Фотогалерия на БОК
Публикувано: 13 April 2011 - 05:36 PM
Стефан Попов - председател НКБОК, в 12 April 2011 - 09:40 PM, написа:
kaleata78, в 12 April 2011 - 09:23 PM, написа:
Велко, браво брат!!! Ти си първия, който изписва правилно името на това много добро и породно куче на Вальо Джината. В Костенец имената са: Жейо, Пайо, Кайо и тнт. тъй като там си имат дори своя писменост различна от това, което е в останалата част от Б-я.
Мисля,че в граматиката на българския език,след гласна се пише "йо" а след негласна "ьо". Сега трябва ли да обяснявам кое е гласна и кое негласна,накрая да стане СЪГЛАСНА

Публикувано: 13 April 2011 - 06:47 PM
Спас ЛАзаров, в 11 April 2011 - 03:29 PM, написа:
Мисля,че никои не бива да се срамува от това куче.Лично мнение,добито от наблюдения при развитието му и на негови производни.
Публикувано: 13 April 2011 - 06:58 PM
vanjo, в 12 April 2011 - 08:54 PM, написа:
Оня е друг Караман!

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 13 April 2011 - 07:20 PM
vanjo, в 12 April 2011 - 10:37 PM, написа:
Тоя Караман от Триград беше най-анатомически грешното куче! Изведоха ми го да го съдя в Стара Загора средата на деветдесетте тъкмо го бяха купили и казват че бил на двайсет и две години. Отварям му устата той на не повече от 6. Посягам за тестиси той няма такива. Ма въобще! Да не говорим че беше под 53/54 максимум см. в холката и под 27/8 кг. Много слаба муцуна и глава, но така са го снимали че да не личи. Очите му бяха хубави-сухи ама как да не са при тая биометрия. Със схванати задни крайници и много лоши движения и иноход. Провиснал и много мек гръб ама кой го е еня че един такъв може да расипе поколения овчарски кучета. Добре че беше без ташаци та не обърка нищо. И го оставих без класиране без да го обиждам тъй като човека, който го изведе беше свесен и приятел. Боже Господи какви недоразумения показвате! Боже Господи! Опази! Нашите женски кутрета го бият във всичко по на четири месеца! Срамота! И точно такива нека си минават за каракачански нямам нищо против. Да изтичат при каракачанистите. Там им е мястото. Ние ще си гледаме нашите-лошите по над 57/8 кг. и нагоре и по над 73/4 см. и нагоре, пък времето ще покаже кой е бил прав. Само че тия дето ме критикуват до един още не са стигнали там, от където аз отдавна съм се върнал и вече съм към друга дестинация, а за тях е доста съмнително дали ще стигнат, тъй като не само тъпчат на едно място, но и май доста се повръщат назад.

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 13 April 2011 - 09:10 PM
paolito, в 12 April 2011 - 10:02 PM, написа:
Пафка, това е Беловеца и на едната и на другата снимки. Едната я правих когато го купих, а другата когато го бях лекувал и пооправил и го пратих с овцете при Ванката, с който е на снимката на изложба в Пазарджик, където стана победител в клас ветерани и в конкурса за производител!. За да съм честен докрай и Иван много хубаво и с мерак се грижеше за Мурад и там още повече кучето светна! Заплодихме и две кучки на него, като първата я отровиха после и кутретата и, отровиха и Мурад и аз веднага преместих втората у нас и там я окучих. Дадох две женски кутрета на Чилика, който и с тях ме измами, както и с много още неща. Но той си е с предателска и продажна същност и по-добре че отиде да лиже гъзъ на Аврам, когото лично той самия предложи за изключване за злоупотреби от НК БОК. Едно мъжко- единственото дадох на моя приятел от Пазарджик Любчо и най-приличащата на баща си кучка дадох на Ванката при когото отровиха МОЯ пак повтарям МОЯ Мурад от Белово! Той я нарече Мурадка и произведе от нея няколко добри и със същия корав характер кутрета.

Публикувано: 13 April 2011 - 09:16 PM
Цитат
На каква изложба сте го съдили,за Българско овчарско куче ли?
Цитат
На изложбите кучетата ли се гледат или тия дето ги извеждат?
Публикувано: 13 April 2011 - 09:19 PM
Murtap, в 13 April 2011 - 09:06 PM, написа:

Eто един внук на Караман от Триград
Колега прощавайте но ако говорим за кучето на Светльо, то той го докара на изложбата ден след като го купи кастрирано от Триград и каза че няма потомство и е кастриран още младо кутре и псуваше яко местните че са го скопили! Аз лично съм го проверявал за тестиси и кучето беше кастрат. Не знам как е възможно това кутре да му е внук. Да не е поредната версификация?

Публикувано: 13 April 2011 - 09:20 PM
paolito, в 12 April 2011 - 07:35 PM, написа:
............кой си е направил труда да скрие името ми от снимката???

,,САМО СЛАБИТЕ СЕ СТРЕМЯТ КЪМ ПОРЯДЪК . СИЛНИТЕ ВЛАДЕЯТ И ХАОСА ......... ,,
www.balchevbalkan.hit.bg
Публикувано: 13 April 2011 - 09:23 PM
zhel, в 13 April 2011 - 05:36 PM, написа:
Стефан Попов - председател НКБОК, в 12 April 2011 - 09:40 PM, написа:
kaleata78, в 12 April 2011 - 09:23 PM, написа:
Велко, браво брат!!! Ти си първия, който изписва правилно името на това много добро и породно куче на Вальо Джината. В Костенец имената са: Жейо, Пайо, Кайо и тнт. тъй като там си имат дори своя писменост различна от това, което е в останалата част от Б-я.
Мисля,че в граматиката на българския език,след гласна се пише "йо" а след негласна "ьо". Сега трябва ли да обяснявам кое е гласна и кое негласна,накрая да стане СЪГЛАСНА

Да прав сте колега но в случея е по важно произношението на името

Публикувано: 13 April 2011 - 09:27 PM