много го обичам това пусто куче бе:))да е жив и здрав да стане голям пес,пък да видим дали не сме запазили чиста кръв от старите кучета
а и такива хубави,красиви и здрави кутрета видях напоследак и то на много места,да не говорим за голямите кучета,които зарадваха очите и душата ми!
нека да си говорят,4е сме назад:))само че аз мисля,че сме доста напред-особено след последните ми няколко обиколки и гостувания на кучкари и овчари-такива песове има по България,че ми се пее от кеф!!!(на изложбата в Грашево също видях много красиви и истински кучета)
напред в породата имам в предвид-опазването и 4иста на първо място!развитие,заплождания и приемане в ФЦИ-то разбирасе:)а и още много неща...щом има яки кучета-ще я бъде тази порода бе!
също така не визирам само клуба НКБОК,а и много много други хора,които не членуват никаде,но имат страхотни овчарки,и които знаят да гледат и да развъждат!!и искам да кажа,4е породата върви,върви си ни напред породката и дано все пове4е хора да разберат за ка4ествата на тези ку4ета и ги оценят,та да помагат за каузата!!!