не беше добро, но и аз тогава бях подведен. То обаче не остави никакви приплоди. Всичко друго е било повече от добро. И накрая искам да ви кажа че съм пял на много мероприятия в района и зная доста родопски песни, някои от които не чути не пяти преди мен. Доста от тях са със съдържание на овчарска тематика.

"Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи."
Джон Максуел
Публикувано: 23 April 2010 - 07:57 PM

Влизам тук за да разбера подробности за породата и мероприятията който клубът провежда !
Публикувано: 25 April 2010 - 10:53 AM
Стефан Попов - председател НКБОК, в 22 April 2010 - 10:24 PM, написа:
Какво означава кучетата да имат правилни ъгли, пропорции и твърд и правилен гръб. До колко правилни трябва да са, защото правилното за едно куче с един костен индекс е едно, а за друго правилното е съвсем различно. Този коментар е просто куп думи, неподплатени с обяснения.
Какво означава разбира се важни са всички кости, мускулите, ставите и сухожилията. Знае ли титулуващия се кинолог с какво например е важна костта в пениса на кучето за движението (ако той въобще знае, че кучето има и кост в основата на своя пенис).
Какво означава желание за движене. Движението не е продукт на желание или нежелание а елемент от природата на индивида за оцеляване. То не е желание, а необходимост. Едно куче от работно направление не може да няма желание за движение. Има ли го значи е налице някакъв проблем, който вече може да бъде от различно естество, а не само да е свързан с органите на придвижване в пространството.
Някога всеки един овчар се гордееше Това някога си го запази за общите приказки. Ние живеем в 21 век, претендираме да ползваме постиженията на науката (а пусто и се титулуваме кинолози), а даваме обяснения от рода на някога. Някога е в историята и фолклора, г-н кинолог.
Казваш давам пример с кангала. Какъв пример можеш да дадеш с една порода, която въобще не познаваш и за която твърденията ти нямат нищо общо. Ако имаш предвид всевъзможните кръстоски, който се ползват за битки, това е друг въпрос, но не е и кангал. А иначе, кангала никога не е бил дребен като лисунгер.

"Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи."
Джон Максуел
#10039 Guest_Боритарканъ_*
Публикувано: 25 April 2010 - 11:45 AM
Metal, в 25 April 2010 - 10:58 AM, написа:
Стефан Попов - председател НКБОК, в 22 April 2010 - 10:24 PM, написа:
Какво означава кучетата да имат „правилни ъгли, пропорции и твърд и правилен гръб”. До колко правилни трябва да са, защото правилното за едно куче с един костен индекс е едно, а за друго правилното е съвсем различно. Този коментар е просто куп думи, неподплатени с обяснения.
Какво означава „разбира се важни са всички кости, мускулите, ставите и сухожилията”. Знае ли титулуващия се „кинолог” с какво например е важна костта в пениса на кучето за движението (ако той въобще знае, че кучето има и кост в основата на своя пенис).
Какво означава „желание за движене”. Движението не е продукт на желание или нежелание а елемент от природата на индивида за оцеляване. То не е желание, а необходимост. Едно куче от работно направление не може да няма желание за движение. Има ли го – значи е налице някакъв проблем, който вече може да бъде от различно естество, а не само да е свързан с органите на придвижване в пространството.
„Някога всеки един овчар се гордееше…” Това „някога” си го запази за общите приказки. Ние живеем в 21 век, претендираме да ползваме постиженията на науката (а пусто и се титулуваме „кинолози”), а даваме обяснения от рода на „някога”. „Някога” е в историята и фолклора, г-н „кинолог”.
Казваш „давам пример с кангала”. Какъв пример можеш да дадеш с една порода, която въобще не познаваш и за която твърденията ти нямат нищо общо. Ако имаш предвид всевъзможните кръстоски, който се ползват за битки, това е друг въпрос, но не е и кангал. А иначе, кангала никога не е бил дребен като лисунгер.
Еййй много учени

Към световно известния учен - господин доктор хонорис кауза Metal много вие е влязъл Попов под кожата и два денa не можеte без него. Има диспансери за лекуване на зависими, не е лошо да се обърнете към някой от тях.

Публикувано: 25 April 2010 - 12:38 PM
ни знаом кой на куго къде й влязъл ама има разни дету колкуту повичи пишат, толкуз повичи сами си гу вкарват с тъпутийти си.
Някоу ти беши писъл що ни земиш да заложиш на пеенто е да остаиш на мира кучатта - и без другу си ки уакал дустатачно.
пък като пеиш можи и да земат да та канят пу изложби - да пригласяш на гайдити на каракчанти.